kızgınlığını ses tonuna yansıtmamayı başarabilmek

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Arkadaşlar merhaba, ben içi dışı bir insanım rol yapamam yani. Ama gerek aile ilişkilerinde gerek günlük yaşamda gerekse de iş hayatında bazen karşı tarafa kızdığımı ses tonumla belli ediyorum. Ve insanlar tepki gösteriyorlar. Ses tonu derken asla bağırmak değil yanlış anlaşılmasın. Hafif bozuk olduğumu belli ediyorum. İnsanlar o kadar bencil ki kendileri her türlü saygısızlığı,bencilliği yapıyor fakat sizden üst düzey saygı,ilgi,sevgi bekliyor. Sanki kendisinden başka benim hayatımda kimse yok. Herkes kendini kaf dağında görüyor. İnsanların tepkisini her ne kadar takmamaya çalışsam da bazen moralim bozuluyor. Terbiyesize terbiyesini bildir diyorum ama sonuçta çalışan insansın, müşteri ne kadar terbiyesiz olursa olsun o haklı mantığı var biliyorsunuz. Uzattım fakat tepkisini ses tonuna, davranışına yansıtamayan kısacası ruhsuz kalmayı başarabilen tepkisiz olmayı başarabilen arkadaşlar bunu nasıl yapıyorsunuz ?

Soru güzel...ben mailleri yazıp, göndermeden 10 dk bekliyorum, tekrar okuyorum bazen...ama telefonda biraz daha zor.

Amaan iş icabı tahammül ediyorum, Allah'tan hayatımda önemi olan biri değil diye düşünüp, o şükür halinin verdiği memnuniyetle konuşmak lazım sanırım.

Birine kizmissan bunu ona belli etmemek iki yuzluluk degil bence ama karsidaki kisi hata degil bilerek isteyerek kotu bir davranista bulunuyorsa hakettigi sekilde uyarmak lazim. Ama is tanimin bazi fiillerini kisitliyorsa gerektigi gibi davranmaktan baska sansin yok.

Niye sesimi ayarlayayım ki, insan bir şekilde tepkisini belli eder. Zorlarına gidiyorsa kızdırmasınlar. Küfür mü ediyorsun sanki? Ben de çok güzel şekilde sesimle bakışımla belli ederim. Kimse için kendini ayarlama fazla kırıcı olmadığın sürece.

Sosyal hayatta sorun olmayabilir ama bence hizmet veren kesimdeyseniz gerginliğinizin asla yansımaması gerekir nasıl olur bilemiyorum ama geçenlerde modemle ilgili bir arızayı telefonda gidermeye çalıştık bayanla ben arayan tarafım o da sorun için yardımcı olacak taraf...Problem uzadı, bir süre sonra kız sinirini çok fazla hissettirdi bana ve ben de gerildim açıkçası... Ve profesyonel olmadığını düşündüm

Hizmet sektöründeyim tüm gün hem birebir hem telefonda insanlarla muhatap oluyorum. Normalde çok sakinim ama insanlar o kadar saygısız ve kaba ki bazen ses tonumla belli ediyorum. Ne kadar kibar olursan o kadar tepene biniyor insanlar çünkü.

Yok sabırlıyım ben iş uzayınca sinirlenmem aksine çözülmesi için kendimi parçalarım benim derdim saygısızlık ve terbiyesizlik. En basiti; bir müşterimle ilgileniyorum konuşuyorum işlem yapıyorum. Bir başkası gayet futursuzca gelip lafı bölerek benim işimi hallet diyor. E ben şu an napıyorum? Bir başkasınının işini yapıyorum, ha bırakayım seninkini yapayım değil mi? Bu nasıl bir saygısızlıktır?

çözümü: umursamamak kızmamak
işte umursamamayı nasıl başarabiliyorsunuz ? ben insanlara çok önem veriyorum sanırım değer veriyorum ve yaptıkları söylediklerini de takıyorum. sadece ben ben ben diyen bencil sadece kendini düşünen biri nasıl olabilirim? başka türlü takmamak mümkün değil sanırım

Insanlara önem veriyorum diye diye sinir hastası olduk benim tavsiyem insanlara herhangi bir değer yüklememen yönünde olacak.Iki çift laf etti diye beynimize girmesinler önemli olmasınlar yani,önemli olabilmek için adam gibi davransinlar o zaman ışte ben onların yaptıklarından etkileneyim olumlu yada olumsuz..

Sinir anında bunu yapmak zordur ama alışkanlık haline getirirseniz çok rahat edersiniz; olayı yaşayan sanki siz değilmişsiniz, sanki dışarıdan biri olarak şahit olmuş ve yorumluyor gibi düşüneceksiniz.

Şahsi değil, daha insani, daha genel bir düşünceye sevk edeceksiniz aklınızı, size yapılmamış, başka birine yapılmış ve siz müdahale ediyormuşsunuz, çözüyormuşsunuz gibi ele alacaksınız olayları. O zaman ses tonunuza, yüzünüze yansımıyor duygularınız. Benim yöntemim bu.

Yazdığınızı okuyunca aklıma geldi, lise dönemlerinde karşılıklı konuşma dahilinde bir şeye sinirlendiğimde, haksızlığa uğradığımı düşündüğümde falan hemen gözlerim dolardı, sesim titrerdi.
Nasıl aştım yada kendi yöntemimi nasıl buldum bilmiyorum. Ama şu an böyle bir şey olduğunda, kendimce kibarlığı elden bırakmadan karşımdakine rengimi belli etmeden diyeceğim her şeyi ince ince söylerim. O yapay kibarlık zaten tavrımı belli eder, ve yine o yapay kibarlık sayesinde karşı taraf sesini çıkaramaz :) Bende diyeceğimi dedim diye rahat ederim :)
Nasıl ı konusunda yardımcı olamadım ama belki sonuç fikir verir :)

az önce ofis arkadaşımla tartıştık ilk başta sesim titredi elim ayağım titredi ilk 2-3 dakikadan sonra toparladım yaklaşık yarım saat tartıştık saygı çerçevesinde ama bu yarım saat baya bir taşlarımızı döküp sonundada birbirimizden helallik aldık ilk başlangıcı amatörce olsada sonu profesyonelce oldu ..çok fırın ekmek yemem lazım fazla doğal olmamak gerekiyor duygusallığı belli ettiğin an insanlar üzerine geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…