kız ismi

döndü, satı, saniye gibi isimler olmadıktan sonra neden sevmesin? İçinize sinen ismi koyun, mesela benim koyacağım isimle kuzenimin çocuğunun ismi aynı olacak. Ben yıllardır bu ismi düşünüyordum, o koydu diye koymamazlık yapmıyorum 🫢 yılda bir kere göreceği bir akraba için sevdiğim ismi niye koymayayım çocuğuma? Benden önce doğurması benim sevdiğim ismi elimden alma hakkı tanımıyor kimseye 😂😂
Ay buna katılıyorum ama bizde olsa bi dünya laf olurdu akrabalardan

kızlarr merhaba bana kız bebek için isim önerir misiniz? Ayza koymayı düşünüyoruz ama çevreden de olumsuz yorum cok maalesef:KK43: buda kararımızı etkiliyor bir tık. Kulağa hoş gelen çok eski isim olmayan ama yenilerden de olmayan isimler varsa önerebileceğiniz yorumlarjnızı bekliyorum:KK66:(
Nüfus müdürlüğünde Yanlış yazılmış isme benziyor kusura bakmayın :/ kız mı erkek mi o da karışır. Söylenişi zor. böyle değişik isimler koymayın ya normal klasik isimlerin suyu mu çıktı 😬 çocuğa da zor. Klasik, söylenebilen, modası olmayan yani zeynep gibi klasik isimler tercih edin

Çevreden de öyle yorunlar gelince ikilemde kalıyoruz
E çevre hiç bir ismi beğenmez ki, elbet seven olur sevmeyen olur. Bana beş isim yaz, beşiyle de dalga geçecek bir şey bulabilirim
Bir yağız k. var mesela, yağsız kıyma diye dalga gecilirdi. Ümit var ne kadar güzel isim, simit derlerdi. İnsan dalga geçmek istesin, her isimle bri sey bulabilir
O yüzden çok fazla insana sormadan sec, isim içine sinince de kimseden yorum kabul etme, "sen çocuğuna onu koyarsin" de. Ama madem yorum için sormuşsun ben de fikrimi beyan edeyim 😂 çocuğuna ayza koyarsan ömrü 'ayza. Hayır Ayça değil, ze ile' demekle geçer

Ay buna katılıyorum ama bizde olsa bi dünya laf olurdu akrabalardan
ayyy iki dedikodu masasında döndürür sonra yeni dedikodu bulurlar, çok da akraba meraklısı değilim zaten 😂 yazdan yaza belki 2-3 kez göreceğim insanların düşüncesini pek de önemsemiyorum 😁😁

kızlarr merhaba bana kız bebek için isim önerir misiniz? Ayza koymayı düşünüyoruz ama çevreden de olumsuz yorum cok maalesef:KK43: buda kararımızı etkiliyor bir tık. Kulağa hoş gelen çok eski isim olmayan ama yenilerden de olmayan isimler varsa önerebileceğiniz yorumlarjnızı bekliyorum:KK66:(
Ayza güzel bence.

döndü, satı, saniye gibi isimler olmadıktan sonra neden sevmesin? İçinize sinen ismi koyun, mesela benim koyacağım isimle kuzenimin çocuğunun ismi aynı olacak. Ben yıllardır bu ismi düşünüyordum, o koydu diye koymamazlık yapmıyorum 🫢 yılda bir kere göreceği bir akraba için sevdiğim ismi niye koymayayım çocuğuma? Benden önce doğurması benim sevdiğim ismi elimden alma hakkı tanımıyor kimseye 😂😂
Satı benim vefat eden annemin adı. Kötü deyince tuhaf hissettim.

Satı benim vefat eden annemin adı. Kötü deyince tuhaf hissettim.
Şahsi algılayacağınız bir durum yok. Anneciğinizin mekanı cennet olsun inşallah 🙏 çevremde köylerde bu isimler çok kullanılırdı. Çoğu 30-40üstü insanlar. ancak bu isimler genellikle kızdan artık erkeğe dönsün diye ya da doğan çocukları ölmesin diye genellikle koyuluyormuş. Sonrasında ise gelenekselleşmiş. Yoksa hangi çocuk adının “satılmış, durdu” vs olmasını ister? Hele de günümüz çağında.

Zümra
Defne
Bahar
Efnan
Akbel
Esila
Beray
Beren
Beril

İnstagramda @siramercan diye bir sayfa var orayı incelemeni tavsiye ederim canım 🙏🏻
Öneri olarakta;
İlay
Belis
Beren
Serra
İnci
İpek
Liva
Lina
Larin
Laren
Rima