Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı... Kız tarafı neler alır, Erkek tarafı ne alır?

valla benım dugunde takılan parayı ıstıyorlar yad altınları dugunden sonra dugun salonunun parasını odemek ıcın

valla benım dugunde takılan parayı ıstıyorlar yad altınları dugunden sonra dugun salonunun parasını odemek ıcın

:1shok: canım şimdi burdan bişey söyleyipte seni iyice hırslandırmak istemiyorumda o da ne demek yaaa :1ninca: düğün salonu takılan altınların parası kadarmı :1ninca: hem düğün salonu zaten erkek tarafına aittir altınlarını mı alacaklar

valla böyle çok şey duyuyorum pekte garipsemiyorum ama düğün salonunun parasını ödemeye kalksan ailen bişey demez mi

Allah yardımcın olsun düğüm noktasında gibisin :1ninca:

kızlar ya dun ıssımo nevresım takımlarından puzzle desenlı olan çok hoşuma gıtmıştı onu almak ıstedım ama satıcı alaycı tavırla bunu mu begendınız sonuçta evleneceksınız bu çocukça kalır dedı moralım bozuldu almadan çıktım sızce çok mu basıt (((((

kızlar ben manisadayım burda öyle bi adet varki sanki kız erkek tarafı herşeyi kız alıyo ya varmı böyle bişey ama ben 2 ay sonra evlenicem sadece mutfak+ oturma odası+banyo bana ait tabi diğer odaların kristalleri örtüleri vs de eskiden kız alınırmış şimdi biz erkek alıyoruz resmen Allah kız tarafına kolaylık versin yılların birikimi bir sürü para ödüyoruz bütün bu eşyalara erkeklerde ne var bi salon bi yatak odası biz kaç kat daha fazla ödüyoruz

kızlar benim tavsiyem sakın bir sürü örtü mörtü almayın.ablam zamanında her çıka yeni şeyden istedi,pikeler nevresimler masa örtüleri bir sürü şey.annemle babam hepsini almaya çalıştılar ama dünyanın parası gitti tabi.şimdi hiçbirini kullanmıyor.pratik bir iki şey var hep onları kullanıyor.diğerleri hep dolap bekçisi oldu.benim gözlemim bu nevresim örtü vs şeyleri,eviniz hazır olunca evinizin dekorasyon ve rengine göre gidin bikaç tane alın yetiyor

Arkadaşlar ben de nişanlıyım 22 haziran da nikahım olacak inşallah
Benim bildiğim ve yaptığımız
yatak odası+mutfak+banyo+vitrinlerin ve büfenin içleri+süs eşyaları+örtüler vs. =kız tarafının alacakları
zaten en pahalı olan şeylerde onlar hepsi çok masraflı
erkek tarafının aldıkları büyük parçalar olduğu için göze batıyo
ama en fazla parayı kız tarafı harcıyooo

ayrıca mız mız cım gaza getirmek gibin olmasın ama
altınları bence de elletme
yanlış anlama ama paraları yoksa düğün de yapmasınlar o zaman

valla canım bende ne yapacagımı sasırdım bu topıgı o yuzden acmıstım annem dıyorkı nısanda takılan altınlar benım olsun sana aldıgım taksıtelerı oderım onla dıyoo ben tamam dedım erkek tarıfı basladı konusmaya olmazzzzz dıye tamam dedık almasın sonra Allah ıste bu seferde yelız dugunde takılan paralarla dugun salonunun parasını oduyelımmm yanı karmasık bır durum anneme kızarken kendılerı aynı seyı yapolar dedım onlara hanı kızıyordunuz o para bızım ıcın yenı yuva kuruyoruz dıyordunuz sımdı sız ıstıorsunuz dedım:) bu sefer hemen donduler tamam nısanda takılanlar annenın olsun dugunde takılan paralarlarda gugun salonunu oduyelım dıolar sasırıdım kaldım valla

benim bildiğime göre canım nişanda takılan paralar kız tarafınındır
annen haklı yani o para kız çeyizini tamamlasın diye kız tarafına verilir
bizim öyle olmuştu bana verdiler tüm paraları yarısı ile çeyiz yaptırdık yarısı ile kendime 2 tane bilezik aldım
düğünde takılanlarsa gelinle damadın olur eksiklerini tamamlasınlar diye
ama bence yine de tatsızlık olmasın
tatlı dille anlatmaya çalış
ama kesinlikle paranı verme
Allah korusun ne duruma geleceğimiz belli olmaz
Onlar geleceğimize başlamak için ilk paramız

kaşılaymayacaklarsa eger
düğün yapılmaz
ama takılanlar damatla gelnindir
yani takıya güvenilip düğün yapılır mı hiç yaa

evet canım yaa ben de bunu anlamıyorum
benim anneme de böyle olmuş
düğün parasını almışlar salona vermişler
sonra da oğlumuza salonda düğün yaptık derler

arkadaş doğru söylemiş canım ya nişanda takılanlar kız tarafınındır annen ister alır istersen sen bilezikte yaparsın o sizin isteğinize kalmış ama

önceden de dediğim gibi düğünde bir sürü altın ve para birikir ya :bbo: düğün salonu dediğin şey onca mı pahalıdır da senin bütün altınlarını istiyorlar hani sen yine söylede ama eğer çok tatsızlık çıkar gibi olursa sadece biriken paraları filan vereceğini söyle altınlar yine sende kalsın bence :1no2: vallahi durum kendi başıma geldi gibi hissettim inş ne kendini ezdirirsin ne de üzülürsün

yok sekerım asla kendımı ezdırmem paraları ıstıolar sadece

Kızlar biraz bencillik yapmıyormusunuz. Nişanda takılanlar kızın çeyizi için oluyor da niçin düğünde takılan paralar düğün masrafı için olmasın. Sonuçta düğün de çeyizde biz çiftler için ne kızın ne de erkeğin annesi için değil.
Biz evlenirken ailelerimizi hiç karıştırmamaya karar verdik. Aslında eşim böyle bir karar aldı. Ama annem dururmu, yatak odasını onlar aldı, bunun haricinde tüm çeyizimi de annem yağptı, özellikle dikiş bildiği için tekstil işlerini...
Küçük ev aletleri, çamaşır mak. bulaşık mak. ben almıştım.yemek takımları çatal bıçaklar falan hep ben aldım...
Bizim 5 yıllık bir ilişkimiz vardı ve buzdolabı ve tv alınırken bile yarısından fazlasını ben ödedim...
Eşim de mobilyaları falan aldı. Onun annesi hayatta olmadığı ve babası da sorumsuz biri olduğu için herşeyi eşim eşim üstlendi.
Nikah ve sonrasında 100 kişilik bir yemek düzenledi. Herşey muhteşemdi. Gelinliğim ve kendi damatlığını eşim aldı.
Bence ikiniz anlaştıktan sonra nişan altınları düğün altınları sorun olmamalı...
Sonuçta evet o altınlar sizin gelecek için güvenceniz ama nişan altınlarını bozup çeyiz düzüp sonra düğün altını gelin-damadın geleceğidir deyip düğün masrafını ailesine yıkıp ne yaparlarsa yapsınlar demek de bencilce oluyor.
Maddi durumları yoksa düğün yapmazlar, böylece paralarda size kalı. Ama ille düğün isterim diyosan sen de fedakarlık yapmalısın...

aslında bır nevı haklısınnnnn ya su dugun ısı bır olsunda kım almıs kım vermıs kımde kalmıs umrumda deıllllll parayla sadet olmazzz para ıle olacaksa hıc olmasın her ıkı tarafta rahat etsın borcuz halletsın en ıyısıııııııııııı

jeyyaranam paraları alsınlar kınada takılanı gene kendime harcayacam çeyiz için düğünde takılan parayı da borç için aşkuma veririm ama altınlarıma zinhar elletmemm..jeyyarjeyyarjeyyar

Kız tarafı yatak odası ve mutfağı alıo benim bildiğim. Fakat mutfak dediysem buzdolabı değil. Eğer salon dışında oturma odası alınıcaksa o da ortak alınıo. Kız anneleri taa doğumda başlıo çeyiz yapmaya şahsen benim küçüklüğümden beri alınıo, örülüo ama erkek 1 ayda sizden önce alacakları alıp bitirio işi. Kız tarafı daha çok masraf edio die bakmayın olaya. Bence erkek daha fazla düğündü, balayıydı derken masraflar ya eşit yada erkek brz daha fazla yapıo ama işleri ne yapsınlar tabi. Gül gibi kız alıolar.

Bence kendine hiç bunları sıkıntı yapma.. Düğün salonu ne kadar ki? olsun olsun en fazla 3000 o da zaten düğünde takılan paralarla rahat rahat karşılanır, altınlar da size kalır.

Önemli olan sizin mutlu olmanız. Düğün arefesinde sadece kız çeyiz yapmıyo ki erkek de yapıyor. Mobilyalar beyaz eşyalar düğün salonu balayı falan bunlar hepmasraf. Hangi kız tarafafı diyorki nişanda takılanları çeyizimize harcayalım ortak paylaşalım.
Hep derlerki nişanda takılanlar kızın çeyizidir. O zaman düğün de takılanlar da erkeğin olsun. Olur mu öyle şey.
Nişanda düğünde kınada kim ne takıyorsa sizin için, sizin daha rahat bir ev kurmanız için takıyor.
Bence böyle düşün. O paralarla başka bişey yapmak niyetindeysen de düğünden vazgeç, herkes düğün yapmak zorunda değil. Ben nikah yaptım böylece salon parası gibi bir sorun olmadı.
Ama nikahtan sonra 100 kişi yemeğe gitti tam 3500 tuttu bize de para olarak tam o kadar takılmıştı hepsini oraya verdik.

Nişanlını ve ailesini zor duruma sokmakla eline hiçbişey geçmez, bu aralar ikinizde streslisiniz ve olmadık şeylerden sorun çıkar. Sakın bu tür konularla birbirinizi mutsuz etmeyin.

kızlar ben sımdıde tencere takımı aldım teflon..artı catal kasık takımı...sımdıye kadar 2,500 ytl harcadım bunların borclarını öduyorum..on ayda bıtcek ıns..ama zaten 1000 ytlsını pesın vermeyı dusunuyorum...sız buraya yazıyosunuz bende almaya calısıyorum..aa bakın gecenlerde yenı evlenen cıflerın evıne gıttık..abımın arkısı oluyo kendılerı..ya varya bıttım evlerıne..gömme yaptırmıslar beyaz esyalarını..ve metalık renkte..cok hos olmuş:)
bu arada sız yazmaya devam edın neler daha alıncak ıvır zıvır almaya calısıorum...

Ya bende alıyorum alıyorum ama bu eksikler bitmiyor kiiii.Şimdiye kadar aldıklarım :
-yemek takımı
-tencere seti
-teflon tencere ve tava seti
-kahvaltı takımı
-çatal-bıçak takımı
-gündelik kullanmak için çatal-bıçak takımı(6 kişilik)
-su ısıtıcısı
-ütü
-elektrik süpürgesi
-mikser
-blender
-mutfak robotu
-waffle makinası
-tost makinası
-uyku seti
-yatak örtüsü
-nevresim takımları
-klozet takımı

Şimdilik bunları aldım ama dediğim gibi alacaklar bitmiyor.Daha bardak çeşitleri (çay bardağı-su bardağı vs),borcamlar,kek kalıpları,ütü masası vs gibi ıvır zıvırlar var alınması gereken.Bunları aldıktan sonra daha başka masraflar çıkacaktır eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…