Kiymet

Boyle olduklarini bilsem hic yaparmiyim?
Cok sogudum. Dunde geldiler. 4 saat oturdular. Soguklugumu baya belli ettim galiba hisettiler. Bunu esimlede konusam mi bilmiyorum. Gucume
Gitti cunku yoksa yanlis mi yaparim?

sakın konuşma eşinle ama butun tavrını davranısını degiştir , ve bunu göznüe sokma kocanın zaten o fark eder merak etme ,

kendi sorarsa lühusa halımde kımden fayda gördüysem ona saygım arttı en başta sen kocacım de çık işin içinden

Kizlar

Insan zor zamaninda belli olur bazi insanlarin yuzunu degilmi?

Ben yeni dogum yaptim. Yardim eden bir tek esimdi. Ilk gunde baya kanamam vardi. Banyoda yerler hep kan oldu esim resmen tiskinmeden arkami topladi.
Sonra ise iste bebek gormeye gelenler oldu hastaneye. Ilk kendi annem geldi kosa kosa taa 2 saatlik uzaklikta.
Kaynanamda geldi sonra. Ertesi gun hastalandim falan dedi gelmedi kaynanam. Pek inanmadim. Isine gelmedi bence. O hastalanirkene ben gidip her gun evini yemegini yapardim.

Eve gecince annem yine geldi uzaktan, yemegimi yapip gitti. Kaynanamda yolamisti 1 kere yemek.
Kaynanam gelince de elini verir gibi oldu opmedim. Icimden gelmedi. Sarma falan yapmayi biliyor hastalanirkene.
Esimin ailesinden biraz sogudum sanki.. zoru gorunce belli oldu suratlari sanki, yardim bekliyorum veya karsilik bekedigimden degil. Hamileykene 1 hafta eltimin ogluna baktim bizde yatiga kaldi oyle zorlandim ki. Suan eltim bebek gormeye 3 cu gun falan geldi anca gorup kacti. Ve arayip soruyor ki soguktun o gun birsey mi oldu. Dedim ki yorgundum belki.
Sizce abartiyormuyum biraz?

Sunu anladim ki insanin kendi annesinden baska kiymetli birsey yok bu dunyada.. degerinizi bilin..
İnsan gerçekten de zor zamanlarda anlıyor gerçek yüzlerini canım abarttığını düşünmüyorum kaynanan sonuçta daha da üzerine düşmeli sonuçta oğlunun çocuğu oldu doğum yapmışsın gelsin bir iki hafta baksın yusun yıkasın toplasın ne var ki o eltin de sen çocuğuna bakarken iyi de sen zorda olunca yapması mı kötü..
ALLAH eşinden razı olsun canım ne güzel aman aman nazar değmesin ömür boyu öyle olun inşallah amin..
bazen çok da yapmamak gerekiyormuş bunu ben de anladım eskisi kadar her şeye atılmıyorum atıldıkça saf muamelesi oluyor hep..
ama hayırlısıyla toparlandığında onların başına da bir şey gelince yardım bekleyince çocuğum bana yetiyor zaten vaktim yok demeyi de bil canım

Ayyyy benim de görümcem olur musunuz :))) vallaha benim förümcem yok ama KV elti falan hiçbiri hastaneye gelmedi ilk doğumda. 1hafta so ra annemlere geldi eşimin ailesi ben ordaydın çünkü. Bakalım bu doğumda gelecekler mi. Aranızda sorun yok sadece aman bir iyilik yaparız bir bardak su vermek zorunda kaşırız iş çıkar başımıza diye geliyorlar. Anneme gelip hizmet ettirdiler bebeği görüp gittiler. Ben kendi evime gidince aman senin ora uzak dediler hiç gelmediler. İş beklemiyorum da gelip bir güler yüz gösterseler yanımda biri olsa iyi olurdu ama ne yazıkki...

Buna esin ne diyor ki? Hastaneye gelmemis falan?
Benimki uzaktan msj atio esime, yok cocugu kayitettinizmi nufusunuza falan filan. Sana ne diye msj atasim var. Tek basima ogreniyorum bende cocugumu buyutmeye zar zor. Bazen neyapicagimizi bilmiyoruz ama ustesinden gelicegiz insallah.
Bundan sonra bir igne kaldirmam baskalari icin. Sen

Bun

Benimki uzaktan msj atio esime, yok cocugu kayitettinizmi nufusunuza falan filan. Sana ne diye msj atasim var. Tek basima ogreniyorum bende cocugumu buyutmeye zar zor. Bazen neyapicagimizi bilmiyoruz ama ustesinden gelicegiz insallah.
Bundan sonra bir igne kaldirmam baskalari icin. Sen nasil davraniyorsun suan kaynana? Sogumadinmi?

Bun

Bundan sonra bir igne kaldirmam baskalari icin. Sen

Bun

Eşim farkında üzüldüğümün o da üzülüyor çünkü ailesi hiçbir zor gübünümüzse yanımızda olmadı. Düğünde bile misafir gibi gelip kalktılar. Bir faydalarını görmedik görmeyi de ummuyoruz. Ama öyle tartışma kavga vs yok aramızda. Sıcaklık da yok işte arada eşimşe bunlar için kavga etmiyorum ya ne gerek mutluluğunu bozmaya onun da yapacak bir şeyi yok

Hic abartmiyorsunuz,
Kardesimin esi dogum yapti,
Normal dogum ustelik durumu iyi ilk gece hastanede ben bekledim gorumceyim,
Bebegin tum orgulerini biz yaptik,nevresiminden,yirganina diktim,
Eve aldik,geldik 20 gundur ise guce kimse el surdurmuyor ,bebege biz bakiyoruz emzirmeye veriyoruz sadece ,uyusun dinlensin diye ,rahat hissetsin diye ,
Gelen giden ona keza ,
Ayip etmisler size ,

maşallah size annenize:nazar::nazar:

Eşim farkında üzüldüğümün o da üzülüyor çünkü ailesi hiçbir zor gübünümüzse yanımızda olmadı. Düğünde bile misafir gibi gelip kalktılar. Bir faydalarını görmedik görmeyi de ummuyoruz. Ama öyle tartışma kavga vs yok aramızda. Sıcaklık da yok işte arada eşimşe bunlar için kavga etmiyorum ya ne gerek mutluluğunu bozmaya onun da yapacak bir şeyi yok

Bence bir yandan iyi, cok yapiskan kv de iyi degil. Nekadar mesefe okadar iyi.

Benimkiler hem yapiskan hem boyle iste, durmadan msj yazar veya arar gelin yemege veya niye gelmiyonuz oturmaya diye, gidincede tv bakiyorlar cok skicilar. Mesefemi koyucam bende. Nekadar mesafe okadar kiymetli olursun bence

Bence bir yandan iyi, cok yapiskan kv de iyi degil. Nekadar mesefe okadar iyi.

Benimkiler hem yapiskan hem boyle iste, durmadan msj yazar veya arar gelin yemege veya niye gelmiyonuz oturmaya diye, gidincede tv bakiyorlar cok skicilar. Mesefemi koyucam bende. Nekadar mesafe okadar kiymetli olursun bence

Oturup dertleşebileceğim, beraber çarşı pazar gezebileceğim bir KV olsun isterdim. Nasip

Kizlar

Ben yeni dogum yaptim. Yardim eden bir tek esimdi. Ilk gunde baya kanamam vardi. Banyoda yerler hep kan oldu esim resmen tiskinmeden arkami topladi.
Sonra ise iste bebek gormeye gelenler oldu hastaneye. Ilk kendi annem geldi kosa kosa taa 2 saatlik uzaklikta.
Kaynanamda geldi sonra. Ertesi gun hastalandim falan dedi gelmedi kaynanam. Pek inanmadim. Isine gelmedi bence. O hastalanirkene ben gidip her gun evini yemegini yapardim.

Eve gecince annem yine geldi uzaktan, yemegimi yapip gitti. Kaynanamda yolamisti 1 kere yemek.
Kaynanam gelince de elini verir gibi oldu opmedim. Icimden gelmedi. Sarma falan yapmayi biliyor hastalanirkene.
Esimin ailesinden biraz sogudum sanki.. zoru gorunce belli oldu suratlari sanki, yardim bekliyorum veya karsilik bekedigimden degil. Hamileykene 1 hafta eltimin ogluna baktim bizde yatiga kaldi oyle zorlandim ki. Suan eltim bebek gormeye 3 cu gun falan geldi anca gorup kacti. Ve arayip soruyor ki soguktun o gun birsey mi oldu. Dedim ki yorgundum belki.

Sunu anladim ki insanin kendi annesinden baska kiymetli birsey yok bu dunyada.. degerinizi bilin..

belli ki hormonlar birbirine karışmış sinir de tepene sıçramış.
öncelikle sakin ol gelmeyen gelmesin bu sinirle sütün gider çocuğun sinirli olur vs değmez yani üç beş kendini bilmez için strese girdiğine.
kocanla el ele ver büyüt çocuğunu kimseden de bir şey bekleme. yapan olursa amenna yapmayan olursa salla.

Kv'nin davranışları hoş değil, doğum yapan insanın yanında olunur. Artık sende onun kızı sayılırsın neticede ama maalesef çoğu zaman bu böyle düşünülmüyor. Yalnız önemli bir ayrıntı var burada o da şu, bundan sonra soğuk davranacağını ve mesafe koyacağını söylemişsin. Bunu yaparken kantarın topuzunu kaçırıp abartmaman hayırlı olur. Kocan mantar gibi topraktan yetişmedi, onun da bir anası,babası var. Eğer meseleyi büyütüp farklı noktalara çekersen bu sefer kocan senin ailene karşı misilleme yapmaya başlayacak ve hatta ileri aşamada kavgalar başlayacaktır. kv'ni sevmeyebilirsin, yüzünü bile görmek istemeyebilirsin belki ama kocana verdiğin değerden ötürü gereken saygıyı göstermek zorundasın. Sen yapman gerekeni yaptığında o da zaten annesine gerekli uyarılarda bulunabilir şeklinde düşünüyorum.

Ben sanırım şanslıyım bu konuda. Evliliğimin başından beri en büyük destekçim hep Kayınvalidem oldu.Evliliğimin ilk zamanlarında aramızdaki diyalog çok yüzeyseldi, bir süre sonra bu durumdan rahatsız olup konuyu kendisine açtığımda çoğu kişinin bu başlıkta paylaştığı gelin-kaynana çatışması yaşamamak için uzak kaldığını söyledi. Belki çoğu kişi Kayınvalidesinin bu konuşmasından sonra arkasını dönüp gider ve ''oh ne ala, ayak altında dolaşmayacak'' diyebilir ama ben öyle yapmadım. O geri çekildikçe ben daha fazla yanına sokuldum ve sağolsun o da karşılık vermeye başladı. Annem ve Babam bana her zaman destek olmuşlardır elbette ama şefkat gösterme ve konulara karşı iş bitiricilik konusunda kayınvalidemin eline asla su dökemezler. Kısaca özetlemem gerekirse eğer, ben ilk başta bazı fedakarlıklarda bulundum ve sonrasında da kat kat karşılığını verdiler bana sağolsunlar.

Acaba siz çoğu konuda konuşulan ''gelin-kaynana çatışması'' na göre baştan tavır almış olabilir misiniz? Eğer öyleyse bir beklenti içinde olmamanız gerekir haliyle çünkü ilk adımı daima siz atmalıydınız. Bir kız bir erkek evladım var, ilerleyen zamanda kısmetse bende kaynana olacağım ve bu olduğunda kendi kaynanamdan gördüğüm şekilde umarım bende elimden gelen gayreti gösterme konusunda gerekli gücü kendimde bulabilirim.

Yazdıklarımdan ötürü alınganlık yapmayın, kötü niyetli biri değilimdir, iyi olmanızı istiyorum. Herkesin mutlu olmasını isterim ve buna ulaşmak için de özveri şarttır.

İnsanin kendi ailesinden başkası yalan hakikatten.
Bir müsibet bin nasihatten iyidir. Bundan sonra kimin ne olduğunu anlamis oldunuz. Ne eltinize ne kayinvalidenize gidip el sürün. Ne cocuk bakin ne baska bir sey... Size soylemiyorum bazi konularda goruyorum kendini parcalamis hizmet etmek icin kaynanasinin misafirine uzaktan akrabasina. Ama hor görülüyor...
geçmiş olsun boşverin bebişinizle sağlıklı huzurlu yaşayın:anne:

Kizlar

Birazdan kv gelicekmis 'oturmaya'
Nasil davranmaliyim hic icimden gelmiyor onlarla oturmak, yorgunum hala uykusuzum.
Bana fikir verirmisiniz

benim yanıma gelen bir annem dahi yoktu.
bende size söyleyim annenizin kıymetini bilin..

Aynen haklisiniz
İnsanin kendi ailesinden başkası yalan hakikatten.
Bir müsibet bin nasihatten iyidir. Bundan sonra kimin ne olduğunu anlamis oldunuz. Ne eltinize ne kayinvalidenize gidip el sürün. Ne cocuk bakin ne baska bir sey... Size soylemiyorum bazi konularda goruyorum kendini parcalamis hizmet etmek icin kaynanasinin misafirine uzaktan akrabasina. Ama hor görülüyor...
geçmiş olsun boşverin bebişinizle sağlıklı huzurlu yaşayın:anne:

Aynen oyle gercekten, bundan sonra oyle olucak

Kv'nin davranışları hoş değil, doğum yapan insanın yanında olunur. Artık sende onun kızı sayılırsın neticede ama maalesef çoğu zaman bu böyle düşünülmüyor. Yalnız önemli bir ayrıntı var burada o da şu, bundan sonra soğuk davranacağını ve mesafe koyacağını söylemişsin. Bunu yaparken kantarın topuzunu kaçırıp abartmaman hayırlı olur. Kocan mantar gibi topraktan yetişmedi, onun da bir anası,babası var. Eğer meseleyi büyütüp farklı noktalara çekersen bu sefer kocan senin ailene karşı misilleme yapmaya başlayacak ve hatta ileri aşamada kavgalar başlayacaktır. kv'ni sevmeyebilirsin, yüzünü bile görmek istemeyebilirsin belki ama kocana verdiğin değerden ötürü gereken saygıyı göstermek zorundasın. Sen yapman gerekeni yaptığında o da zaten annesine gerekli uyarılarda bulunabilir şeklinde düşünüyorum.

Ben sanırım şanslıyım bu konuda. Evliliğimin başından beri en büyük destekçim hep Kayınvalidem oldu.Evliliğimin ilk zamanlarında aramızdaki diyalog çok yüzeyseldi, bir süre sonra bu durumdan rahatsız olup konuyu kendisine açtığımda çoğu kişinin bu başlıkta paylaştığı gelin-kaynana çatışması yaşamamak için uzak kaldığını söyledi. Belki çoğu kişi Kayınvalidesinin bu konuşmasından sonra arkasını dönüp gider ve ''oh ne ala, ayak altında dolaşmayacak'' diyebilir ama ben öyle yapmadım. O geri çekildikçe ben daha fazla yanına sokuldum ve sağolsun o da karşılık vermeye başladı. Annem ve Babam bana her zaman destek olmuşlardır elbette ama şefkat gösterme ve konulara karşı iş bitiricilik konusunda kayınvalidemin eline asla su dökemezler. Kısaca özetlemem gerekirse eğer, ben ilk başta bazı fedakarlıklarda bulundum ve sonrasında da kat kat karşılığını verdiler bana sağolsunlar.

Acaba siz çoğu konuda konuşulan ''gelin-kaynana çatışması'' na göre baştan tavır almış olabilir misiniz? Eğer öyleyse bir beklenti içinde olmamanız gerekir haliyle çünkü ilk adımı daima siz atmalıydınız. Bir kız bir erkek evladım var, ilerleyen zamanda kısmetse bende kaynana olacağım ve bu olduğunda kendi kaynanamdan gördüğüm şekilde umarım bende elimden gelen gayreti gösterme konusunda gerekli gücü kendimde bulabilirim.

Yazdıklarımdan ötürü alınganlık yapmayın, kötü niyetli biri değilimdir, iyi olmanızı istiyorum. Herkesin mutlu olmasını isterim ve buna ulaşmak için de özveri şarttır.

Mrba,
Evet malesef yardim istedigim
Zaman herkes yokoldu. Yok oyle biri degilim hep iyi niyetimi gostermisimdir kv karsi kendileride biliyor. Hic bir zaman saygimi bozmamisimdir. Bastan tavir almis olamam bence, hic bir zaman kotu davranmadim. Cok tuaf bir kadin oldugunu anladim suan sadece. Yemek yapmaktan baska birsey anlamiyor sanki, ne sohbeti var dogru duzgun.
Kendi kizi bu duruma dusse bence kosa kosa giderdi yanina, neyazikki.

Soguk davranmamam elimde olmaz bence, yinede esime karsi dikkat etmeye calisicam. Esim
Olmazsaydi zaten neyapardim bilmem. Her konuda o yardimci oldu bana. Aslinda yeter bile.
Sadece esim annesine karsi fazla haberi yok normalmis gibi davraniyor annesine, kadin hastayim falan diyince kandirdi biraz bence ama ben pek inanmadim.

Herneyse. Yazdiklariniz icin cok saol yok alinganlik oluncak bir durum yok ki ne guzel yazmisiniz.
Sizde iyi niyetlisiniz belli.

eltin hiçç garip gelmedi bana cünkü dogumdan sonra hemen gelip rahatsız etmek istememiştir ki yardım etmekte zaten annene veya kv ne düser.

ama annen bile yanında kalmamıs ve sizde yatdıma ihtiyacınız oldugunu söylememişssiniz . kadında diyodur zaten anneai var.
sizin elini öpmemeniz saygısızca olmus .

eltin hiçç garip gelmedi bana cünkü dogumdan sonra hemen gelip rahatsız etmek istememiştir ki yardım etmekte zaten annene veya kv ne düser.

ama annen bile yanında kalmamıs ve sizde yatdıma ihtiyacınız oldugunu söylememişssiniz . kadında diyodur zaten anneai var.
sizin elini öpmemeniz saygısızca olmus .

Annem calisiyor , kardesim var 8 yasinda okula gidip geliyor onu birakicagi kimsesi yok.

Bana en yakin oturan kv, neden saygisizca olmus? Onun yaptigi saygisizca degilmi?

Kizlar

abartmıyorsun

Ayy sinirr kadin geldi, caylarini verdim, cocugumu alip odaya gectim. Birsey olmamis gibi pek neseli zar zor guluyorum, diyorum ki icimden, bir zaman olucak ihtiyacin olucak bana. Ozaman gostercem diyorum icimden. Suan esimin hatri icin susuyorum.

Annem calisiyor , kardesim var 8 yasinda okula gidip geliyor onu birakicagi kimsesi yok.

Bana en yakin oturan kv, neden saygisizca olmus? Onun yaptigi saygisizca degilmi?
olsun kötülüğr kötülük zaten olgunluk degildir . bide herkesin mesrebi farklıdır ama el öpmemek seni saymıyorum demektir

Back
X