Kız Yetiştirme Yurdu

Ben baştan anlamıştım derdinizi ama söylemek istemedim. Neden memurluk onlara kolayca veriliyor değil mi? Bu insanların bir dezavantajı var, en büyük sosyal destek sistemi olan aileden mahrumlar çünkü. Bir zahmet diğer insanlarda çalışarak memur olmayı denesin. Sistemi yanlış kullanan var ama bu tür bir imkanı kaldırınca yine çalışan kişiler girmeyecek oraya, başka torpilliler girecek. Yanlış giden şeyler var diye bu tür dezavantajlı bir grubun hakları elinde alınınca ne olacak? Bu seferde neden sokaktalar, neden işsizler, neden vücutlarını satıyorlar diyeceksiniz. Sizi suçlamak istemiyorum ama beş yüz yıl öncesinde de yaşamıyoruz, zaten 10-0 geride başlayan bu çocukların en temelden başlamaları gerekmiyor.
Bu tür bakış açısına göre kadınlara açılan kotalarda kalksın, engellilere açılan da kalksın. Eşit başlamadıkları bir yarışta bu adil mi? Başka ülkelerde insanlar toplanan vergiler okullara, dezavantajlı gruplara, işsizlere, emeklilere dönsün isteniyor bizim tartıştığımız şeylere bakın.

Ben açıkçası bu konuya daha fazla yorum yazmayacağım, cevabımı da kişisel algılamanızı istemiyorum. Bende size iyi geceler dilerim.

Haksa hakka kalsın küçüklükten oralarda büyümüşlere bisey diyemeyiz onların hakkıdır ama 1 sene ıcınde gidip memuriyet alacaklarda bi zahmet almasın . Dün bugün başlamadı o evde şiddet ne beklendi bu zamana kadar ? Aile de yurda git demeye başlamış yorumlarda yazdığı üzere . belli ki birileri akıl vermiş işte telefon yasak baskı var ama memuriyet var işin ucunda kimin kafasında ne var bilemem şartlar uygun görünseydi kaç kez gidilen karakol kapısından geri gönderilmezlerdi . Herkes böyle düşünüyorsa 17 yaşında bende oğluma iki tokat çatlatayım gitsin şikayet etsin zaten adalet yok bana ceza da gelmez 3-5 kuruş öder kurtarırım çocuğum nie gurbetlerde sürünsün var yok maddiyat düşünerek KPSS stresi yaşasın atandım atanamadım bunalımları yaşasın yaşı ilerlesin 18 inde alsın memuriyeti baksın keyfine .

Baştan anlamadığınız şey burasıydı tabikide şahsi bi tepkime olarak cevap vermedim size . İyi günler diliyorum duyarlı olmanız güzel bu arada ama bende acımasız değilim bu toplumun tüm genç nesillerine üzülüyorum.

Bunları sadece burda bana değil sesini duyurabiliceğin herkese anlatmalısın şikayetını kabul etmeyip ailenle senı barıştırıp defalarca eve gönderen polis memurundan başla ilk şikayet etmeye sonra ailene geç

Yaşın 18 ise kadın sığınmaya gidersin. Yazmışlar yok başarılıysan memur olursun vs. Ancak şunu göze alman gerek gittiğin evlerde ve yurtlardaki kızlar çok çeşitli öyküleri yaşadıkları karakterleri vs vs. Yurt çocuğu olunca memur oluyorsun evet ancak telefon vs bunların kullanımları serbest değil. Orada kalmadım ama yıllarcam çalıştım

Ben konudan bağımsız bu yorumunuza şöyle hak veriyorum. 6 yıl kurumlarda çalıştım. Özellikle kırgın çiçekler dizisinden sonra yurtlara sırf memur olsunlar diye yok yere o kadar çocuk geldi ki ve bu mantıkla gelen oldu ki. O senelerde hatırlıyorum eve danışmanlık tedbiri ile çok çocuk gönderdik. Araya torpil sokanlar bile oldu. Elleyemediklerimiz. Annesine babasına iftira atanlar. İftiralar yüzünden işinden olanlarla boşananlr sonra iftira itirafı yapan çocuklar. Ya her şey öyle dışarıdan görüldüğü gibi veya miş muş değil. Ayrıca devlet yolda kalmışlara ve muhtaç statüsündeki çocuklara ve bu konumdaki herkese aşırı merhametli. Biri yazmış yaa devletimiz o kadar merhametli değil.
Memuriyet konusunda malesef çok elenmesi gereken profiller var ve zaten bu da olmasın dediğimiz her çocuk memuriyetten atılıyor. Ellenmez değiller onu yazan da yanılıyor. Çok atılan çocuklarımız oldu.
Ama konuyu açan kişinin durumundan bağımsız bunh yazıyorum. Gerçekten niyeti budur diyemem.

Bende bu sekılde düşünüyorum karşımda yurttan çıkmış 3 kardeş oturuyor ama o çocukların gerçekten baba madde cezaevleri annenın gece hayatı derken devlet komşulardan gelen şikayetler üzerine almıs o çocukları küçükken 13-14 sene anne baba bilmeden kalmışlar orda hala da bi anne baba profili yok hayatlarında . Öyle şeyler anlatiyorlar ki agzım acık dinliyorum. Çokta güzel bakılmışlar anamız babamız öyle bakamazdı derler hep .

ben yıllar önce kaldım şimdiki durumu bilmiyorum, öyle inanılmaz bir baskı falan yoktu. benim bahsettiğim 97 senesi. ama orada kiminle aynı odada kalacağın asıl problem oldu benim için. kızların kendi arasında bir hiyerarşisi vardı ve bu beni çok zorladı.ayrıca çıkınca evsiz falan kalmazsınız. zaten üni kazanırsanız yurt okutuyor. sonrasında memur alımında ekstra avantajlı olursunuz.Ama benim için çok kolay bir yer değildi. gerçekten çok çaresizseniz düşünün bu olasılığı. bir de kolaylıkla almıyorlar zaten yurda. orası da ayrı sorun.

Cidden bende o yaşlardan gectim Ailenin her dedigi batıyor belki de telefon yuzunden tartışıyorlardir

97 senesinde ben kendim başvurdum. bir görevli geldi benimle konuştu. derdimi anlattım.önce maddi yardım yapalım dedi. ben konunun maddiyatla alakalı olmadığını daha büyük sorunlarım olduğunu anlattım. bir hafta içinde yurda kabulüm yapıldı. kimse başvurmadı benim için ben kendim başvurdum.

Insan neden anasina babasina kötülük eder ki doğduğu ailenin yikilmasina neden olur suan cok üzüldüm

97 —2025 çok fark var

Şimdi kız çocuklarına yurt tipi kalmadı artık.
aile hayatına alışsınlar ilerde iyi birer anne eş olsunlar die 4 er kişilik ev tutup yerleştiriyorlar aile apartmanlarında yanlarında 1 anne 1 hemşire beraber kalıyorlar düzen içinde . Erkek çocukları toplu yurtlara devam ama .yemek yapmayı temızlıği Herseyı öğretiyorlarmış

Youtube ders çalışmak için güzel bir platform, bilgisayar kullanmıyorsa telefondan girebilir :) konu sahibi memurluğa bayılmıyor, sadece çıkış yolu arıyor. "Ailen tutupta kafana vurmuyorsa okumayacaksın die odalara kapatmıyorsa sana karşı şiddet yoksa telefonda ders ne kadar calısabılırsın bilmiyorum " Ev içi huzursuzluğa rağmen böyle bir yorum yapmanız empatiden yoksun, dar görüşlü olduğunuzu ve attığınız emoji de saygısız biri olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca biraz dil bilgisi çalışsanız daha iyi olacak, insanlar düşüncelerinizi daha çok dikkate alır. İyi günler.

Gerçekten böyle bir konuda o emoji ne?

Ben sizi daha olgun, çoluk çocuk sahibi bir anne olarak hayal etmiştim. Neden bu çocuğa böyle bedavacı etiketi yapıştırdınız?

Bu çocuk sizin sandığınız gibi olsaydı emin olun oturup da buraya yazmaz yardım istemezdi. Hayal ettiğiniz uyanıklıkla işini hallederdi.

Siz bu dünyada yaşamıyorsunuz galıba. Gecen trafıkte onumı polısım dıye kesen bırını ekip cagırdım sıkayetcı olacagım dedım. Adamlae özür dilesin gitsin dıyorlar şaka gibi. Adamı üstüne gönderıp durdular en son bas bas bagırdım benı bundan koruyun dıye cagırdım sızı ,siz adamı benım yanıma gonderıp duruyorsunuz dedim. En son zorla karakola gotutturdum ordada bınbır zorluk kımsenın ısıne gelmıyor yardım etmek . Dosya olusmasın ugrasmasınlar dıye nerdeyse sen ceza alırsına getırdıler olayı . Benı sındırdıler ugrasamadım cıktım gıttım karakoldan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…