Kız tarafı ne alır çıldıriciğimmm

en başta anlaşılsa sonradan böyle kurnazlık yapmasalar tartışmıcaz biz de yatak odaaıyla mutfak için tencere tava elektronik hepsini aldık dün halıları alıyorlar yatak odasıyla mutfağı dümenden ayırıyolar duruma göre alınır diye buna sinirleniyorum
Alırsan ölür müsün? Kendi yaşayacagın evin gereklerini damadın anne babasından beklemek gelinin anne babasından beklemek çok itici ve çirkin bir ev kuramayacaksanız evlenmeyin sonra vay altınları aldılar diye dert yanıyorsunuz yahu koca yetişkin insanlar ailelerine nasıl bu kadar yüklenir hiç insan utanmaz mı? Bu düşünce ne zaman bitecek inşallah o günleri görürüz

en başta anlaşılsa sonradan böyle kurnazlık yapmasalar tartışmıcaz biz de yatak odaaıyla mutfak için tencere tava elektronik hepsini aldık dün halıları alıyorlar yatak odasıyla mutfağı dümenden ayırıyolar duruma göre alınır diye buna sinirleniyorum

Kurnazlık, dümen?
Nasıl söylemler bunlar ya hu...
Evlilik kurumu değil ticarethane sanki...

Mutfak masam bekar evinden gelme sandalyelerin de 4 tanesini 100 liraya aldık evlendikten aylar sonra
xenforo-smilies-kk48.gif

En tatlı yemeği nerde yedik ama biliyor musun? Evimize yatak dışında hiçbir eşya gelmemişken yatağın poşetini söküp sofra bezi kartonlarını da tepsi yapıp bimden aldığımız ıvır zıvırı yerken!!

Evet Allah ağzınızın tadını bozmasın bırakın o mu aldı bu mu aldı demeyi güzel günlerin tadını çıkarın :KK66:

Bizim de yediğimiz en güzel yemek ayakkabılığımızı kurmaya çalışırken tahtaların ve çivilerin arasına oturarak yediğimiz sandviçti. Hey girdi günler :)

Konu sahibi, takılmayın arkadaşım böyle şeylere. Ortak yapın ne olacak? İki kişi evleniyorsunuz niye her şeyi eşinizin üzerine yıkmaya çalışıyorsunuz.

Bizim adetlerimizde aslinda kiz tarafi yatak odasi dahi almaz ama kim ne yaparsa şanindandir mantigiyla yatak odasini a dan z ye aldik,mutfak esyalari,ankastre set,2. Tv vs. Uzerimize duseni aldik.Sonucta sizin yasayacaginiz ev,kurnazlik olarak bakmayin cunku 2 ailede zaten dugun doneminde maddi olarak yipraniyorlar,bazi eksiklerinizi evlendikten sonrada tamamlayabilirsiniz.

bız hıc evlenırken sunu sız bunu bız alıcaz dıye konusmadık ...
esımle ben gıttık mobılyaları alırken mesela oturma odasını cok begendım bunu ben alımmı dedım :KK70:
olur dedı
mutfak masasını begendım bunuda ben alcam dedım olur dedı :KK70:
beyaz esyacıda ankastre set ıle bulasık makınasınıda ben alcam dedım onada oluır dedı :KK70:
sonra mutfak halısını ve perdesınıde ben aldım ,mutfak esyalarını eksıksız aldım elektronık esyaları
gerı kalan salon takımı yemek odası takımı yatak odası takımı evın tum halı ve perdelerı buzdolabı ve camasır makınası avızeler ayakkabılık vestıyer gıbı dolaplarıda o aldı
ev tekstılı yorgan nevresım gıbı seylerı kayınvalıdemde almıs bende almıstım oda yarı yarıya oldu hıc kararlastırmamıstık bıle almak ısteyen ne aldıysa aldı
ev ıcı gıymeye terlıgı bıle bende almıstım kayınvalıdemde almıs
bızde hersey yarı yarıya oldu tek tarafacok yuklenılmedıgı ıcın herseyınde en ıyısı oldu
kendılıgınden gelıstı
hatta kayınbabam herseyı kendılerı alcakmıs gıbı ayarlamıslar kendılerını tesekkur ettıler bıze
sonucta evınıze alıyosunuz sen sunu al ben bunu demek veya bunun ıcın tartısmak bana cok kotu gelıyor

Iste o yuzden kvalide oldugumda tek cop bile almam ben.. kadin butun evin esyasini yapmis bir yatak odasinin halisini almadi diye ne kurnazligi kaliyor ne dumen cevirmesi.. tabak, tencere ve televizyon haricinde evinize ne aldiniz konu sahibi?

Kızlar bütün eşyalarım tamam ama dün halıyla perde almaya gittik mutfağın ve yatak odasının halısı yerleşince bakılır bahanesiyle alınmadı bi de mutfak masam alınamamıştı bugün nişanlıma niye almadık dedim kız tarafının dedi peki ozaman perdesini niye aldınız onu ayırıyosanız dedim zoruna gitti tartıştık masayı ilkkez duyyorum nişanlım babasının laflarıyla bana geliyo gibi hissediyorum farkındayım düğün yapmak ev kurmak zor iş ama kalbim kırıldı lütfen fikrinizi paylaşın
benimde eşim aldı herşeyi beyaz eşyaların hepsini salon takımı oturma odası yemek masası halılar hepsini eşim aldı bizde tv bütün odanın perdeleri yatak odası mutfak masası diğer ne gerekliyse ailem aldı fazla fazla annesigilden bir bardak dahi gelmedi bunun içinde hiç kavga çıkarmadım buzdolabınıda ailem doldurdu yuva kurmak kolay değil tabi ki bence bunu ikiniz halledin aileler karışmasın kendi aranızda plan yapın onlara bırakın gerisini bizde gerçi muhattap olduğumuz tek eşimdi aldığımız eşyaları dahi gidip babam ayarladı tanıdık diye düğün salonunu falan zor iş yani yine size alınıyor birşeyler şükredin

mutfak ve yatak odası normalde kıza aittir canım.
ayrıca bu dönemde senin benim mi kaldı ki?

mutfak masa sandalye tabak çanak, küçük ev aletleri, fırın, mutfak tv. yatak odası, antre halıları, oturma odası perdesi, süpürge ve çamaşır makinesini biz aldık (6 yıl oldu evleneli atlamışta olabilirim). ne altın ne birşey istemedim... onlarda geri kalanını aldılar... olması gerekende buydu bana göre.

şimdiki gençleri görünce çok şaşırıyorum.

ilerde oğlum olur ve evlendirmek nasip olursa böyle geline ya hiç bir şey almam yada yeni ev açmam. gelsinler yanımda kalsınlar. her şeyi dört dörtlük istesin. sonra yok efendim masa almadı diye kurnazlık yapan ben olayım.

Açıkça diyemicek kadar samimiyetsiz olmamalı 3kuruşluk şey yüzünden ilişki yıpranıyo yanlış laflar ediliyo iki taraf birbiriyle ilgili kötü şeyler düşünmeye başlıyo

o zaman sizde lafını etmeseydiniz...neden mutfak masasını almadınız diye lafını eden sensin !!! demek ki önem veren sensin !! nişanlın haklı bence

A dan z ye yatak odası ve mutfak (buzdolabı hariç) eşyalarını ailem aldı (halı perde avize mutfak masası vs dahil) Salon objelerimi, kocaman tablolarımı annem aldı. Hatta salon halısının bir tanesi küçük gelmişti eşim işte olduğu için gidip ben değiştirdim ve fark ücretini ailemin kredi kartından çektim. (ben mezun olur olmaz evlendiğim için hiç çalışmadım) Eşime kalsa herşeyi o da alabilirdi nitekim salon takımı oturma odası ve televizyon halılar ve perdeleri kredi çekip aldı. Ailesi 5 lira yardım yapmadı. Sonuç, kafam rahat. Ailem en az eşim kadar yardım etti, ortak olmuş oldu, kimseye minnet etmedik. Siz de bir halı ve perde için laf etmeyin ettiğinize değmez çünkü.

Mutfak (beyaz esyalar haric)ve yatak odasindaki tum detaylar kiza ait olur..ama ayet yok adet yani..ne guzel perde masrafindan kurtarmis sizi daha ne istiyorsun..bunlar icin tartismaya deymez..kimin gucu neye yetiyorsa

Mutfak masası halısından bu kadar tartışma olağan değil bence

Adet vs de eskiden masa mı varmış ser sofra bezini ye zaten Kv nin evinde gelinsin

Adet dönemi geçeli çok oldu ama yatak odası perdesi halısı bütündür

Mutfak masası da mutfağa dahil mutfakta halınfikri bana uymaz ama siz istiyorsanız o da mutfak için

Sorununuz konuşmamak yani hepsi aynı yerden alınsın ben de şunu alırım vs dememişsiniz

Bu arada 250 tl mutfak masası sandalyesi bu kadar olay yaratılır mı

Bak 2 tava aldı almadı diye biten evlilikler gördüm ben sakin olun ilişkinizi yıpratmayın

Mutfak,yatak odasinin her seyini benim bildigim kiz tarafi alir perde,hali,mutfsk esyalari falan

Halı Dediğiniz kaç paralık şey Allah aşkına?
Bunun için bu kadar kendinizi ve karşı tarafı yıpratmaya değer mi?
bdv de öyle şeyler görüyorum ki hayat bumudur diyordum..
boşu boşuna huzurluk çıkacak.. 500 TL masa olmasın 100Tl lik birşey alın ama huzurunuz olur..
eviniz çok güzel olsun evet.. Ama bunu karşı taraftan beklemeyin.. beraber çalışıp yapın..

Back
X