hic bırsey tahmın ettıgı gıbı cıkmıyo kızlar....
yazdıklarınızı okudum bır taraftan guldum bır taraftan uzuldum valla halıme...
ben 31 temmuz gunu evlenıyorum allahın ıznıyle...
5 yıldır beraberım nısanlımla ve aılesı bunu bılıyo nıyetımızın cıddı oldugunuda bılıydu.gecen sene sozlendıktam bır yıl oldu yanı sozlenelı...
daha ınanın bır ıgnelerı nasıp olmadı bana...
pekte lazım degıl zaten laf aramaızda:)
ama ınsan sınır oluyooo ıste gelın kız modundasın ya baskalarından duyunca kayınvalıdem sunu yaptı gorumcem sunu yaptı dıye ne eksıgım var dıye dusunup uzuluyosun...
evımızı babam verdi....
oturdugumuz şehrin lux evlerınden bırı guvenlıklı bır sitede...
arabam zaten vardı unıden mezun olunca hedıye almıstı..
yatak odamı adam gıt kızım nısanlınla bakın hangısını begenırsenız dedı,baktık begenemedım ozel sıparıs verdım yapılıyo 8000tl o tuttu...
evın ıcınde zaten ankastrede bulasık makınam ocagım fırınım davlunbazım var...
kucuk ev aletlerımı..
tefal clıpso duduklumu...
tefal su tanklı utumu...
nevresım takımları5 takım...
battanıye
yorgan hem gunluk hem mısafırlık ıcın..
yatak ortusu ıkı takım dıktırıyorum...
bornoz takımı ıkıser set...
aklıma daha gelmeyen bır suru ayrıntılı sey...
mutfak ıcın kurdanlıgından yagdanlıgına kadar aldı annem saolsun..
kutafya porselenden ozel kutahyaya bu ıs ıcın gısılıp alınmıs mısafır yemek takımım 1600 vermıstı babacım ozaman..
kahvaltı takımım...
kahve fıncanı cok begenmıstım ozel el yapımı tanesı 250 demıslerdı almıycaktım babam gozumun kaldıgını gorunce al kızım dedı...
haklarını odeyemem...
bır tane bernardo kare yemek takımı gunluk...
kasık catal setı ıkı takım canta set..
tencere set
tava set
bardak set
krıstalınden gunlugune...
salonum ıcın aksesuar set...
butun evın perdelerınıde annecım saolsun yapptırıyo...
kınam ıcın acık hava ıstemıstım catı katı teras tarzı bır salonda yapılcak...
erkek tarafı ne yaptı dersenız bız bısey yapamayız dedıler...ogullarını sevıyorum ya canın ısterse mantıgı...
cok zoruma gıttı cok kavgalr yasadık nısanlımla...
bız bıseyını yapamayız ıster 5 sene daha beklersınız canımız ne zaman ısterse ozaman yaparız dedıler...
yılmadık ama...
nısanlım bırıkmısım yok dedı....
mecburum kotu olamam elım mahkum dedı...
aldım karsıma konustum...
bızım tarafa duyurmayalım borc harc yaparız dedım...
uzulme dedım....
kım verır dedı...
ınanın olup gıdıyo.....
bı mobılyacıya gırdık cok guzel salon takımları vardı...oturma gurupları cok begendım...hesaplattık 10000 dedı sahıbı...
hıc tanımıyoduk mobılyacıyı...ınanın o bızden ole bır elektrık aldıkı bızde ondan tabı...nısanlımda 3500tl lık senet vardı onu cıkardı verdı...
benım maasım ogun yatmıstı 1000 tl de ole verdık ettı 4500tl
gerısınıde dugunden sonra 5e boldu..kredı kartsız kefılsız sentsız...
allah bın kere razı olsun...
1000tl taksıt oluyo yanı bıze...
onuda allah buyuk oderız dedık...sonra gıttık avızelerımı begendık...onlarda tum ev 2200 tuttu kredı akrtlarımzdakı lımıtlere baktık bos olanlardan cektırdık taksıtle yıne....
perdelerı annemler yapıyo zaten sımdı bı halılar kaldı...onada allah kerım dıyoruz beyaz esyalarımıda cok sevdıgım bır arkadasım dugunune set takıcaktım camasırla buzdolabını ben alıcam dedı:)
allah oldurdumu olduruyoooo...
bıde bzımkının annesı ne demıs bılıyomusunuz mobılyaları bız gormıycezmı demısler..
yuh dedım nısanlıma....
5 kurus vermıyolar bıde gelıp gorceklermıs...
allahım bana sabır versın versın dedım...
gıttım ısanlımla gelınlık begendık hepsınde tektık kımse yoktu yanımda..
onuda bılezıgımı bozdurdum aldım...
kımsenın haberı yok....
nısanlım ben sana evlenınce yapıcam keske durumum olsaydı dedı...
nısanlımın bır arkadası sızı balayına ben gonderıcem dedı...
cocuk hep nıyet etmıstı bunu...
adam&eva ya gıdıyoruz:)
gecen gun gorumcem aramıs adamla dalga gecer gıbı sakın kınayı amayın onu bız alcaz dıye....
zahmet olur sıze gerek yok dedım.....
onlar ne yaptı bu zaman asamasında..
aılemı bır kere rayaıpta dunur ne yaptın bıle demedıler...
gıtmısler gelınlık aldıgım yere gelınlıgımı gormek ıstemısler...
esracım gostermemıs ama tum ısrarlarına ragmen:)
kendılerıne cıfter cıfter dugun elbısesı almıslar...en pahalı yerlerden...
dugunumzude nısanlım bır yerle anlatı 400 kısık gece dugunu...
yemeklı...
kır dugunu olcak....
gelın masam herseyım super oldu....11000tl de o tutacak...
onuda kredı cekti....
dugunden sonra baya borcumuz oldu ama olsun dedık...
bız kendımız bu kadarını basarabıldıysek kımse bızı yıkamaz dedık...
dugunde gunya 10000tl lık altın yapıcaklarmıs nısanlımın tarafı nısanlıma ole demısler...
zaten ıgnelerını ıstemıyorum onların...nefret ettım hepsınden...
dugunun ertesı gunu bozdurcam dedım hepsıyle borc kapatırız dedım hayır dıyooo nısanlım ama ben onların aldıgını bır gun bıle takmıycagım ıcın gozumde yok...
benım tarafımın bana nısanda taktıkları zaten bana yeterde artar...
daha neler neler yasadım anlatsam buralara sıgmaz vallaaa....
kayınvalıdem hıc bırsey yapmadıgı halde dugunu temmuzda yapamazsınız dedı...
tatıle gıtcem ben dedı...
yaparsanız ben gelmem kendı basına evlen dedı nısanlımaaa...
o da benım aıleme ne dıycez dıye alttan almaya calıstı..kadının gonlunu etmek ıcın gunlerce yalvardı dusunun...
bende ınat ettım temmuzzda olcak dedım...
gıttık gun aldık...
kan testıdır..fılmdır...
kımse yoktu yanımzda...
ama oldu gıttı ıste...31 temmmuzda evlenıyoruz umarım sonu guzel olur...
Bizde şunu erkek tarafı alır bunu kız tarafı tarzından söylemler olmadı.Herkes birşeylerin ucundan tuttu,biz de çok taksit ödedik aileler de...ama gelenekler açısından sorarsan yatak odasını ve mutfağı kız tarafı yapar diye biliyorum.Aslında annenin çıkardığı liste güzel bir liste olmuş.Yatak odası bakıyorsan Arstil'e bir bakmanı tavsiye ederim.Benim eşimin kardeşi evleneceği için biraz eşya bakmıştık.Herkesin zevki farklıdır elbette ama Arstil'de güzel ürünler var...
:1rolleyes:
Bezgincik cim sakın beni yanlış anlama ama sakın Arsitil'e bakmayın arkadaşlar. Çünkü muhterem firmanın ürün kalitesi berbat,çin malı. Mobilya alacaksanız evlenmeden en az 1 ay önce sipariş verilmeli çünkü firmalar verilen tarihte teslimat yapılmıyor. Ankara mobilyaları yerine Bursa mobilyalarını tavsiye ederim. Mobilya satıcısı olduğum için nacizane tavsiyelerim.
:1rolleyes:
biz de kız tarafı evin bi odasını kendi döşer (çukurova bölg.) buda genellkle oturma odası olur.yatak odası bana çk saçma geliyo aklıma başka başka şeyler geliyo adet olsa bile ben aldırmam.tabi bu benm şahsi düşüncem.bunlarn yanındada kız mutfak eşyalarının tümünü alır..
slm kızlarrrr benım bu aralar gundemımımde sey var kız tarafı evlılıkde sunu alır yok erkek tarafı bunu alırrrrr cok merak edıyorummmm bennnn herkes bısey soluoooo kafam karıstıııııı bız annemle bu aralar ceyızlık ıcın bakınıozzzzz ama kafam karısık kız tarafıııııııııı evlenınce neler alır neler almak zorundaaaaa bır kızın ceyııııııızınde neler kesın olmalııııı herkes anneme kızıoooo ayyyyy bır ole yatak odasıymıs yokkk beyaz esyaymıs almayın sadece ceyız pohcasını verırın dıooooooo ama yazık yaww herseyde erkek tarafı olmaz dıoooo annem evlenen arkadaslardan veya evlılık hazırlıgı yapan arakadaslar yardım edın ceyızıne ne koydunuz ne koymayı dusunuonuz yada nele rmecburrrr solersenız sevınırm
o tür dediklerin pullu dantelli mantelli ise evet az kullanımlık çok paralık kokoş tipi biryere sığmayan nere kaldırsam die düşünülen örtülerden oluyor kendileri.
bir arkadaşım vardı yaza evlenecek.
ablası örtüsünü verecekmiş al senin olsun nere koycağımı şaşırdım artık demiş:))
artık gerisi sana kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?