Kız tarafı ne alır çıldıriciğimmm

Sinir oluyorum şu olaya erkek tarafı kız tarafı ya sonuçta ortak birşey oluyor biz herşeyimizi kendimiz yapıcaz ortak ikimizin emeği olacak kimseye laf düşürmicez en güzeli

Şu erkek tarafı onu alır kız tarafı bunu alır muhabbetlerinden bi kurtulun artık yaa. Biz eşimle evlenirken ailesinin durumu çok iyi değildi herşeyimizi eşimle ikimiz aldık. Ben işim gereği ondan daha iyi maaş alıyordum ve kız tarafı onu almaz bunu almaz denilen şeylerinde büyük bir kısmını aldım hiçte eşime bunu söz konusu dahi etmedim ettirmedim. benim param yetmediği yerde o aldı onun yetmediği yerde ben aldım. Allaha çok şükür herşeyimiz istediğimiz gibi eksiksiz oldu. Sizler daha birlikte yaşamaya başlamadan bile bu tarz şeyleri sorun etmeniz bence hiç hoş değil. (iki taraf içinde söylüyorum bunu) Dünya malı geçici önemli olan huzur mutluluk. Tabiki yeni evleneceksiniz insan herşeyin en güzeli olsun eksiksiz olsun ister. Ama böyle küçük şeylere takılıpta daha en başından aranıza değmeyecek şeyleri sorun etmekten vazgeçin. Herşey zamanla alınır, çalışarak birbirinize destek olarak mal mülk edinilir. Önemli olan saygıyı sevgiyi yitirmemek.

Ben evlenirken haliyi, perdeyi ve mutfak esyalarini aldim.
Esim de evin kalan tum esyasini aldi. Elektronik namina aldigim tek sey firin ve kucuk ev aletleriydi.
Biz yok bulasik mk sen al yok koridorun halisini sen al demedik.
Hali yorgan nevresim vs vs de annem ne aldiysa esimin annesi de onu aldi. Onlar kiz tarafina ait diyip cekilmediler. Ya da benim ailem perdeleri halilari kiz mi yapar demedi.
Esimin aldigi tum esyalarin borcundan 3 bin tl kadar kaldi, onu da beraber odedik.
Asagi yukari ayni masrafi yaptik ev için. Kimse de daha fazla yapmaniz lazim ama demedi. Ya da digerine minnet etmedi.
Mutfak masasi dedigin 300 500 lira bir sey. Huzurdan onemli degil.

Sanki kiz ile erkek degil de kiz tarafiyla erkek tarafi evleniyor ;) guzel ulkemin guzel adetleri

bende çok düşünüyordum nasıl olacak bu ev kurma işi diye çünkü nişanlımın ailesi kendilerine yalvartarak bişrşeyler yapmaktan mutlu oluyor.ailemi ikna ettim ve ne kendi ailem ne onlar karışacak.nişanlımla ben yapcaz herşeyi.evimde söz haklarıda olmayacak Allaha şükür maaşım var.canım annem hala biz üzerimize düşeni yapsaydık adettir kızım diyor ama inat değil mi sırf onlar yüzünden anneciğim belki masraf yapamayacak ama mutlu olacak inşallah.
bu devirde kimseye minnet etmeyeceksin

Siz bence abartmayın hıc .. Alın halınızını perdenızı masanızı... İki kurusluk dedıgınız seyler ıcın canınızı sıkmaya da degmez ki.. Kimseye kızmanıza da gerek yok..

Benimki zaten yaptığı bütün masrafları kendi birikimiyle yaptı ona rağmen ailesi herşeye karıştı nkadar ortak da yapılsa kendinde yapsan huzursuzluk çıkaran çıkarıyo mesele 3 5 kuruş değil takındıkları tavır söyleyiş tarzı bunlar önemli benim nişanlım hayatta kız tarafı alır gibi bi laf kullanmazdı babasının lafı o

Valla kim ne alir bilmiyorum

Dügünümüde kina gecemide esyalarimida , Esimle beraber aldik Onun ailesi hic biseye karismadi benim ailemde esya konusuna karismadi ama ufak tefek seylerin hepsinide ailem almisti..

Yok uzatmadım hiç eşyalarda da üstüme düşeni alıcam kalanlardan, bizim ilk düğün onların 3 oluyo bilmiyoduk gerçekten. Söylenmesi gerekirdi en azından.

en başta anlaşılsa sonradan böyle kurnazlık yapmasalar tartışmıcaz biz de yatak odaaıyla mutfak için tencere tava elektronik hepsini aldık dün halıları alıyorlar yatak odasıyla mutfağı dümenden ayırıyolar duruma göre alınır diye buna sinirleniyorum
Yatak odası takımı ve mutfağın tüm ihtiyaçlarını,halı ve perde dahil kız evi alır bizde.
Niye bu kadar sinirlendiniz anlamadım.

Özellikle çifler farklı memleketliyse bu tarz konular çok çıkıyor. Biz bunu önlemek amacıyla eşimle konuşmuştuk,çeyiz dışında herşey (mobilya+halı+perde+beyazeşya) aileler tarafından ortak alındı. Biz gittik beğendik daha sonra aile büyükleri gittiler anlaştılar, aldırlar. Ben şahsen alınan hiç bişeyin fiyatını,nasıl alındığını bilmem. Evlenecek çiftlere öneririm :KK45:

valla biz hiç bu konuları konuşmadık bile.ben yalnız yaşıyordum koltuk takımı vs.yeniydi onları taşıyoruz şimdi.yatak odası,beyaz eşya alıcaz.onlarıda beraber yaparız dedim.ne var bunda?ailelerimizden yardım talep etmeden yaşayabiliyorsak evlenebiliriz zaten,aile yardımıyla yaşıyorsak evlenmekte hata bana göre.iki birey olarak siz konuşmalıydınız bunları en başında.ama olmuyorsa uzatmayın belki çok masraff yapmışlardır siz alın.

Konuyu size danışmasam kavgamız sürcekti çünkü bizde böyle bişey yok erkek tarafı ayırmaz alabildiği herşeyi alır adetlerimize göre canımo sıkan tek şey konuşulmayıp sonradan sinsice halının filan başka saçma bahanelerle ayrılması sinek küçük ama mide bulandırıyo malesef

Bütün evlilik Arifelerinde aynı şey insanın dengesi bozuluyo yaaa valla bak canım durumunuz varsa alın masayı canını sıkma ya değmez erkek tarafinin yapmadiklarini değil yaptiklarini düşün yoksa mutlu olmakta zorluk cekersin

Bütün evlilik Arifelerinde aynı şey insanın dengesi bozuluyo yaaa valla bak canım durumunuz varsa alın masayı canını sıkma ya değmez erkek tarafinin yapmadiklarini değil yaptiklarini düşün yoksa mutlu olmakta zorluk cekersin

Haklısın canım

Back
X