Kızarmaktan bıktım !! Artık rezil oluyorum !

bahsettiğin ürünleri şimdi araştırdım canım
gerçekten çok etkli ürünlere benziyorlar
ruboril daha çok etkiligibi geldi kullananbiriolarak sen daha iyi bilirsin tabi
ben ilk olarak bir tanesinden başlamak istiyorum
hangisinden başlamamamı tavsiye edersin
birde bunlrı doktor kontrolünde mi kullandın yani doktorun mu önermişti acaba ?

aynen bende de oluyor bu. en ufak utanmam da cayır cayır yanıyor suratım. üstelik esmerim. aynı sekilde ellerim de buz gibi olup terliyor. hic cözüm bulma yoluna gitmedim aslında ben. pek rahatsız etmedi beni

merhaba terapilerle bu durumun geçtiği söyleniyor

merhaba arkadaşlar, 27 yaşındayım ve 27 yıldır bu derdi çekmekten çok sıkıldım ve malesef insanlar bu durumu farkediyorlar. ilkokul, ortaokul, lise, üni... beni tanıyanlara ilk sorduğunuzda verecekleri ilk cevap kırmızılığımdır. her zaman, her yerde, hiç bir neden yokken kızarmak kabus gibi. bnde internetten araştırdım, bu sorunu yaşayan insanların tek söylediği ne cildiye ne psikiyatrinin işe yaradığı. sadece zaman kaybı olduğunu söylüyorlar. bir göğüs cerrahisi doktoruyla görüşüp, o uygun görürse ets ameliyatının çözüm olduğu söyleniyor ama tabi ameliyat diyince herkesin gözü korkuyor. cesaretimi toplayabilirsem gitmek istiyorum. inşallah hepimize bir çözüm bulunabilir çünkü gerçekten çok zor (

son bir yıldır bende muzdaripim bu şeyden :S kesinlikle strese dayaloı bişiy zeytinyagı biraz iyi geldi işte ayda bir tekrarlıyorr :S

Kızlar duygusal degisimlerde etki eder mi bilmiyorum ama soguklarda kızarmamak icin bir sey onerebilirim. cildim problemli oldugu icin bir guzellik merkezine gidiyordum. (benim yuzumde azick sogukta bile deli gibi kızarır) oradaki kadın deri altimin denge bulmak icin cok ısindgni soyledi. bunun ilaci da buz . sabh aksam suruyordm yuzume we snra bir kagt hawluyla tampon yaparak kuruluyordum. kesnlikle surtmeyn. bir sure snra kzarma durumum gcti buz surunce ble o kadar kzarmamaya bsladm. buz cildinze de ck faydali istersenz deneyn naslsa zarari olmaz

ABLACIM ben de 19 yaşındayım ve küçüklükten beri çekiyorum bu durumu. isyanınızı anlıyorum. inanın ben daha kötüydüm. 2 yıl önce pskiyatra gittim ve bu durumun pisikolojik olduunu kabullendim özgüven eksikliği telaş yazın kışın sylediğiniz gibi hep bunun sıkıntısını çekiyordum. ha şimdi çekmiyormuyum ? gene kızarmıyormuyum? kızarıyorum ama esksine göre yüzde 50 azaldı en önemlisi kendi işlerinizi kendiniz yapmanızı öneririm yanlız bişeyler yapmalısınız hobi edinebilirsiniz böyle böyle azalıyor inanın. kızardığınız zamanda fazla aldırış etmeyin birileri söylemeden ben sylüyorum mesela kızardım mı felan die ay utandım felan diorum mesela bu bir kusur deil utanmak bir kusur değil utandığınızı kendinize güvenerek söyleyin herkese onlar söylemeden siz söyleyin kendinizi ti ye almayı öğreneceksiiz bakın. çünkü her insan utanır biz belli ediyoruz sadece hatta kızarmayanlarala alay edi,yorum ben sen de hiç utanma yok mu insan biraz utanır die . bırakın onlar utansın siz bu yüzden kendinizi kasmayınha bi de dermatoloji kısmı var beyaz olduumuz için kılcal damar vs. de yapıor bunun için de bana ruboril önermişlerdi ama kullanmadım . kendinizi rahatlatmak için kullanabilirsiniz.

Bu dert bende de var.utandığımda sinirlendiğimde güneşe çıktığımda hemen kızarıyorum.keske kalıcı bi çözümü olsa

aynı sorun bende de var ne zaman başladığını tam olarak hatırlamıyorum ancak ortaokul yıllarımdan beri var sanırım.en ufak birşeyde kızarabiliyorum yüzün kulaklarım cayır cayır yanıyor.bazen sebepsiz yere de olabiliyor.o an utanma ya da stres hissetmedğim durumlarda bile kızarabiliyorum.stresli ve sinirli olduğumda zaten kesin kızarıyorum.böyle yanaklarımdan ateş fışkırıyor sanki.bunu anlayışla karşılayamayan ya da nerde ne konuşacağını bilmeyen insanlar aaa ne kadar çok kızardın niye kızardın gibi cümleler kurdukça bu yanma daha da artıyor.elimde olmuyor bu durum engelleyemiyorum.engelleyemediğimde hissettiğim baskı daha da arttırıyor bu durumu.bende o yüzden bu durumdan sıkıldığım için göğüs hastalıkları doktoruna gittim.türkiyede bu konuyla ilgilenen doktor sayısı ne yazıkki çok az.yurt dışında özellikle amerika ve ingiltere de bu konu çok bilindik birşey ancak burda çok fazla bilinmiyor ya da önemsenmiyor.ben bunun için ilhan akaslan a gittim.zaten nette arama yaptığınızda ilk çıkan isimlerden biri o.çok iyi bir insan sizinle saatlerce konuşuyor.ben ailemler görüşmeye gitmiştim ve yaklaşık 2 saat görüştük.farklı farklı hastanelere gidiyor arayıp randevu alsanız yeterli direk kendisiyle de görüşebiliyorsunuz.bana gittiğimde bunun sebeplerini anlattı ve ameliyat olanların öncesi sonrası fotoğraflarını gösterdi.bende haftada 1-2 defa oluyor.bunun sıklığına sizde dikkat edin eger giderseniz soruyor.benim yanaklarım ve kulaklarımda oluyor bazen parca parca kızarıyor bazen tamamen.bunu da soruyor ne sekilde kızarma olduğunu.benimki daha hafifi bir durummuş o yüzden dideral verdi zaten direk amelıyat gözüyle bakmıyor çok tatlı ve esprili bir insan.bununla yaşamanın aslında kötü birşey olmadığını sizinle saatlerce tartışabiliyor.benimki hafif olmasına ragmen durumumu önemsememezlikten gelmedi.şuan dideral kullanıyorum ve baya rahatlattı.insan bunu kabullenince kızarmaları da azalıyor aslında.ben ameliyat olmayı düşünmüyorum zaten ilacın etki etmediği ya da durumu daha ağır kişilerde ameliyat öneriyor.ameliyatında nasıl olduğunu öğrendm.bu kızarmalar zaten sinir sisteminin fazla çalışmasından oluyormuş ve koltuk altından girip bir bölge var sinirlerle alakalı o araya klips takıyorlarmıs fazla çalışan sinir sistemini azaltmak için.ben şuanlık gayet memnunum umarım size de yardımcı olabilmişimdir.

kızlar ya bende kızarıyorum sinir oluyorum bu duruma sınavlardan sonra bi dermatoloğa gidicem,beyaz tenliyim ama normal zamanda da boynum yüzümden birazck daha beyaz tam tersi olmalıydı

merhaba denemedim ama duyduğum bişeyi paylaşmak isterim araştırırsınız yine at kestanesinin damarları büzücü etkisi varmış hatta varis tedavisinde de kullanılıyor sanırım bizim evin önünde ağaçları var teyzeler torba torba topluyor :) yalnız nası kullanılır sürüyolar mı içiyolar mı bilmiyorum sadece yüzdeki kızarıklıklar için de (damarla ilgili olduğu için) kullanıldığını duymuştum umarım faydası olur :)

hatta şimdi google da "at kestanesi kızarıklık" şeklinde arattım bir sürü site çıktı suna dumankaya da tarif vermiş inceleyin mantıklı gelirse uygularsınız

bende sürekli kızarıyorum her durumda son zamanlarda çıkan şu bb kremi deneyeyim dedim gerçekten işe yarıyor kızlar.. kızarmaya başladığımda yüzüme sürüyorum cilt rengimi dengeliyor her yer aynı renk oluyor. ben watsonslarda satılan pure and beauty'ninkini kullanıyorum bir çok markanın var ama en iyisi bu.. kuru cilt ve yağlı cilt olarak ayrılıyor da üstelik.. inşallah sizin de işinize yarar. gidip testerlarını deneyebilirsiniz..

Bende bu forumda bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine pure beauty bulgarian rose bb cream aldım kesinlikle tonu eşitliyor, çok doğal duruyor.. Fakat çok çok çok yağlı pudra sürsem biile tamamen engelleyemiyorum. Siz hangi çeşidini kullanıyorsunuz.
Bu arada bende kızarıklık sorunu yaşayanlardanım. Hatta bu kızarma benim lise hayatımı mahfetti diyebilirim... Mimiklerinize hakim olabiliyosunuz ama kızarmaya hakim olmak imkansız. Bu durum üniversitede daha azaldı. Size tavsiyem sosyal faaliyetlerde bulunup öz güveninizi yüksek tutun. Çünkü kızarma işi biraz da psikolojik. Bir de bazı tavsiyelerim olabilir. Mesela;
-peeling kesinlikle yapmayın! (granüllü de denedim granülsüz de, ne zaman peeling yapsam günler süren yoğun kızarıklığım olur)
-güneş kremi kullanın!( bu da güneşin yol açtığı kızarıklı hafifletebilir. Yalnız bir çok bu işin uzmanı olan kişiden onaylattım 30 spf üzeri gereksiz ve kremimizi 2 saatte bir yenilememiz gerekliymiş..)
onun dışında rüzgar vs gibi etmenlerden de kızarıyosanız( ki iki gündür o rüzgarlar yüzüden yanıkolmuş gibi geziyorum )malesef ki bunun çözümü yok ya da ben bulamadım bilen varsa banada anlatsın lütfen

ben kuru ciltler için olanı kullanıyorum rose olan değil mor renkte olanı kurutmadığı için çok memnunum ben, hatta pudrası da var o da çok güzel. rose olanı yağlanmayı önlemeli aslında şaşırdım

Peki bu ates basmasina yardimci oluyomu? Ben kizarnca ates basiyor yuzumde yanma oluyo Ona bi etkisi oluyomu? Bide kizarmaya absladigimda suruyorum demisisn de . BU kizarma ne zaman olcagi belli olmuyoki.Nasi suuryon annamadm

offffff onu bede yaşadım çokgıcık bişey sende beyaz renkli gözlüsün sanırım benim gibi beyazlarda çok olur doktora gitmiştim cildiyeye bi merhemle halletti doktor ve normalde nemlenddirici olarakta sürmem için özellikle duş sonrası için üroderm vermişti halada kullanıyorum. basit onun tedavisi cildiyeye git kafana takma

normalde evden dışarı çıkarken fondöten niyetine sürüyorum kapatıcılığı iyi çünkü.. gün içerisinde kızarsam da krem rengi dengelediği için belli olmuyor. kızarınca sürüyorum dediğim ise evde falan herhangi bir sebepten kızardım diyelim hemen sürüyorum kendimi öyle görmeye dayanamıyorum

dışardan belli olmasa da sen o yanmayı hissediyorsun malesef

bendede var bu ya nefret ediyorum kendimden bazen kimse kızarmıyo sana noluyo diyorum kendime ve engelleyemiyorum.okulda ögretmenlik yaptıgımda ilk gün cok heyecanlandım ve kızardım cocuklar soruyo hocam kızardınız evet güneşte cok kaldım yandı cildim demiştim. herhangi bi konuda durduk yere utansam sıkılsam istemediğim bişe oldugunda kızarıyorum engellenmemesi kötü bide insanlar kıpkırmızı oldun kızardın demiyomu sanki hissetmiyorum ben allık gibi olsa oda iyi komple kızarıyo yüzüm hatta bazen ellerimle birlikte 1-2 dk sonra gecıyo sonra bi konu daha gecıyo bı daha kızarıyo sıcak basıyo bazen toplumda konusmak ıstıyorum sımdı dıkkatlı bakcaklar ya kızarırsam rezıl olcam gene dıye konusamıyorum.durduk yere aniden soru soruyolar mesela utanılcak bişey değil hata yapmadım mesela calısıyomusun diyolar ben cvb vercem kızarıyorum.ya yanma olsa ben hıssetsem ama görünmese karsımdaki görmese o durumu ne iyi olcak yarın bigün söz nişan fılan yıne kızarcam büyük ihtimal resım cekılcek ben kıpkırmızı allahım ne kötü ama şu bb kremi deniycem en azından özel günlerde kullanırım.yada sivilce yapmazsa hergün kullanıırm.antidepresanda bi halta yaramıyo kullanmak zorunda kaldım yıllarca ona ragmen kızarıyorum.kendımı mutlu hissettigim ortamlarda kalabalıkta olsa kızarmıyorum ama hep böyle benım ıstedıgım ortamda olmuyo tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…