Kız Yetiştirme Yurdu

sizin paylaşımınızla kendi başına gidip korumaya alınabilme diye bir seçeneğin de olduğunu görmüş olduk.

ancak siz annesiz, 13 yaşında ve ciddi sorunlarım var diyerek gitmişsiniz, 27 sene önce.
yakın tarihli bir makale okudum, korunmak için başvuran çocukların büyük kısmını evine geri göndermişler
başvuruların da büyük kısmı çocuğun evden kaçması ya da başka kurumdayken oradan ayrılması vs ile olmuş.
yani anladığım anne babalı bir evi varken, kendi gidip başvurup koruma statüsü verilen çocuk fazla yok

konu sahibi kızımız bir de 18 yaşında muhtemelen birkaç aya reşit olacak bu yaşta sevgi evine almak oluyor mu onu da bilemiyorum.

işte sorguladığım nokta burası neden 18 ine bir kaç ay kala . bir çocuk karakola gidip de polis bu çocuğu ağzı yüzü mosmorken hadi annenlerle barıştın diyip evine göndermez üstelik bu defalarca kez oluyorsa . Yoldaki dilenciler gibi düşünün bu mılletın zayıf damarından nasılda girip ona yardım için el uzatan kişilerden daha lüks yaşıyorlar . Her ağlayana inanamıyorum malesef .

sizi dikkate alamıcam malesef

Deneyin madem çocuğunuz gitsin karakola ağzı gözü mosmor devlet alıyor mu yoksa size mi teslim ediyor .

Anneliğimin konuyla alakası nedir ?

18 ine bikaç ayı kalmış oraya gidip beleş memuriyet almak için bu yola başvuran kaç ınsan var biliyor musunuz? Polis tanıdığınız varsa bi sorun istersenız .

Benım sandığım gibi biri olmasaydı Google de bunu aratırken bu sayfaya rastlayıp konu açmak yerine devlete sığınmak ıcın kapı zorlardı . Bu şekilde düşünüyorum birine inanmamak empati yapamıyor olmaksa ben bu konu sahıbıne karşı empati yapamıcam.

yurttaki çocukları bi ramazan davet edin evinize hiç ettiniz mi bilmiyorum . Sosyal bakanlığa başvuruyorsunuz ramazanda misafir etmek istiyoruz diyorsunuz sayı veriyorsunuz getırıyorlar .

Bakın bakalım o gelen çocukların derdi telefon mu konu sahıbı telefon kullandırmazlarsa gitmek bile istemiyor yani telefonu canından daha önemli . Mantıken düşünecek olursanız orada milyonlarca çocuk okutuluyor bu şekilde düşünebilirdi canımı kurtarayım diyebilirdi ama o sadece dışarıdan aldığı duyumlarla orada baskı varmış telefon yasakmış muhabbeti yapıyor orada baskı yok ama tabii ki de kurallar var. öbür türlü onca çocuğu kimse yönetemez insanlar kendi çocuklarına zor bakıyorlar. Doğru söylüyorsa da Allah yardımcısı olsun

Sizin yaşadığınız bu durumla konu sahibinin yaşadığı olay aynı değil.Reşit olmayan birisinin maduriyeti konusunda kurumlar daha farklı çalışıyor.Öğrencim evinden kaçtı,günlerce ulaşılamadı ,en sonunda arkadaşımda kaldım diye kendisi polise gidip başvurmuş..babasının madde kullandığını ve kendisine eziyet ettiğini (gece çocuğu uykusundan uyandırıp öğüt vermek istermiş) korktuğunu söyledi ve çocuk evine yerleştirildi.Bir kaç ay sonra çocuğun annesi babadan ayrı yaşadığını belgeleyerek,mahkeme kararı ve sosyal hizmetler onayı ile çocuğu yanına alabildi .Hatta eğitim tedbiri uygulandı.Eğitimmtedbşrşnde Rehber öğretmen her 3 ayda bir rapor düzenleyip ,veli ve öğrenci ile görüşüp çocuğun okula devam edip etmediğini mahkemeye sunar.

evet arada çok zaman var ve anladığım kadarıyla birçok şey değişmiş. şimdi nasıldır bilmiyorum. biz o yıllarda siz herşeyden önce devletin çocuğusunuz diye büyütülmüştük ve ben sorunum olduğunda devletin bana yardım edeceğine güveniyordum. nitekim haksız da çıkarmadı ama başka başka zorlukları var tabii yurdun da.sevgi evleri hakkında da hiç bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…