Kiz kardesiminin sözlüsü...

BenJademin

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
248
0
296
Avusturya
Selam bayanlar,

kiz kardesimi 6 senedir ciktigi erkek arkadasinin ailesi istemeye geldiler...
Mustakbel damadin ailesi gercekden cok seker, hepsi cok candan ve iyi insanlar...ailemin erkek tarafinin ailesine cok kani isindi 2-3 görüsmeyle bile...Masallah....

AMA sanki cocuk istemiyor kiz kardesimle evlenmek, sanki ailesinin zoruyla evlenecekler mis gibi hissediyoruz annem ve ben...INSALLAH yaniliyoruzdur...
Annemle benim böyle hissetmemisin nedenleri misal olarak sunlar:
--> cocuk söz kesildikden sonra pek sevinmemis gibiydi
--> oglanin cok tatli kiz kardesleri ve annesi var, onlarla sohbet ederken söyle yorumlar yaptilar:
"bizim oglumuz kapali kutu....cicegi ve cikolata tabagini bile kiz kardesleri almaya gitmisler..
oglan sirf sabah kalmis, hazirlanmis kiyafetlerini giyinmis ve bize dogru yola cikmislar...
(belkide ilgisiz degilde yorgunlukdandir, cünki yurt disinda (almanya disinda) calisiyor ve isi geregi cok seyehat etmesi gerekiyor...
--> erkegin ailesi kiz kardesime dediki sürekli..."Kizim ne zaman yüzük takilcak, artik yüzükleri alinda nisaninizi yapalim..."
Kiz kardesimde söyle cevapladi: "Bana evlenme teklifi yapmadi, yüzügüde oglunuz söylemesi lazim , ben ne yapabiliirim..."
kadin dekiki sonra. "Kizim senin duruma ben üzüloyurum"
oglanin kiz kardesleride dediki kardesime: "Biraz yirtici ol, isteklerini kardesimize söyle" vs...
oglani cagirdi annesi yanimisa dediki ne zaman yüzük almaya gidiyorsunuz: "oda dediki zamanim olduguna önümüzdeki hafta gideriz"
--> yüzük alcaklaridi bu hafta, isi geregi yine Dubai ya giti oglan..
--> oglanin annesi kiz kardesimin is yerine geliyor bazen...bu haftada gelmis...ve kiz kardesime demiski: " Bana neden kimse bisey demiyor..neden islerinizi haletmiyorsunuz gibi laflar etmis...ve kadin aglamis....

Simdi bizde annemle söyle düsündük önümüzdeki zaman icinde oglanin kendiliginden evlilik yolunda ilerleme yapmasa...kesin bunda bi is var....
Cok korkuyoruz coook...benim basimdan zaten görülmemis bi sekilde kötü bi evlilik gecti...

Lütfen saglikli düsünerek biraz akil verebilirmisiniz bize?

Cok tesekkür ederim..

sanırım klasik erkek psikoljisi evlilik yüküne gireceği için gel gitler yaşıyor olabilir ama tavırları biraz garip geldi kayınvalde niye ağlıyo onuda pek anladım bence biraz üstüne gitmesin kardeşiniz...

6 senedir birlikte olduğu kız arkadaşını istemeye gelmiş ailesiyle.. Eğer istemeseydi ailesine ayrıldığını söylerdi, neden zorla gelsin ki ?

Evet belki evlilik konusunda baskı yapıyordur ailesi..Kızkardeşinizle 6 yıllık birlikteliklerinde, kardeşiniz anlamıyor mu onu isteyip istemediğini ? Karakteri öyledir belki..

Evlilik konusunda hiç mi konuşmamışlar ? Kızkardeşiniz sizin ve annenizin gözleminden daha fazla şey biliyordur, çünkü o işin içinde.Sizler şimdilik ilk gözlemlerinizde yanılıyor olabilirsiniz.

walla bana tuhaf geldı.sonucta gorucu usulu degıl bu 6 yıldırı sevgılısıymıs.bunu kızkardesınızle konusmanız en mantıklısı.belkı cocuk hep boyledır o yuzden sorun yoktur.ya da soz zamanı stresten dolayı bu sekıle geldıyse gecıcı olur umarım.ama bunları kızkardesınızle muhakkak konusun derım.

aynen bende katılıyorum yukarıdaki üyeye kesinlikle kızkardeşle konuşulmalı.. zaten 6 yıllık bi birliktelik varmış. eğer istemeseler evlilik yoluna girilmeden ayrılırlardı.. oğlan umursamaz biraz demekki.. amaann olur bakalım diyen bi insan. ama sen ablasın.. sen hem kardeşinle hemde oğlanla konuşman lazım bence.. onada söyle. sonuçta evlilik yoluna gidiliyo.. basit bişey değil..

adamın davranıslarını en iyi kız kardesiniz bilir çünkü 6yıllık sevgilisi,en iyi o tanır.ona sorun normalde de böyle mi diye. normalde de öyleyse yapısı odur sorun yok ama normalde öyle değilse mutlaka altnda bi şey vardır heyecanını kaybetmiştr,ilgisini çekmiyordur,sıkılmıstır ya da evlenmek istemiyordur....

6 sene diyorsunuz.
İnsan 6 sene istemediği biriyle görüşür mü
İstemeseydi ailesini size getirmezdi
Görücü usulü bir tanışma olsa düşünülebilirdi belki böyle birşey
Kızkardeşiniz alsın bu soruların cevabını
6 senedir tanıdığı birine bunları sormakta zorlanmaz

hepinize tesekkür ederim cevaplariniz icin...ben acik acik sordum ikisinede annelerin ve kiz kardeslerin yaninda...önce oglana: "sen kendini evlilige hazir hissediyormusun dedim" sonra ayrimcilik yapmamak icin kardesime de ayni soruyu sordum..cocuk: "tabi ki evlenmek istiyorum, yoksa istemeye gelmezdim dedi"
fakat annemde beni arayip kizim ne yapcagiz dediginde diyorum ki: "Ya anne biraz positif bak olaya, cocuga sordugumda dedi ya evet evlenmek istiyorum diye, neden takiyorsun" Annem diyorki: "Tabi ki öyle diycek herkesin yaninda, baska ne desin"...

Bide su varki...istemeye gelmeden önce cocugun ailesi baski yapmis, kac senedir berabersiniz biz artik türkiyeye dönecegiz evlenin artik vs gibi...yani daha cok aileden geliyor bu istek...bi erkek 30 undan sonra hemen evlenmek istemezmi?

INSALLAH yaniliyoruzdur, insallah hersey güzel olur tüm insanlar icin diliyorum bunu zaten....
Bide bisey daha var...bizim sütden agzimiz yandida o yüzden mi yogurdu üflüyerek yiyoruz acaba...o yüzden sizlerin düsüncezi cok önemli...
tabi ki ben karismam hicbirseye, sedece disdan bakiyorum ama yinede ne bileyim...

Cocuga baska ne sorabiliyirm ki, bilmiyorum?

sadece siz istemiyor gibi düşünseydiniz yorgundur yanılıyosunuz falan filan birsürü şey yazardım ama annenizde aynı fikirde ,buda demekki çocuk istemediğini yansıtıyor kızkardeşiniz iyice bir düşünsün

Bence çocuğa birşey sormayın. "İstemiyorum" demez tabiki, hele ki aile baskısı varsa... Durumu en iyi kardeşinizden öğrenebilirsiniz. Çocuğun karakteri normalde de böyle mi, kardeşinize bunu sorun.. 6 yıllık bir ilişkileri var sonuçta, dile kolay. Ama anlattığınız kadarıyla çocuğun davranışı bana garip geldi... Özellikle de çiçeği çikolatayı başkalarının alması çok tuhaf... Nekadar yorgun olsa da bırakın çiçeği çikolatayı almamayı insan heyecandan bir gece önce uyuyamaz bile... İstediği kadar yorgun olsun, çiçek çikolata almak kaç dakikalık iş ve insan hayatında kaç kere olur? Anlaşılan hiç heyecanlanmamış... Büyük ihtimalle, ailesi istediği için evleniyor olabilir. Çünkü 6 yıl geçmiş, ve bir adım atması mecburiyet haline gelmiş olabilir.. Çocuk flört etmeyi seviyordur, kızkardeşinize aşık da olabilir (olmasa 6 yıl içinde ayrılırlardı zaten), ama evlilik fobisi vardır... Kimi insan böyledir, karşısındaki kişiyi sevse de evlenmekten korkar, ya da evlilik sorumluluk duyguları sıkıcı gelebilir... Dediğim gibi, en iyi kızkardeşiniz değerlendirecektir durumu. Acilen onunla konuşun. Hakkında Rabbim hayırlısını versin inşallah...

ilişki ne kadar kısa olursa olsun veya uzun olursa olsun isteme töreni, söz, nişan, nikah, düğün bu durumlar heyecan veriyor, insanı mutlu ediyor. sizin damadın biraz gönlü yok gibi demekki. istekli değil evlenmeye yani. kız kardeşiniz iyi düşünüp doğru karar versin derim.

Allah hakkınızda hayırlısını versin..

istemese 6 yıl geçirmezdi.yol yakınkende vazgeçerdi.sorumsuz vurdumduymaz birisi galiba.kardeşiniz açıkca konuşmalı bence

anlattığınıza göre yoğun çalışıyor ,bir de herkes aynı şekilde belli edemezki canım heycanını...6 sene zaten görüşmüşler düşünmese ayrılırdı neolursa olsun..inşallah herkes için hayırlsı olur sizde üzülmezsiniz ailenizde

anneme anlatim burda yazilanlari...baska insanlarin tarafsiz düsüncesi önemli....insan yakinlarina soramiyor böyle böyle düsünüyoruz sizce nasil diye...
...cogunlukla burda positif cevap aldigim icin, icim rahatladi...
Allah su 3 günlük dünyada hic kimsenin huzurunu bozmasin, cikmaz yola düsürmesin...
Hepnizie tesekkür ederim..

Benim çevremde gözlemlediğim 2kız 1 oğlu olanın kızlar daha baskın erkek suskun içe dönük oluyor ailede genelde kızlar hakim onlar planlıynr erkek kardeşte uyum sağlıyor

daha ilk mesajı okuduğumda düşündüm oğlanın ailesi gündeme getirdi evlenmeyi de çocuğa baskı yaptı herhalde diye. bence çocuk ailesinin zoruyla girdi bu yola. nişan için biraz daha bekleyin, vakit verin. aceleye getirmekle olmaz bu işler. sonuçta 2 kişinin gelecek hayatı söz konusu.

Çocuk istemese bunca sene kardeşinizle görüşmezdi diye düşünüyorum ben de pek çok arkadaş gibi. Ailesi de hoş insanlar demişsiniz, öyle baskıcı, zorla bir şey yaptırtmaya kalkabilecek bir aile gibi gelmedi bana aile. İş yoğunluğundan bazı konularla ilgilenmekte zorlanıyor olabilir. Bir de kadınlar için çok öneml olan çiçek, çikolata gibi konular erkeklere o kadar da önemli gelmez sanıyorum. Yani bunları yapmayı kardeşlerine havale etmekle evlenmeyi istemek arasında erkeklerin gözünde bir ilişki olmayabilir pek ala da. Hislerini çok açık, açık belli etmeyen bir tipse, ya da söz, nişan vb. törenlereden sıkılan bir yapısı varsa, sözlendiğinde size sevinmemiş gibi gelmesi normal olabilir.

Atlamış olabilirim, ama sözlünün ve sizin babanızdan hiç söz etmemişsiniz. Onlara bu olayda tabi gelmeyen bir şey var mı acaba? Bazen, biz kadınlar fazla inceden inceye anlamlar yükleriz bazı olaylara, ama erkekler ne var ki bunda diyebilir.

damadın durumu tuhaf işin içinde bi iş var sanki biraz askıya alın bu evlilik mevzusunu bence:44:annesi diyor açıkça gelinin durumuna üzülüyorum diye ne demek bu???????bu lafa biraz düşünmek lazım ha karakteri bu ise bile bu evlilik bana göre yanlış ilgisiz,soğuk suratsız biriylede bi ömür geçmezdiyeceklerim bunlar.

belkide çok sevyordur ama gizlmeye çalıştığı bir rahatsızlıkmı varki biraz daha zaman olsa düzelir gibisinden belkide annes böyle birşey varsa ağlıyordur

Neden ısrarla damat beye soruyorsunuz ki? Sorulacak kişi kardeş hep böylemi yapısı mı böyle diye soracaksın.
İnşallah maşallahlarla olmuyor evlilik. Önemli bir kurum. Ne dersen de aceleye getirmeyin bu nişanı bekletin.
Ayrıca kayınvalide hanım neden öyle diyor gelin için üzülüyorum falan yani bunlara kafa takmayıp damada odaklanmışsınız.
Birde sormuşsunuz evlenmek istiyor musun diye? Sizce o yola giren biri hayır der mi heleki kız tarafına?
Mantıklı olun ya mizacı böyledir ya da bit yeniği var.
Artı bana pek samimi gelmedi bu damat beyin ailesi fazla samimiler gibi anlattınızda demek ki asıl onlar istiyor oğlanı "vermek".
Benim bildiğim normalde mesafeli olunur aileler olarak damat arabulucu olur.
Bunda ki terslik belli 6 yıl çıkmış olabilirler ama herkes evlilik ile yürütmek istemeyebilir durumu.
Bence kardeşinize sorsanız daha mantıklı olur damadı boşverin belli kararlarını o almamış zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…