• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim için açtım bu konuyu

Maalesef. Insallah sizin kardeşinizin aklı bir şekilde başına gelir. 24 yaş bazılarına büyük gelebilir, ama benim kardesimde 23 yaşındaydi sacmalamaya basladiginda..Kardeş candır onun icin canımız bu kadar yanar zaten

Tabi ki kardeş ciğer parçası gibidir ne olursa atılmaz

Babanızın eğer bu çocukla evlenirse miras bırakmayacağını ve düğün için maddi destek sağlamayacağını söylemesi belki işe yarayabilir. Bence kendi hallerine bırakmayın. Sonra pişman olur niye ailemi dinlemedim diye. Evlendikten sonra bir de çocukları olursa işler iyice zorlaşır...

Birakin evlensin kendi gorsun sonra bosanmaya yetistiremez. Ikisi birbirinden cocuk ikisi birbirinden cahil. Birde sizi kiskanc ilan etmis. Mustehak sana deyin.

Kız kardesin babanın ev vermekten cayďıgını söylesin belki oğlan da ondan cayar ,menfaat iliskisi mi samimi mi anlasılır

Ilk önce babaniz su miras birakacagi daireleri bi satmak zorunda kalip satsin. Bu satis muhabbetide kardesinize ve ozellikle sevgilisine gitsin. Vahhh vahh gitti bizim miras diye azcik aglayip sizlayin
Sonra kardesinizi evliligi icin MANEVI olarak destekleyin. Evde bi söz nisan yapin ama bohcasiz olmaz gelen bohca geline verilen degeri gosterir ve nisan yuzuklerini erkek tarafi alir.Haa bu arada Pirlantasiz evlilik teklifimi olur bu devirde kardesinizin diger kizlardan eksigi ne ?!
Dugun hazirliklarinda kiz tarafi olarak tabiki yatak odasini alicaksiniz ama beyaz esyalar dahil diger herseyi erkek tarafi alir.

Kardesinizin arkadaslari ya da kuzenler vs su kadar bilezik istemelisin, gelinligini mutlaka bu markadan aldirmalisin. Kinada kaynanan tepsiyle cerez ve kina getirmeli adettendir. Kaynanadan bol bol isteyip yaptirmazsan bedavaya geldi, kiymetsiz gelin gibi bakarlar diyip akil verirlerse sizin bu mesele hal olur :KK5:

Merhaba hanımlar kız kardeşim 1 yldır ciddi bir ilişkinin içerisinde aileler tanıştı ancak hiçbir şekilde anlaşamıyorlar. Kardeşim 24 sevgilisi ise 22 yaşında çocuğun adı selim başlarda hep kendileri kavga ederlerdi anlaşamazlardı Selim askerden gelip aileler tanışınca bu kez aileler anlaşamadı.
Yakın zamanda selim kardeşimi ziyarete evimize geldi saat akşam 10 civarıydı ailecek kalabalık oturuyorduk ben eşim kuzenim filan sohbet ediyorduk yanlış birşey yoktu ortamda Selim'in annesi benim annemi arayıp Oğlum orda mı bu saate kadar nasıl tutuyorsunuz siz nasıl mezhebi geniş bir insansınız oğlumu orda tutuyorsunuz kız tarafı ağır olur gönderin deyip suratına kapattı herkes duydu bu konuşmayı çünkü bağıra bağıra söyledi ve daha sonra bu kadın söylediği herşeyi inkar etti '' ben öyle birşey söylemedim sadece oğlumu gönderin dedim '' dedi.
Kız kardeşim ben ayrılmam deyip işin içerisinden çıkıyor. Çocuğun ailesi de biz düğün yapacak maddi durumda değiliz eğer kendilerine güveniyorlarsa düğünlerini yapsınlar biz aile arasında yapılacak söz merasimini dahi yapamayız diyorlar. Biz kesin olarak ayrılmalarını istiyoruz çünkü sadece kardeşim mücadele ediyor erkek arkadaşı ise olursa olur olmazsa olmaz derdinde. Bu ilişkinin yanlış olduğunu sizce nasıl gösterebiliriz?

Daha çocuk ki bunlar. Hele erkek 22 yaşında... baba ya da ailede büyük erkek var mı?

Bırakın peşini madem yaşayarak öğrensin. Madem erkek ailesi bir şey yapamıyor sizde yapmayın. Belli ki erkek arkadaşında düğün yapacak bir birikim de istekte yok. Kendi başlarına onca masrafı gördüklerinde sevgilisi terk eder kız kardeşini. Biz sana demiştik dersiniz :KK53:
Valla çok doğru..bırakın kardeşiniz ve sevgulisi sorunlarla basbasa kalsinlar da görsünler...yani kendiligikend vazgecsin

ah canım yaa..ne düşünceli ablasın..onlar evin peşine düşmüştür...bir beleşcide bizim başımızda .. bende post açtım..insan ne yapacağını bilemiyor..bizde çaresiziz..demkki benzer tipler çok varda biz bilmiyoruz..malesef ayrıl deyincede dinlemiyorlar..kızlar hemen hemen aynı yaştalar..ergenlik mi diyelim..bu yaşlarda kızlar çekilmiyor dinlemiyorlar..bizde sıkıntıdayız..o kaynana huzur vermez..insan ne yapacağını bilemiyor.bizimkinin aklı başına gelceği günü bekliyom..sizin kızında bir gün anlar diye düşünüyorum ..çok geç olmadan

bence yaşları henüz evlilik için küçük. çocuk 22 yaşında o yaşta erkekler evlenince gözü dışarda oluyor.arkadaşlarıyla gezip tozacak yaşta. biraz beklesinler evlilik için bu ne acele. kız kardeşinin de yaşı küçük.en 2 sene filan beklesinler.

Kızlar yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize.
Dün akşam konferans yapıp annem, çocuğun ailesi ve kendi görüştüler karşı aile yalan konuşup annemin üzerine iftira atmaya çalıştı. Hemen düğün istediğimizi, kendilerinin doğrucu ve dobra olduklarını , mezhebiniz geniş cümlesinin yanlış birşey olmadığını, annemin herşeyi yanlış anladığını söylediler. Bu konuşma üzerine çocuk daha fazla dayanamayıp ayrıldı yani iki taraflı bitmiş oldu.

Merhaba hanımlar kız kardeşim 1 yldır ciddi bir ilişkinin içerisinde aileler tanıştı ancak hiçbir şekilde anlaşamıyorlar. Kardeşim 24 sevgilisi ise 22 yaşında çocuğun adı selim başlarda hep kendileri kavga ederlerdi anlaşamazlardı Selim askerden gelip aileler tanışınca bu kez aileler anlaşamadı.
Yakın zamanda selim kardeşimi ziyarete evimize geldi saat akşam 10 civarıydı ailecek kalabalık oturuyorduk ben eşim kuzenim filan sohbet ediyorduk yanlış birşey yoktu ortamda Selim'in annesi benim annemi arayıp Oğlum orda mı bu saate kadar nasıl tutuyorsunuz siz nasıl mezhebi geniş bir insansınız oğlumu orda tutuyorsunuz kız tarafı ağır olur gönderin deyip suratına kapattı herkes duydu bu konuşmayı çünkü bağıra bağıra söyledi ve daha sonra bu kadın söylediği herşeyi inkar etti '' ben öyle birşey söylemedim sadece oğlumu gönderin dedim '' dedi.
Kız kardeşim ben ayrılmam deyip işin içerisinden çıkıyor. Çocuğun ailesi de biz düğün yapacak maddi durumda değiliz eğer kendilerine güveniyorlarsa düğünlerini yapsınlar biz aile arasında yapılacak söz merasimini dahi yapamayız diyorlar. Biz kesin olarak ayrılmalarını istiyoruz çünkü sadece kardeşim mücadele ediyor erkek arkadaşı ise olursa olur olmazsa olmaz derdinde. Bu ilişkinin yanlış olduğunu sizce nasıl gösterebiliriz?
Kız kardeşiniz buraların en saftirigi olabilir. Hergün onlarca konu okuyoruz bu derecesini duymamıştım. Bırakın kendi alsın ağzının payını diycem ama sizlere yazık. Böyle tipler bosanip donunce dahi hata ettim affedin demez, omzunuza daha da yük olur Allah sabırlar versin. Babanız anneniz otoriter değilse mümkün değil baş edemezsiniz zor. Anca çocuk vazgeçip terkedecek

Benzer bir durumu erkek yakini olarak yasiyoruz. Vazgecirmek biraz zor, bizomki de neler yasadi hala gizli gizli konusmalar devam ediyor. O kiz yuzunden isinden arkadaslarindan oldu, aileyle karsi karsiya geldi yok vazgecmiyor. Karfesin de vazgecse simdiye kadar coktan tekmeyi atmisti totosuna. Ne diyim ya kelin ilaci olsa basina surer :-)
Tek tavsiyem erkek arkadasini madem istemiyorsunuz eve neden aliyorsunuz birdaha evinize gelmemeli bence.

Bence siz bu mesajları kardeşinize okuyun.
Mezhebi geniş lafını kaldırabiliyorsa devam etsin. Nasıl saçma bir zihniyet ya? Ailecek oturmuşsunuz, siz evinden alıp zorla getirmemişsiniz ya? Çocuk mu bu? istediği zaman kalkar? Böyle bir şeye mezhebi genişsiniz diyen, yarın da akşam saati dışarı mı çıkılır? Kız kısmı evde oturur, mezhebin mi geniş ?der. Evlenince kat kat artar sorunlar. Benim gururuma dokunurdu ben olsam asla devam etmezdim

Kızlar yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize.
Dün akşam konferans yapıp annem, çocuğun ailesi ve kendi görüştüler karşı aile yalan konuşup annemin üzerine iftira atmaya çalıştı. Hemen düğün istediğimizi, kendilerinin doğrucu ve dobra olduklarını , mezhebiniz geniş cümlesinin yanlış birşey olmadığını, annemin herşeyi yanlış anladığını söylediler. Bu konuşma üzerine çocuk daha fazla dayanamayıp ayrıldı yani iki taraflı bitmiş oldu.

şükür olsun sabah sabah güzel haber
lütfen kardeşini kısa bir tatile gönderin

Back
X