Kiymet

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
Kizlar

Insan zor zamaninda belli olur bazi insanlarin yuzunu degilmi?

Ben yeni dogum yaptim. Yardim eden bir tek esimdi. Ilk gunde baya kanamam vardi. Banyoda yerler hep kan oldu esim resmen tiskinmeden arkami topladi.
Sonra ise iste bebek gormeye gelenler oldu hastaneye. Ilk kendi annem geldi kosa kosa taa 2 saatlik uzaklikta.
Kaynanamda geldi sonra. Ertesi gun hastalandim falan dedi gelmedi kaynanam. Pek inanmadim. Isine gelmedi bence. O hastalanirkene ben gidip her gun evini yemegini yapardim.

Eve gecince annem yine geldi uzaktan, yemegimi yapip gitti. Kaynanamda yolamisti 1 kere yemek.
Kaynanam gelince de elini verir gibi oldu opmedim. Icimden gelmedi. Sarma falan yapmayi biliyor hastalanirkene.
Esimin ailesinden biraz sogudum sanki.. zoru gorunce belli oldu suratlari sanki, yardim bekliyorum veya karsilik bekedigimden degil. Hamileykene 1 hafta eltimin ogluna baktim bizde yatiga kaldi oyle zorlandim ki. Suan eltim bebek gormeye 3 cu gun falan geldi anca gorup kacti. Ve arayip soruyor ki soguktun o gun birsey mi oldu. Dedim ki yorgundum belki.
Sizce abartiyormuyum biraz?

Sunu anladim ki insanin kendi annesinden baska kiymetli birsey yok bu dunyada.. degerinizi bilin..

Kizlar

Ben yeni dogum yaptim. Yardim eden bir tek esimdi. Ilk gunde baya kanamam vardi. Banyoda yerler hep kan oldu esim resmen tiskinmeden arkami topladi.
Sonra ise iste bebek gormeye gelenler oldu hastaneye. Ilk kendi annem geldi kosa kosa taa 2 saatlik uzaklikta.
Kaynanamda geldi sonra. Ertesi gun hastalandim falan dedi gelmedi kaynanam. Pek inanmadim. Isine gelmedi bence. O hastalanirkene ben gidip her gun evini yemegini yapardim.

Eve gecince annem yine geldi uzaktan, yemegimi yapip gitti. Kaynanamda yolamisti 1 kere yemek.
Kaynanam gelince de elini verir gibi oldu opmedim. Icimden gelmedi. Sarma falan yapmayi biliyor hastalanirkene.
Esimin ailesinden biraz sogudum sanki.. zoru gorunce belli oldu suratlari sanki, yardim bekliyorum veya karsilik bekedigimden degil. Hamileykene 1 hafta eltimin ogluna baktim bizde yatiga kaldi oyle zorlandim ki. Suan eltim bebek gormeye 3 cu gun falan geldi anca gorup kacti. Ve arayip soruyor ki soguktun o gun birsey mi oldu. Dedim ki yorgundum belki.

Sunu anladim ki insanin kendi annesinden baska kiymetli birsey yok bu dunyada.. degerinizi bilin..
Ay valla tam aradığım şey ele gune karsi dedikodu vermemek icin gelsinler ama elime ayagima dolanip kalabalil etmesinler soguk soguk gelip defolup gitsinler en guzeli keske benim de oyle olsa benimkiler hic gelmiceklerni soyluyolar (kavgaliyiz ) valla tadini cikar ya gelseler bi de yuk olacaklar ne guzel iste ayagina dolanan yok esin yaninda herkesin arayip bulamadigi nimet

Kizlar

İlgilenme sende kimseyle kimse kıymetini bilmiyoruz zaten niye kullandirtiyon kendini

Boyle olduklarini bilsem hic yaparmiyim?
Cok sogudum. Dunde geldiler. 4 saat oturdular. Soguklugumu baya belli ettim galiba hisettiler. Bunu esimlede konusam mi bilmiyorum. Gucume
Gitti cunku yoksa yanlis mi yaparim?
Eşine vıdı vıdı yapıp adamın kafasını şişirme.illa bir fitnelik yapacaksan.aşkım çok teşekkür ederim.allah senden razı olsun.senden başka yardım edenim yok.sen olmasan ben ne yapardım de.hem hoşuna gider.hemde kimseden yardım görmediğini belirtmiş olursun

Yardıma ihtiyacınız olduğunu belirtin çekinmeyin, bazen talepkar olmak ve insanları yönlendirmek gerekebiliyor. Örneğin eltiniz sorduğunda kırgınlığınızı belirtebilirdiniz, sonuçta siz de yardımcı olmuşsunuz o hamileyken demekki o yakınlık var aranızda.

Hic abartmiyorsunuz,
Kardesimin esi dogum yapti,
Normal dogum ustelik durumu iyi ilk gece hastanede ben bekledim gorumceyim,
Bebegin tum orgulerini biz yaptik,nevresiminden,yirganina diktim,
Eve aldik,geldik 20 gundur ise guce kimse el surdurmuyor ,bebege biz bakiyoruz emzirmeye veriyoruz sadece ,uyusun dinlensin diye ,rahat hissetsin diye ,
Gelen giden ona keza ,
Ayip etmisler size ,

Hic abartmiyorsunuz,
Eve aldik,geldik 20 gundur ise guce kimse el surdurmuyor ,bebege biz bakiyoruz emzirmeye veriyoruz sadece ,uyusun dinlensin diye ,rahat hissetsin diye ,
Gelen giden ona keza ,
Ayip etmisler size ,

Ne iyi bir gorumcesiniz, helal olsun size..
benim kaynana anca bebek sevmeye gelir. Sinir oluyorum o kadina artik. Ozledim diyip durur ilerde.
Dun geldiler 8 kisiler. Birsey yapmadim esim yapti herseyi. Kahve yapmami istermisiniz diye soruncada istediler hemen. Esim kalkti yapti cok sukur.
Bundan sonra bir igne kaldirmam bende kaynanama gidince

annem taaaaaaa iki saat uzaktan geldi demissiniz eve gecnce yine geldi demissiniz.

kaynanama eltime takilacagima annem neden benimle degil bu ozel gunlerimde neden iyilesene kadar yanimda kalmiyo diye uzulurdum ben olsam.

Annen doguma niye gelmedi . taa 2 saat uzak demissin ama millet 15 saat uzaktaki kizinin dogumuna gidiyor. Sizin yrd edip yapmanız sizin iyiliginiz. Onlar yapmıyorsa bundan sonra oyle davranin. Ama sizi anlamadim niye bu tavir eltinin ogluna 1 hafta bakmalar kv temizlige gitmeler. Kendiniz henüz bir yer edinememissiniz o ailede ve bunlari yaparak sizi sevip sayacaklarini sandiniz.

Bir daha kendinizi kullandırtmayın böyle, bu şekilde yaranamazsınız insanlara. Hatta yaptıklarınız fedakarlık olarak bile görülmez, sanki zorunluymuşsunuz gibi görülür. Kötü günümde yanımda olmayan insana bırak yemek yapmayı, arkasını toplamayı, çocuğuna bakmayı, tenezzül edip görüşmem bile. Mesafenizi koyun hepsine, kendi değerinizi kendiniz biçin.

Ne iyi bir gorumcesiniz, helal olsun size..
benim kaynana anca bebek sevmeye gelir. Sinir oluyorum o kadina artik. Ozledim diyip durur ilerde.
Dun geldiler 8 kisiler. Birsey yapmadim esim yapti herseyi. Kahve yapmami istermisiniz diye soruncada istediler hemen. Esim kalkti yapti cok sukur.
Bundan sonra bir igne kaldirmam bende kaynanama gidince

ne ka ekmek o ka köfte ,
herkes kendi değerini arttırır

Hic abartmiyorsunuz,
Gelen giden ona keza ,
Ayip etmisler size ,

Ayyyy benim de görümcem olur musunuz :))) vallaha benim förümcem yok ama KV elti falan hiçbiri hastaneye gelmedi ilk doğumda. 1hafta so ra annemlere geldi eşimin ailesi ben ordaydın çünkü. Bakalım bu doğumda gelecekler mi. Aranızda sorun yok sadece aman bir iyilik yaparız bir bardak su vermek zorunda kaşırız iş çıkar başımıza diye geliyorlar. Anneme gelip hizmet ettirdiler bebeği görüp gittiler. Ben kendi evime gidince aman senin ora uzak dediler hiç gelmediler. İş beklemiyorum da gelip bir güler yüz gösterseler yanımda biri olsa iyi olurdu ama ne yazıkki...

Ayyyy benim de görümcem olur musunuz :))) vallaha benim förümcem yok ama KV elti falan hiçbiri hastaneye gelmedi ilk doğumda. 1hafta so ra annemlere geldi eşimin ailesi ben ordaydın çünkü. Bakalım bu doğumda gelecekler mi. Aranızda sorun yok sadece aman bir iyilik yaparız bir bardak su vermek zorunda kaşırız iş çıkar başımıza diye geliyorlar. Anneme gelip hizmet ettirdiler bebeği görüp gittiler. Ben kendi evime gidince aman senin ora uzak dediler hiç gelmediler. İş beklemiyorum da gelip bir güler yüz gösterseler yanımda biri olsa iyi olurdu ama ne yazıkki...
Kiyamam ,ayip gercekten yaptiklari sizde onlarin ihtiyaci olunca boyke yapin,
2 cocuk yarardan cok zarar veririm deyin gecin

Kizlar

iyilik yap denize at. bundan sonrada yapma. bekleme. kendını de uzme :KK19:

Kiyamam ,ayip gercekten yaptiklari sizde onlarin ihtiyaci olunca boyke yapin,
2 cocuk yarardan cok zarar veririm deyin gecin

Ben öyle yapamıyorum fıtratımda yok, her zaman elimden geleni yapıyorum ama üzülmüyorum desem yalan olur onları hiçbir zor zamanımda göremiyorum. Bu doğumda da hastaneye gelmezlerse eve kabul etmeyeceğim diyorum içimden ama bakalım zaman ne gösterecek. Oğlumun baba tarafından kimse yoktu hastanede düşünsenize ne kötü hissettim. Bayram arefesiydi onu bahane ettiler 2 saatlik yola gelmediler.

Back
X