Kız kardeşim!!

Bence 23 yaş yetişkin sayılabilecek kendi kararlarının kendi alabileceği bir yaş üstelik üniversiteden mezun olmuş çalışma hayatına atılmış. Bence her koyun kendi bacağından asılır.

Konuyu başkası açsa bende tam böyle yazardım ama inanın duyduğumdan beri 3. sayfa haberleri gözümden gitmiyor.. Bu yaptığının hata olduğunu farkında değil heralde.. Kaldı ki o fotoğraf Allah korusun ortalığa saçılsa hem kariyerini yakar hem babamın falan vereceği tepkiden çok korkuyoruz. Yani bu hatanın devamlı olması çok tedirgin ediyo..

Gören anneniz ve bence annenizin kardeşinizi çok sert bi dille uyarması lazım anneniz konuştuktan sonra siz de konuşun ama bence öyle sakin anlayışlı değil gayette sert ve işin ciddiyetini kavrayacak şekilde sonuçta görüştüğü kişiye göndermese bile kendisinin o şekilde resmini çekmesi hiç tasvip edilecek bi hareket değil

Yüzü, ayırt edilebilecek dövme, doğum lekesi gibi kareler içermiyordur fotoğraflar umarım. Endişelenmenizi anlıyorum fakat yetişkin bir kadın. Ne derseniz diyin mahçup olacaktır böyle bir konuşma karşısında. Hayat onun hayatı sonuçta. Umarım erkek arkadaşı güvenilir biridir. Burada daha önce okuduk böyle konular. Fotoğraflarım elinde diye korkan da tehdit edilen de gördük.

Aranızdaki ilişki nasıldır bilemiyorum ki. Direkt söylerseniz nasıl bir tepki verir. Anneniz yerine siz konuşursanız daha yumuşak bir geçiş olabilir. Kızarak değil de kibarca, sakince anlatabilirsiniz buraya yazdığınız endişelerinizi. Bir de kesinlikle saklamamalı bu tip fotoğrafları. Telefon suya düşse, elinden düşüp kırılsa garantiye yollamak zor olacaktır onun için. Birilerinin eline geçme riski her zaman var. Dediğim gibi eleştirir gibi değil endişeli, koruyucu bir tavırla konuşursanız daha iyi olacaktır.

Kızlar selam,

Konu kız kardeşimin yaptığı bi salaklık. Annemle ne yapacağımızı, ne düşüneceğinizi şaşırdık...
Kardeşim 23 yaşında saç telinden, ayak tırnağına kadar çok güzel olan, üniversite mezunu çok iyi bi şirkette çok iyi maaşla çalışan bekar bi kadın. (Yani cahil, yaptığı şeyin başına bela olduğunu düşünemeyecek bi pozisyonda değil.)

İkimizde iphone kullanıyoruz ve ben başka bi şehirde yaşadığım için ailemle sürekli facetime yapıyoruz onun telefonundan.

Konuya gelirsek; bi akşam bize yine annemle facetime dan konuşurken kardeşim tuvaletteymiş. Annemde kapdıktan sonra fotoğraflara girmiş ve kardeşim çıplak çekilmiş bi fotoğrafı çıkmış direkt... Odada babam ve diğer kardeşim olduğu için fotoğrafa detaylı bakamadan kaptmış panik şekilde...(yani bi önemi yok ama nerde çekildiğini vs görememiş ) Kardeşimin olduğundan emin...

Kardeşiminde bi erkek arkadaşı var yaklaşık bi senedir beraberler. Çocuğu babam hariç hepimiz tanıyoruz. Aslında ilişkilerinide genel olarak onaylıyoruz fakat biraz cıvıklar. Yani çocuklada sürekli görüntülü konuşuyo ve uyanır uyanmaz yatakta falanda konuştuğu oluyo. Çocuğun üstsüz falanda konuştuğuna da denk geldim.Bu beni rahatsız etti ama karışmak istemedim kocaman kadın neticede diye.

Ama bu fotoğraf olayının ne kadar tehlikeli bir durum olduğunu nasıl anlayamaz? Bu fotoğrafları yok etmenin ne kadar zor olduğunu nasıl düşünemez? Yada bu nasıl cesaret? Çocuğa gönderdiğinden emin değiliz ama başka neden çeksin? Üstelik hani atıyorum poposunda yada sırtında falan çıkan bi sicilceyi vs görmek için çekilmiş gibi değilmiş. Bildiğiniz poz vermiş. Annem bildiğini belli etmemiş. Ama kadın tabiki gergin ve çok üzgün. Acaba başkasının başına bu konuda kötü bişey gelmiş gibimi anlatsam diye düşünüyo..

Yani anneme karışmayalım desem tv de internette neler görüyoruz. Ayrıca biliyosunuz bu fotoğraflar sildim sansan bile nerelerden tekrar çıkıyo. Kardeşimi kırmadan ne yapmak lazım? Bi akıl verin beynim durdu...
biriyle yada sevgilisi ile sevişyorsa bunları yapan gencler var. güven duygsu ile oluyor.
he şunu belirteyim ben sevişmeyi cok anormal görmeyen biriyim. yani reşit ise korunarak ve tek eşli olarak herkes sevişebilir. yeter ki uyuştucu almasınlar.
kardeşinin direkt uyar. bunu gördüm. lütfen ve lütfen kendine yarın zarar verecek ,kötü duruma girecegi şeyler uzak durmasını ve eger bu cocuktan ayrıldıgında seni bu fotolar ille tehdit ederse, tehditlere kulak asmaması gerektigini, şikayetci olmasını, yapmaması gerektigini vs.sv.sv.. ve işte resimlerin silinmedigini kıl tüy insanların nasıl manyak olduklarını da anlatın...

Yüzü, ayırt edilebilecek dövme, doğum lekesi gibi kareler içermiyordur fotoğraflar umarım. Endişelenmenizi anlıyorum fakat yetişkin bir kadın. Ne derseniz diyin mahçup olacaktır böyle bir konuşma karşısında. Hayat onun hayatı sonuçta. Umarım erkek arkadaşı güvenilir biridir. Burada daha önce okuduk böyle konular. Fotoğraflarım elinde diye korkan da tehdit edilen de gördük.

Aranızdaki ilişki nasıldır bilemiyorum ki. Direkt söylerseniz nasıl bir tepki verir. Anneniz yerine siz konuşursanız daha yumuşak bir geçiş olabilir. Kızarak değil de kibarca, sakince anlatabilirsiniz buraya yazdığınız endişelerinizi. Bir de kesinlikle saklamamalı bu tip fotoğrafları. Telefon suya düşse, elinden düşüp kırılsa garantiye yollamak zor olacaktır onun için. Birilerinin eline geçme riski her zaman var. Dediğim gibi eleştirir gibi değil endişeli, koruyucu bir tavırla konuşursanız daha iyi olacaktır.

Benimde ilk sorduğum yüzü görünüyormu oldu. Ve malesef görünüyormuş... Zaten saç rengi, ten rengi vs de öyle sıradan değil. Kardeşim sinirli bi tiptir konu açıldığında muhtemelen konuşan ben veya annemde olsa üste çıkacaktır. Ama bi şekilde bunun ne kadar korkutucu olduğunu bilmesi lazım. Aynı yerde veya evde olsak başka şeylerden örnek verebilirdim ama telefondan bunu yapamam. Erkek arkadaşına ne kadar güvenebilir ki? İnsanın senelerce beraber olduğu kocası bile fotoğraflarla tehdit edebiliyorken... Çıkmazdayım..

biriyle yada sevgilisi ile sevişyorsa bunları yapan gencler var. güven duygsu ile oluyor.
he şunu belirteyim ben sevişmeyi cok anormal görmeyen biriyim. yani reşit ise korunarak ve tek eşli olarak herkes sevişebilir. yeter ki uyuştucu almasınlar.
kardeşinin direkt uyar. bunu gördüm. lütfen ve lütfen kendine yarın zarar verecek ,kötü duruma girecegi şeyler uzak durmasını ve eger bu cocuktan ayrıldıgında seni bu fotolar ille tehdit ederse, tehditlere kulak asmaması gerektigini, şikayetci olmasını, yapmaması gerektigini vs.sv.sv.. ve işte resimlerin silinmedigini kıl tüy insanların nasıl manyak olduklarını da anlatın...

Ya cinsellik yaşıyolarmı tabiki bilemem ve karışamam. Ama fotoğraf yollaması vs çok başka bi durum. En başta kendisi olmak üzere bütün aileyi zora sokacak ve üzecek bişey...

Ya cinsellik yaşıyolarmı tabiki bilemem ve karışamam. Ama fotoğraf yollaması vs çok başka bi durum. En başta kendisi olmak üzere bütün aileyi zora sokacak ve üzecek bişey...
ailesini neden zora soksun ki.. üzülürler aglarlar o kadar. zor bir duruma girse destek olurlar.
siz uygun bir dille uyarın.

Annenize üzüldüm. Nekadar uzulmustur içi acimiştir. . Kardesinizle siz konuşun ve resimleri kendisindende kime attiysa ondanda silsin. Dünyanın hali kötü sonra çok uzuleceginé şimdi uzulsün.
Benim annem olsa kalpten gider birsey sormaz içine atar hasta olurdu kesin.sizinkide benim annem gibi geldi bana.
Benim evladım cinsiyet farketmez görsem ağzının ortasına çakar haddini bildirim .Yapı meselesi. Böyle seylere tahammül edemiyorum. ..

Annenize üzüldüm. Nekadar uzulmustur içi acimiştir. . Kardesinizle siz konuşun ve resimleri kendisindende kime attiysa ondanda silsin. Dünyanın hali kötü sonra çok uzuleceginé şimdi uzulsün.
Benim annem olsa kalpten gider birsey sormaz içine atar hasta olurdu kesin.sizinkide benim annem gibi geldi bana.
Benim evladım cinsiyet farketmez görsem ağzının ortasına çakar haddini bildirim .Yapı meselesi. Böyle seylere tahammül edemiyorum. ..

Aslında daha küçük olsa yaşı liseye falan gidiyorken yakalasa tepkisi çok farklı olurdu ama oda şok oldu ve ters tepmesindem korkuyo..

güzel olduğunu belirtmeniz ne alaka ? hani çirkin olsa çıplak fotoyla etkilesin ama çok güzel ihtiyacı yok mu demek istediniz.

23 yaşında ne yaptığı sizi ilgilendirmez.

güzel olduğunu belirtmeniz ne alaka ? hani çirkin olsa çıplak fotoyla etkilesin ama çok güzel ihtiyacı yok mu demek istediniz.

23 yaşında ne yaptığı sizi ilgilendirmez.

Sadece güzel olduğunu değil üniv mezunu olduğunu iyi bi şirkette iyi bi maaşla çalıştığınıda belirttim. Birilerinin onun egosunu tatmin etmesine ihtiyacı yok yani. Ayrıca yarın öbürgün tehdit edilip istemediği şeyler yapmak zorunda kaldığı zaman yada bi suça süreklendiğinde beni ilgilendireceği için başında önlem almakta beni o derece ilgilendirir. Kardeşim çünkü o benim.

Sadece güzel olduğunu değil üniv mezunu olduğunu iyi bi şirkette iyi bi maaşla çalıştığınıda belirttim. Birilerinin onun egosunu tatmin etmesine ihtiyacı yok yani. Ayrıca yarın öbürgün tehdit edilip istemediği şeyler yapmak zorunda kaldığı zaman yada bi suça süreklendiğinde beni ilgilendireceği için başında önlem almakta beni o derece ilgilendirir. Kardeşim çünkü o benim.
bence önce anneniz bir aile büyüğü olarak uyarsın. başına neler gelebileceğini, bunlarla nasıl başa çıkacağınısorsun. o adama çok güvenmemesi gerektiğini, 20 yıllık evlilerin bile boşanırken ne kadar çirkefleştiğini vs anlatsın. bir daha olursa bu kadarla kalmayacağını, babanızı işe dahil edeceğini söylesin.
çünkü anneniz onun arkadaşı değil annesi. haddini ve sınırını bildirmeli.
eğer üste çıkar, restleşir veya terbiyesizleşirse gerektiği gibi davranın.
herhalde evden kaçacak değil.

Karışmayın.siz kötü olursunuz.

23 yaşında iş güç sahibi bi kızla konuşulacak mevzu değil. kendisi de biliyodur riskleri.

size ne denilebilecek bi durum var ortada. kötü niyetle söylemiyorum ama karşınızdaki çocuk değil ki?

ayrıca üstsüz konuşsun ne var? kızkardeşin rahatsız olmuyosa siz neden rahatsız oluyosunuz? sizin kalıplarınıza göre yaşamak zorunda değil ki.

23 yaşında iş güç sahibi bi kızla konuşulacak mevzu değil. kendisi de biliyodur riskleri.

size ne denilebilecek bi durum var ortada. kötü niyetle söylemiyorum ama karşınızdaki çocuk değil ki?

ayrıca üstsüz konuşsun ne var? kızkardeşin rahatsız olmuyosa siz neden rahatsız oluyosunuz? sizin kalıplarınıza göre yaşamak zorunda değil ki.

Zaten konuda da belirttim karışmadım ben beni ilgilendirmez diye. Asla birbirimizi kalıplara sokmaya çalışan bi aile değiliz. Bana yanlış gelmesine rağmen belirtmedim. Açıkçası teknolojide ki riskleri çok iyi bildiğini sanmıyorum. Bilse yapmazdı ya. Yani kendini böyle bi riske sokmazdı..

Kardesine internette gezerken ona benzetigin cibil foto gorsudugunjzu soyleyin.o zaten panikler.
Ya da alin karsiniza sorun bu ne demek ne amacla cekildin diye.
Burada neler okuyoruz sevgiliyken gulluk gulistanlik olan ciftler ayrilinca nasil cirkeflesip ona karai kullanabiliyir allah korusun

Zaten konuda da belirttim karışmadım ben beni ilgilendirmez diye. Asla birbirimizi kalıplara sokmaya çalışan bi aile değiliz. Bana yanlış gelmesine rağmen belirtmedim. Açıkçası teknolojide ki riskleri çok iyi bildiğini sanmıyorum. Bilse yapmazdı ya. Yani kendini böyle bi riske sokmazdı..

23 yaşında biri riskleri gayet iyi biliyodur eğer köyde filan yaşamıyosa.

23 yaşında biri riskleri gayet iyi biliyodur eğer köyde filan yaşamıyosa.
Otomatik yedeklemeyi falan bilmiyor eminim. Yani eğer çocuğa attıysa sonrada çocuk bak siliyorum falan diyip telefondan sildiyse onun icloud da yedeklendiğini falan bilmez.

Kardesine internette gezerken ona benzetigin cibil foto gorsudugunjzu soyleyin.o zaten panikler.
Ya da alin karsiniza sorun bu ne demek ne amacla cekildin diye.
Burada neler okuyoruz sevgiliyken gulluk gulistanlik olan ciftler ayrilinca nasil cirkeflesip ona karai kullanabiliyir allah korusun

Bende işte tam olarak bundan korkuyorum. Biten evliliklerde bile olabiliyo böyle şeyler. Annemle karar verdik annem konuşacak sakince.

Back
X