- Konu Sahibi Celik198408
-
çok teşekkürler inş bi sorun çıkmaz ama aldırmama kararı aldık
glnk testlerde değerler hep aynı çıkıyo ama dr yorumlaı farklı biri riske atma etkilemiştir diyo diğeri daha ilk haftalarda geçirmişsin etkilese bebek düerdi diyo karışık yani 3 dr değiştim test 7-8 kez tekrarlandı
özelde 2 kez yaptırdık avidite testini sınırda 10 çıktı ve dr um garanti veremedi şimdi ünv hast yapılan avidite testini bekliyorum
önceden tam olarak ıgg ıgm ne nasıl anlammamıstım şimdi daha az korkuyorum inş bi sorun çıkmaz hepinize teşekkürler
konu çok eski tarihli, keşke daha yakın tarihlere ait olsa da ben de sizlerle derdimi paylaşıp az da olsa hafifleye bilsem.
malefes aynı dertten ben de muzdaribim. tetslerim pozitif çıktı yapılan avidite testleri de sınırda çıktı. yarın aviditeyi tekrarlıyacağım. inş. bunun sonuçları olumlu çıkar. hastalığın tarihi çok çok eski zamanlara ait olur.
bu sıkıntıdan dolayı doya doya hamileliğimi yaşayamıyorum. daha etrafıma bile hamile olduğumu söyleyemedim. yavrum etkilenmesin üzülmeyeyim moralimi düzgün tutayım diyorum ama insanın elinde değil.
kimle paylaştıysam bişey yoktur yaaa takma, deyip geçiyor. ama yaşayan bilir, takıyorsun düşünüyorsun.kahroluyorsun...
duadan başka sığınacak kapım yok. sizlerde dua edin yavruma....
Canım ben yaşadım bu durumu seni çok ama çok iyi anlıyorum. Bendende avidite istendi çok şükür hastalığın eski olduğuna karar verildi ve bir heyet toplanıp beni bilgilendirdi endişe edilecek bir durum olmadığını anlattılar ve gebeliğe devam dediler.
Kaç haftalık hamilesin, avidite değerin kaç çıktı?
tekrardan merhabalar.
benim gibi bu konunun sıkıntısını çekmiş kişilere belki bir faydam olur diye yaşadığm bu sürecin ayrıntılarını paylaşmak istiyorum.
rubella ıgm testimin pozitif çıkması üzerine bir devlet hastanesine avidite testi yaptırdım. bu teste de değerlerimin yüksek olması nedeniyle özel bir labarotuvarda daha kesin sonuçlar alabilmek için doktorum aviditenin tekrarlanmasını istedi. tekrarladım 58 sınırda avidite çıktı. iki hafta sonra tekrar avideteyi tekrarladık yeniden 51 sınırda avidite çıktı.
üniversitede çalışmam nedeniyle üniversite hastanemizde bir porf. a gidiyordum. bilgisinden şüphem yok ama doktor o kadar yoğun ki sadece bu testler genelde yanlış çıkar birşey çıkacağını sanmıyorum diyordu . ama açıklayıcı beni bilgilendirip sakinleştirici hiç bir şey söylemiyordu yoğunluktan.
tabi doktor ayrıntılı bilgi vermeyince internetten ne olduğunu inceliyor araştırıyorsun. böyle bir hastalığı geçirmiş olmanın ne kadar korkunç sonuçlarını olabileceğini öğreniyorsun. test sonuçlarını bekleme süreçleri kabus gibiydi. allah o dönemleri bir daha yaşatmasın.
en son avidite testim 51 çıkınca doktorum 51 yüksek değil bişey yok dedi. ama hala sınırda avidite değeri, nasıl bişey yok. başka doktorlara , konu ile ilgili hemşire arkadaşlara soruyorum hep şüpheli cevaplar.
bu arada benim aklıma geldi. bu benim ilk hamileliğim değil ki. 6 yıl önce bir doğum daha yapmıştım ben ve o zamanda bu test yapılmış olmalıydı bana.
tabi biz bu 6 yılda başka şehire taşınmıştık. istanbulda eski hastaneme 6 yıl önceki kayıtlara ulaştım. testlerimi istedim. 6 yıl önceki testlerimde bu hastalığa karşı bağışıklığımın olduğu yazıyordu. yani tüm bu süreçteki sıkıntıları boş yere çekmişim. sevgili prof. doktorum ilk baştan bunu benden isteseydi ne bu kadar sıkıntı çekecektim ne de bu kadar test masrafı ödeyecektim.
daha sonra doktorumu değiştirdim. yaşadığım süreci ve test sonuçlarını yeni doktoruma da gösterdim. o bana gayet ayrıntılı şekilde testlerin ne den bu şekilde çıktığını uzun uzun anlattı.çapraz reakzyondan bahsetti. tıp diliyle anlatamıyacağım fakat testi yaptırdıgın dönemde eğer farklı bir enfeksyon geçiriyorsan hafifte olsa o enfeksyon rubella değerlerinin yüksek gözükmesine sebep oluyormuş.
vel hasılı arkadaşlar bu iki aylık süreçte yaşadığım stres sıkıntıyı anlatamam. çok şükür ki neticesi huzurverici oldu. inşanlah benim durumumu yaşayan diğer insanların da neticesi benim gibi olur. ve unutmayın bu testler pozitif çıksa bile çapraz reaksyonla verilerin yanlış olması çok büyük bir olasılık. benim gibi bu konuy fazla araştırıp kendinize sıkıntı yapmayın.
biraz fazla uzatmışım:))
sağlıkla kalın inş....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?