• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız öğrencilerim

Siz bir sorun neden istemiyorlar.
Baktın gerekli bir sebep yok.
Çık işte çıkışta da o sünepe kızalrı tut ağzına geleni söyle.
Aklı fikri erkek olan, kendini kanıtlamaya çalışırken kendinden olan mahlukatlara biri dersini vermesi lazım.

bunu sorsam anlatamıyor diyecekler. öğrencilerle konuşma yapmaya gideceğim sınıfa. kararımı verdim.

Ne demek öğrenciye oylama yaptırıp ona göre öğretmen değiştirmek. Nefret ediyorum dershanecilikten. Ezdirmeyin kendinizi öğretmenim. Kabul etmeyin oylama falan.

tamam kabul etmeyeceğim. kararımı verdim.

benim öğrencilerimle hiç sorunum yok. onları yaptıklarına rağmen seviyorum. çünkü bi arsızlıklarını ya da seviyesiz tutumlarını görmedim.daha gözleri açılmamış masum görünüyorlar gözüme. benim sorunum dershane müdürüyle.
Evet cok asagilayici bir tutum bir ogretmen icin :(

benim öğrencilerimle hiç sorunum yok. onları yaptıklarına rağmen seviyorum. çünkü bi arsızlıklarını ya da seviyesiz tutumlarını görmedim.daha gözleri açılmamış masum görünüyorlar gözüme. benim sorunum dershane müdürüyle.
dersane müdürüne para akıyo bi öğrenci bi öğrencidir onların gözünde bence o adamda öyle düşünüyo bence

özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.

mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.

velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.

bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...

ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.

son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.

dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.

bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??

dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.

paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?

öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.

Maalesef özel kurum oldugu icin öğrencilerede müşteri gozüyle bakıldığı için sizin degilde ogrencilerin sozu daha onemseniyor

Bence hic istifa falan etmeyin insallah sınıfınızı degistirirler ve siz o ogrencilerle daha özveriyke calisirsiniz basarinizida idarenin ve igrencikerin gozune sokariniz

Bence mudurle konusunda o ogrencilerin denemelerine bir bakilsin tek problemleri basarisiz dersleri sizin derslerinizmiymis

Benzer bi sorunuda bi arkadasim devlet okulunda ogretmen ve idareci sirf kendini ogrencilere sevdirebilmek icin okulu daha iyi yere getirebikmek icin ogretmenler ustunde baski kuruyormus ogretmenden cok ogrencilerin sozune itibar ediyormus

Ogrencilerin onunde ogretmenleri rencide edecek davranislarda bulunuyormus

Bence hic iki uc kendini bilmez insan yuzunden isinizden etmeyin kendini belli mesleginizi seviyorsunuz ve is olsun diye yapmiyorsunuz

Ama derseniz yine meslegimi yapabilirim o zamsn sizim tercihiniz

Oylama yapılmadan kendi isteğinle o sınıfı bırakma şansın yok mu? Bu ne saygısızlıktır yahu. Eğitim sistemi 3-5 öğrencinin keyfine göre mi şekil alacak?

mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.

velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.

bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...

ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.

son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.

dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.

bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??

dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.

paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?

öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.

Garip bi durum üzücü.Ne desem bilemedim.Kızlar ne kadar şımarıkmış.Oylama size haksızlık bence.Bırakırsanız da hocayı dersaneden attırdık olacak adı.Şaşkınım,Allah akıl fikir versin.

Benzer bi sorunuda bi arkadasim devlet okulunda ogretmen ve idareci sirf kendini ogrencilere sevdirebilmek icin okulu daha iyi yere getirebikmek icin ogretmenler ustunde baski kuruyormus ogretmenden cok ogrencilerin sozune itibar ediyormus
[QUOTE/]
Ben de bunu yaşadım.Öyle üzüldüm ki.Çocuklar müdüre şikayet etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdi.Çalışmayp sürekli anlamadım ben anlamadm diyorlardı.

26 yıllık zümreme de aynısını yapmışlardı.Sırf müdür o koltukta daha çok oturayım diye dinlerdi çocuğu da aileyi de.Öncesinde genel olarak sevilen bir öğretmen olarak ağırıma gitmişti.

Eşimin tayini çıktı şehir değiştirdik.Artık ne olduysa aynı çocuklar beni arıyor,soru gönderiyor,beni çok özlediklerini söylüyorlar.Teog başarıları da yerlerde.Müdür de koltuğundan düşmüş.

Son düzenleme:
Lorentz Lorentz siz sınıfı bırakmayın, onların sınıfı değiştirilsin. Gerekçe olarak da sınıf düzenini bozduklari gösterilsin. Ne münasebettir yani?

İleride (becerebilirlerse) üniversiteyi kazandiklarında da mı "ay biz bu profu beğenmedik, oylama yapılsın bize yeni prof gelsin" diyecebilecekler?

Ben olsam o sınıfı kesinlikle bırakmam.

Müdürünüz de "eğitimci" ise böyle bir oylama yapmaz.

Çok üzücü olsa gerek sizin için, ben olsam ben de çok kırılırdım bu duruma. Fakat bi mahcubiyet de hissetmezdim. Sonuçta benim bu durumda en ufak bi hatam yok. Sadece bu şımarık kızlar adına üzülürdüm sonuçta siz orda kendinize bir misyon yüklemiş, eğitim adına elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz ve birileri bu iyiliği görmezden geliyor, üzücü.. Keşke erkek arkadaşlarını düşündükleri kadar derslerini düşünselerdi de sınavları iyi geçseydi... Yeriniz de olsam sınıf değiştirme imkanım varsa 'kendi isteğimle' değiştirir bu kızlarla da üstü kapalı fakat okkalı bir konuşma yapardım...

Bence bu kadr kendinize haksizlik yapmayin isinizi cok sevdiginizi soylediniz bazi geveze ogrenciler icin degmez baska siniflarda isinizi yapsaniz daha guzel olur siz onlara ilim öğretiyorsunuz böyle ogretmenler zor bulunur diger ogrencilerin sizin gibi birine ihtiyaci var

Ben olsam oylamaya gerek yok o sınıf bırakıyorum derdim. Oylama nedir yaaa...

3-4 tane haddini bilmez edepsiz yüzünden neden bu duruma duseceksin??
Ben senin yerinde olsam inadina o sinifla devam eder o kizlarinda burunlarindan getirirdim...
Birakacaksam da kendi istegimle olurdu bu o simariklarin oylamasiyla degil...
Simdi ki ergenler cidden baska alemde yasiyorlar...

Oylamamı
Saka mı bu insan
Ogrencıler terbıyesız mudur ondan da terbıyesız
İdarecı olacak sahıs resmen ogretmenı ıtıbarsızlastırıyor cunku orayı tıcarethane olarak goruyor

Ne terbiyesiz bir gençlik yetişiyor, hayretler içindeyim.
Siz onlar için bırakmayın ama gidin sınıfta konuşun. Erkek arkadaşlarını kıskanmak ne demek? Aileleri yok mu bunların hiç edep terbiye, saygı öğretmemişler mi? Yazık!

böyle bir oylamaya asla müsade etmeyin, kişisel olarak sizi değil bütün mesleği değersizleştirmek olur bu!
çok mu zor sınıfı değiştirmek, o sınıfı başka öğretmene verecekler bitecek, ama oylama olayı bambaşka bir yere taşır.

Birkaç ergen yüzünden işinizden vazgeçmeyin,5 kişilik grubun acilen dağıtılması lazım,muhtemelen birbirlerini saçma sapan sebeplerden ötürü gazlıyorlardır. Ayrıca oylama olayı cidden çok saçma.

Bir öğretmen olarak diyorum ki asla böyle bir soru sorulmamalı öğrencilere . Ne demek ya öğretmeni istiyor musunuz diye sorup çoğunluğa göre hareket etmek . Şımarık bir kaç çocuğun egosunu tatmin etmek .Mesleğimizin bu kadar ayaklar altına alınmasına izinn vermeyin lütfen . Müdüre söyleyin ve ben bu sınıfla devam etmek istemiyorum diyin . Başka sınıfla devam edin . Maalesef öğretmenler şu sıralar feci itibarsızlaştırılıyorlar aynısı da devlette şu anda gündemde ,öğrenci ve veli öğretmenin performansını değerlendirecekmiş!!!! Bu sistemi getirmeye çalışıyorlar. Bu demektir ki artık veli ve öğrenciye yaranma devri başlayacak . Öğretmen mesleği ayaklar altına alınacak ! Yazık ki yazık böyle kutsal bir mesleğe ...

Back
X