Kızlar merhaba,
Bu konuda tecrübeli biri olarak hepinizi uyarmak istiyorum.
Ben de 30.07.2009 tarihinde kızamıkçık aşısı oldum. Benim aşı tarihim ve tahmini ovilasyon tarihim arasında en az 80 gün var. Yani 2,5 ayı geçgin bir süre...
Aşı olduğumda bana 1 ay korunmam gerektiğini söylediler. Korunduk da hatta garanti olsun diye 2 ay bilinçli olarak korunduk. Sonra 11.10.2009 tarihinde hamile olduğumu öğrendim.
Geçici olarak gittiğim doktora bunu söyleyince 3 ay korunman gerekiyordu neden hamile kaldın dedi ben şoklardayım tabi...
Bunun üzerine aklım karıştı araştırdım gittim Rubella testi yaptırdım. Yine şoklardayım. Rubella IgM ve IgG değerlerimin her ikisi de pozitif. Normal şartlarda IgG pozitifse bağışıklık kazanıldığını gösteriyor IgM değeri geçirilmiş veya geçirilen bir hastalığın varlığını gösteriyor. Şimdi ben avidite testi yaptırdım Sonucunu bekliyorum. Şuanda 5 hafta+ 4 günlük hamileyim inşallah bebişime bişe olmamıştır. Yaptırdığıma yaptıracağıma pişman oldum.
Size tavsiye özellikle aşı yaptıran arkadaşlar hamile kalmadan önce aşınızın akıbetini öğrenmek için önce rubella testi yaptırın. Igm ve IgG değerlerinizi kontrol edin ordan aldığınız neticeye göre de gebelik planınızı yapmanızı tavsiye ederim.
Ben bir nevi mağdur oldum en azından sizler yaşamayın.
İnşallah Allah benim bebişimi bana bağışlar ve sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım.
Tes sonucum iyi gelmesi için gece gündüz dua ediyorum.