• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim için açtım bu konuyu

Siz üzerine düştükçe kardeşiniz çocuğa yaklaşır brz akışına bırakın, işiniz olsun biraz para biriktirin ayaklarınızın üstünde durun sonra biz zaten sizi destekliyoruz diyin. O zaman kardeşiniz zamanla kendisi bırakır. Kendine güvenir ve acele etmez. Ayrıca neden mecbur hissediyor eğer ilişki yaşayıp mecbur hissediyorsa kardeşinizle konuşun sonuçta yaptığı bi yanlışı ömür boyu çekmek zorunda değil yaşı çok küçük

böyle bişey olduğunu sanmıyorum son ihtimal bu
ilk ilişkisi yani erkeksi bir yapısı var o yüzden bugüne kadar hiç erkek arkadaşı olmamıştı istemedi bu duyguları yeni tattığı için ona buluyorum bu kadar ısrarcı olmasını.
söylediğiiniz gibi zamana bırakmaktan başka yapılacak birşey yok gibi

Olacak iş değil kardesinde küçük değil nasıl bu kadar kör olabiliyor. Kendini mecbur hissttgi bi durum olablrmi acaba

Gösteremezsiniz kör gibi çünkü belki gözü açılır kendi görür
evet üstümüze düşen herşeyi yaptık gözünün önündekini görmedi

Olacak iş değil kardesinde küçük değil nasıl bu kadar kör olabiliyor. Kendini mecbur hissttgi bi durum olablrmi acaba
hiç sanmıyorum yani öyle serbest bir kız değil aklıma böyle bişey olacağı gelmiyor gerçi olsa da benimle paylaşmaz bu durumu
yeni nesil evlenenler böyle kaç kişiye şahit oldum ama evlendikten sonra ben bunun için mi mücadele ettim diyebiliyorlar.

bizimde korkumuz bu gözü kara bir insan.

aynen öyle bizde göz göre göre yanmasını istemiyoruz.

Aile olarak yapabileceğiniz maalesef birsey yok. Kendi kardeşimden biliyorum. Oda burnunun dikine gitti. Hic günahımız yokken sırf kendini haklı çıkarmak için bize iftiralar attı. Bizde durumlar daha da kötüye gitmesin diye ona engel olmadık sonunda. Oda gitti. Sonra hayatin gerçekleri yüzüne vurunca oda pişman olup döndü. Ama hem kendi yandi hem bizim canımızı çok yaktı. Aramız eskisi gibi de olmuyor artık tabi. Yani çaresizliginizi iyi anlıyorum

Aile olarak yapabileceğiniz maalesef birsey yok. Kendi kardeşimden biliyorum. Oda burnunun dikine gitti. Hic günahımız yokken sırf kendini haklı çıkarmak için bize iftiralar attı. Bizde durumlar daha da kötüye gitmesin diye ona engel olmadık sonunda. Oda gitti. Sonra hayatin gerçekleri yüzüne vurunca oda pişman olup döndü. Ama hem kendi yandi hem bizim canımızı çok yaktı. Aramız eskisi gibi de olmuyor artık tabi. Yani çaresizliginizi iyi anlıyorum
aynen bizim durumumuzda bu aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse buraya yazamadığım daha çok şey var ben kardeşim deyip her zaman yanında olmaya çalışıyorum ama o biranda beni suçlu durumuna düşürüyor kıskandığımı düşünüyor Allaha bin şükür çok mutlu bi yuvam var yüzüme karşı söylemiyor ama arkamdan her zaman konuşuyor duyuyorum kırılıyorum ama yinede yanında olmaktan vazgeçmiyorum.

Müstakbel kayinvalideye bak sen ! Bir ömür mutlu mesut yaşanır bu kadınla .kesinlikle evlensin ,daha göreceği birkaç yüzü daha olabilir .
benim anladığım kadarıyla şuan 3 yüzü var :) anneme başka oğluna başka kardeşime başka konuşuyor aynı olayı 3 farklı şekilde anlatıyor gibi

Bırakın peşini madem yaşayarak öğrensin. Madem erkek ailesi bir şey yapamıyor sizde yapmayın. Belli ki erkek arkadaşında düğün yapacak bir birikim de istekte yok. Kendi başlarına onca masrafı gördüklerinde sevgilisi terk eder kız kardeşini. Biz sana demiştik dersiniz :KK53:
çocuk çulsuz çalışıp kazansa yetmese saygım sonsuz ailesinin herhangi bir birikimi yok . 5 ayda daha yeni iş buldu oda işe girerken ne kadar maaş alacağını hangi tarihlerde maaş alacağını sigortasını dahi sormamış duyunca şok oldum.

Kardeşiniz hangi akıl tutulmasıyla hala evlenmek istiyor bu görgüsüz aileye mensup ve muhtemelen kendisi de aynı kafadaki şahısla çok merak ettim?..

Madem vazgeçmiyor yaksın başını. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler, ama kardeşiniz 1001 musibbet de belki akıllanıp boşanır..
O arada bir kaç da çocuk yapar. Oh sonra da uğraş dur..

Bence siz değil de kardeşiniz üye olsun o okusun buraları.
Belki bir faydasını görür de başını yakmaz.
Vallahi deyim yerindeyse tam sopalık kızkardeşiniz.
İnşallah Allah kaldırsın gözündeki perdeleri,yapacak birşey yok.

Kardeşiniz hangi akıl tutulmasıyla hala evlenmek istiyor bu görgüsüz aileye mensup ve muhtemelen kendisi de aynı kafadaki şahısla çok merak ettim?..

Madem vazgeçmiyor yaksın başını. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler, ama kardeşiniz 1001 musibbet de belki akıllanıp boşanır..
O arada bir kaç da çocuk yapar. Oh sonra da uğraş dur..
Bu durumda olmaması için çaba gösteriyoruz ama oldu da giderse bunlara rağmen sonu :(

Bence siz değil de kardeşiniz üye olsun o okusun buraları.
Belki bir faydasını görür de başını yakmaz.
Vallahi deyim yerindeyse tam sopalık kızkardeşiniz.
İnşallah Allah kaldırsın gözündeki perdeleri,yapacak birşey yok.
Amin İnşallah ben üye olduğum için açtım burdan aldığım önerleri ona göstermeye çalışacağım.

aynen bizim durumumuzda bu aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse buraya yazamadığım daha çok şey var ben kardeşim deyip her zaman yanında olmaya çalışıyorum ama o biranda beni suçlu durumuna düşürüyor kıskandığımı düşünüyor Allaha bin şükür çok mutlu bi yuvam var yüzüme karşı söylemiyor ama arkamdan her zaman konuşuyor duyuyorum kırılıyorum ama yinede yanında olmaktan vazgeçmiyorum.

Abla yüreği işte. Aslinda tüm bu davranışlar değer bilmemekten ve cahillikten. Biz kardeslerimize babam erken öldü diye hic sorumluluk yüklemedik ve hep onları koruduk. Bahsettiğim kardeşim anneme o kafayi yedigi zamanlarda "Ablam bana burda işkence ediyor. Bana bağırıyor. Beni küçük düşürüyor, küçümsüyor" gibi yalanlar anlatti. Ne kadar laf anlatmaya calistiysam fayda etmedi. Kardeşiniz gün gelecek hatasını anlar ama böyle devam ederse cok üzüldükten sonra. Bence erkek tarafi hedef alın. Onların oğullarını vazgecirmelerini saglamaniz lazım yoksa kardeşiniz bu kafa ile vazgecmez.

Merhaba hanımlar kız kardeşim 1 yldır ciddi bir ilişkinin içerisinde aileler tanıştı ancak hiçbir şekilde anlaşamıyorlar. Kardeşim 24 sevgilisi ise 22 yaşında çocuğun adı selim başlarda hep kendileri kavga ederlerdi anlaşamazlardı Selim askerden gelip aileler tanışınca bu kez aileler anlaşamadı.
Yakın zamanda selim kardeşimi ziyarete evimize geldi saat akşam 10 civarıydı ailecek kalabalık oturuyorduk ben eşim kuzenim filan sohbet ediyorduk yanlış birşey yoktu ortamda Selim'in annesi benim annemi arayıp Oğlum orda mı bu saate kadar nasıl tutuyorsunuz siz nasıl mezhebi geniş bir insansınız oğlumu orda tutuyorsunuz kız tarafı ağır olur gönderin deyip suratına kapattı herkes duydu bu konuşmayı çünkü bağıra bağıra söyledi ve daha sonra bu kadın söylediği herşeyi inkar etti '' ben öyle birşey söylemedim sadece oğlumu gönderin dedim '' dedi.
Kız kardeşim ben ayrılmam deyip işin içerisinden çıkıyor. Çocuğun ailesi de biz düğün yapacak maddi durumda değiliz eğer kendilerine güveniyorlarsa düğünlerini yapsınlar biz aile arasında yapılacak söz merasimini dahi yapamayız diyorlar. Biz kesin olarak ayrılmalarını istiyoruz çünkü sadece kardeşim mücadele ediyor erkek arkadaşı ise olursa olur olmazsa olmaz derdinde. Bu ilişkinin yanlış olduğunu sizce nasıl gösterebiliriz?
Kiz kardesin aklini peynir ekmekle mi yemis....

Anlatamazsınız maalesef :( biz kuzenime anlat anlat dilimizde tüy bitmişti o ise bizi sosyal medyadan engellemişti sonra gitti şuan boşanma aşamasında ama hayatını zehir etti gününü gördü daha 1. Haftasından şiddet görmüş geçen de şiddet görünce ailesinin yanına geçti bizi dinlemiyor yine dinlemiyor şükür darp raporunu aldırdık 4 yılda ama bir insan sabit fikirliyse akıllanmıyor

Abla yüreği işte. Aslinda tüm bu davranışlar değer bilmemekten ve cahillikten. Biz kardeslerimize babam erken öldü diye hic sorumluluk yüklemedik ve hep onları koruduk. Bahsettiğim kardeşim anneme o kafayi yedigi zamanlarda "Ablam bana burda işkence ediyor. Bana bağırıyor. Beni küçük düşürüyor, küçümsüyor" gibi yalanlar anlatti. Ne kadar laf anlatmaya calistiysam fayda etmedi. Kardeşiniz gün gelecek hatasını anlar ama böyle devam ederse cok üzüldükten sonra. Bence erkek tarafi hedef alın. Onların oğullarını vazgecirmelerini saglamaniz lazım yoksa kardeşiniz bu kafa ile vazgecmez.
Sizin içinde çok zor bir durum olmuş

Gayet sağlıklı biri yaşı 24 ama mantıklı düşünemiyor olgun bir insan değil doğruyu yanlışı ayırt edemiyor 18 yaşına girmiş gibi herşeyi toz pembe görüyor kmse de kötü niyet aramıyor .

Back
X