Kız kardeş sorunu

Bakın işte olay budur çok güzel bir yere değindin ailem ile aramızda ki fark budur belki kardeşime de bu yüzden çok zıtız herkese söylüyorlar. Annem geçen festival ye kadının biri kızın nasıl diye sordu bütün ilçe biliyor, kızım hasta dedi söyleme biçimi o kadar acıklıydı ki anneme kızdım hasta değil gayet iyi dedim öyle söyleme dedim genç kız evliliği olur kimse bilmesin dedim ama yok kardeşim de öyle herkese söylüyor.. şimdi ailede akıllı yoksa kimseye birşey öğretemezsin az önce dedim anneme ilacını kullanıyor mu yok dedi hoca kullanmasın dedi. Beni dinleyeceklerini düşünmüyorum aksine tartışma çıkar
Kusura bakmayın. Bu devirde bu kadar cahillik de fazla. Bu konuda Sert olup onları hizaya getirmek lazım ama sizin gücünüz var mı bilemem..

Siz yine evdeyken kardeşinize karşı elinizden geldiğince ılımlı olun onun dışında yapacak bir şeyiniz kalmamış.

Hastalık için söylüyorum Keşke bu kadar cahil olmasalar

e normal degil mi? kim evine gelip kendine akil veren "soyle yap boyle yap, daginik olma, cikarttigini hemen katla" falan diyen birini sever? eltiniz gelse bir hafta, bir hafta boyunca sanki kendi herseyi ideal yapiyormus gibi "aa bulasik birikmesin, bak durdukca kurur hemen al yika, cocuklara onu verme cok zararli icinde bilmemne var. hemen agladi istediğini yapma bak cocuguna sınır koy" diye sana akillar verse mesela, hosuna gider mi? tabii ki hayir
uygulamazsin da, dakika sayarsin ne zaman gidecek diye

dokunmak istedi derken dovmek istemedi ya. ağlayan cocuga yardimci olmak istemis, terslemissiniz. sorun burada o kizda mi?
ayrica ne kadar destek verebilir ki 4 sene once cocuk olan genc? ve candan ilgi vermesi icin bag kurmasi lazim. e ne abla kardes bagi var ne cocuklarla bag kurmus siz baska ulkedesiniz. ne kadar bag kurabilir ki? yilda 2 gordugunuz gorumcenizin cocugu mesela size sevimli geliyor mu? ya da hadi kan bagi olsun kuzeninizin hangi cocuguyla candan baginiz var? ya da elin cocugu sizin umrunuzda mi?
büyük ihtimalle hayir. herkese kendi çocuğu sevimli gelir. zaten uzak sehirde olan, yilda 1 gördüğü yeğenine bag hissetmemesi cok normal.
anormal olan sizin beklentileriniz ve kiz yardim isterken bagirmaniz

hadi kizin dedigi kötü ama sizin aldiginiz alt tarafi iki cikolata, krem cok cok bir telefon yani. bunun da ilk firsatta lafını etmissiniz. hos mu yani? hadi o hala ergen / ergenlikten cikmaya çalışıyor. daha kendini gelistirememis, mal mal tepkiler veriyor agzina geleni dusunmeden söylüyor. e siz büyüksünüz, gurbete gitmissiniz, evlenmis ele karismissiniz, iki cocuk dogurmussunuz. hala nasil böyle dusunmeden agziniza geleni soyluyorsunuz?

keske secme imkanimiz olsa, ben de kendi ablami seçmezdim büyük ihtimalle o da beni secmezdi, yuzde yuz eminim kardesiniz de sizi secmezdi.
madem boyle gelmis boyle gider, daha da uzun sure duzelmez. o ergenlikten ciktiktan sonra, evlilik zamanlarinda falan yeniden bag kurmaya çalışırsiniz, belki o zman frekansiniz - gundeminiz birbirinize biraz daha yakin olur
Valla o kadar doğru yazmışsın ki üstüne yazacak bir şey bulamadım.
Ben ablalarımla küçükken kedi köpek gibiydik. Birbirimizi vuruyorduk bile ama küsme olmazdı. Evlendikleri an artık bana daha anne gibi oldular, ne desem sevdiler kötü bir şey demediler. Sonra ben de büyüdüm ve ben de onlar gibi oldum.
Küçük neyi görse gerçekten onu yapıyor. Biraz büyüklere iş düşüyor maalesef.

Çok üzüldüm üzgünüm diyorum ya yanımda nöbet geçirdi tesettürlüyüm koşarak dışarı kaçtım araç bulmak için
Kardeşiniz için geçmiş olsun ama kardeşinizin nasıl desem sinirli agresif olmasında hastalığının payı olabilir.

Anladığım kadarıyla doğru düzgün tedavi görmüyor.

Eğer yanınızda nöbet geçirirse panik yapmayın yan yatırın ağzından cıkan salya yada köpük rahat cıksın.Cenesini asla acmaya calışmayın, yüzüne su serpmeyin,soğan, sarımsak, parfüm, kolonya vb kokulu maddeleri koklatmayın müdaha etmeniz nöbet süresinin uzamasına ve kendine gelme süresinin uzamasına neden olur.Nöbet sırasında müdahale olursa hem süre uzar hemde istenmedik sorunlar ortaya çıkabilir.

Epilepsi maalesef basit bir hastalık değildir doğru önlemlerin alınması şart.

Mrb arkadaşlar, iki senedir gelmediğim baba ocağına bu sene geldim büyük bir heves ile geldiğim eve gitmek için gün sayıyorum… kız kardeşim ile bir Türlü ‘kardeş’ olamadık.. beni sevmiyor istemiyor ben bekarken o zaten küçüktü söylediklerini yaptıklarını yapamadıklarını küçük diye geçiştiriyordum o zamanlarda iyi değildik ama küçüktü diyordum.. Ben evlendim 4 yıldır evliyim ard arda iki bebeğim oldu bir gün beni arayıp sormamıştır.. kardeşim büyüdü ve hala aynı bir insan yedisinde neyse yetmişinde’de odurun örneği gerçekten.. şimdi düşündükçe biz de kardeşlik bağı yokmuş bunun adı bu.. sorsanız niye böyle diye inanınn bilmiyorum sebebini herkes kardeşi ile tartışır herkes kavga eder ama bizimki başka.. benim söylediğim herşey ona batar.. mesela o çok pasaklı düzensiz nerde nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmeyen biri aslında sebeb bu da olabilir ben onu hep uyardım bak böyle yap böyle olsun o bunu istemiyordu.. bu sene geldiğime bin pişman dönüyorum,, beni sevmeyebilir ama çocuklarıma yapmayacaktı onlar bebek bir günahları yok bir ilgi göremiyorum bir teyze gibi değil candan değil,, geçen kızım ağlıyordu ona dokunmak istedi karışmaması gerektiğini söyledim sert bir dille çünkü burda olduğum sürece bir desteğini görmedim o an da istemedim açıkçası.. o da bana ben senin çocuklarına bakmam dedi.. git attık git de rahat bir nefes alalım dedi.. benimde o an çok zoruma gitti ve madem beni istemiyordun neden her Türkiye’ye gelişimde benden hediye istiyorsun dedim çok ayıp belki bunu söylediğim ama çok zoruma gitti kendimi aptal gibi görüyorum ben her defasında düşünüyorum ama karşılık yok manevi olarak yok bir değer yok… bizde bağ yokmuş arkadaşlar,, kardeşlik böyle değildir ama maalesef benim kardeşlikten yana şansım yok keşke kardeşler de seçilebilsr onun yerine koyacağım kişi olurdu.. çok üzgünüm bunu anneme dediğimde ise o epilepsi hastası diyor hasta diyor annecim normal o diyorum evet atak geçiyorum 3,4 ay da bir ama aklını da yitirmedi ya hani.. yazarsam uzun bir yol alır.. çok çok mutsuzum
Gozlemledigim bir konu var benim.Alileler bu sekilde sağlık sıkıntısı olan çocuklarını çok pohpohlayarak büyütüyor.Ve malesef bu çocuklar da çok simariyor.Ha ben olsam ben de öyle yapicak belki.Niye yapıyorlar demiyorum ama öyle.Anneniz , babanız sınır koyamamis belli ki .siz de söyleyince sinir oluyor.Benim.mantigim şu: kardeş ise kardeş .Herkes haddini bilecek.Kizima ve bana kimse böyle davranmaz.Ben olsam bı yer kiralar orda yaşarım.Biz de yurtdisindan gelenler hep ev alıp, yaz tatillerinde kullanoyorlar

Sen kardeşine ablalık yapmamışsın ki senden kardeşlik bağı olmasını istiyorsun. Hep geçiştirmişsin kendin diyorsun. Benim ablamda hep beni geçiştirdi şuan ne yaparsa yapsın gerçekten ablama karşı nötrüm bir sevgim yok ona karşı. İyi anılarım yok onunla hep kötü anılarım var şuan düzeltmeye çalışsa da yok olmuyor bir kere kardeşlik bağı düzeltmeyi denedik olmadı yani. Duygusal anlamda soğuğum
Ona şuan ablalık yapmanın mantığını anlamıyorum zaten zamanında yapacaktın ablalığını şimdi değil, ne söylersen söyle dediğin her şeyi batar. Kusura bakma sende az değilsin.
Şuan mesafeli sohbet etmeniz aranızdaki ilişkiyi zedelenmez onun dışında ona akıl verme en son akıl alacağı kişi sensindir kendi anne babasına ciddiye alır.

23 yaş ergen bir yaş değil bence bilmiyorum
Siz bir 30 lu yaşlara gelin ondan sonra bu konuyu tekrar okuyun. 😅 20 li yaşlarımda "Her şeyi ben bilirim, ben bir bireyim, benim kararım bla bla bla" 🤣🤣 bir çok konuda bu şekilde düşünürdüm. Evet benim kararlarım ama mesela annem uyarı yapınca bunu uygulasam bile bazen kendimi ite ite yapardım. Lafa gelince annem mükemmel, aklı başında bir kadındı ama uyarı yapınca "Yok yaa aslında şöyle ama... tamam ufff neyse yapayım" gibi gibi düşünceler vs.

Ee? Annem iyi biriyse benim kötülüğümü ister mi? Hani bu evle alakalı bile değildi yani hayattaki tercihlerim, yapmak istediklerim vs. Gibi konularda bana artı eksi anlatırdı. Göremediğim noktaları söylerdi çünkü daha yolun başındaydım.

Şu an iyi ki anneme kulak vermişim diyorum. İkinizin yaşı hata yapmaya müsait. 23 yaş ne ki? Sen bile daha tam olmadın yani. Takma dediklerini it dalaşına girip iyice soğutma kendinden. Büyüdüğünde bugünlere güleceksiniz ve çok sıkı dost olacaksınız. Sadece çok sıkma kızı ve güzel davran, en iyi dostunu inşa et şimdiden ☺️

Kız kardeş sevimsiz abiniz içinde geçmiş konularda evden ırak tüh püh yapmışsınız görümce konusu ayrı herkes deccal mübarek 😆

İstisnalar hariç eğer kardeşler arasında iletişim sevgi saygı yoksa en büyük sebep anne baba.Farkında ya da değil bir tarafı hoş tutup diğer tarafı eziyorsa kardeşlik bağı gelişmiyor ,hoş tutulan kardeş her haltı yapmaya kendini hak görüyor ve empati geliştiremiyor Bu saatten sonra alın çocuklarınızı evinize gidin.Bu sorunu çözecek olan ebeveynlerdir.Eğer bu durumu hâlâ alttan al görmezden gel tadında geçiştiriyorlarsa tarafları bellidir.Aile evine gitmek yerine her sene tatil planı yapın.Gözden ırak gönülden ırak herkes mutlu. Siz de annesiniz evlatlarınız için sağlıklı ortam oluşturmak zorundasınız......
Kesinlikle doğru. Ben daha çocuklarını eşit seven ya da görselde eşit davranan diyeyim aile görmedim. Yok cidden ne hikmetse illa biri önde tutulur. Yok ilk kız ezilir . Oğlan önde tutulur. Bazen tam tersi. Bazen küçük diye önde tutulur bazen büy7k diye. Sebepler değisee de hiç eşit davranan yok. Hatta bu nedenle ikinci çocuk istemiyorum.

Kesinlikle doğru. Ben daha çocuklarını eşit seven ya da görselde eşit davranan diyeyim aile görmedim. Yok cidden ne hikmetse illa biri önde tutulur. Yok ilk kız ezilir . Oğlan önde tutulur. Bazen tam tersi. Bazen küçük diye önde tutulur bazen büy7k diye. Sebepler değisee de hiç eşit davranan yok. Hatta bu nedenle ikinci çocuk istemiyorum.
Sevgi dağıtımında anne baba biraz dengesiz olsada bunu hissettirmemek ve o Adalet terazisinde adil olmak gerekir

Ona sorsak o da neler der. Tek taraflı olduğunu düşünmüyorum. Dinlemiyor madem uyarıp durmayın siz de. Kaç gündür ordasınız bilmiyorum ama iki bebeği kafası kaldırmamış olabilir ayrıca.
İlla ki benimde hatam vardır ben kusursuz değilim.. ama bu kadar da değil yAni bilmiyorum herkes benim düşünceli değil

Kardeşiniz için geçmiş olsun ama kardeşinizin nasıl desem sinirli agresif olmasında hastalığının payı olabilir.

Anladığım kadarıyla doğru düzgün tedavi görmüyor.

Eğer yanınızda nöbet geçirirse panik yapmayın yan yatırın ağzından cıkan salya yada köpük rahat cıksın.Cenesini asla acmaya calışmayın, yüzüne su serpmeyin,soğan, sarımsak, parfüm, kolonya vb kokulu maddeleri koklatmayın müdaha etmeniz nöbet süresinin uzamasına ve kendine gelme süresinin uzamasına neden olur.Nöbet sırasında müdahale olursa hem süre uzar hemde istenmedik sorunlar ortaya çıkabilir.

Epilepsi maalesef basit bir hastalık değildir doğru önlemlerin alınması şart.
Teşekkür ederim çok korkmuştum o gün ama işte insan kızıyor da içimde bir yerde merhametli ol diyor sonra tavırlarına bakıyorum kendinden nefret ettiriyor.

Back
X