Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı... Kız tarafı neler alır, Erkek tarafı ne alır?

bugün süpürge makinasi ve kepce takimi aldim:)
yavas yavas biriktiriyorum

Yemek takımını ve çatal bıçak takımını çok beğendim çok hoşmuş

kızlar bende artıq ceyız derdıne dustum gercı evlenmeme en azından ıkı sene var öle kararlastırdık cıddı dusundugum bırı var henuz söz yapılmadı ama sanırsam söz olucak ıkı uc ay ıcınde..benimki zaten pasabahce de calısıo o yzuden bardak takımlarımı o alıcak bana gondol takımlarımı almıstım ama gerı verdım yerıne baska bıseler alıp degıstırdım..
artı sımax dıye bı marka var onlardanda satıolar ben bısey gordum gecenlerde tencere gordum ya camdan tencere ıcını goruyosunuz yanı ve cok super bısey...ve sey dıo askım sen hıc merak etme dıo bızde hersey var dıo zaten senı oraya gotursem cıkamazsın dıo sırnaşık şey sırnaşık şey

suana kadar aldıklarım;

yemek takımı
kahvaltı takımı
çatal bıçak takımı
çelik tencere takımı 21 parça
teflon tencere takımı 5 parça
şarjlı gırgır
şarjı süpürge
mikser
battaniye
bornoz
ütü
uyku seti
epilasyon aleti
tavalar 4 adet
gondol takımı 6 parça
bardak takımı vitrin için 37 parça
resmini koyuyorum ;

bende aynen senin gibiyim pandora. benimde seneye düğünüm var ve ben şimdiden endişelenmeye başladım

bende mız mız la aynı durumdayım.nişanlımın annesi düğün parasını takılanlarla veririz diyo. benim ailemde buna karşı.nişanda takılanlar sizin ona dokunmayız diyo bizimkiler.Ama nişanlımın ailesi çoktan takılara göz dikmiş durumda.Belki de salon takımını bile ondan verirler çok üzülüyorum ama nafile

Arkadaşlar Allah sağlık verirse benim aralık ta sözüm olacak dahaaaa yolun başındayımmmm yanisırnaşık şey
ama düşündükçe stres oluyom özellikle çeyiz konusunda; hiç bi şeyim yok çünkü

şimdiden tüyoları sağlam alayım da yumurta kapıya gelince bunalıma girmeyeyim

hepiniz paylaşımlarınız için çoooook teşekkürleeeerşutarafagitti

bizim evimiz hazır olck ama mobilya,eşya..vs hiçbişekilde kimseye aldırtmıcaz kendimiz ortak biriktirdiğimz paradan alcaz sadece tencereydi,,vs onları annem almıştı zamanında..ne beğeniosam kendi paramızla alcz çünkü eğer beğendiğim sey pahalı olursa sırf başkalarına yük olmasın die daha ucuzuna bkmak isteme o yuzden zamanında beraber para biriktirdik ha yetmezse ucundan eklerler amakendi bildiğimiz gibi harcıcaz o parayı..ben hiç sevmem onu kız tarafı alır bunu erkek tarafı..ne gerek var ticaretee dökmeye işi:)hem kimse kimseye yük olmamış oluruz hem de benim paramla alındı bu eşyalar deme hakknı kimseye vermeyiz...

bende aynen senin gibiyim pandora. benimde seneye düğünüm var ve ben şimdiden endişelenmeye başladım

benımde seneye düğünüm var artıq dusunmekten sıvılce cıktı yuzumde..
bende sözluyum arkadaslar..
sımdıden bıseyler almaya basladık bıle buzdolabı aldık klıma hedıye verdıler arcelıkten aldık..bıde LCD televızyon..daha bı suru sey var alıncak..CADIARZU

Bende şöle bi liste yaptim aldiklarim ve alacaklarim die kizlar baska eksik varsa soleyin..

Aldiklarim...

Tencere takimi 21 parça
teflon tencere takimi
elektrikli süpürge
çatal kaşik takimi 12 kişilik
günlük çatal kaşik takimi 6 kişilik
bornoz takimi
yemek takimi 12 kişilik
ütü
kahvalti takimi
kek kaliplari
mikser
şarjli süpürge
şarjli girgir
küçük dikiş makinasi
epilasyon aleti
mutfak robotu arzum
gondol takimi
bardak takimi vitrin için
salata tabaklari 3 lü aldim ufaktan buyuge ve bide baska salata kasesi aldim buyuk kasiklari var

alicaklarim...

Bulaşik makinasi
çamaşir makinasi
tost makinasi
bavul
su isiticisi
biçak takimi
çayci
yatak örtüsü
çay tepsisi
klozet takimi
hali
ütü masasi
çamaşirlik
baharat takimi
nevresim takimlari
pike takimi
mikro dalga firin
midi firin
saç kurutma makinasi
dilimleme makinasi
banyo aksesuarlari
perde

bizde; tüm mutfak eşyası ıvır zıvırı, danteli yorganı yastığı yani ev tekstilinin bu kısmı, yatak odası ve mutfak perde ve halıları kıza aittir. evin ıvır zıvırı falan da işte banyo eşyaları nevresim tk. vs vs... bi de çamaşır, bulaşık makinesi ile fırını kız alır diğer beyaz eşyalar da erkeğe ait. bunun dışında tüm koltuklar ve mobilyalar, kızın aldığı dışındaki perde ve halılar erkek tarafına aittir.

Son düzenleme:
eski adetlere göre uyguladık erkek salon takımı (perde halı dahildir) buzdolabı ve televizyon alıyor
geriye kalan bize
oturma odası (perde halı dahil)
mutfak buzdolabı hariç hersey(perde halı dahil)
yatak odası
bayaa masraf ettik

bu kadar masraf ediyoruz nikah yapıp evlendiriyolar oğullarının soyadını tasıyoruz kıymetli olunmuyoruz

en iyisi hiç bişeyim yok dicen bi yatak odası alcan:1closedeyes:

vestek aldık cnm bozdolabı bulasık camasır fırın tv hepsı 3 mılyar tabıkı tanıdık sayesındehihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt

canım hıc ıı yapmamıssın vestel alarak babam vestelde calıstıgı halde asla onların urunlerını önermez kımseye ucuza aldıgından dolayıda anlamısındır ne demek ıstedıgımı yınede hayrlısı olsun
arcelık ve bekodan sasmayına.s

yoooooo bız kullanıyoruz gayatte guzel hem gordum cok hoc arcelık aslında eskısı gıbı deıl beko buzdolabı aldık bız kapagı elımızde kaldı kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı babam gıttı aldı taktı

Valla kızlar ben 2000 yılında evlendim.Bizde erkek tarafı sadece misafir odasını yapar..Gerisi hep kız tarafına aittir.Benim ailem sağolsun evimdeki tüpüme kadar taktırmıştı.İnanın ben evime girdiğimde hiçbir eksiğim yoktu.Annem o kadar detaylı düşünmüş yıllarca.Hatta ben neden bu kadar çok aldın demiştim kızım ben ne alıyosam sana alıyorumo evde sen yaşıcaksın rahat etmelisin eksik düşünmemelisin demişti.Sağolsun.ayrıca bizde damatlığı vede damatlık ayakkakbısına kız tarafı alır.Takıya aileler hiç bişekilde müdahale etmezler.O bizde kalır.(Biz çoğunu balayında harcamıltık )Valla bölesi daha iyi evlenince canım cicim günleri yaşıcaksın ölee taksitti borçtu düşünmüceksin :) Aslen Muğla lıyım .Bizim burda kız tarafı genelde böyledir..Uyumludurda.EEEeee boşuna çıkarmamışlar bu lafı "Evi tuğladan,Kızı Muğladan" :)

canım bence hepsınden ıyısı bocsh ama pahalı oldugu ıcın almadık..bıraz ıyısıde arcelık..vestelı bılmıorum kullanan yok bızımkılerde..hepsı arcelık aldı ablamlar olsun abılerım felan hepsı..bız sırf buzdolabına verdık 2304 ytl sız cok ıyı almıssınız canım ama o fıyata aldıgınız b sınıfıdır yada ne bılım...herneyse almıssınız güle güle kullanın bu arada bız buzdolabının yanında supurge ve klımada almıstık guzel yanı..dünde bulasık ve camasır mak baktık tabı bunları ben alıcam taksıtle bulasık mak gümüş 1040 ytl ama 840 ytl ye dustu eskısını getırene 200 ytl ındırım kampanyasını getırmesekte yapıomus ve camasır baktım 7 kıloluk arcelık gümüş oda 1427 mıydı 1447 mıydı ole bısey oda ıste 1247 desek ıkısı 2000 ytl felan oluyo ve kartfınansa da 12 ay taksıt offff offff

mızmız cık bu arada kıraya mı cıkıosun cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…