kız kardeşimin herşeyimi benden izinsiz gizli kullanması nasıl önleyebilirim lütfen.

alıpta kullan demedim zaten sadece o da anlasın izin habersiz eşyaları alınınca insanın nası sinir olduğunu.benm kız kardeşim yok evde böyle sorunlarla karşılaşmadım hiç ama ünide arkadaşlarım yapardı ordan bilirm sinir bozucu bi durumdur.tabi onları uyarınca duruyolardı kardeşler durmuyo demekki.odanı kilitlesen mesela dışaı çıkarken kilitle çık :ssz:

odam abimin ders kitapları var kitleyemem , dolap yaptırdım ama bütün eşyalarım sığmıyor sadece ufak şeyleri koyabiliyorum içine :26: defalarca mantar oldum iç çamaşırıma kadar giyiyor

odam abimin ders kitapları var kitleyemem , dolap yaptırdım ama bütün eşyalarım sığmıyor sadece ufak şeyleri koyabiliyorum içine :26: defalarca mantar oldum iç çamaşırıma kadar giyiyor

ailenle konuş sağlığını etkiliyo sonuçta.onların sert tepkisiyle karşılaşsın bide.kardeşinin karakteri açısındanda önemli bu şimdiden öğrenmeli ne kaar yakın olunursa olunsun.benimde erkek kardeşlerim var he onlarda almıyomuydu alıyodu mesela laptopumu ama bi kere uyardım bana sorun içinde özelim var die şimdi evde olmasam dahi arar sorarlar

Çok sinir ya :22: Ben sırf bu sorun için bulunduğum şehirden eve gidip kavga etmiştim kıyafetimi giydiğini duyunca.

Dolabının kilit bölümünü değiştir ya ip falan tak sonra da şifreli kilit tak. Bulursun çaresini bence. 14 yaş çok da küçük değil bazı şeylere saygı duymayı öğrenmeleri gerek.

aynen canım küçük değil, bu yüzden güzellikle anlatmaya çalıştım olmadı kaç defa çok kötü üzerine yürüyerek kızdım bağırdım ama umrunda bile değildi 1 saat sonra yine aynı şeyi yaptı. ya düşün ders notlarımın olduğu defteri bile alıp okula götürüyordu defterimi elime aldığımda içine salak saçma ergen laflarıyla doldurmuş ve yazdığım onca notu koparmış delirecektim nerdeyse :84::84:

1) Dolabını kitle.
2) Odalar ayrıysa odanı kitle çık.
3) Olmadı kilitli sandık al.
4) Bende sevmem öyle şeyleri daha bile sert bir şekilde uyarırdım ben olsam sonuna kadar hak veriyorum.

ailenle konuş sağlığını etkiliyo sonuçta.onların sert tepkisiyle karşılaşsın bide.kardeşinin karakteri açısındanda önemli bu şimdiden öğrenmeli ne kaar yakın olunursa olunsun.benimde erkek kardeşlerim var he onlarda almıyomuydu alıyodu mesela laptopumu ama bi kere uyardım bana sorun içinde özelim var die şimdi evde olmasam dahi arar sorarlar

annem o ne yapsada görmezden geldiği için , benim konuşmam söylemem manasız , ben kız kardeşime şunu şöyle yap dediğimde hemen tepki gösteriyor bıktım sizden diye :14: sırf annem bağırıp çağırmasın diye artık ona bişiy söylemiyorum o yüzden sizden bi akıl istiyorummm :2:

vala cnm seçenekde kalmadıki konuşsan olmyo kilitlesen olmuyo ailen karışmıyo:44:
bıkmadan usanmadan söylencen o zaman

benim kız kardeşim yok ama kız kardeş gibi yakın bi akrabam vardı yaşıtız onla...
birbirimize gider kalırdık okadar samimiydik...ama onun bi huyu vardı senin kardeşine benzer iflah gelmişti artık...herşeyimi izinsiz alır kullanırdı..çalmak maksatlı değil asla ama, mesela bize kalmaya gelir, gider dolabımdan benim geceliğimi sormadan giyerdi, biyere gidecez mesela birlikte bi bakmışım benim badimi alıp giymiş üstünde görünce delirirdim...
birgün çok kızmıştım ve bende artık herşeyimi o gelince saklar olmuştum...çarşıdan gelmiştik ve evde yemek yiyip çıkacaktık tekrar işimiz vardı, ben eve gelince ayaklarımı mutlaka yıkarım rahatlamak için, o esnada ten çoraplarımı çıkarıp onları da yıkadım, kaloriferin üzerine serdim gidene kadar kurusun diye, ben eşarbımı yapacam diye uğraşırken almış çoraplarımı giymiş hazır bekliyor, yana döne çorap arıyorum...hayır elbette başka çoraplarım var ama yıkayıp oraya koyduğuma eminim, saf gibi arıyorum allah allah diyorum, oda gözümün içine baka baka kapıda bekliyor, en son neyse dedim başka çorap giydim çıktık...gittiğimiz evde ayaklarında o çorabımı görünce dellendim resmen...ya aptal yerine koymuş resmen beni, nerden bildin diyeceksiniz evet bildim çünkü desenliydi benimki, onun sabah giydiği düz çoraptı...çok eminim nasıl sinir oldum...
eve geldim suratım düştü, anlamıştı ama iş işten geçti...ya hadi aldın bi hata ettin söyle bari ben orda yan yakıla ararken ben aldım demiyor bekliyor...resmen aşırdı bak şimdi yine sinir oldum...
hala da huyu öyle kaç sene geçti hala evime gelsin kendi evi gibi davranır...alır giyer..huy işte can çıkmadan huy çıkmıyor...
sakla herşeyini..bu arada anahtarı da çantana koyma bulamayacağı biyere koy...mesela hiç akla gelmez bi delik bul koy odanda.

annem o ne yapsada görmezden geldiği için , benim konuşmam söylemem manasız , ben kız kardeşime şunu şöyle yap dediğimde hemen tepki gösteriyor bıktım sizden diye :14: sırf annem bağırıp çağırmasın diye artık ona bişiy söylemiyorum o yüzden sizden bi akıl istiyorummm :2:

Valla ne desek olmuyo :1:

Ama annenin desteği olması gerek. Senin otorite oluşturup kızkardeşinin senin sözünü dinlemesini engelliyor annen seni desteklemeyerek. Kimse de kızmadığı için işine geleni yapıyor kardeşin. Önce annenle konuş tepkili olduğunu üzüldüğünü sinirlendiğini eğer destek vermezse kardeşini çok kıracağını söyle. Mutlaka o da konuşsun kardeşinle. Ama muhtemelen gene giycek, kullancaktır o yüzden kısasa kısas yapcaksın ve biraz sert olcaksın. Korkması gerek, düşünmesi gerek!!!

İnan burdan sinirlendim bak :47:

Mesela de ki eğer bir daha benim eşyamı izinsiz al o en sevdiğin (bir eşyası) şeyi yırtcam ya da kırcam. Ki gene yaparsa dediğini yap. Ben mi çok acımasızım bilmiyorum ama çok sinir ya :47:

Valla ne desek olmuyo :1:

Ama annenin desteği olması gerek. Senin otorite oluşturup kızkardeşinin senin sözünü dinlemesini engelliyor annen seni desteklemeyerek. Kimse de kızmadığı için işine geleni yapıyor kardeşin. Önce annenle konuş tepkili olduğunu üzüldüğünü sinirlendiğini eğer destek vermezse kardeşini çok kıracağını söyle. Mutlaka o da konuşsun kardeşinle. Ama muhtemelen gene giycek, kullancaktır o yüzden kısasa kısas yapcaksın ve biraz sert olcaksın. Korkması gerek, düşünmesi gerek!!!

İnan burdan sinirlendim bak :47:

Mesela de ki eğer bir daha benim eşyamı izinsiz al o en sevdiğin (bir eşyası) şeyi yırtcam ya da kırcam. Ki gene yaparsa dediğini yap. Ben mi çok acımasızım bilmiyorum ama çok sinir ya :47:

iyi hatırlattın :27:canım bi gün artık tak etti girdm odaya bana ait ne varsa çekmecesinde çıkartık hepisini makasla paramparça ettim ( kestiğim şeylerin hepsi benimki ) sonrada olduğu gibi bıraktım oraya sonradan odaya girip görmüş baktım gözleri dolu geldi diyo delirdinmi sen niye kıyafetlerimi kesmişsin :52: dedimki sana ait tek bişiy ok orda benm giysilerim istediğimi yaparım..! arkasını dönüp gitti o günden sonra düzeldi mi diye sorarsan tabiki hayır tam gaz devam..

iyi hatýrlattýn :27:caným bi gün artýk tak etti girdm odaya bana ait ne varsa çekmecesinde çýkartýk hepisini makasla paramparça ettim ( kestiðim þeylerin hepsi benimki ) sonrada olduðu gibi býraktým oraya sonradan odaya girip görmüþ baktým gözleri dolu geldi diyo delirdinmi sen niye kýyafetlerimi kesmiþsin :52: dedimki sana ait tek biþiy ok orda benm giysilerim istediðimi yaparým..! arkasýný dönüp gitti o günden sonra düzeldi mi diye sorarsan tabiki hayýr tam gaz devam..
aaay cok uzun birsey yazdim telefon kafayi yedi pencere kpandi tuhhh. sinir oldum. ama cozum olarak icten takabilecegin ve disardan sifre girebilecegin bir kilit demistim. bir de kardesine sana da alayim bnmkini giyme gibi seyler de dedin mi?

Back
X