- 27 Eylül 2013
- 239
- 13
- 68
- 35
- Konu Sahibi dilara_dilara
-
Lütfen oku! Konunun hepsini okumadım fakat sana kendi tecrübemden örnek vermek istiyorum..
Ben de ablamla anlaşamazdım genç kız iken, malım kıymetliydi kendimin giymeye kıyamadığım kıyafetlerimi ablam bazen benden habersiz giyerdi çıldırırdım zaten istese de vermezdim bilirdi.. Aradan yıllar geçti evlendik araya mesafeler girdi uzak şehirlerde oturuyoruz ablamın çocuğu oldu, ikimizde çalışıyoruz yılda ancak bir kaç kez görüşebiliyoruz..keşke bütün kıyafetlerimi, eşyalarımı kullansaydı da çat kapı görülebileceğimiz mesafede olsaydı, keşke hergün gene kavga etseydik barışmak hiç de zor olmazdı nasılsa bizim için, sırlarıma dertlerime ortaktı hala da öyle.. Kardeş candır..
Canım aynı gelir ve ayrı odalar varsa , burada suistimal var. Kardeş diye herşeyi bölüşmek zorunda değilsin . Ha Yoksa fakirlikte bölüşür .ama müsade etme . Git al . Bunlar benim git kendine al de. Böyle alışırsa seni kendi malı gibi görür aldıkça hep sen kötü olursun . Paylaşan sen olursun ama o paylaşmaz sonunda kötü sen olursun. Ailende böyle kabul eder. Sakın sakın . Benim başıma geldi . Evlendim kolumdaki künyenin halkasını söküp eşimden gizli satıp verdim . Şimdi bana düşman . Almayı kestiği anda .. Düşman olur . Sakın.
Bence çok yanlış yönlendiriyorsunuz..sizin kardeşiniz öyle bir kişiliğe sahip olabilir ama herkesin ki aynı olacak diye bir kaide yok kocanızdan gizli künye bozdurup vermeniz sizi bağlar..ama bence insanları böyle doldurursanız kardeşi kardeşe küstüreceksiniz..olur mu hiç öyle şey..iki kız kardeşin anne baba bu dünyadan gittikten sonra başka kimi kalacak...yanlış şeyler düşündürtmeyin..aman sakın verme demeyin..
kızkardeşi mottosu: bir şeyi üç kere aldıysam o şey artık benimdir =))
bu maşa olur , mont olur hatta südyen bile olabilir :)))
ilkinde şirinlik yapıp izin istenir
ikincide "abla,giyiyorum haberin olsun" denir
üçüncüde artık kendi dolabına koyabilirsinn
Bence çok yanlış yönlendiriyorsunuz..sizin kardeşiniz öyle bir kişiliğe sahip olabilir ama herkesin ki aynı olacak diye bir kaide yok kocanızdan gizli künye bozdurup vermeniz sizi bağlar..ama bence insanları böyle doldurursanız kardeşi kardeşe küstüreceksiniz..olur mu hiç öyle şey..iki kız kardeşin anne baba bu dünyadan gittikten sonra başka kimi kalacak...yanlış şeyler düşündürtmeyin..aman sakın verme demeyin..
Kardeş bile olsa hakkaniyetli insan , izin ister kullanılır geri verir , paylaşmak ta konu sahibinin tasarrufudur , ama paylaşmak zorunda değil. Hayır demek en tabi hakkıdır . Siz bu manevi bağları maddiyata indirip kardeş donuna kadar alır diyorsunuz . Bu manevi bağlar la maddiyatı karıştırmayın , maddiyat kişinin takdirine kalır . Gücü yeten herkes gider çalışır alır . Aksi sömürüdür , manevi bağları böyle kullanmayın , dayatma yapmayın
Keşke bir kız kardeşim olsaydı da hatta kız kardeslerim herşeyimi kullansaydı varsin makinelerin ömrü kısalsın dua edin sevdiklerinizin ömrü uzun olsun..
Alis Harikalar diyarı falan diyerek dalga mı geçtiğinizi sanıyosunuz benimle..! siz bence gidin hıncınızı kardeşinizden alın..sizin dengesizliğiniz o ..kardeşimle benim aramda neler yaşadığımı nelere göğüs gerdiğimizi anltasam onada alis harikalar diyarı diye dalga geçersiniz..valla kardeşinizle olan ilişki sizi bağlar ama etraftaki kardeşleriyle ilişkisi gayet iyi olan herkes alis harikalar diyarında diye birşey yok..o sizin safsatanız..kusura bakmayın..kardeş candır..bayan nostradamus....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?