Mutfak Püf Noktaları kızartma tencerelerini temizlemek

lola_90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
34
0
36
Antalya
bir süre içinde kızartma yapılmış tencere ve tavaları nasıl temizliyoruz?

ben kaynar suda beklettim, cifledim, çamaşır suyunda beklettim yok yok

böyle hala elimi üzerinde gezdirince bir yapışkanlık hissediyorum, tam temizlenmiyor.

ne yapabilirim tamamen temizlemek için? :96:

anneme de soramıyorum, bin kere tembih etmişti sakın kızartma yapma bunlarda mahvedersin diye :26:

Teflon değilse şayet tenceren telleyeceksin mecburen.Ama tencerem çok yeni kıyamam tellemeye dersen yağ çözücü ürünler var ,onlardan sık üstüne biraz bekletip ov bakalım süngerin sert kısmıyla..

tencere teflon, bir de takımın parçası. yalvar yakar almıştım annemden, böyle benim için çeyizlik ayırdığı bir oda kadar eşya var da onların arasından almıştım. dedi o kadar mahvedersin takımı da bozarsın diye. ah anne sözü dinlememek ah... nasıl mahçubum şu an anlatamam

ya işte üşengeçliğin sonucu oldu bu da. öğrenci evinde sınav zamanı yıkanmayan bulaşıklar bu hale getirdi..

yağ sökücü ürünleri de denedik ama fayda etmedi. böyle zamk tabakası gibi bir şey var sanki yapış yapış.

tencerenin dışı da yanmıştı da onu cif, tozla falan ovarak çıkardık. ama şu içinin yapışkanlığı geçmedi

Teflonsa tenceren, seçeneğin kalmamış ne yazık ki.Bir de fırın temizleyici ürünler var çok güçlü ,onu dene bakalım.Mesela bende ernet marka fırın temizleyici var,acayip bir şey tencereleri,aspiratörü pırıl pırıl yapıyor..Yine de çıkmıyorsa onu kızartma tenceresi yapıverirsin sen de..Üzülme..

Ayçiçek yağı ne yaparsam yapayım bizim tencerelerde de çıkmıyor.
Yağ çözücü de bana çok zararlı geliyor. Elime bir damla deyince yıka yıka çıkaramıyorum tencereden nasıl çıkacak?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu tür ürünler kullanırken mutlaka eldiven kullanın,elleri paramparça ediyor..

Derin ben de çok memnunum güldaldan..Hatta 24 aralıktan itibaren mr.bee ve bind activitin de yeni ürünleri çıkacakmış,hem de gayet uygun fiyatlarla..

Arkadaşlar bu tür ürünler kullanırken mutlaka eldiven kullanın,elleri paramparça ediyor..

Derin ben de çok memnunum güldaldan..Hatta 24 aralıktan itibaren güldal,mr.bee ve bind activitin de yeni ürünleri çıkacakmış,hem de gayet uygun fiyatlarla..

nasıl yapışıyor ki ya. içinde yağ bırakıp defalarca kızartınca mı oluyor? içinde yağ birikmesi başıma gelmedi ama tencerelerin altı leke yapabiliyor. onu da telle ovuyorum

evet içinde bir hafta boyunca falan her gün kızartma yapılmasıyla oluyor

güldağ'ı denicem bakalım inşallah sonuç alırım.

canım ms. muscle sarısı bolca ondan sık, bide cifin açık mavi renk olanı ondanda dök bulaşık makinesine koy 2 - 3 kere bulaşık makinesinde diğer bulaşıklarınla beraber yıkansın umarım çıkar benimki çıkmıştı ..(( ayy inşallah makinen vardır :26: )) eğer bu çözümde olmazsa sende kızartma tenceresi yapçan mecbur...
(

smeagol teşekkürler, fırın temizleyici de alıyım bugün hazır güldağ almaya gitmişken.

tenceresinde değilim de, annem görünce kızacak bir de yine 'dikkat etmiyorsun sana aldıklarıma hep boşuna para harcıyorum' diye üzülecek o yüzden tencereyi öyle görmesini istemiyorum

her kızartmadan sonra o yağı tencerede bekletmemen lazım hemen tencereyi yıkamak lazım. o zaman birşey olmuyor

canım bulaşık makinen varsa mr muscle sarısından bolca sık bide cifin açık mavi renk olanı var ondan da dök sonra bi kaç sefer diğer bulaşıklarınla beraber yıkansın umarım sonuç alırsın bende işe yaramıştı ( umarım makinen vardır :26: )) aksi halde sende kızartma tenceresi yap gitsin...

brengarenk maalesef bulaşık makinam yok ama o sarıdan da alayım bari. onu da deneyeyim. bakalım çıkaracaklar mı inşallah çıkarırlar. şu yağı çıkarmak için temizleyicilere verdiğim para yeni tencere takımı alacak kadar olmak üzere :)))

benim kızartma tencerem de teflon,ama benikinin de altındaki yağ lekelerini çıkaramıyorum bi türlü,dış kısmındaki..
amway'den tel almıştım onu kullanabiliyorum yumuşak biraz,teflona pek zarar vermiyo
mr.muscle sarı kullanıyorum bende ama o bahsettiğiniz güldal dan da kullandım harika bi yağ çözücü
bende öneririm,hatta mr muscle dan daha iyi diyebilirim...

Yağlı kısıma Marc mutfak sürüp beklet. Sonra mutfak süngerininin yumuşak kısmını sıcak suyla ıslatıp bastırarak ov. İnşallah çıkartabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…