Kız kardeşim için ne yapabiliriz? Yardımmm

UluTurk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2017
64
7
1
12 yasında kız kardesim var.7ye gidiyor. Psikolojisi bayagı bozuk.9 yasında ergenliğe girdi. Boyu 1.64 kilosu 50. Yüzü dahil kadınsı duruyor okulda dalga geçiyorlardı. Surekli kavgaya karışıyordu. Öfkesini kontrol edemiyordu ve kendini kesiyordu ama görseniz sessiz sakin hanım hanımcık kız dersiniz kendini belli etmiyor. Çantasında gizlice jilet taşıyordu. Okul değiştirdik sonra yaşadıkları yüzünden psikiyatriye gitti. Travma , majör depresif bozukluk, kaygı bozukluğu tanısı aldı. 6 ay ilaç kullanması gerek. Bu okulda da arkadaş edinmek istemediğini kimseyle anlamadığını söyledi. Normal bir çocuk gibi değil. Sürekli donuk ve yavaş bir hâlde. duygularını hissetmediğini söylüyor bir ara kendini boğmaya çalışmıştı. Ama gerçekten gizliyor kendini tanısanız bile anlamazsınız çok farklı davranıyor tanıştığı insanlara. Hatta dolabında sigara buldum. Tek basına dışarıya çıkmıştı yagmurlu havada bir yerde durmuş ve sigara içmiş. Yerde kibrit çöpü buldum.Sık sık rol yapıyor sınavlardan kaçıyor okula gitmiyor. Ne yapabiliriz kardeşim için? Nasıl bir çözüm bulunabilir?

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun dış görünüşü yüzünden mi böyle oldu.
Tek çareniz psikiyatriye devam etmeniz ve ailenizin özellikle babanızın konuşması güzelce konusun normal oldugunu söyleyin.
Her çocuk ayı zamanda ergenliğe girmiyor.
Yanlız bırakmayın sürekli ilgilenin gerekirse hastaneye yatırın çok tehlikeli bir hal almış yaptıkları ve ayrıca ilgi çekmek dikkat çekmek istiyor gibi geldi bana.
Aile yeteri kadar ilgi gösteriyor mu acaba.

Zannetmiyorum ilgili davranıyoruz kendisine ama hastaneye yatması gerekse doktor söylerdi yani doktora ne demeliyiz bu konuda bilmiyoruz

Nasıl geçiştirdiniz yahu !!!
12 yaşındaki çocuğun çantasında jiletin ne işi var ?
Baştan ilgilenmemişsiniz.
Hayır bu okul durumunu ilk baştan gecistirmistik demek istedim. Jilet olayını tabi ki engelledik

Nasıl geçiştirdiniz yahu !!!
12 yaşındaki çocuğun çantasında jiletin ne işi var ?
Baştan ilgilenmemişsiniz.

+1000

Jiletin 12 yaşındaki çocuğun çantasında işi nedir,görür görmez bunun ne işi var sen ne yapıyorsun bunla demediniz mi ya ? Kolundan tutup bir uzmana götürmeliydiniz o çocuğu,ya kendine ciddi ciddi bir zarar verseydi ki anlattıklarınıza göre hiç uzak bir ihtimal de değil.
Kardeşinizin yardım alması gerek.Belki okulda dışlanıyordur,belki ergenliğe geçişi biraz ağır olmuştur bilemiyorum ama bunlar her çocukta olan şeyler değil.

Uzmana götürdük ve jileti aldık elinden. Tanı koydu ve ilaç yazdı. Doçent doktordu ama psikoterapiyi de gerekli görmedi kendisi biz de birşey diyemedik. Sadece ilaç kullanmasını istedi

Uzmana götürdük ve jileti aldık elinden. Tanı koydu ve ilaç yazdı. Doçent doktordu ama psikoterapiyi de gerekli görmedi kendisi biz de birşey diyemedik. Sadece ilaç kullanmasını istedi
Karar verin jileti mi önemsemediniz yoksa okul işini mi ???
Hayır bu okul durumunu ilk baştan gecistirmistik demek istedim. Jilet olayını tabi ki engelledik

durum epey ciddi. ergenlikte uzman bir psikatriste götürün öncelikle. yoga yapmaya başlayabilir. sakinleştirici etkisi bende çok işe yaramıştı. sosyalleşeceği bir spora da başlayabilir. hem gelişimi için iyi olur hemde kendine güvenini tazeler. ama ilk adım pskiyatrist olmalı, ilaçla geçiştirmeyecek, gerekirse psikoloğa yönlendirecek birini bulun bence.

Psikolojik yardımların yanında basketbol veya voleybola gönderin.
Boyunun avantaj olduğunu hissetmesi ve bu yüzden kazanacağı şeyleri farketmesi lazım.
Hem enerjisini atar hem belki bakarsın meslek edinir.

Yiğenim 13 yaşında 170 ti en son. Ünlü voleybol takımı ( okul turnuvalarından keşfettiler) alt yapısına istedi ve tüm eğitim hayatını kolejlerde bitirtmek üzere üstlendi.

Spor her zaman her yaşta farkındalık kazandırıyor herkese.

Önce psikoloğa götürmüştük o da psikiyatriye yönlendirdi. Ozel hastanede doçent bir ergen psikiyatristine gittik. Sorunu dinleyip tanı koydu ve ilaç verdi. Kontrole gittiğimizde ilaçlara 6 ay devam etmesini söyledi psikoterapiyi gerekli görmediğini söyledi. Bizi odaya çağırdığında kendisini sosyopati zannettiğini söyledi yani kendini öyle göstermeye çalışıyormuş o da fazla üstünde durmadı.

peki tüm bu olanlar kardeşinizin ilaç kullandığı süreçte mi oldu öncesinde mi? ilaçlardan önceyse şimdi nasıl?

peki tüm bu olanlar kardeşinizin ilaç kullandığı süreçte mi oldu öncesinde mi? ilaçlardan önceyse şimdi nasıl?
Simdilik kendisine zarar verme durumu yok ve öfkesini dışarıya vurmuyor. Ama sigara kullanmaya başladı okula devamsızlığı arkadaslarla anlasamama ve arkadaş istememe durumu hâlâ aynı. Kısa cevaplar veriyor ve mesela bir konuda konuşurken terör örgütlerine katılma düşüncelerinin aklından geçtiğini soyledi. Daha önce de birini öldürme düşüncelerini vardı bunu doktora soyledi ama doktor sadece ilaç tedavisini gerekli görüyor

Acaba bir spor dalina mi yonlendirseniz? Mesela yuzme iyi gelir hem zayiflar hem stres atar hem arkadas ortami yapar..
Muhtemelen fizigi dalga konusu oluyordur arkadaslari arasinda 12 yasinda yegenimi dusunuyorum da arada epey fark var

Sorun da zaten orada bir kaç kez spora yönlendirmeye çalıştık ama gitmemekte ısrarlı. Arkadaş edinmek de istemiyor nefret ettiğini ve öldürmek istediğini söylüyor. Şimdi dalga konusu da olmuyor memnun kendinden ama yine de böyle. Terör örgütüne katılma düşüncelerinden bahsediyor bana. İçi kin ve öfke dolu sanki herkese nefret kusuyor

Ve sizce doktor durumu onemsememis olabilir mi?

yani anlattıklarınız normal değil. doktorun sadece ilaç yazıp yollaması yeterli değil baksanıza. hala nelerden bahsediyor, öldürmek, terör örgütü falan. ya doktorunu arayıp durumu anlatın ya da siz başka doktora da götürüp herşeyi anlatın. sonra kardeşinizle görüşsün doktor. ama sadece ilacın işe yaramadığı çok açık.

siz bir spora başlasanız bana arkadaş ol diye yanınızda götürseniz. yogayı tekrar öneririm size. meditasyon kısmı kardeşinizde çok işe yarar gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…