Arkadaşım belli bu tür konular sebebi ile çok dolmuşsun belli. ama genelleme yapıldığı zaman ki açılan konu ve yorumlardan da görülürkü kaçanların anca belki %10 mutlu.. ama herkezede iyi insan denk gelmez Allahın sevidği kuluymuşsun ki iyi insanlar karşına çıkmış. ailen yakınında olmadığı halde bile can ciğerler senin için ama herkez öle değilki..
ki olay başkalarının laf sölemesinden çok yani hani kaynana veya görümceden çok ilk iş ilk erkekte bitiyor kızın kaçtığı adam zaten adam gibi adamsa asla laf ettirmez karısı olduğu kadına.izin vermez buna... ama bakıldığında .çoğu işi gücü olmayan soytarı tipli yalancılar çıkıyor.. bi çok kaçan kız bu gibilere inanıp kaçıyor gerçek yüzlerini bilmeden... benim bi arkadaşım kaçtı yıllar evvel neler neler çekti .adam evliymiş meğerse boşanmış ama öncesinden evli olduğunu bilmiyordu arkadaşım..sonra bunlar evlendi tabi ailesi kesinlikle kabul etmedi ilkin..neyse daha sonra bi şekilde barıştılar..... gelip anlatıyordu ve halini görmenizi isterdim o tombul yanaklı arkadaşım gitmiş yerine sıska ufak kız kardeşim kadar bile kalmamış biri geldi 1-2 ayda...çok üzüldüm çok ağladık.. ailecek uzun zamandır tanışıyorduk ve arkaşmdı.aynı memlekettendik... bi anlatıyordu yemek yok kaynana var başta.. düşün çay şekerlerini bile günü birlik alacak durumdaymışlar..o bile olmuyormuş bazen.diğer eşyaları saymıyorum bile. herşey sadece o gün yiyecekleri zaman alabiliyorlarmış azar azar.adamın tipine görsen marka giyer marka takılır. işte kimin ne olduğu belli değil.... keşke tek sorun o olsa . he ama bu durumda iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor işte... onun dışında bu adamın eski karısı bunlara çok yakın oturuyordu bi sen gel silahla eve kurşun yağdır.bi çamaşır makinaları var oda gitsin..
kızın bu sadece yüzeysel hayat hikayesi kim bilir daha ne acılar çekti...diğer eşi evi basıp dayak mı atmadı.. herneyse anlayacağın çok mutlu bir evlilik değildi he olmamasına rağmen bir kız çocuğda dünyaya getirdi.. uzun zamandır görüşmüyoruz en son görüştüğümzde ise söledği bu kızım olmasa asla çekemezdim bunları daha fazlaydı..
ama ben artık kız arkadaşıma değil o minik kıza acıyordum. onun geleceğine...
yani buraya kaç kişi gelip yorum yapsada her 10 kişiden 1 i sizin gibi mutlu olduğunu söler. ( Allah hiç bozmasın inşallah..)ama 10 kişiden 9uda mutlu olmayanlara şahit olur yada ta kendisidirler...
görücü usulu yada aşıp olup illaki evlenip sonra mutsuz olan var olmazmı haklısınız ama en azından ayrıldıkları zaman kapılarını dik başlarıyla çalabilecekleri aileleri var ana babsı var arkada .. ama kaçanların çoğunun aileleri kızlarını ve oğullarını red ediyorlar..ve bu konuda tabiki yumuşak olanda var ama sert katı olan da var..
ki mutlu mutsuz olmaktan çok..diyorsunuz ki anne baba ayrı o eş..o koca... ANNE VE BABANIN YERİNE DÜNYADA OLAN HİÇ BİR CANLI GEÇEMEZ ÇOCUĞUNUZ DIŞINDA...ANNE VE BABA ÇOK FARKLI BİŞEY YA bence kıyaslanamaz bile..yani Allah göstermesin dedğin gibi herkesin bacısı var büyük konuşmuyorum herkez bi şekilde sınanıyor..
a