e normal degil mi? kim evine gelip kendine akil veren "soyle yap boyle yap, daginik olma, cikarttigini hemen katla" falan diyen birini sever? eltiniz gelse bir hafta, bir hafta boyunca sanki kendi herseyi ideal yapiyormus gibi "aa bulasik birikmesin, bak durdukca kurur hemen al yika, cocuklara onu verme cok zararli icinde bilmemne var. hemen agladi istediğini yapma bak cocuguna sınır koy" diye sana akillar verse mesela, hosuna gider mi? tabii ki hayir
uygulamazsin da, dakika sayarsin ne zaman gidecek diye
dokunmak istedi derken dovmek istemedi ya. ağlayan cocuga yardimci olmak istemis, terslemissiniz. sorun burada o kizda mi?
ayrica ne kadar destek verebilir ki 4 sene once cocuk olan genc? ve candan ilgi vermesi icin bag kurmasi lazim. e ne abla kardes bagi var ne cocuklarla bag kurmus siz baska ulkedesiniz. ne kadar bag kurabilir ki? yilda 2 gordugunuz gorumcenizin cocugu mesela size sevimli geliyor mu? ya da hadi kan bagi olsun kuzeninizin hangi cocuguyla candan baginiz var? ya da elin cocugu sizin umrunuzda mi?
büyük ihtimalle hayir. herkese kendi çocuğu sevimli gelir. zaten uzak sehirde olan, yilda 1 gördüğü yeğenine bag hissetmemesi cok normal.
anormal olan sizin beklentileriniz ve kiz yardim isterken bagirmaniz
hadi kizin dedigi kötü ama sizin aldiginiz alt tarafi iki cikolata, krem cok cok bir telefon yani. bunun da ilk firsatta lafını etmissiniz. hos mu yani? hadi o hala ergen / ergenlikten cikmaya çalışıyor. daha kendini gelistirememis, mal mal tepkiler veriyor agzina geleni dusunmeden söylüyor. e siz büyüksünüz, gurbete gitmissiniz, evlenmis ele karismissiniz, iki cocuk dogurmussunuz. hala nasil böyle dusunmeden agziniza geleni soyluyorsunuz?
keske secme imkanimiz olsa, ben de kendi ablami seçmezdim büyük ihtimalle o da beni secmezdi, yuzde yuz eminim kardesiniz de sizi secmezdi.
madem boyle gelmis boyle gider, daha da uzun sure duzelmez. o ergenlikten ciktiktan sonra, evlilik zamanlarinda falan yeniden bag kurmaya çalışırsiniz, belki o zman frekansiniz - gundeminiz birbirinize biraz daha yakin olur