kızamıkcık aşısı

Geçmiş olsun, umarım iyi gelir sonuçlar. Ben de kararsızım, yani hamilelikte mutlaka kızamıkçık virüsü alacağım diye birşey de yok. Madem geç kaldım, hamileyken kendimi korumak 3 ay beklemekten daha iyi geliyor. Belki de duygusal düşünüyorum, bilemiyorum.

ben bu aşıyı yapan ve kendime de yaptıran bir ebeyim.bakanlık bu kampanya sırasında ve devamında bütün illerde ki aile hekimliklerine 'kızamıkcık aşısı gebe iken yapılmaz yapıldıktan sonra da 1 ay korunulmalıdır 'şeklinde yazı göndermiştir.bi yakınımın bana söylendiği halde ben 1 ay içinde hamile kaldım.bebeğim sağlıklı doğdu dedi.tabi gebeyken testler yapılmış.şuan bebeğinin aşılarını ben yapıyorum ve bebek sağlıklı 1 yasında suan.hekımımız yurt dısında da 1 ay içinde hamile kalanların olup sağlıklı doğurmuş olduklarına dair makalelerın oldugundan bahsettı.tabi her ne olursa olsun dikkat etmek lazım.ben 1 aydan fazla da korunulmasından yanayım madem bazı doktorlarda 3 aydan bahsediyormus..

arkadaşlar bizlerin böle kararsızlığımız sürüncemede kalmamız ne kötüü bende 15 temmuz 2011 de aile hekimimde yaptırdım kızamıkçık aşısını daha beklicem böle beklemek hakkaten çok kötü ve baksanıza yok aşılara yazık olmasın die tarihi geçicek aşılar yapılıomuş yok sakat doğumlar bitirilen gebelikler felan Allah ım yardımcımız ol lütfen hepimize tüm isteyenlere bu güzel annelik babalık duygularını sağlıkla mutlulukla huzurla nasip et .. yaptıranlar mecbur beklicekl riske atılmamalı yaptırmayanlarda ıyı dusunucek.. 2009 da yazan arkadaslar var onlar ne yaptılar ne zaman hamıle kaldılar bıze ornek olsunlar yazsalar ıcımızı rahatlatsalar keşke..???

kızlar merhaba.ben bu gün kızamıkçık aşısı kalmadığı için bebeklere yapılan 3 lü karma aşıdan oldum.benim gibi bu aşıdan olan var mı aranızda??

Araştırmlar bir kenara şunu söyleyeyim. Sağlık Bakanlığı her yıl ücretsiz olarak bu aşıyı yapıyor. Hedef kitle de büyük harfle yazayım Doğurganlık Çağındaki Kadınlar. Yan amaç hamilelikteki kızamıkçığı önlemek. Yoksa ne çocuklar ne erişkinler için ağır bir hastalık değil. Ama planlı hamile kalmayıp aşısız olan çok kişi illaki vardır.
Hamile olmayı ya da planlamayı beklemeden yaptırın aradan çıksın bence.
Beni de yan taraftaki sağlık ocağındaki hemşire sağolsun sohbet ederken sorup yapmıştı.

Hatta bunun dışında küçükken su çiçeği geçirmediyseniz ona da önlem alınırsa iyi olur.Çocuğa risk yaratması dışında su çiçeği erişkinlerde daha ağır seyrediyor.

Araştırmlar bir kenara şunu söyleyeyim. Sağlık Bakanlığı her yıl ücretsiz olarak bu aşıyı yapıyor. Hedef kitle de büyük harfle yazayım Doğurganlık Çağındaki Kadınlar. Yan amaç hamilelikteki kızamıkçığı önlemek. Yoksa ne çocuklar ne erişkinler için ağır bir hastalık değil. Ama planlı hamile kalmayıp aşısız olan çok kişi illaki vardır.
Hamile olmayı ya da planlamayı beklemeden yaptırın aradan çıksın bence.
Beni de yan taraftaki sağlık ocağındaki hemşire sağolsun sohbet ederken sorup yapmıştı.

Hatta bunun dışında küçükken su çiçeği geçirmediyseniz ona da önlem alınırsa iyi olur.Çocuğa risk yaratması dışında su çiçeği erişkinlerde daha ağır seyrediyor.

Arkadaşlar merhaba benim adım meliha sağlık ocağında hemşireyim.Kızamıkçık aşısı olduktan sonra 4 hafta gebe kalmamanız yeterli.18 yıl 300 kusr kişi üzerinde araştırma yapılmış ve bu araştırma yapılanlar gebe olupta kızamıkçık aşısı olanlar.Hiç birinde her hangi bir problem olmamış.Yine de dikkatli olalım.ama diyelimki aşı oldunuz ve hamile kaldınız çocuğunuzu aldırmanıza gerek yok.Kadın Doğum dr.maalesef bu konuda hep tedbir olsun aldıralım tarafındalar.Ama bu can yani öyle hadi çocuğu aldıralım bir daha gebe kalırsın muhabbeti olamaz yani resmen çocuğumuzu öldürmüş oluyoruz.Dinimiz kürtajı sakat gebelik olsa bile yasaklıyor.Sadece gebelik annenin hayatını tehlikeye atıyorsa kürtaj olunabilir.onun dışında kürtaj olunamaz.Sağlıklı doğmuş bir çocuğunuz olsa ve bu çocuğunuz her hangi bir sebeb ile sakat kalsa oçocuğu öldürüürm diyen ile kürtaj olan aynı konumdadır.Sadece biriis ANNE diyip gözümüze bakarken birisi seslenemiyor....

hemşire hanım bütün kadın doğum doktorları 3 ay beklenmesi gerek derken siz 4 hafta olmasında eminmisiniz?acaba bu yeni bir bilgi mi?
çünkü bende 2 ay önce bu aşıyı yaptırdım ve 3 ayın dolmasını bekliyorum.kesin bir bilgi mi ?

Evet eminim.Kadın doğum Dr.ları neden ve hangi bilgiye dayanarak bu bilgiyi paylaşıyor bilmiyorum.Google.ye kızamıkçık aşısı yazıp girseniz bu konunun ehli olan doktorların yayınları çıkacak okuyun lütfen.Daha da içim rahat etsin diyorsanız Toplum sağlığı Merkezine gidip aşı bölümündeki hemşire arkadaşlardan bilgi alabilirsiniz.Bir önceki msj.da da yazmıştım 3oo tane hamile iken yanlışlıkla kızamıkçık aşısı yapılan gebe üzerinde yapılan araştırmada doğum sonrası hiç bir problem olmadığı izlenmiş.Yine de sizin kendinizin vereceği bir karar.Ama şuda tartışılmaz bir gerçek Kadın Doğum doktorlarının çoğunluğu ufak bir riskte gebeliğin sonlandırılmasına çok çabuk ve kolay karar veriyorlar bence.Benimde başıma bir başka konu gelmişti ve aldırmam söylendi.Ama ben dinlemedim.Çok şükür kızım sağlıklı ve şu anda 3e gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…