kız çocuğu annesi olsanız kızınıza vereceğiniz öğütler

Laale

Aşikârdır Zat-ı Hak
Pro Üye
13 Nisan 2007
33.868
103.356
1.123
46
kız çocuğu annesi olsanız kızınıza vereceğiniz öğütler

her hareketinde,her kararında,her sözünnde dikkatli ol her adımında düşün
gelecekte bulunacağın konumu, değeri sen kendin bunlarla belirleyeceksinn derdimm herhaldefisfisfis

"Çalış kızım,ne olursa olsun,hizmetçilik de yapsan,alnının teriyle helal para kazandığın bir işin olsun...Hiç kimseye muhtaç olma,ayaklarının üzerinde dur,kimseye yaslanmadan!!!"
derdim..:smiley-cool:

asla yalan söyleme,kimseye olduğundan fazla değer verme,ne olursa olsun hakkını savun ezilme,mütevazi ol,kendine güven,başını hep dik tut,paylaşmayı bil.erkeklere fazla güvenme
die gider...bunları kesinlikle anlatarak yetiştiricem eğer bigün kızm olursa

Anne sadece anne degildir unutma. Anne senin en yakin gordugun arkadastan bile daha yakin ve daha sadik bir arkadastir. Dertlerini benimle paylas, kimseye guvenip acma derdini. Dostununda dostu vardir yavrum..

derdim herhalde :) ama bu diyeceklerimin arasinda alinmis 2 satir sadece.

bir kız çocuğu annesi olarak kızıma sürekli öğütler veririm..
herzaman ve heryerde kendine güvenin tam olsun...
güvenilir insan ol..
kızlar annelerinden hiçbirşey saklamazlar..anne kız sırdaştır..
asla yalan söyleme...
başkalarının değil senin doğrun önemli olan..
kesinlikle ya okuyacaksın yada okuyacaksın 3.bir şık yok...
aşk meşk işi işini eline aldıktan sonra olacak...
kendinden başka kimseye güvenmeyeceksin ve tatlı sözlere kanmayacaksın...
vee hayatta mükemmelci olma herşeyin iyisini iste...
hayatta mutlu olmak için elindekilerin kıymetini bilmen şart...

gel bakim güzel lalişim bi öpeyim senii:Şeniz:
altına imzamı atıyorum arkadaş..budur!

kimseye olduğundan fazla değer verme..
kadınlar fesat yaratıklardır hiçbişekilde kendinden taviz verme.
hakkını sonuna kadar savun.
ananen dedenin eline bakıyodu sende ananen gibi olma.kendi paranı kendin kazan dimdik dur kocanın karsısında maddi acıdan. ( ben daha öğrenci oldugum için mesleğimin olup olmıycagını bilmiyorum ananeden örnek verdim :) )

annene aç sırlarını unutma annenden baska dost yoktur sana onun gibi sevgi aşk hiçbirşey yoktur..

pişman olacagın seyleri yapma.

güvenilir ol ..

ben ananenle cok kavga ederdim sen sakin ol emi kızımm:1hug:
annenin kalbini kırma ona saygılı ol:1hug:

erkeklere güvenme kızımm

ve son olarak göster ama elletme derdimm :roflol:

sana verilen deger kadar ver isanlara, sen sen ol sakın kimselere güvenme,hayatın boyunca telafisi olmuyacak hatalar yapma sonunda sen üzülürsün,kimseye ihtiyacın olmadan maddi özgürlüğün olsun,ne olursa olsun bi karar aldıgında artılarını eksilerini düşün,ve herzaman senın yaındayım kızım.

kimseye güvenmemesi gerektiğini
her ne olursa olsun ilk olarak benimle paylasması gerektiğni
kimseye olduğundan fazla değer vermemesi gerektiğini
dürüst olmasını asla yalan söylememesini
büyüklerini sevmesede sayması gerektiğini
kendi ayaklarının üstünde durabilmesi için okuması gerektiğini
erkeklerden uzak durmasını söylerdim

bana ve babasına her konuda dürüst olması gerektiini aksi halde çok yara alacaını sölerdim..

bnm gibi ol derdim :) ve de kesinlikle helal para kazanmasını söleerdim.hatta bunun için elimden ne geliosa yapardım..

bide veridi kararlara saygı duyardım..nasılsa ben ne dersem diim o bildiini okur bnm gibi =)

kızıma 18 yaşına girdiğinde yazdığım mektubu burada sizlerle paylaşmakta bi mahsur görmüyorum.

yavruuuus
işte 18 yaşındasın.
benim bebeğim büyüdü abla oldu.
18 yıldır birlikteyiz.sen benim en iyi arkadaşım.en kadim dostumsun.
bugünün anlam ve önemi gereği sana nasihatlar sıralamak istemiyorum.
sen doğruyu,yanlışı,iyiyi,kötüyü ayırabilecek akılda ve olgunlukta ve kişilikte ve artık yaştasın.
yine de senin duymaktan bıktığın,benimse söylemekten bıkmadığım (odanı topla değil)
şeyleri yeniden yazmaktan geri kalamıycam...
OKUMALISIN biricik kızım.
diplomanı istersen duvara as ve bambaşa bir işle uğraş ama evinde oturmamalısın.
istersen karunun mahdumuyla evlen,kendi paranı kazanmalı ki bu her insanın en büyük onur savaşıdır.
ve aynaya baktığında kendi yüzüne için rahat,utanmadan bakabilmelisin.
hayatta başına ne gelirse gelsin her zaman başımın üstünde yerin olacaktır.
sana vermeye çalıştığım değerler;yaşamda seni ayakta tutmayı sağlayacak. sana güç, kuvvet ve yaşamayı becerebilme yetisi verecek.
gerisi de sana kalmış.herkes kendi hikayesini yazar
...

kızım özgür ol!!!!!!!!!!
Bi erkek için kendini değiştirmeye kalkma :1no2:
Kimseye kendinden fazla değer verme
Çalış ve maddi gücün olsun,kocana boyun eyme
Unutmaki ben senin her zaman arkandayım,ne zaman bir derdin olursa önce benimle paylaş ve çözüm yolları arayalım birlikte
Dininin gerektirdiği gibi yaşamayı öğren
Kimseye karşı sonsuz güvenme,
Hayatına kimsenin yön vermesine izin verme ve kendi ayakları üzerinde durabilen,kendi doğru kararlar verebilen ve en önemlisi insana insan olduğu için saygı duyabilen,annenin babanın önemini anlayabilen,içinde iman sevgisi taşıyan,vatanı uğruna canını verebilecek bir insan ol !!!!!!!!
Ve ben senin her zaman annenim ne olursa olsun her zaman yanındayım bunu sakın unutma a.s.

10 yaşında bir kız annesiyim derslerine çalış oyuncaklarını topla demekten başka.(çocuk da bıktı bunları duymaktan artık benden. bi de başak burcu benim kız,CADIARZU var yükseleninde bişey anlayamadım kahvegözlüme sormam lazım fisfisfis) ama şimdiden kızıma sadece annesi olmadığımı onun en iyi arkadaşı olduğumu unutmamasını( çünki o benim en iyi dostum) mutlaka iyi bir meslek sahibi olması gerektiğini, herkese güvenilmeyeceğini, istediği herşeye çok çalışarak ve sabırlı olarak sahip olacağını, herkese değeri kadar değer vermesi gerektiğini şimdiden söyleyip duruyorum. kulağına küpe olur inşallah. nazar değmesin kınalı kuzularımıza.

kimseye hak ettiginden fazla deger vermemesini
zorlukları yasamaktan asla kacmamasi gerektigini
dusmekten korkulmayacagını her seferinde daha dirayetle ayaga kalkması gerektigini
kalbinin carpintisina yenilip ileride kaldıramayacagı yuklerin sözlerin altına girmemesini
durustlukten asla zarar gelmeyecegini
ozgurluklerinden aslaa taviz vermemesi gerektigini
kimmse icin oldugundan farklıı gorunmemesinii
aşık olup sefil olacagına mantıklı olup rahat dogru durust yasamasını
ve eenn önemlisi kalbinden Allah inancını asla cıkarmaması gerektigini ona hep inanmasını ondan baskaa gercekk dosst olmadıgını ögütlerdiimm..

Ben iki kiz cocugu annesiyim...

Benim onlara verebilecegim nasihat rahmetli annemin bana verdigi nasihattir...

Hayatta ne yaparsan yap kizim iyi veya kötü ama her zaman arkasinda duracak kadar delikanli ol...

kiim yok ama benimm evlendigimde görümcem daha 10 yasindaydi ve benim yanida büyüdü.hep ona derdimki "kizim bak insanin gelecegi gecmisine baglidir.hal ve haraketlerini ona göre ayarla ve kararlarini ona göre ver" derdim.allaha sükür suan 32 yasinda ve güzel bir hayati var

öğütü kim dinlerki . kız yada oğlan Allahın emaneti olar yavrularımıza. en güzel örnek olarak yaşantımızı göstermeliyiz. bu hem bizi düzeltir hemde onu.

herseyden önce arkadas olurdum anneden cok...ve herseyını anlatmasını isterdım...
ve kendını hayata hazırlamsını ıogutlerdım..ne fazla sıkar ne gevsek bırakırdım...
oku derdım..meslegın olsun..kımseye muhtac olma ve kendı ayaklarının uzerınde dur derdım...
benım gıbı saf ve ıyı nıyetlı olma derdım...

İnsanlara olduğundan fazla değer vermemesini, mutlaka ama mutlaka bir mesleği olmasını, belli prensiplere sahip olmasını bu prensiplerden taviz vermemesini ve duygularından çok mantığıyla hareket etmesini söylerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…