"Kız" denilince "olsun" diyenler

ipekseco

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
42
1
46
İzmir
Cinsiyetini sorup "Kız" yanıtını alınca "olsun" diyen insanlara gıcık oluyorum. üstelik bunu yapanların hepsi kadın. kendi cinsiyetinizden mi memnun değilsiniz nedir. aksine "Ne güzel, ne mutlu sana" demeniz gerekmez mi?

Bende hiç anlamıyorum nedir bu erkek egemenliğini sürekli göze sokmaya çalışmak.
Dediğin gibi bunu diyenler de hemcinslerimiz yani.
En son bunu komşumdan duydum nasıl yani dedim şaşırdı o da beklemiyordu heralde öyle bir tepki , ne diycektim ki kısmet böyleymiş napalım falan mı demeliydim acaba.
Gerizekalılık diye nitelendiriyorum başka kelime bulamıyorum..

şimdi yaşlı kadınlar yeni bişey bulmuşlar
kızmı diye değil de
adını ne koyacaksın diye soruyalar
atıyorum azra deyince direk
olsun olsun diyorlar

tövbe yarabbi

evet ya banada çok söylediler kaadınlar kız olunca ne oluyosa ya valla bende gıcık oluyorum ya böyle ınsanlara.

aynen ya valla bu başlığı görünce güldüm aynı şey benimde başıma geldi hamileyken cinsiyetini soranlara kız diyince olsun diyolardı tabi hepsi değil ayy gıcık oluyodum ne salakça bi yaklaşım hiç anlam veremiyorum doğrusulmaz:

bende gıcık olanlardanım erkekler neden hep üstün görünür.benimde kızım olacak kısmet olursa daha şuana kadar böyle diyenle karşılaşmadım ama soran olursa nedenini soracağım mutlaka.

aynen arkadaşlar bende şimdi 20 haftalık hamileyim cinsiyeti ne diye soruyolar kız diyorum 'Olsun eli ayağı düzgün olsun' diyorlar yani sinir olmamak elde değil,size daha vahimini anlatayım bir arkadaşım 9 aylık kordon dolanmasından bebeğini kaybetti,soranlar teselli etmek istiyenler diyorlarmışki 'Bi de erkekti ha ? yazık yazık gitti koca erkek çocuğu!' yani kız olsa daha az üzülmemiz gerek hatta at çöpe gitsin... Bunları söyleyen yine annelerimiz teyzelerimiz kötükedihüsoklava:

Koca karılar ne düşünür neden öyle söyler henüz yaşamadım kestiremiyorum ama.
Ben kız olacağını duyunca daha mutlu oluyorum,kız çocukları daha cicili bicili olduğundan o an çok güzel şeyler hayal ediyorum.

Öyle densizler çıkarda sizi sinir ederlerse: biz zaten kız istiyorduk Allahın sevgili kuluymuşuz dualarımızı kabul etti ve gönlümüze göre verdi diyin kızlar

ALLAH öncelikle herkese sağlıklı anasına babasına hayırlı evlat versin.ben 30 haftaya kadar kızım olcak diye biliyodum yani 7.5 aya kadar.sonra oğlum olcagı ortaya çıkınca gözünüz aydın diye telefonlar gelmezmi.üstelik bunların çogu akrabam..inanmıyorum sizlere yaaaaa...ahmak insanlar...

benim anneme düşkünlüğüm kadar bin erkek kardeş olsa düşmez.ben sabaha kadar agladıgımı bilirim neden kızım olmuyo diye buda yanlış ama ne bileyim 7.5 aydan sonra olunca heralde.elin kızı alır gider oğulları.hepsi olmasada nankör olur çogu karıköylü oluverir biranda.

evt var öyle dengesizler
olsun ikincisi erkek olur akannehir
ikinciyi yapmayı düşünmediğim için bi problem yok
çok mutluyum bi kızım olacağı için enseki öle bi dengesiz şimdilik çıkmadı çıksada çok pis bozarım

ben tam tersi kızı olanlara çok sevinirim herzaman kızlar bi başka oluyo yaa...

ahh keşke bende hamile olsamda bi kızım olsa diyenlerdenim
eli ayağı düzgün sağlıklı hayırlı evlat olsunda cinsiyeti önemli değil
ama gönlümden hep kız geçer
kız evlat bi başka yahuuubayanssulusmile

Benim oğlum olacak.
Babası kız olmazsa seni aşşağı atarım demişti... kaydirigubbakcemile3
Kız olsun diye öldü... bebeğimi kızım diye sevdi ama...Ailenin ilk erkek torunu olacak ... şimdi onla avunuyor.. Bu erkekler bi garip
Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin :Saruboceq:

rabbim hergün şükrediyorum kızım olduğu için eşimde hep der iyiki kızımız olmuş cinsiyet hiç farketmez ama kızım bi başka eminim oğlumda olsa aynı şeyleri düşünürdüm evlat bu ya ayrımı olur mu hiç

arkadaş çok iyi bir konu bulmuş.burada okuyunca ancak farkına vardım.doğru valla,insanlar (kız) deyince (olsun) diyorlar.ne rencide edici bir söz Allahım.benim henüz bir bebeğim yok ve olsun diye çok uğraşıyoruz ama sonuç fiyasko oluyo bakalım ne zamana kadar...biz de eşimle deli gibi kız çocuğumuz olsun istiyoruz.herhalde bana biri öyle dese fena bozarım,söylediğine söyleyeceğine pişman ederim.böyle söyleyen kadınları özellikle kınıyorum,önce siz hemcinslerinize sahip çıkın.sonra da ataerkil aile-yok erkek kadın eşitliği diye yırtınıyorsunuz.önce siz baştan eşitliği kabullenmiyorsunuz kaldı ki başkalarına ne diyeceksiniz...

benmde ekim ayında bi kızım olacak rabbim izin verirse
kaynanamın tepkisini söyleyeyim
eşim aradı anne öğrendik cinsiyeti tahmin et diyo
oğlan olacak biz öyle diyoz
eşime hayır anne kızım olacak dedi
baakkk niye oğlan değil oğlan olsun....
eşim anne kızım olcak işte diyo
nörüyüm öğlum anası gibi kız doğuruyo diyo --annemin 1oğlu bikızı kendininde 3 oğlu var--
etrafımdaki herkeste soruyo kız diyorum olsun olsun bu ilk zaten hayırlısı diyo deli oluyorum
ben ve eşim kız istiyoduk allahta gönlümüze göre verdi

aynen ya gıcık oluyorum, kaynanam da oyle dedi onun arkadasları da, ''olsun olsun sağlıklı olsun, ama ben seni bakınca erkek goruyorum :1shok: tuturdu kadın, 28+3 dayız ve hala konusuyo erkek gibi duruyor, kız olursa daha guzel olur, emin değilim'' ......
tobe yarabimmm...

aynen canım aynen bu aaralar en çok konuştuğum konu bu zaten.. tam bana göre olmuş başlık:)))
ben Allahımın izniyle kızım olacağını yeni öğrendim:lepi: çok sevindik eşimle havalara uçtuk zaten laf aramızda içimizde kız vardı:) eşim ve ben kız çocuklarına hayranlıkla bakar severdik hep...

olsun diyenlere ben çok tepki veriyorum niye ya diyorum belki biz kız istiyoruz niye böyle söylüyorsunuz falan diyorum..
ayrıca da daha öğrenmeden öncede kız evladı ne kadar hayırlı bi kızımız olsun falan diyorduk ki kızımız olursa aptal insanlar olsun demesin:)))
öğrendiğimizde o kadar sevindikki herkez şok oldu bişey diyemedi:)))

kayınvalidemde öyle diyor şok oldular erkek bekliyorlardı:))) hatta benim içimde hala erkek var falan dedi:)) ben de inadına çok sevindik çok diye söyleyip durdum:)))

Son düzenleme:
şimdi yaşlı kadınlar yeni bişey bulmuşlar
kızmı diye değil de
adını ne koyacaksın diye soruyalar
atıyorum azra deyince direk
olsun olsun diyorlar

tövbe yarabbi

delikafadulden ayy cok komikler yaa...birde kiz deyince "olsun,eli ayagi duzgun olsun da " derler genelde...bende anlamiyorum bu insanlari...Allah hayirlisini versin herkese:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…