kızlar bugün doktora gittik rutin kontrole.genital yapışıklık varmı die kontrol etti yapışıklık var dedi ufak bi işlemle ayrılır orası dedi aranızda bilgisi olan warmı kafayı yicem ben daha 5.5 aylık kızım neyle ayrıcaklar neşterlemi offf nasıl dayanıcak minicik bebeğim.daha öncede kimsede duymadım ben.
BBenim kızımda da aynı sorun oldu. Daha yeni 1 ay kadar önce. Her doktor buna dikkat etmiyor. Çok önemli bir sorun basit görünse de... kızımın da yeni kapanmaya başlamıştı dr farkedince hemen eliyle açıverdi. İlerleyince belki farklı müdahele olbilir ama bilemem. kızımın biraz canı yandı ağladı falan... bepanten sürdük o gün. geçti. Dr. bize dediğine göre kapanma olursa idrar geri kaçar ve idrar yolları hep iltihaplanır böbreklere kadar rahatsızlık verebilir... çözüm olarak da altını temizlerken açarak temizle ve hergün sadece oraya vazelin sür. idrar kültürü aldık daha bu gün temiz çıktı çok şükür.
Endişelenmeyin. biraz canı yanar ama... dr.unuz neden orada hemen açmadı merak ettim?
BBenim kızımda da aynı sorun oldu. Daha yeni 1 ay kadar önce. Her doktor buna dikkat etmiyor. Çok önemli bir sorun basit görünse de... kızımın da yeni kapanmaya başlamıştı dr farkedince hemen eliyle açıverdi. İlerleyince belki farklı müdahele olbilir ama bilemem. kızımın biraz canı yandı ağladı falan... bepanten sürdük o gün. geçti. Dr. bize dediğine göre kapanma olursa idrar geri kaçar ve idrar yolları hep iltihaplanır böbreklere kadar rahatsızlık verebilir... çözüm olarak da altını temizlerken açarak temizle ve hergün sadece oraya vazelin sür. idrar kültürü aldık daha bu gün temiz çıktı çok şükür.
Endişelenmeyin. biraz canı yanar ama... dr.unuz neden orada hemen açmadı merak ettim?
canım nasıl elle müdahale edebilirki etle birleşik yazarken bile bi tuhaf oluyorum çocuk cerrahi müdahele eder dedi ufak bi işlem dedi acımazmı dedim bebklerin ağrı eşiği düşüktür dedi.
korkma çok var böyle olan ve çok kolay bir işlem hatta çoğu bebek anlamıyor bile.senin doktorun da bir garip kendi halledebilir.et değil çok ince bir zar.açılması çok kolay.fakat önceden teşhis ettiyse önlemek için bir krem var onu veriyorlar sürüyorsun eğer halan daha kapanma devam ediyorsa o zaman doktor açıyor.benim kızımda olmadı ama çevremde çok duydum ve genelde bu bebeklerin hiç canı falan da yanmıyor.küçükken kız kardeşimde de olmuş o zaman annem kendi açmış düşün yani
canım benim kızım da 5 aylık aynı sorun vardı bende korkudan gidemiyodum 10 gün önce gittim cerrahi eliyle açıyor kızım ağlamadı bile merak etme ama gitmezsen ilerde kemikleşebiliyomuş ve ameliyatla açılıyomuş geçmiş olsun
Yani nasıl anlatsam ki? Çok kolay bir işlem. hani altını temizlerken idrar deliğini görmek için falan bakarsın ya açarsın yani... işte öyle açarken biraz daha sert ve daha fazla açmak ister gibi ani bi hareketle oluşan zarın yırtılması sağlanıyor. Dr.umuz o yüzden bana her temizleyişimde sert değil ama açarak temizlememi söyledi. orayı açmadan temizlemek zamanla kapanmasına sebep oluyormuş...
Neyse o kadar ürkmeyin açılması kolay. kapanırsa bebeğin çekeceği sıkıntılar zor.
hiç korkma tatlım,bizde önceden yoktu 5. ayımızda gittik dr yapışıklık oluşmu yeni dei,krem verdi,açılmadı,sonra 1 hafta sonra kendiliğinden açıldı,kurtulduk şükür,temiz tut,hep yıka.ıslak mendil bile kullanam,geçmiş olsun.
Korkack bisey yok canim su pisik kremleri ve islak mendil kullanimi buna sebep oluyor hemencecik aciliyo hatta normalde coxuk cerrahina bile gerek yokta sizin doktor yapmamis. Acilinca tekrarllayabilir takibini yap derim
Korkack bisey yok canim su pisik kremleri ve islak mendil kullanimi buna sebep oluyor hemencecik aciliyo hatta normalde coxuk cerrahina bile gerek yokta sizin doktor yapmamis. Acilinca tekrarllayabilir takibini yap derim
Çok teşekkür ederim. Ben bu zamana kadar her alt açma da iç kısmına da krem sürüyordum sanırım ben sebep oldum ama bilmiyordum ki kimse bana söylemedi korumak isterken kötü yaptım
Çok teşekkür ederim. Ben bu zamana kadar her alt açma da iç kısmına da krem sürüyordum sanırım ben sebep oldum ama bilmiyordum ki kimse bana söylemedi korumak isterken kötü yaptım
Doktorlar soyluyo aslinda gerek olmadan surmeyin pisik olursada sadece kizaran yere surun diye. Ama korkacak bisey yok geciyo hemen oyle cok caninida yakmiyo. annelik iste fazla temkinliyiz
Doktorlar soyluyo aslinda gerek olmadan surmeyin pisik olursada sadece kizaran yere surun diye. Ama korkacak bisey yok geciyo hemen oyle cok caninida yakmiyo. annelik iste fazla temkinliyiz