• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz kocaya kaçarsa

kardeşim kaçtı konumda vardı burda çok zor günlerdi düğün yaptılar ama ev açılmadı bebeğide oldu iyi insanlar ama aynı evde olmak zor pişman çok pişman keşke seni dinleseydim abla hiç bişey için geç değil gitme diye ağladığında ben seni anlamadım geç değilmiş niye gittim diyo kına yapıldı kapıda organizasyonsuz ne bi resim ne bi kamera kaydı var herşey içinde kaldı ozaman seçemedi ucuz diye giydi bi gelinlik giyemediği gelinlik içinde kaldı seçemediği herşeye yutkunarak bakıyo benim kınamda giysin diye kırmızı abiye aldım ne gerek vardı değermiydi kocası için değmezdiiiiii

allahim yarabbim yaaa bu yorumlariniz insani dinden imandan çikariyor.. yok efendim kacana deger verilmezz yok efendim kacan kiz adam yerine konuşmaz yok efendim kacan kiza düğün yapilmaz yok bu yokkk şuu.. ya soruyorum size görücü usulu evlenen hep mutlumu??? televsyonlarinizi acin bakin arkadas yaaa! her aşık olup normal şeklinde evlenen 2 ay sonra boşaniyor onu herkez normal karşilyor bu ne bicim bi mantikkkkkk yaaaa?? yeter ya bu türk milleti direk damga vurmak zorundami arkadaş ya???
bi kere ELİN OĞLU için diyorsunuz ama ugruna ölüp bityorsunz elin oğlu dediginiz eşinizzzzzzzzz eşinizzzzzzzzzzzzzzzzz yaaaaaaaaaaaa... ana yeri baba yeri ap ayriii eş yerii app ayriiii sokun artik bunu aklinizaa..

ben kacarak evlendim 16 nisanda pişmanmiyimmm HAYİRRRRRRRRRR, ailesi adam yerine koymuyormu HAYİRRRRRRR görümcem olsun kayinvaldem olsunnn ben her agladımda göz yaşlarimii silıyor kayinlarimm bana gelin demiyor baçimm diyorr kayin babam şuan köye gitti cocuklarini aramiyor beni her aksam 9 bucuk da ariyor kizim nasilsinn
düğün yapilmadimii en güzel şekilde düğünüm yapildi bir ton taki taktilar gelinlimi özel dikdirler evimi alip döşediler.. şimdi size sunu diyimm benim annem okadar pişmanki keşke ön yargili davranmasaymişim seni kendi ellerimle başka birine verseydim belki bukadar sevilen bi gelin olmazdin belki bukadar mutlu olmazdin iyki eşinle evlendin ddiyor.. eşimin tarafi beni el üstünde tutuyor, benim eşimde benim ailemi el üstünde tutuyor.. ben almanyadan geldim ailem almanyada biz ise stanbuldayiz, eşim hergün annemi babami arar nasilsiniz diye.. kayinvaldemin tek dedigi laf senin oğluma bakişlarin bile farkli, biz seni nasil el üstünde tutmuyalim derrr...

şimdi size haydi kizlar toplanin koçaya kaçin demiyorum asla demem her kaçan benim kadar şanşli degil,, ama sunuda unutmayinki her kaçanda mutsuz baba evne geri dönüyor.. yargi yapacaksaniz bi etrafiniza bakin öyle yapin.. unutmayin görücü usulu evlenip dayak yiyen bi ton türkıyede aşik olup normal bi şekilde evlenipde boşanan bi ton hemde 2 hafta içinde..

yeter artikkk su kaçan kizlaraaa şu damgayiii vurmayinn, şu dul insanlaraa şu igrenc KAÇDİDA PİŞMAN diye damgasini vurmayin.. unutmayin hayat bu döner dolaşir hepiniz kizi baçisi vardir hepinizin oğlu vardir, zamani gelipde oğlunuz kiz kaçirdiginde bu mantikla devam edersiniz siz.. sözüm meclisden dişari,, anlayan anlar üstüne alinmak istiyen alir.. SAYGİLARLAAAA

allahim yarabbim yaaa bu yorumlariniz insani dinden imandan çikariyor.. yok efendim kacana deger verilmezz yok efendim kacan kiz adam yerine konuşmaz yok efendim kacan kiza düğün yapilmaz yok bu yokkk şuu.. ya soruyorum size görücü usulu evlenen hep mutlumu??? televsyonlarinizi acin bakin arkadas yaaa! her aşık olup normal şeklinde evlenen 2 ay sonra boşaniyor onu herkez normal karşilyor bu ne bicim bi mantikkkkkk yaaaa?? yeter ya bu türk milleti direk damga vurmak zorundami arkadaş ya???
bi kere ELİN OĞLU için diyorsunuz ama ugruna ölüp bityorsunz elin oğlu dediginiz eşinizzzzzzzzz eşinizzzzzzzzzzzzzzzzz yaaaaaaaaaaaa... ana yeri baba yeri ap ayriii eş yerii app ayriiii sokun artik bunu aklinizaa..

ben kacarak evlendim 16 nisanda pişmanmiyimmm HAYİRRRRRRRRRR, ailesi adam yerine koymuyormu HAYİRRRRRRR görümcem olsun kayinvaldem olsunnn ben her agladımda göz yaşlarimii silıyor kayinlarimm bana gelin demiyor baçimm diyorr kayin babam şuan köye gitti cocuklarini aramiyor beni her aksam 9 bucuk da ariyor kizim nasilsinn
düğün yapilmadimii en güzel şekilde düğünüm yapildi bir ton taki taktilar gelinlimi özel dikdirler evimi alip döşediler.. şimdi size sunu diyimm benim annem okadar pişmanki keşke ön yargili davranmasaymişim seni kendi ellerimle başka birine verseydim belki bukadar sevilen bi gelin olmazdin belki bukadar mutlu olmazdin iyki eşinle evlendin ddiyor.. eşimin tarafi beni el üstünde tutuyor, benim eşimde benim ailemi el üstünde tutuyor.. ben almanyadan geldim ailem almanyada biz ise stanbuldayiz, eşim hergün annemi babami arar nasilsiniz diye.. kayinvaldemin tek dedigi laf senin oğluma bakişlarin bile farkli, biz seni nasil el üstünde tutmuyalim derrr...

şimdi size haydi kizlar toplanin koçaya kaçin demiyorum asla demem her kaçan benim kadar şanşli degil,, ama sunuda unutmayinki her kaçanda mutsuz baba evne geri dönüyor.. yargi yapacaksaniz bi etrafiniza bakin öyle yapin.. unutmayin görücü usulu evlenip dayak yiyen bi ton türkıyede aşik olup normal bi şekilde evlenipde boşanan bi ton hemde 2 hafta içinde..

yeter artikkk su kaçan kizlaraaa şu damgayiii vurmayinn, şu dul insanlaraa şu igrenc KAÇDİDA PİŞMAN diye damgasini vurmayin.. unutmayin hayat bu döner dolaşir hepiniz kizi baçisi vardir hepinizin oğlu vardir, zamani gelipde oğlunuz kiz kaçirdiginde bu mantikla devam edersiniz siz.. sözüm meclisden dişari,, anlayan anlar üstüne alinmak istiyen alir.. SAYGİLARLAAAA

Arkadaşım belli bu tür konular sebebi ile çok dolmuşsun belli. ama genelleme yapıldığı zaman ki açılan konu ve yorumlardan da görülürkü kaçanların anca belki %10 mutlu.. ama herkezede iyi insan denk gelmez Allahın sevidği kuluymuşsun ki iyi insanlar karşına çıkmış. ailen yakınında olmadığı halde bile can ciğerler senin için ama herkez öle değilki..

ki olay başkalarının laf sölemesinden çok yani hani kaynana veya görümceden çok ilk iş ilk erkekte bitiyor kızın kaçtığı adam zaten adam gibi adamsa asla laf ettirmez karısı olduğu kadına.izin vermez buna... ama bakıldığında .çoğu işi gücü olmayan soytarı tipli yalancılar çıkıyor.. bi çok kaçan kız bu gibilere inanıp kaçıyor gerçek yüzlerini bilmeden... benim bi arkadaşım kaçtı yıllar evvel neler neler çekti .adam evliymiş meğerse boşanmış ama öncesinden evli olduğunu bilmiyordu arkadaşım..sonra bunlar evlendi tabi ailesi kesinlikle kabul etmedi ilkin..neyse daha sonra bi şekilde barıştılar..... gelip anlatıyordu ve halini görmenizi isterdim o tombul yanaklı arkadaşım gitmiş yerine sıska ufak kız kardeşim kadar bile kalmamış biri geldi 1-2 ayda...çok üzüldüm çok ağladık.. ailecek uzun zamandır tanışıyorduk ve arkaşmdı.aynı memlekettendik... bi anlatıyordu yemek yok kaynana var başta.. düşün çay şekerlerini bile günü birlik alacak durumdaymışlar..o bile olmuyormuş bazen.diğer eşyaları saymıyorum bile. herşey sadece o gün yiyecekleri zaman alabiliyorlarmış azar azar.adamın tipine görsen marka giyer marka takılır. işte kimin ne olduğu belli değil.... keşke tek sorun o olsa . he ama bu durumda iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor işte... onun dışında bu adamın eski karısı bunlara çok yakın oturuyordu bi sen gel silahla eve kurşun yağdır.bi çamaşır makinaları var oda gitsin..
kızın bu sadece yüzeysel hayat hikayesi kim bilir daha ne acılar çekti...diğer eşi evi basıp dayak mı atmadı.. herneyse anlayacağın çok mutlu bir evlilik değildi he olmamasına rağmen bir kız çocuğda dünyaya getirdi.. uzun zamandır görüşmüyoruz en son görüştüğümzde ise söledği bu kızım olmasa asla çekemezdim bunları daha fazlaydı..
ama ben artık kız arkadaşıma değil o minik kıza acıyordum. onun geleceğine...

yani buraya kaç kişi gelip yorum yapsada her 10 kişiden 1 i sizin gibi mutlu olduğunu söler. ( Allah hiç bozmasın inşallah..)ama 10 kişiden 9uda mutlu olmayanlara şahit olur yada ta kendisidirler...
görücü usulu yada aşıp olup illaki evlenip sonra mutsuz olan var olmazmı haklısınız ama en azından ayrıldıkları zaman kapılarını dik başlarıyla çalabilecekleri aileleri var ana babsı var arkada .. ama kaçanların çoğunun aileleri kızlarını ve oğullarını red ediyorlar..ve bu konuda tabiki yumuşak olanda var ama sert katı olan da var..

ki mutlu mutsuz olmaktan çok..diyorsunuz ki anne baba ayrı o eş..o koca... ANNE VE BABANIN YERİNE DÜNYADA OLAN HİÇ BİR CANLI GEÇEMEZ ÇOCUĞUNUZ DIŞINDA...ANNE VE BABA ÇOK FARKLI BİŞEY YA bence kıyaslanamaz bile..yani Allah göstermesin dedğin gibi herkesin bacısı var büyük konuşmuyorum herkez bi şekilde sınanıyor..:71:

a

Arkadaşım belli bu tür konular sebebi ile çok dolmuşsun belli. ama genelleme yapıldığı zaman ki açılan konu ve yorumlardan da görülürkü kaçanların anca belki %10 mutlu.. ama herkezede iyi insan denk gelmez Allahın sevidği kuluymuşsun ki iyi insanlar karşına çıkmış. ailen yakınında olmadığı halde bile can ciğerler senin için ama herkez öle değilki..

ki olay başkalarının laf sölemesinden çok yani hani kaynana veya görümceden çok ilk iş ilk erkekte bitiyor kızın kaçtığı adam zaten adam gibi adamsa asla laf ettirmez karısı olduğu kadına.izin vermez buna... ama bakıldığında .çoğu işi gücü olmayan soytarı tipli yalancılar çıkıyor.. bi çok kaçan kız bu gibilere inanıp kaçıyor gerçek yüzlerini bilmeden... benim bi arkadaşım kaçtı yıllar evvel neler neler çekti .adam evliymiş meğerse boşanmış ama öncesinden evli olduğunu bilmiyordu arkadaşım..sonra bunlar evlendi tabi ailesi kesinlikle kabul etmedi ilkin..neyse daha sonra bi şekilde barıştılar..... gelip anlatıyordu ve halini görmenizi isterdim o tombul yanaklı arkadaşım gitmiş yerine sıska ufak kız kardeşim kadar bile kalmamış biri geldi 1-2 ayda...çok üzüldüm çok ağladık.. ailecek uzun zamandır tanışıyorduk ve arkaşmdı.aynı memlekettendik... bi anlatıyordu yemek yok kaynana var başta.. düşün çay şekerlerini bile günü birlik alacak durumdaymışlar..o bile olmuyormuş bazen.diğer eşyaları saymıyorum bile. herşey sadece o gün yiyecekleri zaman alabiliyorlarmış azar azar.adamın tipine görsen marka giyer marka takılır. işte kimin ne olduğu belli değil.... keşke tek sorun o olsa . he ama bu durumda iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor işte... onun dışında bu adamın eski karısı bunlara çok yakın oturuyordu bi sen gel silahla eve kurşun yağdır.bi çamaşır makinaları var oda gitsin..
kızın bu sadece yüzeysel hayat hikayesi kim bilir daha ne acılar çekti...diğer eşi evi basıp dayak mı atmadı.. herneyse anlayacağın çok mutlu bir evlilik değildi he olmamasına rağmen bir kız çocuğda dünyaya getirdi.. uzun zamandır görüşmüyoruz en son görüştüğümzde ise söledği bu kızım olmasa asla çekemezdim bunları daha fazlaydı..
ama ben artık kız arkadaşıma değil o minik kıza acıyordum. onun geleceğine...

yani buraya kaç kişi gelip yorum yapsada her 10 kişiden 1 i sizin gibi mutlu olduğunu söler. ( Allah hiç bozmasın inşallah..)ama 10 kişiden 9uda mutlu olmayanlara şahit olur yada ta kendisidirler...
görücü usulu yada aşıp olup illaki evlenip sonra mutsuz olan var olmazmı haklısınız ama en azından ayrıldıkları zaman kapılarını dik başlarıyla çalabilecekleri aileleri var ana babsı var arkada .. ama kaçanların çoğunun aileleri kızlarını ve oğullarını red ediyorlar..ve bu konuda tabiki yumuşak olanda var ama sert katı olan da var..

ki mutlu mutsuz olmaktan çok..diyorsunuz ki anne baba ayrı o eş..o koca... ANNE VE BABANIN YERİNE DÜNYADA OLAN HİÇ BİR CANLI GEÇEMEZ ÇOCUĞUNUZ DIŞINDA...ANNE VE BABA ÇOK FARKLI BİŞEY YA bence kıyaslanamaz bile..yani Allah göstermesin dedğin gibi herkesin bacısı var büyük konuşmuyorum herkez bi şekilde sınanıyor..:71:

a

ya sen yanliş anlamissin tabikii anne babanin yeri kimseyi tutmaz o çok farkli bişey, ama millet elin oğlu diyor kendi kocalari için ölüyor madem elin oğlu dıyorsun ne diye evleniyorsun bu çok yanliş bişey, elin oglu diye evleneceksen saygida beklemiyceksin..
ben asla kimseye kac demiyorum bunu zaten belirttim herkez benim kadar şanşli olamaz diye. ama bizim bu türk milleti nedense kaçan kizlara takiyor , takmayin bunu bukadar benim kizdigim bu,, neden kacan kiz boşaninca kötü oluyorda normal şekildeler boşaninca yazik oluyor anlam veremiyorum ben bunaa.. burda tek suç ailede birakin kimle evlenecekse evlensin cekecegi varsada cekecek kaçmasini için üstüne giden okadar aile taniyorumkı.. kaçsa bile affedeceksin o senın cocugunnn atsan atamassin satsan satamassan, yoiste olay bu kaçdiği için en kötüsü ama hatayi asla kendilerinde aramaz lar.. benim düsüncem bu biz türk milleti malesefki böyle düşünüyoruz.. anlam veremiyorum ben buna.. ben bügün allah korusun boşansam kaçdiğim halde ailem asla git bizden kendin istedin demezler.. bunlarin hepzi aileyle bi alakasivar yüzde 80 ailede suç kizlarda degil.. bu benim düşüncem..

Aynen katılıyorum Lütfen birebir yaşamamış olanlar atıp tutmasın.Hangi devirde yaşıyoruz kaçarak evlenmekmi kaldı demiş bazıları. Hangi devirde yaşıyoruz ki anne babalar mezhep ayrılığı nedeniyle kızlarının evleneceği kişiyi onaylamıyor.Herhalde kimse heyecan yaşamak uğruna kaçarak evlilik yapmıyor.Burada ailelere çok iş düşüyor.Bugün hala bu forumda bir çok konu açan arkadaşımız var ailem sevdiğim insanı istemiyor onaylamıyor çok mutsuzum.Bu durumda aile neden kızının düşüncelereine saygı duymuyor ve onu tercih yapmak durumunda bırakıyor.....

Evet savunmaya geçmemdende anlaşılacağı gibi bende kaçarak evlendim.18 yaşında aşık oldum.1yıl konuştuk....Fakat ailem mezhep ayrılığı yüzünden kesinlikle vermeyeceklerini belirttikleri için Ailemin onayını almadan 19 yaşında eşimle kaçarak evlilik yaptık....

Çok şükür iyi bir insan eşim.Ailemlede kısa süre içinde barıştık eşimi çok sevdiler şuan annem eşimi okadar çok seviyorki ne istese pişirir bir olay olsa aramızda benden önce eşimi dinler...Eşimin aileside aynı şekilde kayınpederim derki bu hayta seni üzerse söyle çekeyim kulaklarını.. Kına gecemde oldu gelinlikte giydim....Eşim ve ailesi bana birgün olsun kötü davranmadılar.Hiçbir zamanda başıma kakmadılar sen kendin geldin diyerek.Eşim zaten beni asla kimseye ezdirmez.Bir yıl eşimin ailesi ile oturduk daha sonra ayrı eve çıktık.Kayınpederim beni o kadar çok seviyorki taşınacağımız zaman sarılıp ağladık.Taşınmamız tamamen bizim rahat etmemiz açısından yoksa hiçbir problemimiz yoktu çok şükür.6 yıllık evliyim çok şükür çokta mutluyum Allah pişman etmedi...

Ben kimse kaçarak evlilik yapsın demiyorum onaylamıyorum bu durumu herkes ailesini razı etmek için elinden geleni yapsın.Ama kaçarak evlilik yapanlarda lütfen bu kadar aşığılanmasın hayatta kimin ne zaman ne yaşayacağı belli olmaz sizlerinde kızları var başınıza ne gelir bilinmez lütfen biraz daha laflarımızı ölçüp tartıp kullanalım..........Benim evlenmeden önce böyle evleneceğim hiç aklıma gelmezdi annemde kaçarak evlenmiş o yüzden asla yapamam dediğim birşeydi ama okadar çok sevdimki aşk bana bu tercihi yaptırdı.......Pişman değilim bugün yine olsa yine şimi seçerdim ve yine vermeseler yine kaçardım...Ama keşke ailem düşünceme tercihime saygı duysaydı arkamda olsaydı bugün oldukları gibi bende onları hiç üzmeseydim......

Son düzenleme:
öncelikle allah herkesi mutlu mesut etsin,kimseyi şaşırtmasın da...aklı selim sağlıklı kararlar vermeyi nasip etsin.
kızım henüz 5 yaşında,diyeceklerimin de bir 15-20yıl içerisinde değişeceğine pek ihtimal vermiyorum açıkcası.karşıma çıkıp da evleneceği insanı seçtiğini söylerse,tahminen önce bu çocuğun arşivine kadar inerim.kızımı sevdiğini,gelecek vaad edebildiğini,saydığını ve el üstünde tuttuğunu görürsem rızam elbette olur.dini dili ırkı beni ilgilendirmez.İNSAN olması yeter.
lakin,terslikleri var ise,ben onun adam olmadığını anlarsam elbette bu evlilik fikrine karşı gelirim.herkesin kaçırdığı nokta şu:kızıma kaçmaktan başka alternativ sunmuyorsam onun da bu yola başvurması gün gibi aşikar.
en amiyane tabir ile 'kocaya kaçtı bu!' diye parmakla gösterilip suçlanacak en son kişi,kaçmaya mecbur bırakılan şahıstan ziyade onun ailesidir.
ve yine bu zihniyetle hareket eden ve kaçan kızı ezme gayretine geçen eş tarafına DUR diyecek kişi de gene kızın ailesidir.
bir sebepten ötürü benim kızım bu yola başvurursa,canım çok yanar...ama o zaman şapkayı önüme alıp hatalarımı gözden geçirmem gerek.ben bir yerlerde yanlış yapmış olmalıyım ki,bu kız bu yola başvurmuştur.ve madem bu olay oldu,kimse AMA HİÇ KİMSE kızıma eziyet edemez,o haneyi tepesine yıkarım milletin.
ve diğer nokta da şudur,kaçıp da mutlu olamadıysa eğer,kapım da daima açık olur ona.çocuğumu ben hatalarınla günahlarınla gene severim.
kısacası bence aile tutumlarından kaynaklanıyor bu tip olaylar.kızımız tasvip etmediğimiz bir şahsı eve sürükleyip getirirse,bağırıp kızıp yasaklamaktansa ve kaçmaya mecbur bırakmaktansa,vazgeçirmenin yollarını aramayı daha uygun buluyorum.siz ona ne kadar bağrınırsanız,o sevdiğini o kadar tutup gerçekleri o kadar az görecektir...

ya sen yanliş anlamissin tabikii anne babanin yeri kimseyi tutmaz o çok farkli bişey, ama millet elin oğlu diyor kendi kocalari için ölüyor madem elin oğlu dıyorsun ne diye evleniyorsun bu çok yanliş bişey, elin oglu diye evleneceksen saygida beklemiyceksin..
ben asla kimseye kac demiyorum bunu zaten belirttim herkez benim kadar şanşli olamaz diye. ama bizim bu türk milleti nedense kaçan kizlara takiyor , takmayin bunu bukadar benim kizdigim bu,, neden kacan kiz boşaninca kötü oluyorda normal şekildeler boşaninca yazik oluyor anlam veremiyorum ben bunaa.. burda tek suç ailede birakin kimle evlenecekse evlensin cekecegi varsada cekecek kaçmasini için üstüne giden okadar aile taniyorumkı.. kaçsa bile affedeceksin o senın cocugunnn atsan atamassin satsan satamassan, yoiste olay bu kaçdiği için en kötüsü ama hatayi asla kendilerinde aramaz lar.. benim düsüncem bu biz türk milleti malesefki böyle düşünüyoruz.. anlam veremiyorum ben buna.. ben bügün allah korusun boşansam kaçdiğim halde ailem asla git bizden kendin istedin demezler.. bunlarin hepzi aileyle bi alakasivar yüzde 80 ailede suç kizlarda degil.. bu benim düşüncem..

anladım ben seni canım ama öle bir parladın ki herkez sana siper alcak şimdi .oysa sölediklerin doğru tabiki.. ki kaçmayıda bir marifetmiş gibi anlatmıyorsun... kesinlikle aileden kaynaklı durumlar bunlar ama ergenlik dönemindeki çocuklarında çevrenden etkilendikleri bariz ortada... ya şunu sölüyorum kaçan vardır ailesinin onu bağışlayacağını bilir .kaçar yani sersefil olmaz . ama kaçan vardır ailesi asla kabul etmez bedua üstüne bedua eder mutlu olacağı varsada olmaz.... bide kültür meselesi mi evet oda az etkili... babam bu tür konularda konuşulduğu zaman çok katı asla ve asla böyle birşeyi kabul etmeyecek bir düşüncededir ama durduk yere kaçan yada ailesinin onaylamadıkları biriyse bu...he ailesinin onaylamadığı insanada illa gitmek istiyorsa evlendirilir o kendi yaşar kendi hayatını der.görür der. ama her zamanda söler bi kızı eğerki birine zorla verirler de o kız kaçarsa ben sonuna kadarda arkasındayımdır o kız haklıdır. der.....

kaçarak evlenip sonra boşanan kızlarını yanına almayanlar doğru var. ama kendileri kızlarını görücü usulü evlendirip adamdan boşanmak isteyen kızınada kesinlikle bu izni vermeyenlerde var kadın boşanıncada kabul etmezler onu.. böleleride var yani sadece kaçarak evlenenlere böle davranılmıyor.. o dışında annemin bi komşusu var boşancak görücü usulü evlenmiş.. ailesi sadece seni kabul eder o adamın çocuklarını kabul etmeyiz diyorlar.. her türden aile var yani anlayacağın... kültürden çokta kişilik meselesi..bunlar.ve bu kişilikte olanların yanında byümüş olanların. .
İnşallah tüm genç kızlar çok mutlu olur istedikleri insanla hayatlarını birleştirirler ve gelecek nesillere bu düşüncelerden çok daha önemli olan konularda kafa patlatabilmelerine zemin hazırlarlar.. Aile çok büyük etken gelişimde..:71:

Son düzenleme:
öncelikle allah herkesi mutlu mesut etsin,kimseyi şaşırtmasın da...aklı selim sağlıklı kararlar vermeyi nasip etsin.
Kızım henüz 5 yaşında,diyeceklerimin de bir 15-20yıl içerisinde değişeceğine pek ihtimal vermiyorum açıkcası.karşıma çıkıp da evleneceği insanı seçtiğini söylerse,tahminen önce bu çocuğun arşivine kadar inerim.kızımı sevdiğini,gelecek vaad edebildiğini,saydığını ve el üstünde tuttuğunu görürsem rızam elbette olur.dini dili ırkı beni ilgilendirmez.insan olması yeter.
Lakin,terslikleri var ise,ben onun adam olmadığını anlarsam elbette bu evlilik fikrine karşı gelirim.herkesin kaçırdığı nokta şu:kızıma kaçmaktan başka alternativ sunmuyorsam onun da bu yola başvurması gün gibi aşikar.
En amiyane tabir ile 'kocaya kaçtı bu!' diye parmakla gösterilip suçlanacak en son kişi,kaçmaya mecbur bırakılan şahıstan ziyade onun ailesidir.
Ve yine bu zihniyetle hareket eden ve kaçan kızı ezme gayretine geçen eş tarafına dur diyecek kişi de gene kızın ailesidir.
Bir sebepten ötürü benim kızım bu yola başvurursa,canım çok yanar...ama o zaman şapkayı önüme alıp hatalarımı gözden geçirmem gerek.ben bir yerlerde yanlış yapmış olmalıyım ki,bu kız bu yola başvurmuştur.ve madem bu olay oldu,kimse ama hiç kimse kızıma eziyet edemez,o haneyi tepesine yıkarım milletin.
Ve diğer nokta da şudur,kaçıp da mutlu olamadıysa eğer,kapım da daima açık olur ona.çocuğumu ben hatalarınla günahlarınla gene severim.
Kısacası bence aile tutumlarından kaynaklanıyor bu tip olaylar.kızımız tasvip etmediğimiz bir şahsı eve sürükleyip getirirse,bağırıp kızıp yasaklamaktansa ve kaçmaya mecbur bırakmaktansa,vazgeçirmenin yollarını aramayı daha uygun buluyorum.siz ona ne kadar bağrınırsanız,o sevdiğini o kadar tutup gerçekleri o kadar az görecektir...

kelimesi kelimesine katılıyorum..:71:

Öncelikle kaçmaya karsıyım..kimi kimden kaçryosunuz....savunalacak yanı yok... Ama kınanacak şey de değil...hayat..kader..kimin ne olacağı belli olmaz...ama kaçanlar maalesef dısardan qelecek hertürlü can sıkıcı olaya da hazrlklı olmalı..bi arkadasm kaçtı... Ailesi öyle dövüp sövmedi.. Aksine sahp çıktı düğünü falan oldu.. Ama babas resmen yıkıldı..çöktü...kaçmayan kızlar el üstünde tutulur diye de bsey yok.. Yine bi arkadasm görücü usulü biriyle evlendi..kz hiç ama hiç istemedi evlenmek..zaten yaşı kçüktü... Ama babası resmen zorla verdi...çünkü çok zengindiler... Erkek tarafı çok uğrastı işin olması için..şimdi bu kız çok mu kıymetli onlar için?hayır... Evleri dublex.kaynana,kaynpeder beraber yasıyolar..arada görümce de eşlik ediyo..ve o kız görümcesnin çocuğuna bakıyo..çünkü O'nun sınavları var..sanki mecbur..tut bi bakıcı di mi? Ve o zenginlğe rağmen kıza hamileyken cam sildirirlerdi..ve kız hiç mutlu değil.. Nasl olsunki tek yaptğı onlara hzmet etmek,,,kısacası bunlar kader kısmet...

Öncelikle kaçmaya karsıyım..kimi kimden kaçryosunuz....savunalacak yanı yok... Ama kınanacak şey de değil...hayat..kader..kimin ne olacağı belli olmaz...ama kaçanlar maalesef dısardan qelecek hertürlü can sıkıcı olaya da hazrlklı olmalı..bi arkadasm kaçtı... Ailesi öyle dövüp sövmedi.. Aksine sahp çıktı düğünü falan oldu.. Ama babas resmen yıkıldı..çöktü...kaçmayan kızlar el üstünde tutulur diye de bsey yok.. Yine bi arkadasm görücü usulü biriyle evlendi..kz hiç ama hiç istemedi evlenmek..zaten yaşı kçüktü... Ama babası resmen zorla verdi...çünkü çok zengindiler... Erkek tarafı çok uğrastı işin olması için..şimdi bu kız çok mu kıymetli onlar için?hayır... Evleri dublex.kaynana,kaynpeder beraber yasıyolar..arada görümce de eşlik ediyo..ve o kız görümcesnin çocuğuna bakıyo..çünkü O'nun sınavları var..sanki mecbur..tut bi bakıcı di mi? Ve o zenginlğe rağmen kıza hamileyken cam sildirirlerdi..ve kız hiç mutlu değil.. Nasl olsunki tek yaptğı onlara hzmet etmek,,,kısacası bunlar kader kısmet...

kaçmaya herkez karşi buna emin olabilirsin.. bende asla böyle olmasini istemezdim ama öyle bi noktaya geliyorsunki yapiyorsun, cok şükürki pişman degilim.. ama ne güzel anlatmissin.. bakin işte her evlenen mutlu olmuyor malesef.. tek kizdigim konu direk damga vurulmasi, ve elin adami demeleri.. elin adamiysa hic evlenmiyceksiniz bu düşünce çok yalnis ya..

anladım ben seni canım ama öle bir parladın ki herkez sana siper alcak şimdi .oysa sölediklerin doğru tabiki.. ki kaçmayıda bir marifetmiş gibi anlatmıyorsun... kesinlikle aileden kaynaklı durumlar bunlar ama ergenlik dönemindeki çocuklarında çevrenden etkilendikleri bariz ortada... ya şunu sölüyorum kaçan vardır ailesinin onu bağışlayacağını bilir .kaçar yani sersefil olmaz . ama kaçan vardır ailesi asla kabul etmez bedua üstüne bedua eder mutlu olacağı varsada olmaz.... bide kültür meselesi mi evet oda az etkili... babam bu tür konularda konuşulduğu zaman çok katı asla ve asla böyle birşeyi kabul etmeyecek bir düşüncededir ama durduk yere kaçan yada ailesinin onaylamadıkları biriyse bu...he ailesinin onaylamadığı insanada illa gitmek istiyorsa evlendirilir o kendi yaşar kendi hayatını der.görür der. ama her zamanda söler bi kızı eğerki birine zorla verirler de o kız kaçarsa ben sonuna kadarda arkasındayımdır o kız haklıdır. der.....

kaçarak evlenip sonra boşanan kızlarını yanına almayanlar doğru var. ama kendileri kızlarını görücü usulü evlendirip adamdan boşanmak isteyen kızınada kesinlikle bu izni vermeyenlerde var kadın boşanıncada kabul etmezler onu.. böleleride var yani sadece kaçarak evlenenlere böle davranılmıyor.. o dışında annemin bi komşusu var boşancak görücü usulü evlenmiş.. ailesi sadece seni kabul eder o adamın çocuklarını kabul etmeyiz diyorlar.. her türden aile var yani anlayacağın... kültürden çokta kişilik meselesi..bunlar.ve bu kişilikte olanların yanında byümüş olanların. .
İnşallah tüm genç kızlar çok mutlu olur istedikleri insanla hayatlarını birleştirirler ve gelecek nesillere bu düşüncelerden çok daha önemli olan konularda kafa patlatabilmelerine zemin hazırlarlar.. Aile çok büyük etken gelişimde..:71:

canim benim istiyen herkez siper alsin buna ben COKDA FİFİ der güler geçerim.. gerçekleri anlatani 9 köydn kovarlar diye boşuna dememişler.. siper edeçek insanlar muhatabimda değil o tür boş bogaz boş insanlara cevap vermem zaten.. ama ne mutluki beni anlamissin önemli olanda bu :D

bu soruyu sorman bile kafanda böyle birşey olduğunu gösteriyor..
çok şükür kaçan göçen arkadaşım,akrabam falan yok..
kaçan kız gittiği yerde adam yerine konulmaz..
ailesinin rızasını almadan gittiği için ailesinde de adam yerine konulmaz..
bu kız kaçtı geldi,kızının kaçtı geldi oğluma yamandı bilmem ne gibi ifadelerle suçlanır..
genelde kayınvalidesiyle yaşay,köle gibi kullanılır..
yaş ufakken kaçılır genelde okumadan,yıllar sonra bunun cezalarını çeker..
erken yaşta çocuk sahibi olurlar bunun sıkıntısını çekerler..

ben şu güne kadar "aferin bana iyi ki kaçmışım "diyen biriyle karşılaşmadım..​

Merhaba ben o hiç karşılaşmadığınız kişilerden biri oluyorum zannedersem :) Gittiğim yerde adam yerine konuldum. En başta eşim tarafından. Ailemle aram çok iyi ( belkide nişanlı olarak kaçtığım içindir bilemem ) Kısmen rızaları vardı yani. Kayınvalidemle beraber oturmuyorum kendime ait çok güzel bir evim var ve kimse beni köle olarak kullanmayı bırakın bunun yakınından geçecek bir şekilde davranamaz bile. Lisem bitti kaçtım ama okuluma devam ediyorum. Çocuk sahibi olmayı uzun yıllar düşünmüyorumm. Eşimle aramız çok iyi sevgili gibiyiz aynı. İyi ki onunla evlenmişim diyorum. :1: Allah inşallah aksini hiç bir zaman söyletmez yoksa bu çok kötü olur..

Merhaba ben o hiç karşılaşmadığınız kişilerden biri oluyorum zannedersem :) Gittiğim yerde adam yerine konuldum. En başta eşim tarafından. Ailemle aram çok iyi ( belkide nişanlı olarak kaçtığım içindir bilemem ) Kısmen rızaları vardı yani. Kayınvalidemle beraber oturmuyorum kendime ait çok güzel bir evim var ve kimse beni köle olarak kullanmayı bırakın bunun yakınından geçecek bir şekilde davranamaz bile. Lisem bitti kaçtım ama okuluma devam ediyorum. Çocuk sahibi olmayı uzun yıllar düşünmüyorumm. Eşimle aramız çok iyi sevgili gibiyiz aynı. İyi ki onunla evlenmişim diyorum. :1: Allah inşallah aksini hiç bir zaman söyletmez yoksa bu çok kötü olur..

Arkadaşım şu yazdıklarınız inşallah "evden kaçacağım ne yapayım " aramasıyla bu sayfaya gelecek bir kız çocuğunun başını yakmaz.
İnşallah bu vebale girmezsiniz.
Yani neden bu kadar överek yazdınız bilemedim
Ne olursa olsun bir kadın böyle bir durumu şirin gösterememeli
Ne diyelim herkes kaçsın nasıl herşey tozpembeymiş..

Arkadaşım şu yazdıklarınız inşallah "evden kaçacağım ne yapayım " aramasıyla bu sayfaya gelecek bir kız çocuğunun başını yakmaz.
İnşallah bu vebale girmezsiniz.
Yani neden bu kadar överek yazdınız bilemedim
Ne olursa olsun bir kadın böyle bir durumu şirin gösterememeli
Ne diyelim herkes kaçsın nasıl herşey tozpembeymiş..

Konu açılalı 4 yıl olmuş. Ve kaçan zaten kaçmıştır. Dün konuyu açıp kaçayım mı kaçmayım mı diyen birine bu yorumu yapacak değilim heralde. Kaçmak harika birşey hadi ipini koparan evini bırakıp kocaya gitsin diye birşey demiyorum kesinlikle. Zaten kaçmak çok büyük bir kumar oynamak. Neden överek yazdım çünkü ben bu hayatta çok şanslıymışım böyle bir eşe denk geldim. Herşey tozpembe de değil. Bunun kaçıp kaçmamakla alakası yok. Hangi evlilikte herşey tozpembe ki. Evlilik başlı başına zaten çok zor. Şuan kayınvalidemle otursam,eşimin işi gücü olmasa yada maddi sıkıntı çeksem bin pişman olurdum. Eşim bana bunları yaşatmadığı için mutluyum.

19 yaşında kaçarak evlendim eşim 22 yaşındaydı askerliği tecilliğiydi
2 sene kayınvaldemle oturdum asker yolu bekledim
ailemle hemen barıştık ama kaçarak evlendim diye kendimi ezilmiş küçülmüş görmedim
kimseyede kaçarak evlenmek iyidir demem hevesleriniz kalıyor çünki yeni ev yeni eşyanız olmuyor düğününüz olmuyor yani benim olmadı
8 sene olsada hala içimde uktedir ama hiçbizaman pişman olmadım kaçtığıma allaha şükür allahta pişman etmesin
maddi sıkıntıda çektim zorlukta çektim çalıştım çabaladım sabrettim acalem varmış gibi hemen doğurmadım bekledim
şimdi kayınvaldemde ayrı oturutorum eşyamıda aldım evladımda oldu eşimde bir kere dememiştir sen kendin geldin diye desede veririm ağzının payını
kaçtım diye kendimi ezdirmem kimseye...

Benim kuzenim sevgilisine kaçmıştı(ailesi başka biriyle evlendirmek istiyordu kaçmak zorunda kalmıştı, bizim aile de öyle zorla evlendirme filan kesinlikle olmazdı herkes gönlü kimdeyse onunla evlenirdi, bu baya bir istisna oldu bizde). Eşiyle çok mutlu şuan, ilk zamanlar sorun yaşanmış ama şimdi çok iyiyiz diyor, Allah bozmasın kimsenin evliliğini :nazar:

Nişanlıyken kaçan, sonradan kaçan herşey süt liman anlatıyor.Peki kaçmanızın mantığı neydi.Kaçtım vallahi çok mutluyum.Birde annenize soralım.Siz kaçınca ne hissetmiş..Gerçi umurunda olan kaçmaz bekler.Vermiyorlar mı evlenmezdim.Ölseydim aşkından annemin , babamın yüzünü eğdirmezdim...

sevgılımde gel kaçalım dıyor bu konuyu okutmalıyım aslında ona anlamıyor benı uyuz :33:

Kaç tabi 20 yaşında kaç , 21 yaşında bebekle baba evine dön.Bir kere seni seviyorsa neden seni kaçırıyor ki.Ailenden ister , telli duvaklı baba evinden alır.tabi oda haklı çiçek alacak , isteme çikolatası , nişan çikolatası , bohçasıdır , eşyasıdır , düğünüdür çok masraflı oluyorsun , kaç gitsin..

Back
X