• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim ev işlerinde bana yardımcı olmuyor

Annem çalışıyor. O yüzden ona yardım etmek için elimden geleni yapıyorum. Kız kardeşim ise hiçbir şey yapmıyor. Bir işi yaptırmak için 50 defa söylüyorum. Öyle büyük şeyler de istemiyorum. Bütün gün gecelikler üstünde aksama kadar elinde telefonla oturuyor. Ben ise deli danalar gibi koşturuyorum duruyorum. Anneme söyledim o da kardeşime yüz veriyor. Şuan tatildeyim hazır tatildeyken dil çalışayım dedim bugün bir de baktım ki perdeye siyah oje bulaştırmış. Çıkaramadım bir türlü. Şuan sinirden elim ayağım tutmuyor. Ben ahtapot degilim ki 8 tane kolum olsun, ben de insanım. Ne yapmalıyım sizce? Annem de ona yüz veriyor.
Anneniz de ona yüz veriyorsa demekki onun için uğraşılıp temizlik yapılmasını hak etmiyor şu an. Sen ne kadar onun kızıysan o ev ne kadar senin sorumluluğundaysa kardeşin de aynı şekilde. Sen onun annesi değilsin kahrını çekmek onun sorumluluklarını almak zorunda hiç değilsin. O yapmıyorsa sen de yapma. Annen gelince kendi yapsın. O zaman ikinizin de yapması gerektiğini anlar. Annen o sırada da sana yüklenirse az işin ucundan tut diye kardeşim neden yardım etmiyor neden ona yüz veriyorsun diye sitem edersin.

Hanımlar arkanıza yaslanıp derin bir nefes alın, stres bağışıklığı düşürüyor, kavgalar ise can sıkıcı oluyor:KK51:
Aynen polemik vs yapılacak bir konu değil açıkçası yani benim durumumda olan illaki vardır onların tavsiyelerini almak için açtım konuyu

Anneniz de ona yüz veriyorsa demekki onun için uğraşılıp temizlik yapılmasını hak etmiyor şu an. Sen ne kadar onun kızıysan o ev ne kadar senin sorumluluğundaysa kardeşin de aynı şekilde. Sen onun annesi değilsin kahrını çekmek onun sorumluluklarını almak zorunda hiç değilsin. O yapmıyorsa sen de yapma. Annen gelince kendi yapsın. O zaman ikinizin de yapması gerektiğini anlar. Annen o sırada da sana yüklenirse az işin ucundan tut diye kardeşim neden yardım etmiyor neden ona yüz veriyorsun diye sitem edersin.
Anneme de kiyamiyorum ki :( Kadin sabahtan akşama kadar soğukta bizim için çalışıyor sonuçta

Anneme de kiyamiyorum ki :KK43: Kadin sabahtan akşama kadar soğukta bizim için çalışıyor sonuçta
Kardeşiniz kaç yaşında? Anneniz size kıyıp ona kıyamıyor sonuçta. İşleri minimumda yapabilirsiniz o durumdada. Bir ev her gün süpürürülmek zorunda değil. İşleri sadece aciliyeti olan zaruri olanları yapın. Mesela bulaşıkları yıkar yemek falan yaparsınız. Ama temizliği bırakın.

Kardeşiniz kaç yaşında? Anneniz size kıyıp ona kıyamıyor sonuçta. İşleri minimumda yapabilirsiniz o durumdada. Bir ev her gün süpürürülmek zorunda değil. İşleri sadece aciliyeti olan zaruri olanları yapın. Mesela bulaşıkları yıkar yemek falan yaparsınız. Ama temizliği bırakın.
Tamamdır, 15 yaşında. Ben de pek bir sey yapmasını istemiyorum daha doğrusu ağır iş vermiyorum ama tembellik ediyor işte. Ergenlik işte umarım akıllanır

Back
X