Ailem baya yaşlı, babam 80 geçti, annem 70'lerinde. Babam iyicene çocuklaştı, basit şeylerle insanlara inanıyor. Mesela kardeşim ona bir şey alsa onun gözünde dünyanın en iyi insanı odur. İki yalakalık yapsa zaten istediğine izin verir. Nihayetinde kimseyi de takmıyor.Annenizin babanızın uyarması gerektirmez mi gecenin 1ne kadar napiyosun dışarda diye
Bu arada konuyu benim üzerine çekmeniz çok tuhaf. Ben iki yıldan fazladır Ankarada yaşadım, o süreçte de böyleydi. O zaman evde yoktum. Öğrencilik yaşamında zaten böyleydi, herkes göz yumdu. Yaşam şekli böyle beni suçlamanıza ne gerek var????????????????????Bu yazdığınız da zaten nasıl bir yapıda olduğunuzu belli ediyor.
Evet böyle bir durumda ben de eve uğramak istemezdim.Haklısınız.
Ozaman siz ablası olarak yaşadığınız evin pansiyon olmadığını söyleyinAilem baya yaşlı, babam 80 geçti, annem 70'lerinde. Babam iyicene çocuklaştı, basit şeylerle insanlara inanıyor. Mesela kardeşim ona bir şey alsa onun gözünde dünyanın en iyi insanı odur. İki yalakalık yapsa zaten istediğine izin verir. Nihayetinde kimseyi de takmıyor.
Yorumlarınız için teşekkürler, İnanın daha fazlasını söyledik annemle ve erkek kardeşimle birlikte. Bir faydasını görmedik. Belki de biz hatalıyız, toplum değişiyor sonuçta dedik.Ozaman siz ablası olarak yaşadığınız evin pansiyon olmadığını söyleyin
Rica ederim canım Allah yardımcınız olsun bence evlendirin biran önce zor bı durum olsa gerekYorumlarınız için teşekkürler, İnanın daha fazlasını söyledik annemle ve erkek kardeşimle birlikte. Bir faydasını görmedik.
Merhaba arkadaşlar, bir sorunum var nasıl karşılamam gerektiğini bilmiyorum lütfen yardımcı olun. Biz iki kzı kardeşiz ama hiç geçinemeyiz, kendisi saygısız bir insandır, bunu kendi de kabullenir, ağzı bozuktur, dedikoducudur, okumaz, tek derdi görünümüdür. Makyaj, giyinmek, yemek, gezmek dışında bir dünyası yoktur, kısaca hedoizm dışında bildiği bir şey yoktur. Ve benim nefret ettiğim tüm özellikleri taşır, mesela aç gözlülük, kendini düşünme, çıkarcılık, yalakalık vs. Nişanlıydı geçen yıl, fakat nişanlısı karakteri yüzünden bıraktı bunu. Kendi de kabul eder bunları kimse kötülediğimi sanmasın.
Şimdi bunlar bir kenara beni zaten abla yerine koymaz, çoğu zamanda utanır, fakat sizce şu normal mi? Her gece eve 10- 11 bazen 1 civari geliyor. Kimseye haber vermeden başkalarında kalıyor. Akşama kadar yatıp akşam altıda çıkıyor işte gece yarılarına kadar geziyor. Bir normal mi? Açıkçası ben anlamıyorum.
Not: Yukarıda özetlemeye çalıştığım yaşam şekli bazılarını rahatsız etti sanırım. Kimse yaşam yekli beni ilgilendirmez, eleştirmek için yazmadım, okuyan hiç kimsenin bunu üstüne almasına gerek yok.
Karışıp karışmamakla bir alakası yok, ben yıllardır kendisine karışmam, sadece her gece normal mı,bir kız için, nerede olduğu belli değil? Başına bir şey gelse ilk bizim sorunumuz olacak. Bir de artık böylemi aileler, anlamaya çalışıyorum.bu zamana kadar düzeltememişsin bu saatten sonrada düzelmez ki kadın 24 yaşında.annen baban bir şey demiyorsa sen hiç deme 24 yaşında ki insana karışma hakkın yok 17 lik ergen sandım bende kızkardeşimin problemleri diyince.
Karışıp karışmamakla bir alakası yok, ben yıllardır kendisine karışmam, sadece her gece normal mı,bir kız için, nerede olduğu belli değil? Başına bir şey gelse ilk bizim sorunumuz olacak. Bir de artık böylemi aileler, anlamaya çalışıyorum.
Benim erkek kardeşim de yirmisini çoktan geçti, her gece çıkmaz. Haftada bir ya da daha az. Abim evlenmeden önce aynı şekilde. Çıktığında geç gelecekse haber verir, benim gibi, onbiri geçtiğini de görmedim. Normal aileler böyle değil mi?
Bunun diğer aileleri kıyaslamakla bir ilgisi yok.Her gece de çıkabilir haftada bir de ayda bir de. Keyfi nasıl istiyorsan öyle yapar.Bence siz ablalık yapmayı bırakın kardeşiniz yetişkin artık.Önce kardeşinizin yetişkin olduğunu kabul edin.Kardeşinizin haftada kaç gün dışarı çıktığını gözetmeyi bırakın.Bu sizi ilgilendirmez.En fazla neredesin diye sorarsın o da ablası olduğun için cevaplamak istemiyorsa yine kendi tercihidir.
Abinle ve erkek kardeşinle kıyaslaman da çok saçma.Kadın,erkek farketmez herkes istediği saatte istediği kadar dışarı çıkabilir.Sen fazla yük edinmişsin gereksiz yere.
Yaptiginiz yorumlarla celisiyorsunuzSize katılmıyorum, zira kendi parasını kazanmasına rağmen bizimle kalıyor. Öyle bir duruma babam izin vermez. İkincisi bunun normal olup olmadığını anlamaya çalışıyorum, çevremde biri sürü kadın var, evli bekar. Kimse her gece dışarılarda değil. Tabı size göre farklıdır, onu sormuyorum. Cevaplar için teşekkürler fazlasına hacet yok.
Ben de bu sert cevabınızı anlayamadım ama umrumda da değil. Anlaşılan bazılarının yaşam şekline dokunmuş yazdıklarım. Bana göre normal değil ve sanırım olmayacak da.Yaptiginiz yorumlarla celisiyorsunuz
Bunun normal olup olmadigini anlamaya calisiyorum demissiniz yukaridaki mesajinizda ama normal diyen uyelere de cemkirmissiniz
Bana gore normal olan size gore degildir , siz muhafazakarsinizdir kardesiniz degildir , sorununuzun ne oldugunu gercekten anlayamadim , kardessiniz diye sizin gibi dusunmek ve yasamak zorunda degil
Ben 40 yasinda kadinim , 18 yasindan beri gece disari cikarim, ailemle yasarken de cikiyordum , bana ve aileme gore gayet normal bir yasayis sekli
Size uygun olmayabilir ancak 24 yasindaki bir bireye karisamazsiniz , bana gore gayet normal kardesiniz
Umurunuzda olmadigi icin mi konu actiniz?Ben de bu sert cevabınızı anlayamadım ama umrumda da değil.
Yaşla bir alakası var mı bilmem, lise bitenden beri böyle çünkü. Şu anda 24 yaşında. Ben 27 deyim. Bunun yaşla ilgisi ne, ikimiz de ailmizin evinde yaşıyoruz.
Şöyle olması gerekmez mi? İzin söz konusu değil de geç gelineceği zaman geç geleceğim, şöyle bir işim var denir. Bir de her gece gezilir mi? Her gece sanki tek başına yaşıyormuş gibi takınılmaz aile evinde bence. Burası Amerika mi? Eve sadece duş alıp uyumaya geliyor neredeyse. Bir kız için normal mi bu.
Yanlış anladınız sizin cevabınız umrumda değil. Gitmeye pek niyetim yok, belki de sizden bile eski üyeyim ben, hesaba bakmayın.Umurunuzda olmadigi icin mi konu actiniz?
Yeni uyesiniz burada islerin nasil yurudugunu anlayamadiniz sanirim
Neyse biraz daha konu acar , beklediginizi alamayinca sıkılir gidersiniz forumdan zaten
Benim cevabim sert degil , siz sizi desteklemeyen tum yorumlara cemkiriyorsunuz , bu mesqjinizla da hakliligimi kanitladiniz
Evet eminim oyledirYanlış anladınız sizin cevabınız umrumda değil. Gitmeye pek niyetim yok, belki de sizden bile eski üyeyim ben, hesaba bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?