• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız çeyizi ortalama ne kadar tutar

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
133
42
kızlar burada bazılarımız tamamlama derdinde bazıları tamamladı.. peki kız çeyizi ortalama olarak gerekli tüm şeyler alındığında ne kadar tutar

canım merhaba;

neler alacagına baglı mutfak esyaları 8 bın cıvarı tutar

kucuk ev aletlerı ortalama 2 bın cıvarı

yatak odası tekstılı 4 bını buluyor

beyaz esyalar hangılerını sen alıcaksın bılemem

dekorasyon esyaları 1000 cıvarı

gecelık pıjama ıvır zıvır 2bın de

mobılya- beyaz esya - mutfak elektronık esya- tum mutfak esyası- nişan- damatlık ve damat bohçası-tekstil
istemeden dugune kadar bı kız ne alması gerekıyorsa eksıksız aldım yemekli nişanımla bırlıkte 20 bıne evlendım

canım benim aldıklarım 10 bin tl yi geçti ve daha alacaklarım var onlarda bi 10 bini bulur diye hesaplıyorum :KK17: bi türlü bitmiyor eksiklerim sürekli yeni şeyler ekliyorum listeme :oops: üstelik beyaz eşya düğün nişan masraflarına girmedim bile :KK43: allah bütün evleneceklerin yardımcı olsun :KK16:

Benim mutfak eşyalarım elektrikli aletlerim rahat 10 bini bulmuştu beyaz eşyalar mobilyalar diğer eksiklerde 15 bin rahat olmuştu çok abartıya kaçmadığımız halde diğer damatlık gelinlik balayı kına ufak detaylar falan bi 30-35 bin arası harcamamız oldu düğünle tabi bu rakam 40 üzeri rakamları bulmuştur hayırlısı olsun hepsi ödeniyor bir şekilde:nazar::KK200:

canım aldığın ürünlerin kalitesi ve alacağın eşyaların tamamına göre 25-35 arası tutuyormuş. bunun üzerine de kınadır, şudur budur masrafları koy, 30-40 arası diyelim. :KK17:

İnanmıyorum yaklaşık 2000 tl maaşla 1 yılda ben bunları nasıl tamamlayacağım acaba
Elimde avucumda olan tek şey 30 gr altın :((((( Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Yemek takımı, çatal kaşık,tava tencere gibi şeyler ortalama 7-8 bin tutar, ev tekstiline girersen havlu,nevresim, battaniye, runner vs. onlarda iyi senaryo 2 bin tutar. Dün ortalama ev eşyası hesapladık 30 bin gibi bir rakam çıktı. Sanırım evlenmek cidden çok pahalı :( en mantıklısı indirimleri takip edip gerekeni almak çok süse püse takılmamak. Şimdiden mutluluklar...

ben tek tek odalara alınacak listesi hazırlayıp her markanın indirime giren ürünlerini alarak listemi tamamlamaya çalışıyorum şuan neredeyse yarısını tamamladım ve 15bini rahat geçti. Alacağınız ürünü biraz kaliteli almaya gayret ettiğinizde ortalama 30-35 bin civarı çıkıyor. benim gibi çeyiz hazırlığı yapan arkadaşlarımdan bazıları daha tasarruflu davrandı onların toplam 20 bin liraya denk gelecek gibi. sanırım biraz da size bağlı olan bir iş çeyiz hazırlığı kaliteli olsun yıllarca kullanırım derseniz paraya acımıyorsunuz, eğer yok şimdilik bununla idare edeyim ilerde daha iyisini alırım dediğinizde daha ucuza kaçmanız mümkün. Hepimizin çeyizi gönlümüze göre olsun amiiiiiinnn:KK54::KK54::KK54::KK54:

Uzun yıllar kullanmak adına beyaz eşyaları ve elektronik eşyaları kaliteli aldık biraz pahalı tutuyor.
Mobilyalarımız çok güzel ve modernler ama çok kaliteli değiller, çünkü ben çabuk sıkılıyorum o yüzden değiştiresim geliyor 3-5 yıl sonra. O yüzden mobilyalarımız çok pahalı tutmadı.
Çatal bıçak setlerini, yemek porselen takımlarını annem halletti.
Ben english home'dan ve madame coco'dan çok çok cici nevresim takımları, pikeler, çarşaf setleri aldım. Banyo havluları, el havluları, yüz havluları bornozlar vs hep alındı.
Biz damat bohçası gelin bohçası vs hazırlamıyoruz, hem vakit yok hem istemiyoruz herkes kendi giysisini getirsin yerleştirsin.
Yeni iç çamaşır takımları aldım, biraz giysi aldım çeyiz gibi.
Başka ne eksik var :KK43:

Ayy o kadar tutuyor mu :D ben de ne hesaplıyorum sadece mutfak 5 bin tutar diye ben baya baya ucuz düşünmüşümmmmm amanınn

Back
X