Kv'nin davranışları hoş değil, doğum yapan insanın yanında olunur. Artık sende onun kızı sayılırsın neticede ama maalesef çoğu zaman bu böyle düşünülmüyor. Yalnız önemli bir ayrıntı var burada o da şu, bundan sonra soğuk davranacağını ve mesafe koyacağını söylemişsin. Bunu yaparken kantarın topuzunu kaçırıp abartmaman hayırlı olur. Kocan mantar gibi topraktan yetişmedi, onun da bir anası,babası var. Eğer meseleyi büyütüp farklı noktalara çekersen bu sefer kocan senin ailene karşı misilleme yapmaya başlayacak ve hatta ileri aşamada kavgalar başlayacaktır. kv'ni sevmeyebilirsin, yüzünü bile görmek istemeyebilirsin belki ama kocana verdiğin değerden ötürü gereken saygıyı göstermek zorundasın. Sen yapman gerekeni yaptığında o da zaten annesine gerekli uyarılarda bulunabilir şeklinde düşünüyorum.
Ben sanırım şanslıyım bu konuda. Evliliğimin başından beri en büyük destekçim hep Kayınvalidem oldu.Evliliğimin ilk zamanlarında aramızdaki diyalog çok yüzeyseldi, bir süre sonra bu durumdan rahatsız olup konuyu kendisine açtığımda çoğu kişinin bu başlıkta paylaştığı gelin-kaynana çatışması yaşamamak için uzak kaldığını söyledi. Belki çoğu kişi Kayınvalidesinin bu konuşmasından sonra arkasını dönüp gider ve ''oh ne ala, ayak altında dolaşmayacak'' diyebilir ama ben öyle yapmadım. O geri çekildikçe ben daha fazla yanına sokuldum ve sağolsun o da karşılık vermeye başladı. Annem ve Babam bana her zaman destek olmuşlardır elbette ama şefkat gösterme ve konulara karşı iş bitiricilik konusunda kayınvalidemin eline asla su dökemezler. Kısaca özetlemem gerekirse eğer, ben ilk başta bazı fedakarlıklarda bulundum ve sonrasında da kat kat karşılığını verdiler bana sağolsunlar.
Acaba siz çoğu konuda konuşulan ''gelin-kaynana çatışması'' na göre baştan tavır almış olabilir misiniz? Eğer öyleyse bir beklenti içinde olmamanız gerekir haliyle çünkü ilk adımı daima siz atmalıydınız. Bir kız bir erkek evladım var, ilerleyen zamanda kısmetse bende kaynana olacağım ve bu olduğunda kendi kaynanamdan gördüğüm şekilde umarım bende elimden gelen gayreti gösterme konusunda gerekli gücü kendimde bulabilirim.
Yazdıklarımdan ötürü alınganlık yapmayın, kötü niyetli biri değilimdir, iyi olmanızı istiyorum. Herkesin mutlu olmasını isterim ve buna ulaşmak için de özveri şarttır.