• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket kız kardeşinize tasıyıcı anne olurmuydunuz?

kız kardesınıze tasıyıcı anne olurmuydunuz?

• Ankete Katılan
    89
kesinlikle yapmazdım..
çocuğum yok ama anneliğin hamilelikle başladığına inanıyorum ben.
kalp atışlarını dinlemek, tekmelerini hissetmek, hıçkırıklarınla sıçramak...
bunlarda anneliği hissetmek değil midir?

ben bir insanın bunları yaşayamayacaksa; kendi bebeğini başkasına -kardeşine bile olsa- taşıtmak yerine evlatlık alması gerektiğini düşünürüm.

hem yuvasız bir çocuk yuvaya kavuşmuş olur, hem kişi bir nebze de olsa annelik duygusunu tadar; hem de taşıyan kişi 9 ay boyunca birlikte nefes aldığı bebeği başkasının kollarına teslim eder...

bence kızkardeşe neden olmayalım ki taşıyıcı annelik yapmayalımki bu çok ince bi kawram annelik bence yapılmalı çünkü ewlat hasreti çekenler bilir anlar

kim olusa olsun,asla kabul edemeyeceğim bir durum.
ilk önce inancım buna elvermez.
ve kesinlikle o 9 aylık süreci yaşamayan bilemez.
o kıpırtıları,tekmeleri,hıçkırıkları,canında canı hisseceksin,
bir sürü zorluk yaşayacaksın,doğumu atlatacaksın da sonra kalkıp o bebeği başkasına vereceksin.
mümkün değil....

Ben tüp bebekle hamile kaldım, doğurganlığım bi dr sayesinde yok oldu. çok düşündüm o süreçte, birsürü aksilik oldu.bu bebk benim mucizemdi. annem sordu o dönemde birileri senin yerine bişeyler yapsa diye ? o kadar çıkarsızdım ki evet benim yerime biri taşıyıcıda olabilrdi.canım acıya acıya kabul ederdim bunu.şurda size katılmıyorum, herşey biyolojik annelik annelik değildir.o da istemezdi kalp atışlarını duymak , tekmelerini hissetmek hatta bulantısını bile yaşamak ? ama olmayınca olmuyor ... çeken bilir mecbur olursan herşeye razı gelirsin .. hem evlatlık alanlar anne baba değil mi ? bence çoğumuzdan fazla anne babalar onlar . kendinden olan canı herkes sever ama bi başkasının çocuğunu sevmek herkesin harcı değildi. ben bu hadde gelmiştim düşündüm çok.ve cevabım evet ! seve seve taşıyıcı anne olurum kardeşime ki canımı veririm, onun hüznü benim hüznümdür ... taşıyıcı anneyede tamam derim.bilmiyorum belki kardeşim benim gibi düşünmezdi ama ben bana düşene razı olurdum ve buna kimsede laf söyleyemezdi eşim yada başka birileri. allah düşürmesin çeken bilir.imkansızları düşünerek yorumlayın, yapıp yapmamak tercihiniz elbette ama yargılamak kimsenin haddi değil.herşeyi çeken bilir.

Son düzenleme:
Çok zor bir durum bu, 9 ay boyunca karnında taşıyacaksın, aranızda bir bağ oluşacak illa ki, sonrasında ayrılmak zor olmaz mı :5:

Back
X