Doğuma Hazırlık kız ismi tavsiyeleri 2li isim lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi epic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hangi isim daha güzel

• Ankete Katılan
    64

epic

@ZR@ DURU'NUN ANNESİ
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
1.998
1
116
İstanbul
arkadaşlar ben henüz 8 haftalık hamileyim ama cinsiyeti belli olunca yavrumu ismiyle sevmek istiyorum. kız için bi kaç isim düşündük inci bnm favorim onu tek koymak istiyorum
alternatif olarak elif öykü birlikte koymayı düşündük betül ismi hoşuma gidiyor ama yanına isim düşünüyoruz..ecrin de hoşuma gidiyor ama buaralar çok kondu herkeste bu isim olacak diye soğudum. tavsiyelerinizi yazar mısınız? özellikle çift isim şeklinde olabilecek isimler mesela?

benim kızımın adı selen doğa ama doğa yı kullanıyorum selenı eşim istemişti oyuzden koyduk hemde ılerde yurtdısına falan cıkarsa turkce karakterlı harfle zorlanmasın dıye alternatıf olarak seleni kullanır dıye dusunduk...

ecrin ücret demek,öykü'nün anlamı kısa hikaye o nedenle beğenmiyorum.inci güzel,Elif inci nasıl?

ecrin ücret demek,öykü'nün anlamı kısa hikaye o nedenle beğenmiyorum.inci güzel,Elif inci nasıl?

ecrinin anlamını sevap karşılığı verilen ihsan diye biliyorum bi nevi allahın hediyesi gibi yani.
öyküyü de biraz romantik bulduğum için hani iki kişiden oluşan bi öykü olarak düşünmüştüm şu günlerin trendi masal gibi :)

elif inci kulağa hoş geliyor tşk ederim

canım bnm kızımın adı zeynep beren,ve ismini çok güzel taşıdığını söylüyor herkes,beren benden zeynep babasından,isminin biri Kuranda geçsin istedik,bütün çocuklar birer melek,adıyla yaşasın hepsi inşallah...

Merhabalar..
Sağlıkla gelsin yavrunuz..
ısim;bir boncuktur ve ameller daima niyetlere göredir..Öncelikle bunu belirtelim..
Ecrin karşılık;sevap manalarına gelir..Kökü;ecirdir..
Ecir'de Allah'tan gelen karşılık;mükafat demektir..Ücret in zaten manası bu..Kötü bir yanı yok yani o konuda müsterih olunuz arkadaşlar..
ıkincisi bebekler bizlere Allah'tan gelen en kıymetli;en kutsal armağanlar..
Bizler rahmimize düştükleri ilk andan itibarek muhteşem bir heyecana ve şefkatle süslü duygulara kapılıyoruz..ıçimizden yüreğimizde hangi isim geçiyorsa;hayrı ve manayı da gözeterek o ismi verebiliriz evlatlarımıza..
Yani bir ismin çok yaygın olması sizi caydırmasın derim..Benim için Ceylin inanılmaz değerli mesela..Anlamı ne olursa olsun o eşim ve benim için Cennete açılan kapı :) Demek istediğim bu..

Herkesin Ecrini Ceylini Ayşesi Fatması Elifi özeldir ve ayrı ayrı yerdedir..

Bence seçtiğiniz isimler çok hoş..
Önerilerim:
Elif Ecrin
Derin Öykü
Zeyneb Neva
Reyyan Dila
Nur Lina-Line ( Her ikisi de kullanılabilir..)
Ecrin Sena

benim bebişimde 36 haftalık yakında bize merhaba diyecek ismi IŞIL DURU olucak

yada öykünün yanına bişey bul ecrin öykü gibi o hangini isterse kullansın ama öykü diye tanıtır kendini bence :) öykü ada da olabilir modern oldu biraz ama senin tercihin bol şans

Yazdıklarının içinde en güzeli inci gibi geldi. Benim adım olduğumdanmıdır bilmem ama :1: klasiktir modası geçmez, bilinen bir isimdir ama çok ta fazla rastlanılmaz.

ben farklı düşünüyorum. öykü nün daha manevi bi anlamı var bence. deniz,nehir,ırmak gibi isimlerin manası da bildiğimiz birikmiş su topluluğudur. ama birçok kişi için manevı anlamları vardır ve kuşaklar boyunca da çocuklarına koyarlar bu isimleri. güneş,bulut,toprak,rüzgar,yağmur.. sözlük anlamlarına baktığımızda farklı şeyler çıkar hayal ettiğimizde farklı..
öykü de böyle bi isim bence
Merhabalar..
Sağlıkla gelsin yavrunuz..
ısim;bir boncuktur ve ameller daima niyetlere göredir..Öncelikle bunu belirtelim..
Ecrin karşılık;sevap manalarına gelir..Kökü;ecirdir..
Ecir'de Allah'tan gelen karşılık;mükafat demektir..Ücret in zaten manası bu..Kötü bir yanı yok yani o konuda müsterih olunuz arkadaşlar..
ıkincisi bebekler bizlere Allah'tan gelen en kıymetli;en kutsal armağanlar..
Bizler rahmimize düştükleri ilk andan itibarek muhteşem bir heyecana ve şefkatle süslü duygulara kapılıyoruz..ıçimizden yüreğimizde hangi isim geçiyorsa;hayrı ve manayı da gözeterek o ismi verebiliriz evlatlarımıza..
Yani bir ismin çok yaygın olması sizi caydırmasın derim..Benim için Ceylin inanılmaz değerli mesela..Anlamı ne olursa olsun o eşim ve benim için Cennete açılan kapı :) Demek istediğim bu..

Herkesin Ecrini Ceylini Ayşesi Fatması Elifi özeldir ve ayrı ayrı yerdedir..

Bence seçtiğiniz isimler çok hoş..
Önerilerim:
Elif Ecrin
Derin Öykü
Zeyneb Neva
Reyyan Dila
Nur Lina-Line ( Her ikisi de kullanılabilir..)
Ecrin Sena

derin öykü değil de öykü derin çok hoş
elif öykü ye de bayıldım.
neva dila ve reyyan da çok hoş isimlermiş. reyyan ın anlamı neydı
dila gönülden seven diye biliyorum

inci ismi çok güzel çift isim koyacaksanda inciyle birlikte koy bence. kısa bir isim oldugu için yanına 2. bir isimle çok yakışır bence.

bende 37+3 haftalık hamileyim ve bir kızım olucak isminide ÖYKÜ koyucağız,fakat yanına kuranda geçen kısa ve güzelbir isim daha istiyorum kızlar sizce ne olabilir fikirlerinize ihtiyacım var???

Ecrin; Allah'ın hediyesi.
Elvin;Cennet çiçeği.
İrem;Cennet bahçesi
Esma;Çok yüksek olan
Kübra;Büyük,ulu
Sema;Gökyüzü...
Allah evladınızı güzel bi şekilde yetiştirmeyi nasip etsin.

zeynep duru
Lal İnci
İrem Naz
İpek Ece

tavsiyelerim Ecrin bence çok zor söyleniyor ve zorlama bir isim gibi bana itici geliyor:68:

bence ıncı ısmı cok guzel bende kızım olursa ıncı ısmını koymak ıstıyorum hem benım ısmıme de cok uygun ıncı ıpek sımdıden hayırlı olsun allah analı babalı buyutsun ınsallah

Back
X