Kiz çocuk anneleri yardim

Kuzenimin kızında da aynı durum olmuştu ama o daha büyüktü tabi Endokrin bölümüne götürün hormonlu yiyeceklerden dolayı erken ergenliğe giriyorlarmış. Olması gereken yaşa kadar iğne tedavisi ile erken ergenliği durduruyorlar

canım sen vakit kaybetmeden direk üniversitelerin endokrin bölümü var oraya git.benim kızımda da var izleniyor her 3 ayda bir kemik yaşı tayini yapılıyor erken ergenliği önlemek için hatta iğne başlamak istediler ben izin vermedim. bizde de 6 yaşında tüylenme başladı.memişler kabardı.şimdilik çok şükür iyiyiz.izleniyoruz. bence hata yapma hemen bebişini götür.
bu arada bıldrıcın yumurtası yedirme ne sen nede bebeğine asla tavuk yedirme.süt veriyorsundur diye sende yeme diyorum.yumurta köy yumurtası yedir marketten alıp yedirme bunlar horman takviyesi.asla hazır bişey yedirme .hazır mama bisküvi hazır hiçbirşey tetikliyor. olursa boy cüce denebilecek kadar kısa kalıyor.dikkat et canım
Merhaba kızının boyu kaç cm?Benim kızımda aynı yaşta bizde de bazı belirttiler erken başladı.

kiz bebeklerde hormonal goguste sislik olabiliyor. ona dokunmamaniz lazim. tuy tabiki vardir ama bildigimiz yetiskin insandaki gibi tuylenme degildir degil mi?
Hayir normal yetiskin insandaki gibi degil ama sonradan boyle küçük küçük cikti dogumdan sonra bebeklerde olur ya oyle

Kuzenimin kızında da aynı durum olmuştu ama o daha büyüktü tabi Endokrin bölümüne götürün hormonlu yiyeceklerden dolayı erken ergenliğe giriyorlarmış. Olması gereken yaşa kadar iğne tedavisi ile erken ergenliği durduruyorlar
Acaba kizim küçük ya şimdiden olurmu böyle birsey korkuyorum

Merhaba kızının boyu kaç cm?Benim kızımda aynı yaşta bizde de bazı belirttiler erken başladı.
kızımın boyu şuan 1,45--- 41 kiloydu şimdi boyu attı ama nekadar bilmiyorum.şubatta randevumuz varama kilo olarak 39 indi.nomalde boyu 170-1,75 olur diyordu ama son gittiğimizde 1,60-1,65 kalır dedi.iğne başlayalım dedi. ben istemedim bekleyelim dedim şu 1 yılıda atlatsak iyi olcak ama bakalım kısmet.o vurulan iğne beyinden salgılanan kadınsal hormonları durduruyor böylelikle normal gelişim devam ediyor.ama tabi beyinde kist yapma olasalığı yüksek allah korusun.ondan ben yaptırmadım napayım selvi boylu olmasın.sağlıklı olsun canı sağ olsun yeter bana.

kızımın boyu şuan 1,45--- 41 kiloydu şimdi boyu attı ama nekadar bilmiyorum.şubatta randevumuz varama kilo olarak 39 indi.nomalde boyu 170-1,75 olur diyordu ama son gittiğimizde 1,60-1,65 kalır dedi.iğne başlayalım dedi. ben istemedim bekleyelim dedim şu 1 yılıda atlatsak iyi olcak ama bakalım kısmet.o vurulan iğne beyinden salgılanan kadınsal hormonları durduruyor böylelikle normal gelişim devam ediyor.ama tabi beyinde kist yapma olasalığı yüksek allah korusun.ondan ben yaptırmadım napayım selvi boylu olmasın.sağlıklı olsun canı sağ olsun yeter bana.
Size sormuş bende bana sordu diye cevap yazmistim tabi onemli olan sağlık boy değil ama diger yonlerde sıkıntı olursa baya sıkıntılar varmış erken ergenlikte

Bizim 4 yıl önce ciddi akıntıları vardı.Enfeksiyon yönünden tedavi ediliyordu,yine başlıyordu.o donemde kemik yaşına bakılmıştı.1 yas küçük çıkmıştı.O zaman korktum erken adet olacak diye.Simdi daha olmadı,artık olsada normal boyu yakaladı.O zaman çok doktora götürdüm,kemik yaşı küçük olunca birşey yapmaya gerek duymadılar.
Saglik herşeyden önemli.160 zaten Turkiye ortalaması.takipte fayda var.kolaylıklar dilerim.

17 aylık kızınız daha bebek yani. Erken ergenlik icin bile çok küçük bence ama yine de icinizin rahat etmesi icin bence başka bir doktora götürün.

Hormonlu spiral ya da doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz.Emziriyorum demişsiniz. Dr götürdünüz mü tekrar

Yok goturemedim kar nedeniyle spiral kullanıyorum acaba ondan mi
Ondandır bence.Östrojen alıyor çocuk her gün.Taktırmadan dr danışsaydınız keşke.Biraz oyalanıyorsunuz gibi geldi bana.Telafisi daha güçleşmesin.Erken ergenliğin sebeplerini, östrojenin zarraalrını incelerseniz belki harekete geçersiniz

Ondandır bence.Östrojen alıyor çocuk her gün.Taktırmadan dr danışsaydınız keşke.Biraz oyalanıyorsunuz gibi geldi bana.Telafisi daha güçleşmesin.Erken ergenliğin sebeplerini, östrojenin zarraalrını incelerseniz belki harekete geçersiniz
Oyalama degilde daha küçük yaşı bide su emzirmeyi falan kesiyim hala şişlik olursa öyle gideyim diyorum

Back
X