kız kardeşim ve problemleri

Ailen bise demiyo mu?

Diyor babam yaşlandı, huyuna gidiyor artık. Bir şey dese geç gelme bu ne hal gibisinden küfürlü konuşuyor, bağıyor babam da yaşlı tahamül edemiyor o da küfrediyor, sonra evi kırıp döküp ağlama kirizlerine girme huyu var. Bu sefer de korkuyorlar kendine bir şey yapar diye.

O zaman biracaksin kendine.. illaki kafasina dank edecek bi gun : (

Üniversitede 3 arkadaş aynı evde kalmıştık. Şu konuda anlaşmıştık: Ne olursa olsun geç gelecek olan ya da bir arkadaşında kalacak olan, mutlaka haber vermeliydi evdeki diğer arkadaşlarına. Bu önemliydi çünkü aynı evde yaşıyorsan o evdekiler senden sorumlu sen de onlardan. Kimseye hesap vermeyebilirsin, belli bir yaştan sonra izin almak zorunda olmayabilirsin ama aynı evde yaşadığın kişileri bilgilendirmek zorundasın. Herhangi bir haber alamama durumunda polise gitmek gerekir, ülkenin durumu ortada çünkü.

Bende çalışırken arkadaşlarımla kalıyordum kural değildi ama haber verirdik birbirize. Bende bunu söyledim yukarıda, aynı evde ise en azından haber verilmeli. Ama taşa tutuldum, modern ülke kurallarını ihlal ettiğim için.

Yaşlı insanlar gercekten bu denli uzuyosa anne babayi birakin ne hali varsa gorsun didişmekden iyidir bi sure sonra evlilik falan dusunurse kocasi ceksin kahrini evlendirin..
Anne babaya kalkan ele uzayan dile tahammulum hic yok

Çalışıyor ama ayrı eve çıkmaya pek niyeti yok, kira faturalar falan uğraşmak istmiyor. Sonuçta hazır yiyip yattığı ev.
İyi de ilk sayfalarda yazdığınız yorumlarda aileniz katiyen ayrı eve izin vermeyeceğini yazmıştınız. Değişen ne?

Insanların yorumlarını hayretle okudum bana hiç de normal gelmedi kardeşinizin yaptıkları bencil şımarık kendini düşünen bir kız bu tip insanlar ancak büyük bir olay yaşadıktan sonra aklı başına gelir

Aileniz ne diyor bu duruma, onlar müdahale etmiyorsa 24 yaşında bir insana biz ne yazsak boş.. anne ve babayla yasiyorsa onların illaki söz hakkı olur

Aranızda düzgün bir abla-kardeş ilişkisi kuramama sebebiniz ne?
Bu noktaya gelene kadar çocukluğunuz, genç kızlığınız varmış.
Yaşı yakın iki kardeşsiniz...
bir şeyler yazıyorsunuz, bilmiyorum’dan öte gitmiyor. İnsan kardeşini az bilmez mi? Sevgilisi var mı yok mu, ona nasıl davranıyor, terkedildi mi, acı mı çekiyor?
Yaşadığı eve karşı sorumluluğu konusunda size katılıyorum.
Ama sorun bugünün degil...
bir de siz çalışmıyorsunuz, o çalışıyor sanırım.
Meslekleriniz neler?
Saç, makyaj ve moda peşinde olan o, işsiz kalan siz misiniz?

Ya burda kız kardeşi için 24 yaşında olmuş koca kız sizene diyen kişiler nerde yaşıyorlar?

Ben kardeşimin gece 1 lerde eve girmesini istemem abla sıfatını ne kdr basite indirgiyorsunuz

Konu sahibin kötü bir niyetinin olduğunu düşünmüyorum benn kardeşim de aynı şeyi yapmış olsa bende tepki veririm eğer bunun 24 olsun 30 olsun ya ben burdayım merak etmeyin demek zor değil ya

Yaşadığımız çevreyi biraz düşünün derim....

Merhaba konu sahibi,

Ben de 24 yasindayim, normalde her gun cikmasam dahi ciktigim gecelerde eve 1 ve ya 2'de donuyordum, son konuma goz atabilirsin neler yasadigima. Ailem cok tatli bir dille uyarsa da cephe aldim ben, annemle yeni baristim teyzemle ise hala kusum. Gece 2de gelmeyi cok matah bisey gormesem de neden bu kadar ustume geldiklerini anlayamadigim icin cikmisti kavga. Nitekim benim bencilliklerimle bitmek bilmeyen bir donguye girdik. Biraz empati ve biraz ortamin da ne kadar korkunc oldugunu goz onunde bulundurursak, aileler her zaman haklidir diyorum ben. Gece 2de disarda olmak ya da gece 4te gelmek bir kiza etiket yapistirma hakkini kimseye vermese de uygun bir saat degil.

Cozum olarak sunu onerebilirim ancak, karsiniza alip ortamin ne kadar berbat oldugunu ve cok endiselendiginizi anlatin, biraz duygularindan girin isin icine, "Anne olunca sen ne yaparsin?" Diye, o da ise yaramazsa bir musibet bin nasihatten iyidir diyorum ben, gece basina kotu birsey gelmedigi muddetce anlamayacaktir

Konu dikkatimi cekti,aynı yaşta bir kızkardeşim var. Bildiği tek sey tüketmek ve giyinmek makyaj yapmak gezmek,babasina yalan söylemek,babasını kandırmak. Bu arada babasi diyorum yanlis anlama öz kardesim babamiz aynı. Benim babamda yaşlı sayılır. Hatta yakin zamanda x in yanina gidiyorum diyipte y nin yaninda babama yakalanmış markette. Bir kerede gece saat 3 te hala eve gelmemis babam beni arıyor ben ne yapacaksam?? Bu arada ben evliyim. Ben evden çıkıyorum bunu aricam dedi nasil bağırıyor ama telefonda.O esnada kapı çaldı ben babamla konuşurken babam teli kapattı. Ne mi oldu?Babam 2 bidi bidi yapmis ertesi gun kizkardesim yine gezmelerde.

Ben nisanliydim gecen sene,benim karaktersiz babam nisanlimla ama su anki eşim oluyor dışarıdaydım kendisi aşağıdaki pislikle icki iciyordu beni aradi saat 8 . Dediki nereye ? Avm gidicem dedim tamam dedi. Normalde sormaz böyle saat 11 oldu beni arıyor hemen eve gel !!!! Icmis icmis agzindan salyalari akıyor. Ben eve geldim ve bana saldırdı agzi yamulmus bos bos konuşuyor nisanlimin adi hakan olsun hakan mi ben mi? Hakan hanımm falan diyor cevap vermedikce üstüme vardı . Sonra öğreniyorum ki neymis nisanlim beni almaya geldiginde yukari cikip babama selam vermiyormus. Kornaya basip el salliyordu yani tobe yarabbim. Neyseki ben evlendim o evde o terbiyesiz kardesim onlarla yaşıyor ve terbiyesizliklere devam ediyor ona hicbise söyleyen yok ben kardesime degil de bu ayrimci anne babaya ofkeliyim. Neyse onlarinda güvendiği daglara karlar yağacak . Bu arada senin kardesinin profilindekiler akillanmaz ve genellikle çıkarcı olurlar. Ben kendi kardesimden biliyorum.Yaptiklari normal.mi dersen Hayir degil. Ama bu tip insanlar kendilerini her turlu hakli cikartir ve her türlü karakterleri baskındır ayni sessiz yilan gibi. Ben annene babana üzüldüm. Ama onlar da bisey demiyorlar diyemiyorlarmis yani .. yazik. Ben artik rahatim yiyin birbirinizi diyorum. Yiyorlar da.. Bende kendi evimde cekirdegimi citleyip sinan abi yi izliyorum sinan engin. Kafaya takmamak lazim ama sen haklısın az cok ne oldugunu cozdum olayin

Haa bu arada ne mi oldu o oturduğu icki arkadasi bizim komsumuz olur kendisi, babamin komsusu aslinda bizim eve geldiklerinde merhaba abi selam abi der odama kaçardım cok haz aldığım bir tip degil. Her neyse babamla arasi bozulmuş,babama instagramdan 2 yüzlü dosttan uzak durmak gibi gondermeli yazi yazmis ve bugunde babami instagramdan silmis. O kadar keyiflendim ki sana anlatamam,zamaninda onunla oturup benim kina gecem daha olmamisti yok dugun bilmemne hakkinda konusuyordu o kim oluyorsa hangi bahcenin köpeği ya da kimin lağım faresiyse boyle gereksiz muhabbetlere girip beni sinir ediyordu babam. Bende babamı kapıyordum hemen hakediyordu cunku o kimki falan diyordum haziranda evlencegime aralikta evlendim ve hepsi mosmor oldu simsiyah oldu simdi kardesimle ugrassin bakalim. Yalanci anne babasini kandiran. Ha seninki calisiyormus yine benim kizkardesim calisiyor isten çıkıyor calisiyor isten çıkıyor isten cikartan da babasi. Oyle rencere kapak babacigini kandirmaya ve ben özgürüm hayatina devam etsin babasinin sahtekar prensesi.Ha buda terk ediliyor ya da kendisi ayrılıyor tam bilemicem gerizekali oldugu icin karşısındaki erkegi zengin cool elit zannediyor ve elinde patlıyor bir erkekle konusuyor sonra diyor ki sogudum yeaaaaaa . Gecende gelmis bana evlenmek istiyorum yazmis.

Şu kardeş olmanın avantajını biraz da biz yaşasak ne güzel olacaktı

vala tutturmuşlar o buyuk 18/ını geçmiş sizene kendı hayatı demeye ..aile kavramı boyle boyle yok oluyor işte savunucuları çok oldukça.hayat kadınlığını bıle diğer konularda ısterse yapar beden onun,bile ısteye yapmaz mecbur kalmıştır vs vs..sankı hiç merdıven temılzeyerek ,temızlık yaparak, orgu orerek ev gecındıren ANA'lar yok..neyse boşverın kız kardeşiniz yetişkın sonuçta istediğini yapar..

Açıkçası size katılıyorum ama bence bu durumda sizin yapacağınız çok da birşey yok direk karşınıza alıp konuşsanız yazdığınız karakterdeki bi insan bunu anlamaz bilmislik yaptığınızı düşünür o yuzden aile büyüğü girmeli araya bence.Siz endiselerinizi anne ya da babanıza ya da kardesinizin çekindiği başka bir aile büyüğüne anlatın o kisi konussun ve otoritesini de koysun kardesiniz de yine özgür olacak ama sınırı bilecek

Anneniz babaniz ne diyor bu duruma.kızmıyorlarmi her gece çikmasina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…