kızamıkçık çokkkk önemliymiş dikkat

Celik198408

Çok mutlu
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
1.602
213
648
41
Diğer
8 haftalık hamişim bebişi ilk öğrendiğimde dr gittim testler falan dünyam karardı rubella ıgm pozitif çıktı yani kızamıkçık geçiriyodum dr aldır dedi özel dr ünv hast şuan ıgm negatif rubella ıgg pozitif buda artık bağışıklık kazandığımı gösteriyo ama ünv hast dr ve ilk gittiğim dr aldır diğer bi dr bişey olmaz dedi sizin çocugunuz olsa ne yapardınız dediğimde de benim öyle bi durumum yok dedi

şuan çok zor günler geçiriyorum karar aşamasındayım Allah doğru yoldan ayırmasın ben yandım sizde yanmayın hamile kalmadan önce rutin testleri yaptırın

bide benim durumumda olanlar varsa yardım lütfen sizce ne yapmalıyım acil cvp ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

2 hastanede de farklı sonuç çıkmış acaba testlerde bi hata mı var?igg pozitif bağışıklığın var demek o zaman sorun yok benim de igg pozitif.igm'nin değeri de önemli bildiğim kadarıyla.bence testi başka bi yerde daha tekrar et.sonuçta çok önemli bi karar.inşallah bi sorun yoktur.

slm benim başımdan geçti kızamıkçık ilk oğluma hamileydim
testlerim temiz çıkmıştı.doğumdan hemen sonra bebekte bir tuhaflık olduğunu farketti doktorumuz anne karnındayken hiçbirşey görünmüyordu.kalp kapakçığında sorun çıktı.gebelikte kızamıkçık geçirmişim ve oğlumu doğumdan 2 gün sonra kaybettim.sonrada kızamıkçık aşısı oldum 3 ay kesin korunman gerek.3 ay sonrada hamile kaldım hemen ve düşük yaptım.şuan 3.cü hamileliğim kızım olacak inş.37 haftalık hamileyim halakorkuyorum yine birşey olacak diye ama allahtan hayırlısı.zor vermen gereken bir karar başka doktorada git emin ol.

çok teşekkürler inş bi sorun çıkmaz ama aldırmama kararı aldık

glnk testlerde değerler hep aynı çıkıyo ama dr yorumlaı farklı biri riske atma etkilemiştir diyo diğeri daha ilk haftalarda geçirmişsin etkilese bebek düerdi diyo karışık yani 3 dr değiştim test 7-8 kez tekrarlandı

hamileliği bilmeden adet gecikmesine kadar olan süreçte bebek etkilenmez derler.hatta ilaçlar için ya hep ya hiç derler.yani bebek ilaçtan etkilenirse düşer ya da hiçbişey yapmaz derler.ama tabi bu bu tür hastalıklar için geçerli mi bilemiyorum.ya da şimdi bebekte bi sorun gözükmeyip allah korusun bilge25'in anlattığı gibi bi etki bırakır mı?gerçekten zor bir karar.allah yardımcın olsun bebeğini korusun inşallah sağlıklı olur.

öncelikle moralini bozma ve kadın doğum hastanesine başvurmanı öneririm
canım aynı durumu yaşadım ilk kontrole gittiğim dokuz eylüll üniversite hastanesinde rubella igm pozitif bulundu doktor bebeği alıcaz dedi ve RUBELLA AVİDİTE testi istedi hastalığın ne zaman geçirildiğini anlayabilmek için Aviditem %98çıktı yani hastalık tarihi eski demekmiş ancak doktor işin içinden bi türlü çıkamayınca benim psikolojimi bozdu sonunda dayanamadık
ben ve eşim tepecik doğum hastanesine başvurduk yeni testler yapıldı eski raporlarım kontrol edildi konseye karar verildi ve konsey enfeksiyon polikiniğiyle görüşerek hastalığın önceden olduğuna, gebelik dönemime rastlamadığını ve gebeliğimde risk olmadığına dair rapor verdi
bir kadın doğum hastanesine başvur onlar daha net cevaplıyor soruları dokuz eylül üniversite hastanesi bana doğru düzgün bir cevap versin diye 3hafta uğraştım ancak tepecik doğum hastanesine gittiğim ilk gün doktor bebeğin geleceğine ben değil konsey karar vermeli dedi... ve konsey gebeliğe devam sorun yok dedi....
şimdi mutluyum bebeğim gayet sağlıklı herşey yolunda darısı başına canımopuyorumnanaktan

buarada rubella igm kanda 1yıl boyunca pozitif kalabiliyormuş bunun için avidite testi şartmış avidite ne kadar yüksekse hastalık tarihi o kadar eski sayılıyormuş
sana avidite testi yapıldımı hiç?

özelde 2 kez yaptırdık avidite testini sınırda 10 çıktı ve dr um garanti veremedi şimdi ünv hast yapılan avidite testini bekliyorum

önceden tam olarak ıgg ıgm ne nasıl anlammamıstım şimdi daha az korkuyorum inş bi sorun çıkmaz hepinize teşekkürler

umarım hiçbir sorun çıkmadan bebeğine sağlığıyla kavuşursun:Saruboceq:
igg hastalığa karşı bağışıklık
igm hastalığın şuanda mevcut olduğunu gösteriyor
inşallah üniversite hastanesinin sonucu çok güzel çıkar ve mutlu bir şekilde hamileliğine devam edersin
yüreğini ferah tut elbette zor olacak ama senin psikolojin bebek için çok önemli güvenebileceğin herzaman yanında olacağına inandığın bir doktorla hamileliğine devam etmeni öneririm ve lütfen bizi gelişmelerden haberdar et aklımız, yüreğimiz, dualarımız seninleopuyorumnanaktan

konu çok eski tarihli, keşke daha yakın tarihlere ait olsa da ben de sizlerle derdimi paylaşıp az da olsa hafifleye bilsem.
malefes aynı dertten ben de muzdaribim. tetslerim pozitif çıktı yapılan avidite testleri de sınırda çıktı. yarın aviditeyi tekrarlıyacağım. inş. bunun sonuçları olumlu çıkar. hastalığın tarihi çok çok eski zamanlara ait olur.
bu sıkıntıdan dolayı doya doya hamileliğimi yaşayamıyorum. daha etrafıma bile hamile olduğumu söyleyemedim. yavrum etkilenmesin üzülmeyeyim moralimi düzgün tutayım diyorum ama insanın elinde değil.
kimle paylaştıysam bişey yoktur yaaa takma, deyip geçiyor. ama yaşayan bilir, takıyorsun düşünüyorsun.kahroluyorsun...
duadan başka sığınacak kapım yok. sizlerde dua edin yavruma....

Canım ben yaşadım bu durumu seni çok ama çok iyi anlıyorum. Bendende avidite istendi çok şükür hastalığın eski olduğuna karar verildi ve bir heyet toplanıp beni bilgilendirdi endişe edilecek bir durum olmadığını anlattılar ve gebeliğe devam dediler.
Kaç haftalık hamilesin, avidite değerin kaç çıktı?

ilgilenip cevap verdiğin için teşekkürler. 16. haftamdayım şu anda. 58.00 sınırda avidete çıktı. yani ne zaman geçirdiğim belli değil. ikinci avideteyi tekrarladık. yarın sonucunu alacağım inş. ona göre ne zaman geçirdiğim kesin olarak belli olacak sanırım. inşanlah ben de senin gibi güzel bir sonuçla ayrılırım bu sıkıntıdan.

tekrardan merhabalar.
benim gibi bu konunun sıkıntısını çekmiş kişilere belki bir faydam olur diye yaşadığm bu sürecin ayrıntılarını paylaşmak istiyorum.
rubella ıgm testimin pozitif çıkması üzerine bir devlet hastanesine avidite testi yaptırdım. bu teste de değerlerimin yüksek olması nedeniyle özel bir labarotuvarda daha kesin sonuçlar alabilmek için doktorum aviditenin tekrarlanmasını istedi. tekrarladım 58 sınırda avidite çıktı. iki hafta sonra tekrar avideteyi tekrarladık yeniden 51 sınırda avidite çıktı.
üniversitede çalışmam nedeniyle üniversite hastanemizde bir porf. a gidiyordum. bilgisinden şüphem yok ama doktor o kadar yoğun ki sadece bu testler genelde yanlış çıkar birşey çıkacağını sanmıyorum diyordu . ama açıklayıcı beni bilgilendirip sakinleştirici hiç bir şey söylemiyordu yoğunluktan.
tabi doktor ayrıntılı bilgi vermeyince internetten ne olduğunu inceliyor araştırıyorsun. böyle bir hastalığı geçirmiş olmanın ne kadar korkunç sonuçlarını olabileceğini öğreniyorsun. test sonuçlarını bekleme süreçleri kabus gibiydi. allah o dönemleri bir daha yaşatmasın.
en son avidite testim 51 çıkınca doktorum 51 yüksek değil bişey yok dedi. ama hala sınırda avidite değeri, nasıl bişey yok. başka doktorlara , konu ile ilgili hemşire arkadaşlara soruyorum hep şüpheli cevaplar.
bu arada benim aklıma geldi. bu benim ilk hamileliğim değil ki. 6 yıl önce bir doğum daha yapmıştım ben ve o zamanda bu test yapılmış olmalıydı bana.
tabi biz bu 6 yılda başka şehire taşınmıştık. istanbulda eski hastaneme 6 yıl önceki kayıtlara ulaştım. testlerimi istedim. 6 yıl önceki testlerimde bu hastalığa karşı bağışıklığımın olduğu yazıyordu. yani tüm bu süreçteki sıkıntıları boş yere çekmişim. sevgili prof. doktorum ilk baştan bunu benden isteseydi ne bu kadar sıkıntı çekecektim ne de bu kadar test masrafı ödeyecektim.
daha sonra doktorumu değiştirdim. yaşadığım süreci ve test sonuçlarını yeni doktoruma da gösterdim. o bana gayet ayrıntılı şekilde testlerin ne den bu şekilde çıktığını uzun uzun anlattı.çapraz reakzyondan bahsetti. tıp diliyle anlatamıyacağım fakat testi yaptırdıgın dönemde eğer farklı bir enfeksyon geçiriyorsan hafifte olsa o enfeksyon rubella değerlerinin yüksek gözükmesine sebep oluyormuş.
vel hasılı arkadaşlar bu iki aylık süreçte yaşadığım stres sıkıntıyı anlatamam. çok şükür ki neticesi huzurverici oldu. inşanlah benim durumumu yaşayan diğer insanların da neticesi benim gibi olur. ve unutmayın bu testler pozitif çıksa bile çapraz reaksyonla verilerin yanlış olması çok büyük bir olasılık. benim gibi bu konuy fazla araştırıp kendinize sıkıntı yapmayın.
biraz fazla uzatmışım:))
sağlıkla kalın inş....

Merhaba arkadaşlar bende sizin gibi 10 haftalik hamileyim.bugun rubella yani kizamikcik testi yaptirdim. Bu ikinci gebeligim.ilkinde 2 ay stres yaşamama sebep olan kizamikcik yeniden karşımda. Ilk hamileligimde avidite testi yaptirmistim ilk test bozuk cikmisti tekrar 15 gun bekleme suresi icin kan verdigimde %98 oranında bağışıklık kazandigim ortaya çıkmıştı. cok guzel bir hamilelik gecirdim ve saglikli bir kiz cocugum var.Şimdi hamileligimin üzerinden 4 sene gecti ayni sorun ile beraberiz. Doktorum ile henüz gorusmedim. Bakalim onceki bagisiklik gecerli degilse sıkıntı yok ama emin olmak icin tekrar test yapalim derse sar baştan bu süreci tekrar yasayacagiz. Size tavsiyem Yüksek moral ve umut olacaktır. Beklemekten başka bir care yok çünkü.

Mrb 8+4 günlük hamileyim 15 gün önce yaptırdığım tahlillerde Rubella igm 1.49 pozitif çıktı doktorum tahlil tekrarı istedi cuma sonuçlar çıkıcak ama ben çok korkuturum bebeğime bişey olmasından lütfen yardım içimi soğutacak birşeyler söyleyin

Bebeğiniz ne oldu acaba doğdu mu sağlıklı mı benimde avidite düşük çıktı napicagimi bilmiyorum çok kötüyüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…