Kız kardeş sorunu

Kazık kadar kız. Kendi haline bırak. Boşver. Seni sevmek zorunda değil. Senden ve bebeklerden sıkılıyordur.

Misal kardeşimin 2 çocuğu var. Çok gürültü yapıyorlar. Onlara gitsem en çok 2 saat kalıp kalkıyorum. Ben çocuk sesi sevmeyenlerdenim. Yeğenlerime hiç bakmadım. Kardeşime de bakabileceksen yap dedim. Yaptı bakıyor. 42 yaşındayım. Çocuk yapmadım. Niye? Çünkü sevmiyorum. Herkes herkesin yoğunluğunu kaldıramaz. Hepimizin tabiatı farklı. Bunu kabullenin. Huyumuz suyumuz değişik. Kardeş olsak bil
“geçen kızım ağlıyordu ona dokunmak istedi karışmaması gerektiğini söyledim sert bir dille çünkü burda olduğum sürece bir desteğini görmedim” bir adım atmaya kalktı belki terslemişsiniz sizde ben olsam bende bir daha ne dokunurum ne yakınlık gösteririm artı bekarken zaten küçüktü diyorsunuz evlenmiş gitmişsiniz öyle sıkı bir bağ olmaması normal uzak mesafeden herkesin karakteri farklı şuan ki yaşlarınız ne mesela?
Ben 27 o 23

Ablayım bende kız kardeşimle kedi köpek gibiyiz annemlere gidince bende derim dağınık olma bu kadar diye oda dönüp okkalı bir şey der hiç aldırış etmem sen kimsin köpek diye seslenirim 😂😂😂 hiç anlaşamayız zevklerimiz tarzımız çok zıttır kendisi biraz da serttir ağırdır bana göre herkes soğuk der çünkü çok sivri dilli biri aramızda 10 yaş var o yüzden çok aldırş etmem

Ama gel gör ki anneme her zaman derim iyi ki dogurmuşsun bu iti diye 😂😂😂
Çünkü ne zaman darda olsam bişeyim olsa koşa koşa gelir yeri geldiği zaman akıl danıştığım bile olur o yüzden sizde pek aldırş etmeyin evinize gidin derim belki çoçuklarınızdan sıkılmıştır bilemezsiniz yani hem bu yaşlar herkese ne kadar büyük gelsede terelelli zamanları oluyo

empati denen sey var ya
onu yapin diye yedekte baska bir kardesiniz olmadigi icin "mesela eltiniz oyle yapsa sizin hosunuza gider miydi" diyorum.

demissiniz ya cok pasakli duzensiz hen onu hep uyardim boyle boyle yap diye.
iste bu size iyi bir davranis, dogru bir davranis gibi geliyor ama acaba eltiniz gelse sizin evinize kendi cok mukemmelmis gibi size duzen, toplum icinde davranis dersi verse "bak boyle boyle yap" diye uyarsa ne hissedersiniz diyorum.
yaptığınız davranislarin hicbiri kardeslik bagini guclendirecek seyler degil
Kardeşlik bağını sizde benim gibi yanlış anlamışsınız ;)

Ay ben ablam olsun çok isterdim ya da kız kardeşim.... Üzücü bir durum ama bence onun gerçekten psikolojik sorunları olabilir.Sizi kıskanıyor bile olabilir.. Uzakta kendinize bir yaşam kurmuşsunuz o daha hayatın başında sanırım.Kendini yalnız hissediyor olabilir her şey olabilir ya...30 lu yaşlara doğru değişir belki.

Baska gozle bakin diye size sunu soylucem epilepsi hastasi oldugu icin aileniz ona bir tik fazla ilgi gostermis olabilir siz icten ice onu yonlendirerek kiskanclik hissinizi mi bastiriyorsunuz acaba. Cunku sizinle olan durum baska yegen ile olan durum baska degil mi. Oyle demiyorum ama dusunun

Kardeşlik bağını sizde benim gibi yanlış anlamışsınız ;)
size gore kardeslik ne? herseyi ondan daha iyi biliyor gibi öğütler verip kendini kotu hissetmesini saglamak, yaptigin 3 kurus iyiligi yüzüne vurup utandirmak, durduk yere sertce pasif agresif tavirlar sergilemek falan mi?
tamam kardesiniz sorunlu ama siz de cok iyi bir abla degilsiniz.
hele annenize hic girmeyecegim. iki kardesi birbirine dusurmeye calisiyor gibi gelmiş size yetistirmis "ablami hic sevmiyorum" dediğini. muhtemelen anneniz sizin aile çorbasının kaşıği. gelmis gitmis baska sohbet konusu yok gibi iki cocugun sinir olacagi laflari tasimis, aralarindaki bagi zedelemis. suc ne sizde ne kardesinizde. tamamen annenin sucu bence (ve belki babanin)

[
Asla küçümsemiyorum yanımda nöbet geçirdi o kadar korktum ki kendine geldiğinde doktorlar nöroloji doktorunun görmesi gerektiğini söylemiş ben seninle geleyim beraber gidelim dedi istemedi mesela gezeriz de dedim yok yapacağım birşey yok
Öyle sadece korkmayla kalsa keşke bu hastalığı bu yaşta hala böyle kriz geçiriyorsa çok tehlikeli.

Kardeşinizi iyi bir Doktora götürmelisiniz. Düzenli bir şekilde ilaç kullanmalı krizleri minumuma indirilmeli. Çok çok iyi bir Doktoru ve ilaci olmalı.

Madem gelmişsiniz bırakın ablalık egolarını bunun için bir şeyler yapın. Bu hastalık yüzünden engelli kalıyor insanlar.

Baska gozle bakin diye size sunu soylucem epilepsi hastasi oldugu icin aileniz ona bir tik fazla ilgi gostermis olabilir siz icten ice onu yonlendirerek kiskanclik hissinizi mi bastiriyorsunuz acaba. Cunku sizinle olan durum baska yegen ile olan durum baska degil mi. Oyle demiyorum ama dusunun
Bak Buda olabilir mesela çünkü erkek kardeşim epilepsi çok ağır ilaçlar kullanıyor ailem de düşkün bizde düşkünüz çünkü bu hastalık çok başka bişey hiç unutmuyorum kardeşim bi gün sokakta nöbet geçiriyor sag olsun herkes yardımcı olmuş ramak kalmış kendini kaybetmesine yani sağı sollu belli olmayan nerde ne zaman nöbet olacağını kestirilmeyen bişey çünkü
Komşumuzun oğlu nöbet geçiriyor ve kimse evde yok ve çocuk engelli kalıyor çünkü bu böyle basit bi rahatsızlık değil psikolojik olarak bile zor bi durum

[
Öyle sadece korkmayla kalsa keşke bu hastalığı bu yaşta hala böyle kriz geçiriyorsa çok tehlikeli.

Kardeşinizi iyi bir Doktora götürmelisiniz. Düzenli bir şekilde ilaç kullanmalı krizleri minumuma indirilmeli. Çok çok iyi bir Doktoru ve ilaci olmalı.

Madem gelmişsiniz bırakın ablalık egolarını bunun için bir şeyler yapın. Bu hastalık yüzünden engelli kalıyor insanlar.
Tam da aynı benzer şeyler yazmışız yaa ❤️

Mrb arkadaşlar, iki senedir gelmediğim baba ocağına bu sene geldim büyük bir heves ile geldiğim eve gitmek için gün sayıyorum… kız kardeşim ile bir Türlü ‘kardeş’ olamadık.. beni sevmiyor istemiyor ben bekarken o zaten küçüktü söylediklerini yaptıklarını yapamadıklarını küçük diye geçiştiriyordum o zamanlarda iyi değildik ama küçüktü diyordum.. Ben evlendim 4 yıldır evliyim ard arda iki bebeğim oldu bir gün beni arayıp sormamıştır.. kardeşim büyüdü ve hala aynı bir insan yedisinde neyse yetmişinde’de odurun örneği gerçekten.. şimdi düşündükçe biz de kardeşlik bağı yokmuş bunun adı bu.. sorsanız niye böyle diye inanınn bilmiyorum sebebini herkes kardeşi ile tartışır herkes kavga eder ama bizimki başka.. benim söylediğim herşey ona batar.. mesela o çok pasaklı düzensiz nerde nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmeyen biri aslında sebeb bu da olabilir ben onu hep uyardım bak böyle yap böyle olsun o bunu istemiyordu.. bu sene geldiğime bin pişman dönüyorum,, beni sevmeyebilir ama çocuklarıma yapmayacaktı onlar bebek bir günahları yok bir ilgi göremiyorum bir teyze gibi değil candan değil,, geçen kızım ağlıyordu ona dokunmak istedi karışmaması gerektiğini söyledim sert bir dille çünkü burda olduğum sürece bir desteğini görmedim o an da istemedim açıkçası.. o da bana ben senin çocuklarına bakmam dedi.. git attık git de rahat bir nefes alalım dedi.. benimde o an çok zoruma gitti ve madem beni istemiyordun neden her Türkiye’ye gelişimde benden hediye istiyorsun dedim çok ayıp belki bunu söylediğim ama çok zoruma gitti kendimi aptal gibi görüyorum ben her defasında düşünüyorum ama karşılık yok manevi olarak yok bir değer yok… bizde bağ yokmuş arkadaşlar,, kardeşlik böyle değildir ama maalesef benim kardeşlikten yana şansım yok keşke kardeşler de seçilebilsr onun yerine koyacağım kişi olurdu.. çok üzgünüm bunu anneme dediğimde ise o epilepsi hastası diyor hasta diyor annecim normal o diyorum evet atak geçiyorum 3,4 ay da bir ama aklını da yitirmedi ya hani.. yazarsam uzun bir yol alır.. çok çok mutsuzum
4 yıllık evlisiniz, 2 yıldır gelmediniz, oyleyse gelin gittiniz, 2 yıl once geldiniz, bir de şimdi, 2 kez. 2 kez için mi her defasında hediye istiyorsun dediniz 🙄Ablam bana da dokunma çocuguma dese valla tarafına bakmam kolay kolay, siz cocugunuzu teyzeden mahrum etmiş olursunuz ancak..

Kazık kadar kız. Kendi haline bırak. Boşver. Seni sevmek zorunda değil. Senden ve bebeklerden sıkılıyordur.

Misal kardeşimin 2 çocuğu var. Çok gürültü yapıyorlar. Onlara gitsem en çok 2 saat kalıp kalkıyorum. Ben çocuk sesi sevmeyenlerdenim. Yeğenlerime hiç bakmadım. Kardeşime de bakabileceksen yap dedim. Yaptı bakıyor. 42 yaşındayım. Çocuk yapmadım. Niye? Çünkü sevmiyorum. Herkes herkesin yoğunluğunu kaldıramaz. Hepimizin tabiatı farklı. Bunu kabullenin. Huyumuz suyumuz değişik. Kardeş olsak bil
Siz fazla drama queen siniz. Kardeşiniz rahat. Burdan görünen o.
Ayrıca henüz ergen sayılacak kardeşinizle tartışırken söylediğiniz laflarla dikkat edin. Gururunu kırmayın. Bazı şeylerin dönüşü olmaz.
size gore kardeslik ne? herseyi ondan daha iyi biliyor gibi öğütler verip kendini kotu hissetmesini saglamak, yaptigin 3 kurus iyiligi yüzüne vurup utandirmak, durduk yere sertce pasif agresif tavirlar sergilemek falan mi?
hele annenize hic girmeyecegim. iki kardesi birbirine dusurmeye calisiyor gibi gelmiş size yetistirmis "ablami hic sevmiyorum" dediğini. muhtemelen anneniz sizin aile çorbasının kaşıği. gelmis gitmis baska sohbet konusu yok gibi iki cocugun sinir olacagi laflari tasimis, aralarindaki bagi zedelemis. suc ne sizde ne kardesinizde. tamamen annenin sucu bence (ve belki babanin)

Annem bana söylemedi ben o anneme söylerken duydum.. asla hiç öyle bir karakterde değilim herşeyi ben iyi biliyorum diye, mesela 3 kuruş diyorsunuz ben 4 yıldır evliyim 3 defa geldim Türkiye’ye her defasında benimle konuşmamasına rağmen küçük büyük hediye almışımdır kendi bütçeme göre.. hediyenin değeri ölçülmez bu arada üç kuruş demişsiniz çok ayıp.. Ben gelmeden önce hastalandığını öğrendim aradım onu sordum çok üzüldüm merak ettim aramızın iyi olduğunu düşünerek geldim buraya ama o yine hediyelerini aldı odasına kaçtı toplasanız 3 gün iyi gibiydi sonra vınnn kahvaltı yapar beni çağırmaz.. bir sürü örnek var hepsini yazmadımm.. mesela dün arkadaşlarımla parka gittim ben iki çocuğumlaydık biri 2 diğeri 1 yaşında arkadaşımın bir çocuğu vardı ve kız kardeşi 10 küsür yaşlarındaydı o kadar ilgiliydi ki çok özendim. Bizde saygı yok sevgi de o yüzden yok! Ben kardeşlik nedir bilmiyorum maalesef öyle bir kardeşim yok ama sizde çok bilmiyorsunuz onu gördüm..

Bak Buda olabilir mesela çünkü erkek kardeşim epilepsi çok ağır ilaçlar kullanıyor ailem de düşkün bizde düşkünüz çünkü bu hastalık çok başka bişey hiç unutmuyorum kardeşim bi gün sokakta nöbet geçiriyor sag olsun herkes yardımcı olmuş ramak kalmış kendini kaybetmesine yani sağı sollu belli olmayan nerde ne zaman nöbet olacağını kestirilmeyen bişey çünkü
Komşumuzun oğlu nöbet geçiriyor ve kimse evde yok ve çocuk engelli kalıyor çünkü bu böyle basit bi rahatsızlık değil psikolojik olarak bile zor bi durum
😢😢 İnanın aynı durumu bende Erkek kardeşimde yaşadım. 2 yaşındaydı Gözümün önünde geçirdi. 14 sene ilaç kullandı annem sağolsun ilacını Doktorunu bir gün olsun aksatmadj.

Şimdi ilaç kullanmıyor ama aması var:(

O yüzden empati ile yaklaşmak gerekiyor her daim.. Birçok şey ellerinde değil.

Katılıyorum, ablama kızdığım konularda ya da kardeşim birsey dese annem digerimize kesinlikle yansıtmaz, onu baska konularda eleştirebilirim fakat bu konu da gayet iyidir Anne isterse barıstırır isterse dögüştürür, kv bu konuda başı çekiyor, maalesef her birini digerinden ayrı düşürdü toparlayamıyoruz:/

3, 4 ay oluyor bu hastalığı olalı.. yok ya ne kıskançlığı

Söyledim kendisine merkeze nöroloji doktorunun görmesi gerekiyormuş gidelim gezerizse dedim istemedi
Bunu söylemek var söylemek var anlıyor musunuz demek ki sizle gitmek istemiyor bazı şeyleri zorlamamak gerekiyor bu hayatta onunda psikolojisini anlamak gerekiyor

Ayrıca şuan ki devirde 23 yaş ergenliğin bitme yaşı tabi bu herkese göre değişir nice 23 yaşlar gördüm daha kendini bile çekip çeviremiyor yani herkesin yaşam gayesi tarzı farklıdır kimi 23 yaş olur senden benden olgundur bunuda unutmayın

Çok geçmiş olsun kardeşinize dilerim güzel bir yaşantısı olsun.

Back
X