Kız tarafına tanışmaya gidilecek kardeşim için abla olarak gitmesem olurmu ?

Ben kardeşinizin yerinde olsam ve siz çocukları bahane edip gitmeseniz herhalde aylarca konuşmam sizinle.
Anne babadan sonra diğer yakın kişi abladır.

Uzak dediğiniz kardeş Amerika’da mı yaşıyor? Bir bilete bakar bu iş. Hayatında 1 kez evleneceği düşünülürse diğer kardeşin de ayarlayıp gelmesi lazım bence. “Buna gelemiyorum ama ikinciye mutlaka gelirim canım kardeşim” durumu olamaz.

Bilmiyorum ya bana garip geliyor. Bizim ailede böyle şeyler yok. Olamaz. Kabul de edilemez.

Evlilik gibi önemli bir kuruma adım atılacak. Abla olarak onun yanında olmayıp ne zaman olacaksınız.

biraz abartmadınız mı?
söz değil nişan değil.
tanışma.
aileler birbirlerini ilk defa görecek.2 satır muhabbet etmek ister, tanımaya çalışacaklar.
ortada iki çocuk peşinde koşan, aman ona dokunma, bunu yapma diye gerilen biri olacak.
bence bu tarz yerlere 2 küçük çocukla gidilmemeli.
insanlar gittiği yerden bir şey anlamıyor ki bu önemli bir yer.
çocuklar sadece yoldan bile o kadar saat arabada kaldıkları için, indiklerinde hareket etmek, koşmak isteyeceklerdir.
evde gerçekten zaptetmek zorlaşacak. uykuları gelecek sorun..
çay servisi yapılırken gerginlik.
bence gitmemeli.

kardeşi ile önceden konuşur, bunları anlatır.
ertesi günü, kızı arayıp, bahanesini söyleyip, en kısa zamanda tanışmak için can attığını söyler oldu bitti.

biraz abartmadınız mı?
söz değil nişan değil.
tanışma.
aileler birbirlerini ilk defa görecek.2 satır muhabbet etmek ister, tanımaya çalışacaklar.
ortada iki çocuk peşinde koşan, aman ona dokunma, bunu yapma diye gerilen biri olacak.
bence bu tarz yerlere 2 küçük çocukla gidilmemeli.
insanlar gittiği yerden bir şey anlamıyor ki bu önemli bir yer.
çocuklar sadece yoldan bile o kasarsalar arabada kaldıkları için, indiklerinde hareket etmek, koşmak isteyeceklerdir.
evde gerçekten zaptetmek zorlaşacak. uykuları gelecek sorun..
çay servisi yapılırken gerginlik.
bence gitmemeli.

kardeşi ile önceden konuşur, bunları anlatır.
ertesi günü, kızı arayıp, bahanesini söyleyip, en kısa zamanda tanışmak için can attığını söyler oldu bitti.

İlk görüşme olduğu için abartmadığımı düşünüyorum. Ailece ilk görüşme çünkü.
Dışarıda bir yerde karşılaşma değil ki. Artık işler resmileşecek, bu da ilk adımı.
Benim için önemli.
Benim kardeşim gelmese uzun süre kırgın kalırım.
Ama bu forumda görüyoruz çok değişik aile ilişkileri var. Olabilir. Gitmeyebilir. Farz değil. Kanunla da emredilmemiş.
Üstelik kız arkadaş da ısrarla davet etmiş, çocuk olduğunu bile bile. Yani belki o tarafa da yakınları “aaaa damadın ablası gelmedi mi, diğer ablası da mı gelmemişti” diyecekler. Kızı düşürecekleri durum da hoş değil bence.
Tek taraflı bakmamak lazım. Çocuk dediğin ne kadar yaramaz olabilir ki?

Erkek kardeşim için bulunduğumuz ile 2 buçuk saat uzaklıkta biyere gideceğiz kiz tarafının ailesiyle tanışma yemegine özel arabayla fakat benim biri 3 buçuk biri 1 buçuk yaşında iki kizim var biraz yaramaz oldukları için çekiniyordum yabancılar çocuklar durur mu aGlarmi gitmesemmi diyordum diger kiz kardesim uzak o gelemeyecek sadece ben varim kardes olarak ben gitmesem ayip olurmu gitmem gerekmezmi gonlum gitmek ister ama.cocuklardan dolayi cekindim kardesimin kiz arkadasida ablanda gelsin ne olacak bizde cocuk gorduk bisey olmaz demis sizce ne yapayim teyzem.falan iki çocukla ne.yapacaksin gitme bence diyor :/ annem babam.kardesim dayım ve yengem olacak kalabalık değiliz birde iftara tanışmaya giderken sizce ne goturulur onuda sormuş olayım tatlı yeterli olurmu
Siz kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz öyle yapın. Ben bu tip özel günlerde ailelerin bir arada olmasından yanayım ama aynı zamanda çocuk da getirilmemesinden .ancak malum melekleriniz çok küçük birakilamazlar. Ben erkek kardeşimin tanışma isteme merasimlerinde bulunmustum ailecek çok güzel vakit gecirmistik o yüzden yavrularinjzi da alıp gidin bence ben olsam öyle yapardım ama elbette sürekli onlarla alakadar olun .
Hayırlı olsun 🙏🏻

Ben kardeşinizin yerinde olsam ve siz çocukları bahane edip gitmeseniz herhalde aylarca konuşmam sizinle.
Anne babadan sonra diğer yakın kişi abladır.

Uzak dediğiniz kardeş Amerika’da mı yaşıyor? Bir bilete bakar bu iş. Hayatında 1 kez evleneceği düşünülürse diğer kardeşin de ayarlayıp gelmesi lazım bence. “Buna gelemiyorum ama ikinciye mutlaka gelirim canım kardeşim” durumu olamaz.

Bilmiyorum ya bana garip geliyor. Bizim ailede böyle şeyler yok. Olamaz. Kabul de edilemez.

Evlilik gibi önemli bir kuruma adım atılacak. Abla olarak onun yanında olmayıp ne zaman olacaksınız.
Kardesimle konuşmuştum abla.kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap gerçekten bennalinmam demisti yoksa gönlümden gitmek geliyor tabiki istemem mi sadece çocuklarımyaramaz burnumdan getirirlerdi mahcup olurmuyum diye çekindim rahat otursunlar istedim gitmeye karar verdim zaten öyle görünüyor idare edeceğiz artık diger kiz kardeşim biraz rahatsız öyle yola çıkmasını istemedik aslında baya uzun yoldan gelecek hasta olduğu için inşallah istemede bulunur oda

bence kendinizi kasmayın çocuk onlar sonuçta tabiki de şımarcaklar belirli bi yaşa gelinceye kadar. Gitmezseniz kardeşinize ayıp olur.

normalde tanısmaya evet cocuk goturulmez ama bunlar sızın cocugunuz yanı bır nevı gelının yegenlerı akrabaların dıdısının dıdısı degıl cocuklarla bırlıkte gıdın gıderken tatlı da alın tatlı yıyelım tatlı konusalım mınvalınde gelecek mısafır elı bos gıtmemelı dıye buyuk ıhtımal tatlı getırırsınız dıye tatlı yapmamıs bıle olabılırler cunku ...

hıc cekınmeyın benımde esımın kucuk yegenı vardı cekındıler bıraz hareketlı dıye aynı sızınkı gıbı oldu ben askolsun ne munasebet cok kırılırım boyle dusunmenıze her zaman evımıze gırıp cıkacak yabancının cocugumu benım yegenım artık o demıstım hoslarına gıtmıstı kız tarafıda benzer yaklasım sergılemıs cekınmeyın gıdın :)

Çocuklarımın rahatı herşeyden önemli oldu hep .Hasta olsa sen uğraşacaksın .Gitme sakın.
Tatlı yeterli.

Ablamin aile tanismadinda damadin kucuk yegeni o kadar yaramazlık yapti ki,tek sohbet konusu oydu. Sonra yanlislikla tatliyi devirir-borcami kirdi. Süpürge falan actik . En son da döne döne annemin dunurler gelecek diye yıkamaya gönderdiği haliya kustu 😂😂😂
Ne demek istediğinizi anliyorum yani.
Yasarken biraz rahatsiz edici ama tum aile olarak o günü nese ile hatirliyoruz. Belki de o asiri haşari kiz olmasa ortamda gürültü-konusma olmayacakti da derin bir sessizlik olacakti. "Iyilik saglik. Eeee daha daha ne haber?" Diye

Canım sen evlisin çocukların var bunu herkes biliyor yaramaz olsun olmasın onlar senin evlatların sizi kabul eden böyle kabul etsin yaramazlik yapicaklar diye çocuklarımı bir yere emanet edemem ya orda başına bir şey gelirse yanımda götürürüm çocuklarımı bende giderim o yemeğe😉😉😉

yakın dönemde etrafınızda küçük çocuk oldu mu?
2 ve 4 yaşındaki iki oğlumla gitsem, orada kimse birbirinin ne dediğini anlamaz, o kadar söyleyeyim.
hele de arabadan ineceğiz.
çocuklar zaten bir süredir kısıtlı alanda kalacak. ilk yapmak isteyecekleri koşturmak olur.
ki benim büyük artık laftan anlıyor. ona rağmen...
üstelik özellikle kalabalık ortamda çay servisi beni çok geriyor, çünkü çocuk bu koşar, çarpar, devirir. allah korusun, yanar.
hanımefendinin eşi de yanında olmayacak.
2 çocukla tek başına baş etmek zorunda.
e büyüklere öyle bir ortamda al çocuk bak denmez. iki satır konuşmak için bir aradalar zaten.

çocuklarım ev ortamında kuralları, düzenleri olan çocuklar. hani öyle başıboş yetişmiş değiller.
ama sonuçta çocuklar. ilk gittikleri yer değişik gelebilir.
benimkileri araba yolculuğu aşırı sıkıyor mesela. 1 saatten uzun gittiğimiz yerlerde çoğunlukla 10 dakika mola veriyoruz, bir yerden sonra araba koltuklarında oturmak istemiyorlar.

bir diğer mesele de çocuklar arabada kucakta falan olacaksa, ilk kez karşılaşacakları insanların karşısına buruşuk ve muhtemelen çocukların ya salyasının, ya gözyaşının ya terinin ıslattığı kıyafetlerle çıkmış olacaklar.

evet çok detay düşünüyorum. çünkü genel anlamda özenli yaşıyorum.
İlk görüşme olduğu için abartmadığımı düşünüyorum. Ailece ilk görüşme çünkü.
Dışarıda bir yerde karşılaşma değil ki. Artık işler resmileşecek, bu da ilk adımı.
Benim için önemli.
Benim kardeşim gelmese uzun süre kırgın kalırım.
Ama bu forumda görüyoruz çok değişik aile ilişkileri var. Olabilir. Gitmeyebilir. Farz değil. Kanunla da emredilmemiş.
Üstelik kız arkadaş da ısrarla davet etmiş, çocuk olduğunu bile bile. Yani belki o tarafa da yakınları “aaaa damadın ablası gelmedi mi, diğer ablası da mı gelmemişti” diyecekler. Kızı düşürecekleri durum da hoş değil bence.
Tek taraflı bakmamak lazım. Çocuk dediğin ne kadar yaramaz olabilir ki?

Ablamin aile tanismadinda damadin kucuk yegeni o kadar yaramazlık yapti ki,tek sohbet konusu oydu. Sonra yanlislikla tatliyi devirir-borcami kirdi. Süpürge falan actik . En son da döne döne annemin dunurler gelecek diye yıkamaya gönderdiği haliya kustu 😂😂😂
Ne demek istediğinizi anliyorum yani.
Yasarken biraz rahatsiz edici ama tum aile olarak o günü nese ile hatirliyoruz. Belki de o asiri haşari kiz olmasa ortamda gürültü-konusma olmayacakti da derin bir sessizlik olacakti. "Iyilik saglik. Eeee daha daha ne haber?" Diye

😅 bir de anneye sorun.
yazık ne kadar gerilmiştir.
siz ne güzel anlayışlı olmuşsunuz, ki normali budur.
kendi ailemde küçük çocuğa karşı hep bu anlayışı gördüm.
ama aynı zamanda anlayışsız olanları da gördüm.
abarttığımı falan düşünen olacak ama dikkatli olmama rağmen, o kadar çok şeye maruz kaldım ki, evet artık abartıyorum.
yoldan geçen herkesin bir kadına ve çocuğuna,anneliğine müdahale etme hakkı var.

hmmm ama sen şımarık yetiştirmişsin (çünkü manyagım, kendimle zorum var)

bak olmamış bu çocuk, çok ağlıyor
(çaktırmadan çimdikliyor, özellikle ağlatıyorum)

çocuğu ağlatacagına versene elindekini
(hiç aklıma gelmemişti. elimdeki de arabanın anahtarı ama nolcak, yedeği var)

aç çizgi film otursunlar
(hazımsızlık yapıyor)

rica ediyorum kesin şu çocuğun sesini (çok da kibarlar rica ederler)

ay yok artık böyle pislik görmedim (pasaport kuyruğunda yerde araba ile oynayan çocuk gördüğünde)

yani şekerim sen de çok salmışsın kendini,
böyle giderse kocanın gözü dışarıya kayar
(günde 3-4 saat, bölük börçük uyuduğum 9 ay sonunda)

aaaaa ama sen hiç çocuk büyütüyorum deme. resmen kocan baktı çocuklara. çok şanslısın.
(evet şanslıyım da, kocam iskele babası değil diye neden suçluyum?)

demem o ki binlerce örnek sayabilirim size :)

ay nasıl yetiştirmiş çocuğu’ndan tutun,
hep kontrol altında tutsam çocuğu sıkıyor diyenler,
birazcık serbest bıraksam çok rahat diyenler 🤣
o yüzden kimse kusura bakmasın.
en küçüğü 4 yaşına gelene kadar çocukların düzenine saygı göstermek zorundayım.
gerilecekleri yada beni gerecekleri yere gitmiyoruz.

siz tek çocuktan bahsediyorsunuz.
hanımefendinin eşi de yokken iki çocukla gidecek :)
gitsin ama bencede.
herkesin aile yapısı ve neleri kaldıracağı farklı :)

Cocuk 3 tanede :KK70: büyük teyzemde kalacak o zaten 11 yaşında
Herşeyden önce korunmakla işe başlayın, düğüne kadar çocuklar 4 tane olmasınlar.
E bunun sözü var nişanı düğünü var, aralarda gidip gelmeler olacak. Her seferinde çocuklardan sebep geri kalamazsınız, kardeşinizi yalnız bırakmayın. Çocuklarınız kontrolünüz altında olup, ortalığı savaş alanına çevirmedikçe sorun olmaz diyeceğim ama çocuklarınızın huylarını biliyorsunuzdur, yabancı ortama girdiklerinde nasıl davranırlar ona göre karar verin.

Herşeyden önce korunmakla işe başlayın, düğüne kadar çocuklar 4 tane olmasınlar.
E bunun sözü var nişanı düğünü var, aralarda gidip gelmeler olacak. Her seferinde çocuklardan sebep geri kalamazsınız, kardeşinizi yalnız bırakmayın. Çocuklarınız kontrolünüz altında olup, ortalığı savaş alanına çevirmedikçe sorun olmaz diyeceğim ama çocuklarınızın huylarını biliyorsunuzdur, yabancı ortama girdiklerinde nasıl davranırlar ona göre karar verin.
3nity 3nity ahan da bi de böyle insanların üremesine karışanlar var 😄

Ya bizim ailelerin ilk tanışmasında ( birkaç tanışma yaptık 🤣) ilk çekirdek aileydik bizim eve geldiler kp , kv, eşim . İkinci tanışma aile büyükleri ile oldu dedemle babaannemin evinde . Benim amcalarım yengelerim ailem kp, kv , amca yenge eşimdi . O gün ilk kahvemiz içildi . Sonrakinde de görümceler enişteler teyzeler filan eklendi söz oldu onda görümcemin oğlu gelmişti küçük diye getirdiler allahım bir saniye durmadan ağladı 🤣 ama kimse takılmadı gülüştük . Bohça getirdiler bayanlar bizim eve o günde yine videoları izliyoruz sürekli ağlıyordu yine güldük . Benim 3 görümce olduğu ve 5 torun olduğu için tanışmaya görümceler gelmedi ama siz tek görümcesiniz tabiki gideceksiniz çocuklar da mecbur gelecek . Bence gitmeseniz asıl sorun o olur benim gözümde

Back
X