Zannetmiyorum ilgili davranıyoruz kendisine ama hastaneye yatması gerekse doktor söylerdi yani doktora ne demeliyiz bu konuda bilmiyoruzAllah yardımcınız olsun dış görünüşü yüzünden mi böyle oldu.
Tek çareniz psikiyatriye devam etmeniz ve ailenizin özellikle babanızın konuşması güzelce konusun normal oldugunu söyleyin.
Her çocuk ayı zamanda ergenliğe girmiyor.
Yanlız bırakmayın sürekli ilgilenin gerekirse hastaneye yatırın çok tehlikeli bir hal almış yaptıkları ve ayrıca ilgi çekmek dikkat çekmek istiyor gibi geldi bana.
Aile yeteri kadar ilgi gösteriyor mu acaba.
Çantasında gizlice jilet taşıyordu. Gecistirdik birşey olmaz diye.
Hayır bu okul durumunu ilk baştan gecistirmistik demek istedim. Jilet olayını tabi ki engelledikNasıl geçiştirdiniz yahu !!!
12 yaşındaki çocuğun çantasında jiletin ne işi var ?
Baştan ilgilenmemişsiniz.
Nasıl geçiştirdiniz yahu !!!
12 yaşındaki çocuğun çantasında jiletin ne işi var ?
Baştan ilgilenmemişsiniz.
Yazdığınız mesajı düzenleyin o zamanHayır bu okul durumunu ilk baştan gecistirmistik demek istedim. Jilet olayını tabi ki engelledik
Uzmana götürdük ve jileti aldık elinden. Tanı koydu ve ilaç yazdı. Doçent doktordu ama psikoterapiyi de gerekli görmedi kendisi biz de birşey diyemedik. Sadece ilaç kullanmasını istedi+1000
Jiletin 12 yaşındaki çocuğun çantasında işi nedir,görür görmez bunun ne işi var sen ne yapıyorsun bunla demediniz mi ya ? Kolundan tutup bir uzmana götürmeliydiniz o çocuğu,ya kendine ciddi ciddi bir zarar verseydi ki anlattıklarınıza göre hiç uzak bir ihtimal de değil.
Kardeşinizin yardım alması gerek.Belki okulda dışlanıyordur,belki ergenliğe geçişi biraz ağır olmuştur bilemiyorum ama bunlar her çocukta olan şeyler değil.
Karar verin jileti mi önemsemediniz yoksa okul işini mi ???Uzmana götürdük ve jileti aldık elinden. Tanı koydu ve ilaç yazdı. Doçent doktordu ama psikoterapiyi de gerekli görmedi kendisi biz de birşey diyemedik. Sadece ilaç kullanmasını istedi
Hayır bu okul durumunu ilk baştan gecistirmistik demek istedim. Jilet olayını tabi ki engelledik
Okul durumu ilk başlarda geçiştirdik ve önemsemedim arkadaslar arasında olur diye. Daha sonra ise okulunu değiştirdik.Karar verin jileti mi önemsemediniz yoksa okul işini mi ???
Önce psikoloğa götürmüştük o da psikiyatriye yönlendirdi. Ozel hastanede doçent bir ergen psikiyatristine gittik. Sorunu dinleyip tanı koydu ve ilaç verdi. Kontrole gittiğimizde ilaçlara 6 ay devam etmesini söyledi psikoterapiyi gerekli görmediğini söyledi. Bizi odaya çağırdığında kendisini sosyopati zannettiğini söyledi yani kendini öyle göstermeye çalışıyormuş o da fazla üstünde durmadı.durum epey ciddi. ergenlikte uzman bir psikatriste götürün öncelikle. yoga yapmaya başlayabilir. sakinleştirici etkisi bende çok işe yaramıştı. sosyalleşeceği bir spora da başlayabilir. hem gelişimi için iyi olur hemde kendine güvenini tazeler. ama ilk adım pskiyatrist olmalı, ilaçla geçiştirmeyecek, gerekirse psikoloğa yönlendirecek birini bulun bence.
Önce psikoloğa götürmüştük o da psikiyatriye yönlendirdi. Ozel hastanede doçent bir ergen psikiyatristine gittik. Sorunu dinleyip tanı koydu ve ilaç verdi. Kontrole gittiğimizde ilaçlara 6 ay devam etmesini söyledi psikoterapiyi gerekli görmediğini söyledi. Bizi odaya çağırdığında kendisini sosyopati zannettiğini söyledi yani kendini öyle göstermeye çalışıyormuş o da fazla üstünde durmadı.
Simdilik kendisine zarar verme durumu yok ve öfkesini dışarıya vurmuyor. Ama sigara kullanmaya başladı okula devamsızlığı arkadaslarla anlasamama ve arkadaş istememe durumu hâlâ aynı. Kısa cevaplar veriyor ve mesela bir konuda konuşurken terör örgütlerine katılma düşüncelerinin aklından geçtiğini soyledi. Daha önce de birini öldürme düşüncelerini vardı bunu doktora soyledi ama doktor sadece ilaç tedavisini gerekli görüyorpeki tüm bu olanlar kardeşinizin ilaç kullandığı süreçte mi oldu öncesinde mi? ilaçlardan önceyse şimdi nasıl?
Ve sizce doktor durumu onemsememis olabilir mi?peki tüm bu olanlar kardeşinizin ilaç kullandığı süreçte mi oldu öncesinde mi? ilaçlardan önceyse şimdi nasıl?
Sorun da zaten orada bir kaç kez spora yönlendirmeye çalıştık ama gitmemekte ısrarlı. Arkadaş edinmek de istemiyor nefret ettiğini ve öldürmek istediğini söylüyor. Şimdi dalga konusu da olmuyor memnun kendinden ama yine de böyle. Terör örgütüne katılma düşüncelerinden bahsediyor bana. İçi kin ve öfke dolu sanki herkese nefret kusuyorSimdilik kendisine zarar verme durumu yok ve öfkesini dışarıya vurmuyor. Ama sigara kullanmaya başladı okula devamsızlığı arkadaslarla anlasamama ve arkadaş istememe durumu hâlâ aynı. Kısa cevaplar veriyor ve mesela bir konuda konuşurken terör örgütlerine katılma düşüncelerinin aklından geçtiğini soyledi. Daha önce de birini öldürme düşüncelerini vardı bunu doktora soyledi ama doktor sadece ilaç tedavisini gerekli görüyor
Ve sizce doktor durumu onemsememis olabilir mi?
siz bir spora başlasanız bana arkadaş ol diye yanınızda götürseniz. yogayı tekrar öneririm size. meditasyon kısmı kardeşinizde çok işe yarar gibi.Sorun da zaten orada bir kaç kez spora yönlendirmeye çalıştık ama gitmemekte ısrarlı. Arkadaş edinmek de istemiyor nefret ettiğini ve öldürmek istediğini söylüyor. Şimdi dalga konusu da olmuyor memnun kendinden ama yine de böyle. Terör örgütüne katılma düşüncelerinden bahsediyor bana. İçi kin ve öfke dolu sanki herkese nefret kusuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?