Kiz isteme sorunsali

lutti

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
284
306
303
Almanya
Iyi günler hanimlar,
Kardeşim evliliğe adim atiyor ,kiz tarafin ailesiyle taniştik.Annem babam ben( abla) ve eşim vardi.Öyle istedi kardeşim .
Şimdi kiz babasi ne zaman istemeye gelecekler diye darliyormuş.Kiz okul tatilinde nişan yapmayi düşünüyor.
Sorun bizim ailenin yarisi tatilde ,köylerinde.
Kesinlikle iki abisi yok.
Bana siz gelin yeter diyor,bende bu saygisizlik olur abileri yok saymiş oluruz diye kabul etmedim.
Kizin babasi evde sorun yapiyormuş,bir geldiler sır geldiler gibi .
Onun ailesi izin deydi bekledik şimdi bizimkiler izinde ,niye anlamiyorlar.
Birde benim babam 80 yaşinda merdivenleri zor cikiyor ,evleri dördüncü katta assansörsüz .Şimdi bir gelsin en azindan bir isteme olsun diyorlarmiş.
Bu demek oluyor ki bir daha iki defa tekrar gitmek gerekir .
Yazik değil mi baba ,biraz anlayiş bekliyorum .
Bilmiyorum karasizim kardeşimi desteklerimde sanki bütün yük benim üstümde .
Toplu gidersek anne baba 2abil 2abla eşleriyle ve kardeş beraber gidelecek.Toplam 12 kişi .
Sizcede en mantiklisi böyle değilmi?

Iyi günler hanimlar,
Kardeşim evliliğe adim atiyor ,kiz tarafin ailesiyle taniştik.Annem babam ben( abla) ve eşim vardi.Öyle istedi kardeşim .
Şimdi kiz babasi ne zaman istemeye gelecekler diye darliyormuş.Kiz okul tatilinde nişan yapmayi düşünüyor.
Sorun bizim ailenin yarisi tatilde ,köylerinde.
Kesinlikle iki abisi yok.
Bana siz gelin yeter diyor,bende bu saygisizlik olur abileri yok saymiş oluruz diye kabul etmedim.
Kizin babasi evde sorun yapiyormuş,bir geldiler sır geldiler gibi .
Onun ailesi izin deydi bekledik şimdi bizimkiler izinde ,niye anlamiyorlar.
Birde benim babam 80 yaşinda merdivenleri zor cikiyor ,evleri dördüncü katta assansörsüz .Şimdi bir gelsin en azindan bir isteme olsun diyorlarmiş.
Bu demek oluyor ki bir daha iki defa tekrar gitmek gerekir .
Yazik değil mi baba ,biraz anlayiş bekliyorum .
Bilmiyorum karasizim kardeşimi desteklerimde sanki bütün yük benim üstümde .
Toplu gidersek anne baba 2abil 2abla eşleriyle ve kardeş beraber gidelecek.Toplam 12 kişi .
Sizcede en mantiklisi böyle değilmi?
Bence sen hiç karışma bırak kardeşin kızla konuşsun.

Sizin abileriniz mı yok onu anlamadım.okuyorlar mı gençler çalışıyorlar mı?

Bence sen hiç karışma bırak kardeşin kızla konuşsun.
Ben bunlari kardeşime söyledim aciklama yap ,abilerimi ezmek istemiyorum onlari bekliyelim dedim fakat kizin babasi darliyormuş ve kizda bence biraz cemkiriyormuş .Tatilinde herşeyi yetişmek istiyor .
Kardeşimde beni rahat birakmiyor gidelim diye ama ben herşeyi şimdi bir
Sizin abileriniz mı yok onu anlamadım.okuyorlar mı gençler çalışıyorlar mı?
Abiler hepsi aileleriyle tatildeler memlejete gidiler birde hiç bu konuyu bir ortamda acikca konuşulmadi .
Kimsenin haberi yok .
Kiz öğretmen kardeşim meslek sahibi ikiside çalişiyor

Nolursa olsun sen sakın direkt karısma olaylara.Sorulursa dusunceni soyle ama direkt mudahale etme.Tecrubeyle sabit sonra muhakkak sen kotu oluyosun, düsman gozuyle bakiliyor.

Ben bunlari kardeşime söyledim aciklama yap ,abilerimi ezmek istemiyorum onlari bekliyelim dedim fakat kizin babasi darliyormuş ve kizda bence biraz cemkiriyormuş .Tatilinde herşeyi yetişmek istiyor .

Abiler hepsi aileleriyle tatildeler memlejete gidiler birde hiç bu konuyu bir ortamda acikca konuşulmadi .
Kimsenin haberi yok .
Onlar da kendilerince tatilde bu mesele halledilsin demişlerdir.cunku özellikle uzakta çalışıyorlarsa gel git maddi acıdan baya masraf
Ama kesin olacaksa bu iş abiler gelebilir tatilden değil mi sonuçta kardeşlerinin sözü.
Yanı tek sorun bu mu?

Kimsenin haberi yok .
Kardeşim olduğu gibi anlatmiş kiza ,kizda babam darliyor de yip duruyormuş

Kusura bakmasın kız kendi babasını idare edecek ,bunlar böyle yaoacak gep belli kız babam vs deyip darlayacak

Nolursa olsun sen sakın direkt karısma olaylara.Sorulursa dusunceni soyle ama direkt mudahale etme.Tecrubeyle sabit sonra muhakkak sen kotu oluyosun, düsman gozuyle bakiliyor.
Çok haklisiniz ,ben karişmak istemiyorum zaten .Beni öne süren kardeşim ,annem babam çok yaşli olduklari için coğu seyle ben ilgilenmek zorundayim .
Birde bu yani var yani ,herkes burda olsa yengelerle beraber yapilirim.
Sonra herkes benim gizli iş yaptiğimi düşünecekler bilincli onlarin izinde olduklari zamanda kiz istemeye gitmek gibi

Herkesin babası maalesef anlayışlı değil. Benim de yeni atanan öğretmen arkadaşım var ve babası çok sorunlu bir insan. Kendisi babasindan çok korkar, çekinir. Şimdi o kızın babası arkadaşımın babasi gibi bir adamsa ben ona hak veririm. Büyük baskı görüyor olabilir ve bu durumda siz abilerinizin tatilini düşünüyorsunuz.

Tüm yükü kendiniz sırtlanmak yerine abilerinize söyleyin, durumu anlatın ve birlikte karar verin. Belki de onlar için izin planlarını kardeşleri için bozmak pek sorun olmayacaktır. Eğer biz planımızı yaptık artık bozamayiz derlerse de kızın babasının baskısını anlatırsınız olay sizden çıkar. Gelmezlerse bozulmaya da hakları yok sonuçta isterlerse gelebilecek durumdalar.

Herkesin babası maalesef anlayışlı değil. Benim de yeni atanan öğretmen arkadaşım var ve babası çok sorunlu bir insan. Kendisi babasindan çok korkar, çekinir. Şimdi o kızın babası arkadaşımın babasi gibi bir adamsa ben ona hak veririm. Büyük baskı görüyor olabilir ve bu durumda siz abilerinizin tatilini düşünüyorsunuz.

Tüm yükü kendiniz sırtlanmak yerine abilerinize söyleyin, durumu anlatın ve birlikte karar verin. Belki de onlar için izin planlarını kardeşleri için bozmak pek sorun olmayacaktır. Eğer biz planımızı yaptık artık bozamayiz derlerse de kızın babasının baskısını anlatırsınız olay sizden çıkar. Gelmezlerse bozulmaya da hakları yok sonuçta isterlerse gelebilecek durumdalar.
Mümkün değil ,biz yurtdişinda yaşiyoruz .
Biri arabayla gitti senelik izinini kullaniyor biride ucakla ,bilet tarihli alinmiş .
Varsayalim biz gittik bu haftasonu değil öbur hafta sonuna beklerlermiş .
Ben tekbaşima nasil yapacağim ,eli boş gidilmez .Hepsini ben yalniz halledemem

Kız kötü niyetli değil bence.çemkiriyor darlıyor demişsiniz.
Burada bir konu açılsa: babam beni bunaltıyor,illa gelsinler diyor.sevgilimin ailesi de tatildeki ağbilerini bahane ediyor.bizde birden fazla kez gelinir,babaları merdiveni zor çıkıyormuş biz istemeye gelsinler diye taşınacak mıyız?ben tatilde halletmeyi planlamıştım. Babam da laf anlamıyor sürekli söyleniyor.Sizce sevgilimin ablası bilerek mi beni oyalıyor beni istemiyor mu?
Bakın o da kendince haklı

Tatilde imiş

Bitmeden olsun diye ailesine söylemiş

Kardeşiniz de kabul etmiş tanışmaya gidilmiş

İstenecek nişan tarihi de belirlenecek

12 kişi gitseniz 5 kişi gitseniz ne değişir

Gidin isteyin nişanı da kız yapacak zaten oturun bekleyin

Abilerle daha söylememeniz de kızla ilgili bir durum değil telefonla söylenir olur biter sanki abiler beğenmese kardeşiniz evlenmeyecek mi

Bence uzatmayın kimse sıkılmasın giden isteyin hatta babanız gidemiyorsa eşiniz ister ne olacak ki formalite bunlar

Hayırdır adamın acelesi ne kızını vermeye bu kadar can atıyor?

Back
X