• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız öğrencilerim

bu hakarettir. ayrıca bu kızların yaptıkları diğerlerine örnek olur. itibarsızlaştırmadır bu.
bence sınıfa güzelce ayar veren bir konuşma yapın ve onlar sizi değil siz onları bırakmış olun.
daha da şimdiden erkek arkadaşlarını kadın öğretmenden kıskanıyorlarsa zaten onlardan bi cacık olmaz onlar zengin koca bulup evde oturup ütü yapsınlar. bunu da aynen söyleyin.
edepsizler.

Kızlar çeteleşmiş o grup dağıtılmalı daha önceki öğretmenide değiştirmişler müdür bunları göremiyecek kadar aciz mi ? Müdürle bu konuları konuştunuz mu ? Müdür esnek fikirli değil mi ?

evet kendimi yetersiz mi hissediyorum diye düşünüyorum ama şimdiye kadar bana bir soru bile sormadılar ki çözemedi diyebilsinler. diğer sınıflarımdan aldığım dönütlere bakıyorum, çözemediğim soru yok. çok nadir soru kaçırıyorum ve sürekli kendimi geliştiriyorum. bunu da düşünüyorum elbette. ama beni prof olarak gören öğrencilerim de var.
Cogu ogrenci tipini gormus, tecrube etmis biri olarak soyluyorum; ozguvenin saglam olsun, kendinden emin dur ve seni saymalarini sevmelerinden daha cok onemse.. Bi arkadas tavsiyesi olarak gor bunlari da lutfen.. Herkes yerini, haddini bilecek..
Daha meslegimin 2nci senesindeyken tamamı kiz ogrenci olan bi sinifa giriyordum, bazilarinin bi bakışı vardi, ilk 1-2 ders elim ayagima dolasti resmen, tedirgin oldum.. Sonra dusundum, kendine gel dedim, kendini sevdirmek icin tavizler verirsen bu cok belli olacak ve sevgisini sana karsi kullanacak, istemedigi bisey oldugunda tafralara girecek.. Ayrica en kotu ogretmen bile senden en az 4 yil fazla okumuş; neyin havasi? Ve bransimdaki bilgimle, anlatim tarzimla ve dik durusumla devam ettim orda.. Allah'in izniyle oyle bi hizaya girdiler ki, en rahat ettigim siniflardan biri oldu.. Hala da gorustugum kizlar vardir iclerinden.. Hatta sonradan itiraf etmislerdi; hocam sizi genc gorunce ezmeye calisacaklardi, sonradan durusunuzu gorunce en cok cekindikleri hoca oldunuz diye.. Ve asla höt höt de yapmazdım; sadece kendinden emin ve mesafeliydim..
Uzattim kusura bakma.. Kendini yetersiz ve beceriksiz hissetmelerine kesinlikle izin verme ve bransinda en iyisi olmaya calis.. O zaman daha yetkin oluyosun emin ol..

Peki velilerine görüşme şansınız yok mu?
Daha önce başka bir kadın öğretmene aynısını yapmışlar bu baya baya şımarıklık
Benim de aklıma derse girip guzel bı konuşma yapmak geçti ben sanırım öyle yapardım.

veliler isterse bizimle görüşüyor bizim öyle bi lüksümüz yok. gelen veli de azarlamak için şikayet etmek için geliyor

Oylama gerçekten saçma bir durum. Diğer öğrencilere bir zararları yokmuş, öğrenmek, bilginizden faydalanmak istemiyorlarsa onların sorunu, onların kayıbı.

O sınıfta kalırsanız, sizi yok sayanları siz de yok sayın bence.

sizin vicdanınız rahatsa 5 tane ergen için gitmeniz normal değil. boşverin o çağlarda cahillik oluyor işte.

Cogu ogrenci tipini gormus, tecrube etmis biri olarak soyluyorum; ozguvenin saglam olsun, kendinden emin dur ve seni saymalarini sevmelerinden daha cok onemse.. Bi arkadas tavsiyesi olarak gor bunlari da lutfen.. Herkes yerini, haddini bilecek..
Daha meslegimin 2nci senesindeyken tamamı kiz ogrenci olan bi sinifa giriyordum, bazilarinin bi bakışı vardi, ilk 1-2 ders elim ayagima dolasti resmen, tedirgin oldum.. Sonra dusundum, kendine gel dedim, kendini sevdirmek icin tavizler verirsen bu cok belli olacak ve sevgisini sana karsi kullanacak, istemedigi bisey oldugunda tafralara girecek.. Ayrica en kotu ogretmen bile senden en az 4 yil fazla okumuş; neyin havasi? Ve bransimdaki bilgimle, anlatim tarzimla ve dik durusumla devam ettim orda.. Allah'in izniyle oyle bi hizaya girdiler ki, en rahat ettigim siniflarsan biri oldu.. Hala da gorustugum kizlar vardir iclerinden.. Hatta sonradan itiraf etmislerdi; hocam sizi genc gorunce ezmeye calisacaklardi, sonradan durusunuzu gorunce en cok cekindikleri hoca oldunuz diye.. Ve asla höt höt de yapmazdım; sadece kendinden emin ve mesafeliydim..
Uzattim kusura bakma.. Kendini yetersiz ve beceriksiz hissetmelerine kesinlikle izin verme ve bransinda en iyisi olmaya calis.. O zaman daha yetkin oluyosun emin ol..

tamam. anladım. bu duruşu kaybetmemek için gidip dershane müdürüyle konuşmayı düşünüyorum. sınıftaki öğrencilerle de konuşma yapacağım. böyle bir oylamanın çok rencide edici olduğunu söyleyeceğim.

Sizi oylamaya sunacağına o beş kızı başka sınıfa göndersin. Müdürün yaptığı saçmalık.

iki öğretmeniz ve ikimiz de farklı konu sıralaması takip ediyoruz. başka bir öğretmenin sınıfına giderlerse eksik konular kalacak. o yüzden mecbur öğretmen değişikliği gerekiyro

oylamaya gerek kalmadan sizin o sınıfı bırakma şansınız varsa bunu yapın ve gerek kalmasın sizi onların göndermelerine. evet ergenler ve inatlaşmak hoş olmaz gelişimleri açısından ama yani ergenler diye de herşey istedikleri gibi olmayacak...
ayrıca dershane müdürü de daha çok öğrencileri "banknot" olarak görüp kaybetmek istemediği için böyle bir uygulamaya başvurmuş gibime geldi, adil olmak değil yaptığı.

Kızlar çeteleşmiş o grup dağıtılmalı daha önceki öğretmenide değiştirmişler müdür bunları göremiyecek kadar aciz mi ? Müdürle bu konuları konuştunuz mu ? Müdür esnek fikirli değil mi ?

bunları konuştum müdürle. dershane kan kaybediyor kaydını sildiren öğrenci sayısı artıyor başka seçeneğim yok dedi. o zaman beni de kaybettiniz demek istiyorum.

Benim de lise de böyle bir hocam vardı ben severdim ama sevmeyenler vardı.
Onun problemi de çok çok iyi dostane biriydi ama ders anlatması yetersizdi.
Ne için şikayet ettiklerini söylemedi mi müdür ?

bunları konuştum müdürle. dershane kan kaybediyor kaydını sildiren öğrenci sayısı artıyor başka seçeneğim yok dedi. o zaman beni de kaybettiniz demek istiyorum.

özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.

mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.

velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.

bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...

ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.

son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.

dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.

bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??

dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.

paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?

öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.

Ben de ogretmenim. Malesef her sinifla her ogretmenin elektrigi tutmayabiliyor. Dershanede hic gorev yapmadim ama normal bir okulda atiyorum cok yaramaz bir sinifla cok iyi anlasiyorsunuz ama cok uslu caliskan bir sinifla yok tutmuyor. Ya da tam tersi. Yaramazliklarindan bikiyorsunuz. Anaç davranmak cok ise yariyor cocuklarda. Mesela devamsizlik yaptiklarinda soruyorum "dun neden yoktun, merak ettim hasta miydin" bu cok dikkatlerini cekiyor. Diger ogrenciler de "hocam beni niye sormuyorsunuz" diyorlar. Ya da onlari merak ettigini dusunup kendileri onceden haber vermeye basliyorlar. Cok ozeline girmeden kendinle ilgili bir seyler anlatabilirsin. Bu da hoslarina gidiyor. Ben dogum iznindeyim su an. Hocam cocugunuzun ismini ne koyacaksiniz diye sordular. Ben de Seyfullah Bekir Han dedim. (En yaramaz 3 ogrencinin birlesimi) cok hoslarina gitti. Siz zit gitmemissiniz ama zit gitmek daha da kotulestiriyor. Buzlari cozmeye calisin. Ama ogrencilerde "kovulmamak icin bize yag cekiyor" algisi olusturmadan. Bence diger siniflarinizla devam edin. Gercekten dedigim gibi elektrik tutmuyor bazen. Bu siz basarisizsiniz anlamina gelmiyor.

Benim de lise de böyle bir hocam vardı ben severdim ama sevmeyenler vardı.
Onun problemi de çok çok iyi dostane biriydi ama ders anlatması yetersizdi.
Ne için şikayet ettiklerini söylemedi mi müdür ?

hayır söylemedi. sadece sizi istemiyorlar dedi.

özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.

mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.

velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.

bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...

ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.

son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.

dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.

bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??

dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.

paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?

öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.
3 5 KIZ öğrencinin şımarıklığından neden siz işinizi bırakcaksınız ki başka sınıfa devam edin hocam

benim öğrencilerimle hiç sorunum yok. onları yaptıklarına rağmen seviyorum. çünkü bi arsızlıklarını ya da seviyesiz tutumlarını görmedim.daha gözleri açılmamış masum görünüyorlar gözüme. benim sorunum dershane müdürüyle.

hayır söylemedi. sadece sizi istemiyorlar dedi.
Siz bir sorun neden istemiyorlar.
Baktın gerekli bir sebep yok.
Çık işte çıkışta da o sünepe kızalrı tut ağzına geleni söyle.
Aklı fikri erkek olan, kendini kanıtlamaya çalışırken kendinden olan mahlukatlara biri dersini vermesi lazım.

Ne demek öğrenciye oylama yaptırıp ona göre öğretmen değiştirmek. Nefret ediyorum dershanecilikten. Ezdirmeyin kendinizi öğretmenim. Kabul etmeyin oylama falan.

Back
X