valla benım dugunde takılan parayı ıstıyorlar yad altınları dugunden sonra dugun salonunun parasını odemek ıcın
valla benım dugunde takılan parayı ıstıyorlar yad altınları dugunden sonra dugun salonunun parasını odemek ıcın
benim bildiğime göre canım nişanda takılan paralar kız tarafınındır
annen haklı yani o para kız çeyizini tamamlasın diye kız tarafına verilir
bizim öyle olmuştu bana verdiler tüm paraları yarısı ile çeyiz yaptırdık yarısı ile kendime 2 tane bilezik aldım
düğünde takılanlarsa gelinle damadın olur eksiklerini tamamlasınlar diye
ama bence yine de tatsızlık olmasın
tatlı dille anlatmaya çalış
ama kesinlikle paranı verme
Allah korusun ne duruma geleceğimiz belli olmaz
Onlar geleceğimize başlamak için ilk paramız
arkadaş doğru söylemiş canım ya nişanda takılanlar kız tarafınındır annen ister alır istersen sen bilezikte yaparsın o sizin isteğinize kalmış ama
önceden de dediğim gibi düğünde bir sürü altın ve para birikir ya :bbo: düğün salonu dediğin şey onca mı pahalıdır da senin bütün altınlarını istiyorlar hani sen yine söylede ama eğer çok tatsızlık çıkar gibi olursa sadece biriken paraları filan vereceğini söyle altınlar yine sende kalsın bence :1no2: vallahi durum kendi başıma geldi gibi hissettim inş ne kendini ezdirirsin ne de üzülürsün
Kızlar biraz bencillik yapmıyormusunuz. Nişanda takılanlar kızın çeyizi için oluyor da niçin düğünde takılan paralar düğün masrafı için olmasın. Sonuçta düğün de çeyizde biz çiftler için ne kızın ne de erkeğin annesi için değil.
Biz evlenirken ailelerimizi hiç karıştırmamaya karar verdik. Aslında eşim böyle bir karar aldı. Ama annem dururmu, yatak odasını onlar aldı, bunun haricinde tüm çeyizimi de annem yağptı, özellikle dikiş bildiği için tekstil işlerini...
Küçük ev aletleri, çamaşır mak. bulaşık mak. ben almıştım.yemek takımları çatal bıçaklar falan hep ben aldım...
Bizim 5 yıllık bir ilişkimiz vardı ve buzdolabı ve tv alınırken bile yarısından fazlasını ben ödedim...
Eşim de mobilyaları falan aldı. Onun annesi hayatta olmadığı ve babası da sorumsuz biri olduğu için herşeyi eşim eşim üstlendi.
Nikah ve sonrasında 100 kişilik bir yemek düzenledi. Herşey muhteşemdi. Gelinliğim ve kendi damatlığını eşim aldı.
Bence ikiniz anlaştıktan sonra nişan altınları düğün altınları sorun olmamalı...
Sonuçta evet o altınlar sizin gelecek için güvenceniz ama nişan altınlarını bozup çeyiz düzüp sonra düğün altını gelin-damadın geleceğidir deyip düğün masrafını ailesine yıkıp ne yaparlarsa yapsınlar demek de bencilce oluyor.
Maddi durumları yoksa düğün yapmazlar, böylece paralarda size kalı. Ama ille düğün isterim diyosan sen de fedakarlık yapmalısın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?