Doğuma Hazırlık kız ismi düşünmekten uykularım kaçıyor,fikirlerinize ihtiyacım var...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kozmatik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
1.213
17
158
İstanbul
5.5 aYlık hamileyim Rabbim gönlüme göre verdi,bir oğlum vardı birde kızım olacak inşallah...
isim konusunda o kadar kararsız kaldım ki,oğlumun adına uygun ve peygamberimizin hanımının adı olması hasebiyle ayşe düşündüm ama yanına söylemesi ve manası güzel bir isim arıyorum...
:18:AYŞE MİNA
(bu isimden, bi arkadaşım: çocuğa küfrederler yada öyle anlaşılır hızlı söyleyince dedi .vazgeçtim)
AYŞE HİRA
(hala düşündüğüm fakat karar veremediğim pekde içime sinmeyen bi söylenişi var o yüzeden emin olamıyorum.
:26:AYŞE NİL
(aslında bu ikisinin söylenişi ilk aklıma geldiğinden beri çok hoşuma gitmişti ve çokda içime sinmişti ama nilin anlamı sıfır ve malum o nehir manalarını taşıdığından vazgeçer gibiyim)
AZRA
(bu isim ise hiç bi isme karar veremediğim için öylesine manası güzel diye kenarda tuttuğum bir isim)
:2:ŞİMDİ LÜTFEN YORUMLARINIZ FİKİRLERİNİZ,BİLGİLERİNİZ İLE BANA ÖNERİLERDE BULUNUN YOKSA 9 AY NASIL GEÇECEK HİÇ BİLMİYORUM

cnm ALLAH bağışlasın :)) ayşe rana güzel olur diye düşündüm .. kızım için ben zeynep rana ismini düşünüyorum Allah nasip ederse tabi:))))

arkadaşının yorumuna çok güldüm hakikaten öyle anlaşılabilir ama.
Ayşe Nil çok güzel
benim kızım olursa adını İpek koyardım

ayşe nil benım cok hosuma gitti söylenişide güzel isim önerisinde pek bulunamayacağım benım sevdiğim isimleri sizin seveceğinizi sanmıyorum değişik isimleri daha cok sevdiğim için :100:

cnm allah bağışlasın :)) ayşe rana güzel olur diye düşündüm .. Kızım için ben zeynep rana ismini düşünüyorum allah nasip ederse tabi:))))
cnm rana nın manası tam olarak nedir ve ismin kökü nereye dayanıyor birlgilendirirsen çok memnun olurum.
arkadaşının yorumuna çok güldüm hakikaten öyle anlaşılabilir ama.
ayşe nil çok güzel
benim kızım olursa adını ipek koyardım

ya bana da arkadışım söyledi şok olmuştum hiç öyle düşünmemiştim gerçekten:=) ipek söylenmesi çok hoş bir isim rabbim gönlüne göre versin...

rana ismi bildiğim kadarıyla 'güzel' anlamına geliyor. ben kendi kızım olsa ayşe, zeynep ve elif isimlerini düşünürdüm. elif'in çok güzel bir tınısı var. bir de siz sever misiniz bilmem ama 'feraye' ismini çok kişilikli buluyorum, çok hoşuma gidiyor. bence 'feraye' ismini taşıyan bir kız sıradan biri olamaz :)

seni çok iyi anlıyorum bende 2 sene önce aynı şeyleri yaşadım hatta kızım doğdu 4 gün isimsiz kaldı..isim konusu gerçekten önemli,sana belki bir fikir olur aklında bulunsun isterim kızımın ismi SUEDA anlamı da dosdoğru,temizlenmiş olan,ilk başta herkes çok yadırgadı pek doğru telaffuz edemediler ama şuan herkes çok beğeniyor,seninlede paylaşmak istedim..

selam canım öncelikle inşallah bebişini sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına alırsın. isim olarak ayşe sude ismini çok beğeniyorum. serra, ceren , güldehan,gülreyyan

Son düzenleme:
İki ismi birlikte kullanmayı düşünüyorsanız bütün gibi durması gerekir bence. Ayşe Naz gibi mesela...

Merhaba,
bende 17. haftamdayım ve Rabbim nasip ederse kızımız olacak.. aynı dertten muzdarip biri olarak başlığınıza yazmayı düşündüm.. AYŞE EDA - AYŞE ELA - AYŞE ECRİN - AYŞE ELVİN :)

Ben bu ara gözlerim ağrıdı pc de sayfa sayfa yazı okumaktan.. insan evlenmeden veya hamile kalmadan şu olur bu olabilir diyor sonra hiçbirşey yakıştıramıyor sanırım :)
ELVİN - MİRAY - FEYZA - ZÜLAL isimlerini beğeniyorum ama eşime beğendiremiyorum. o MİRAY ismini önerdi bana ama ne bileyim sanki daha daha güzel bir isim olmalı gibi geliyor :)

aff aff..... derdimiz büyük :)

aklımdaki beğendiğim isimler ve burdakılerde yola cıkarsam

ayşe naz
azra
beyza
beril
gamze
hanzade
ipek
merve
melike

merhaba benimde kızım olacak hayırlısıyla düşündüğümüz isim zeyneb miray yada zeyneb dilay uyumlumu sizce

merhaba benimde kızım olacak hayırlısıyla düşündüğümüz isim zeyneb miray yada zeyneb dilay uyumlumu sizce

gayet uyumlu bence:)

tüm fikirlerini beyan eden arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim zülal ismi benimde hoşuma gidiyor şimdide zümra zülal yada erva zülal mi olsa diyorum bilemiyorum

canim bende kizima bir türlü isim yakistiramiyordum herkese soruyordum.. yavrumu kucagima alamadan topraga verdim... simdi diyorumda isim bebegi gördügün an koyacaksin. kizim zülal hafsa idi bir kere seslenemedim... o yüzden cok düsünme hayirlisiyla sag saglim rabbim kucagina almayi nasip etsin gerisi cok kolay....

İnanki aklıma gelmiyor desem yanlış olur.. ama düşünmek bile istemiyorum şu an yazarken bile gözlerim doldu. Rabbim sabır versin.. daha hareketlerini hissetmiyorum bazen belli belirsiz emin olamıyorum ama içimde olduğunu bilmenin verdiği o duyguyu Rabbim kimseden almasın.. Elbet hayırlısıyla doğsun Rabbim o günleri göstersin mutlaka ismi var biryerlerde ama içgüdü işte insan düşünüyor istemeden Tekrar çok üzüldüğümü ama imtihan dünyasındayız bu da bir gerçek.. Rabbimin sabır versin..

Selametle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…