Kiz kardesim ve kocasi

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Kizlar kiz kardesim 8 aylik evli her yeni cift gibi kocasiyla bizim yanimizda veya evlerinde tartisma yasiyolar. Bugune kadar kari koca arasina girilmez gafiyla hic karismadik. Ama En son bu aksam ablamda misafirlikteydik orda sacma sapan bi konudan tartistilar ve bu buyudu. Kardesim bizim en kucugumuz aslinda onunda agresifligi ve haksiz yonleri var bununda farkindayiz ama kocasida cok artist konusuyo subay ve kiza terlik atti ablam ve ben vardik ablam gormus attigini biz onlar tartisirken salonda degildik yalniz biraktik ama baktik sakinlesmiyolar girdik salona ve karismak zorunda kaldik hatta cahilce katil etme beni bile dedi kardesime aslinda iyi bi insandi ilk defa boyle bisey oldu ama kardesim hassas biri el kol sakalarindan falan hic hoslanmaz tabi buda oldu ama bizim damat daha ogrenememis bunu ne yazikki. size soracagim bizim yanimizda tartistiklari zaman ablalari olarak ne tepki gostermeliyiz biz ablamla iyimi yaptik kotumu yaptik bilemedik ablamda onun o lafindan sonra sen ne diyosum terbiyesizlesme beni katil etme ne demek falan diye cocugun ustune gitti biraz fikirlerinizi bekliyorum cok uzulduk aksam allah herkese hayirli es hayirli gecim versin insallah.

Terlik atma kısmı hiç hoş değil, bu kadar ileri gitmeseydi karışmayın derdim ama karışmakla iyi etmişsiniz gibime geldi.O kadar da sahipsiz sanmasın kardeşinizi.Şu da var siz karışır kötü olursunuz onlar barışır iyi olurlar.Arada kötü olan siz olursunuz yine.
Bence bir daha karışmayın .O da dersini almıştır inşallah

Aslinda bide basbasa gayet iyiler kardesim oyle soyluyo ama milletin yaninda kardesimi kucuk goruyomus gibi laflar,uste cikma bide havalanma gibi huylari mevcut bunun icinde oneride bulunursaniz sevinirim

Aynen bende ablama oyle dedim oda biliyo bunu ama dayanamadi yani ici gitti kizaa okuz gibi davranirken afedersiniz dediginiz gibi az biraz ders almistir insallah yoksa bende karismayi hic sevmiyorum

Aslinda bide basbasa gayet iyiler kardesim oyle soyluyo ama milletin yaninda kardesimi kucuk goruyomus gibi laflar,uste cikma bide havalanma gibi huylari mevcut bunun icinde oneride bulunursaniz sevinirim
Bazı beyinsiz erkekler nedense başkalarının yanında horozlanmayı marifet sayıyorlar.Ben böyle erkeğim pozlarıyla.
Ben de kendi eniştemden biliyorum askeri kurumlarda çalışan bazı kişiler o kadar askere emir veriyor ya bir kadının emrine mi girmek, aman ha öyle görünmemek adına işte bu yazdığınız davranışlarda bulunuyorlar

Aynen bende ablama oyle dedim oda biliyo bunu ama dayanamadi yani ici gitti kizaa okuz gibi davranirken afedersiniz dediginiz gibi az biraz ders almistir insallah yoksa bende karismayi hic sevmiyorum
Evet insan dayanamıyor benim kızkardeşime de eşi yanımızda küfürlü konuştu,ama anneme dedim sakın karışma.Yağ ile bulgur karışır soğan arada buruşur diye bir laf var hani aynen öyle.Karışmadık ama iyi mi yaptık tabiki hayır
Cesaret buldu tekrarlarını yaptı

Bir yerden sonra karışmanız iyi olmuş bence. Sahipsiz sanmasın kardeşinizi. İki gün sonra barışırlarsa sizin kötü olma ihtimalinizin olması kadar bak ben sana ablalarının yanında ne laflar ettim bi tanesi bile kalkıp birşey diyemedi kimse yok senin arkanda diye artistlenip kardeşinizi daha da çok ezebilir. Olay çok büyümedikçe karışmayın ama terlik atma, katil etme beni gibi laflar karşısında da tepkinizi koyun.

Kardeşiniz güzel bir dille anlatsın.Madem yalnızken iyilermiş.
Açık açık söylesin üzüldüğünü kırıldığını biraz da durumu sakin bir biçimde karşılasın.Agresif olduğunu söylemişsiniz ya,eşi daha çok tahrik oluyordur hiç o zemini hazırlamasın

Karı-koca arasına girilmez sözü bu tip olayların dışında bence.
Gözünüz önünde bişeyler olursa tabiki müdahale edeblrsnz...
Sahiplenme denir bence buna...
O da nerde napcağını biraz bilsin daha şimdiden kızın ailesinin yanında terlik atıyorsa ve siz olağan karşılarsanz "ooo ben ne yapsam bunlar götürür" der

Kari koca tartismasina siddet olmadigi surece karismayin derim. Yarin birgun ikisi iyi olurlar. Sizler kotu olursunuz..

Bir tanecik kardeşim var göz bebeğimdir. Allah şahidim eğer öyle bir şeye şahit olayım o adamı oraya gömerim. Alır kardeşimi çıkarım biter. Net.! Benim yanımda öyle terlik atacak katilin olacam desin gözünün yaşına bakmam çeker alırım. Bu kadar da büyük konuşuyorum. Haddini bildirin o öküze kaybetme korkusu yaşasın özür dilesin sizden ve ailneizde böyle bir terbiyesizlik yaptığı için

Yeniler yeni evde baskin karakter rolu kim alacak cabalari.. Kardesiniz pes etmesin minik kavgalardan birsey olmaz.

Su yeni nesil evliler bazi seyleri iclerinde halletmeyi bilmiyor. 7 senelik evliyim, esimle tartismalarimizi ne kendi ailem ne de esimin annesi ogrenmemistir. O an dargin olsak bile belli etmemeye calisiyoruz. Azicik anlasalar utanirim daha kimsenin yuzune bakamam (tartismalarimiz seviyelidir asla hakaret siddet icermez). Ama kardesim daha nisanli, ne zaman nicin tartismislar hep ortalik yerde. Tartisma sebepleri de o kadar komik seyler ki. Hatta gelinimiz babami arayip "oglunuza bisey deyin yea" tarzinda seyler soylemeye basladi. Zaten onemli bir konu degilse ortaliga dokulunce uzayip gidiyor artik..

Burada eniste bey bir tik daha hatali bence. Kardesiniz simariklik bile yapmis olsa bir zahmet millet gitsin de oyle halledin. Ayrica terlik firlatmalar falan hos degil. Bu da bir siddettir bence. Ha bir de kardesiniz agresifmis haksiz yonleri de varmis. Bu konuda da kendisi dizginlemeli. Karsindaki insani zivanadan cikartmak diye bir deyim var. Ikisi de eger evliliklerini devam ettirmek istiyorsa olgun insanlar gibi tartismayi ogrenmeli, tartisma esnasinda bile saygiyi kaybetmemeli (bakiniz kavga demiyorum). Tartismanin amaci zaten orta yolu bulmaktir birbirine hirs yapmak degil.

Valla sanki kızkardwşiniz de sizi görünce şımarıyor gibi..
Tabi eşi de o öyle yapınca siz müdahil olunca abartmış.Allah o çocuğunda sizin de yardımcınız olsun.Kız kardeşiniz biraz olgunlaşmalı .

ablanın damada çıkışması hoş olmamış.onada abla gibi yaklaşıp sakinleştirmeliydi.
bak terlik atman hoş olmadı ablam falan diyebilirdi.
iyice oratalığı toz duman etmiş.
kardeşiniz mi aksi biraz bana öyle geldi.
adamı terlik atacak kadar delirtmiş.
sanki sizin yanınızda şımarmış gibi geldi.

Reactions: KV_
Böyle bir durumda karışmak gerekebilir ama benim fikrim tek taraflı olmamasından yana.Adil olmak lazim.Enişteye uyarı yapıldığı gibi kız kardeşede yapılmalıydı .Anladiğim kadariyla kız kardeşiniz de hatalı.

Reactions: KV_
bu huyunu törpüleyecek olan kardeşinizin eşi ve bu konuda tepki vermesi gereken kardeşiniz ama bunu bağırıp çağırarak değil sessiz sessiz tavır ve davranışları ile belli etmeli diyte düşünüyorum...
ben eş arasındaki kavgalara ailelerin karışmaması taraftarıyım ama terlik atma kısmında araya girmeniz iyi olmuş, onun harici sıkıntı bence hem kardeşinizde hem eşinde koca insanlar evlerinde istedikleri kadar tartışabilirler ama misafirlikte susmayı öğrenmeleri lazım...

kardeş benim için önemli isterse bana küssün kimse benim yanımda kardeşime terlik falan atamaz
evlilik kutsal yok aileye karışılmaz gibi lafları önemsemiyorum
sizin yanınızda terlik atan evde dövüyordur

Kocasi benim kardesime terlik firlatacak ben de oyle ablam falan diye mi yaklasacagim o adama?
Cigerini sokerim ne tatli dili

Canım benim eşimde aynı biz 3 yıllık evliyiz evde de tartisiyoruz ama 15 20 dk sürüyor bi kv nin yanında görümcelerin yanında eşim kavgayı uzattıkça uzatıyor sus desemde susmuyor sonra ben hatalı oluyorum maalesef erkekler için kendi ailesi eşinin ailesi farketmiyor ki yeter ki ezecek bağıracak ortam olsun. Ama dikkat ederseniz ne sizin babanızın ne de kendi babasının yanında cemkiremiyorlar o sıkar biraz işte. Canim sizin mudahaleniz yerinde olmuş çünkü o terlik olayında sessiz kalsaydınız damat bey daha ileri gidebilir di

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…