• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızı olan anneler bakabilir mi?

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?

Merhabalar kızım var ama 11 yaşında değil.5 yaşında ama bazen inatlaşma oluyor.Kita oku demek yerine birlikte kitap okuyalım mı? derseniz yaklaşımı nasıl olur.Yada akşam saatinde kızınız söylemeden dışarıda dondurma yemeye ne dersin birlikte gezelim mi ? derseniz nasıl bir tepki alırsınız.

Zorla kitap okutmaya çalışma, okumazsa ceza ile tehdit etme abartı geldi bana.

Ama dışarı çıkma saatleri konusunda endişenizi anlıyorum. Öğlen sıcağında ve akşam hava karardıktan sonra çıkmak o yaştaki biz kız için tehlikeli olabilir.

Keşke güvenilir bir dünyada yaşıyor olsaydık, tecavüzler cinayetler hep yalan olsa.

Erkek anneleri de dinlesin. Sadece kız anneleri deme bence. Tehlikenin cinsiyeti yok. Üstelik kızınız sadece kızlar dışarı çıkmaz gibi yanılgıya düşmesin

Konuyu takipteyim. Ben de anneyim.

Cezayla kitap mı okutulur daha çok soğutacaksınız çocuğu kitap okumaktan. O çocuğun var bir sıkıntısı baş kaldırmaya çalıştığına göre. Kızı sıkıp baskı altında mı tutuyorsunuz yoksa?

Son düzenleme:
Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
akşam 9 da kimle nereye çıkacak ?

Müstakil evde oturuyozruz komsunun kızları var kapı önüne çıkacak balkondan görünüyor ama ben güvenemiyorum mahalledeki kızlar biraz serbest sürekli sokaktalar.Ben uygun bulmuyorum
eve bahçeye çağırın orda otursunlar ?ve bir de yaşıtları mi o kızlar ?

Şundan dolayı defalarca söylememe ragmen ders çalıştırmama ragmen ben biliyorum diyerek dersine çalışmadı eşim de zayıf alırsan yazın kitap okumak zorunda kalırsın demişti.Ceza da kitap okumassa mesela matematikten problem çözecek o şekilde

Bahçem yok müstakil ama altta dükkan var keşke olsa :(Bildiğiniz mahalle sokagı hemen yanından ana yol geçiyor

Dikkatini çekecek güzel kitapları birlikte seçin,ailecek bir saat belirleyip o saatlerde de hepiniz kitap okuyun. Ya da evde bir şeylerle oyalansın. Puzzle gibi mesela..

Zorla kitap okutmaya çalışma, okumazsa ceza ile tehdit etme abartı geldi bana.

Ama dışarı çıkma saatleri konusunda endişenizi anlıyorum. Öğlen sıcağında ve akşam hava karardıktan sonra çıkmak o yaştaki biz kız için tehlikeli olabilir.

Keşke güvenilir bir dünyada yaşıyor olsaydık, tecavüzler cinayetler hep yalan olsa.

Erkek anneleri de dinlesin. Sadece kız anneleri deme bence. Tehlikenin cinsiyeti yok. Üstelik kızınız sadece kızlar dışarı çıkmaz gibi yanılgıya düşmesin

Konuyu takipteyim. Ben de anneyim.

Yo kesinlikle o anlamda demedim tabi ki bütün anneler bakabilir de hani 11 yaş kızı olanlar akran olanların fikrini almak istedim normal mi bu dönemde diye düşünerek

Dikkatini çekecek güzel kitapları birlikte seçin,ailecek bir saat belirleyip o saatlerde de hepiniz kitap okuyun. Ya da evde bir şeylerle oyalansın. Puzzle gibi mesela..

Puzza aldım çabuk sıkıldı her biri bi tarafta geziyor.Kitapları kendisi çok istedi zaten o yüzden aldık ama okumuyor :(

Çok normal bence verdiği tepkiler. Sizin verdiğiniz tepkilerle alakalı biraz sıkıntı sanki. Kızınızla bence ilk önce karşılıklı konuşmaya çalışın. Bütün bu sıkıntıları anlatın. O sorun ettiğinde ağlayıp sızlayıp inatlaştığında değil öncesinde. Dışarı çıkmasına tamamen engel olmamaya çalışın evet size de hak veriyorum ama kızınızla anlaşın ve onun dışarı çıkacağı saati belirleyin ve bırakın o 1 saati sizin sınırladığınız şekilde geçirsin. Yada hadi çağır arkadaşlarını sizi dondurma yemeye götüreyim diyebilirsiniz. Kitap okumaya teşvik etmek istiyorsanız kitabı ve okuyacağı zamanı kendi seçmesine izin verin. Gözünüz üstünde olsun ama o bunu anlamasın kısacası.

11 değil 5.5 yaşında kızım var, 5 yaşına kadar tam bir melekti, tamam annecim, canım annecim diye boynuma atlardı, son bikaç aydır bizde de tersleşme ve inatlaşma başladı, mesela daha bu sabah, kahvaltıdan sonra havuza gitmek istedi, indirdim, havuza atlarken ayağı minicik çizilmiş, kanamadı bile, görmese farketmezdi, neyse bu görünce ayağım acıyor eve çıkalım diye tutturdu, kızım bişey yok, bişey olmaz, bak eve çıkınca sakın bana sıkıldım, şunu yapalım buraya gidelim deme dediysem de dinlemedi, ille eve çıkalım... neyse çıktık duş aldı giyindi, ben çıktığımıza pişman oldum geri inelim dedi, indirmedim tabi, hala triplerde. üstelik bugün sırf onunla yüzmek için işim olduğu halde, işe gitmedim ben...
of neyse, ben cumartesiye pedagog randevusu aldım zaten görüşeceklerim vardı. tavsiyem siz de bir uzman desteği alın, her çocuk farklı, başkasının çocuğunda çok olumlu sonuç bırakan yöntem sizinkinde ters tepebilir, bir uzman gözlemlesin size en doğru fikirleri versin.

Şundan dolayı defalarca söylememe ragmen ders çalıştırmama ragmen ben biliyorum diyerek dersine çalışmadı eşim de zayıf alırsan yazın kitap okumak zorunda kalırsın demişti.Ceza da kitap okumassa mesela matematikten problem çözecek o şekilde
İyi de bu şekilde kitap okumak ona ceza olmuş bile. Hiçbir şekilde kitap okumayı sevdiremezsiniz ki. Kitap okumak bir ceza olmamalıydı hata burada.

Kiziniz ergenlige girmek uzere bu yuzden kizinizla inatlasmayin derim. Aranizdaki bagi ve iletisimi koparirsaniz ergenligi gercekten zor gecer ve olurda bir hata yaparsa sizden sonuna kadar saklar.

Ogrenim hayatinda ders calismamak, zayif not almak cocugun kendisine cezadir. Okumasini istediğiniz kitaplar cocugunuzun ilgisini cekmiyor olabilir. Kendisi begenip alirsa belki okumak icin daha hevesli olur.
Cocuklarla zaman gecirmek istiyorsa evinize davet edebilirsiniz ozellikle aksamlari.

Tek tarafli iliskiye noktayi koymayin bence, orta yolu bulmak laizm.

Merhabalar kızım var ama 11 yaşında değil.5 yaşında ama bazen inatlaşma oluyor.Kita oku demek yerine birlikte kitap okuyalım mı? derseniz yaklaşımı nasıl olur.Yada akşam saatinde kızınız söylemeden dışarıda dondurma yemeye ne dersin birlikte gezelim mi ? derseniz nasıl bir tepki alırsınız.

Öneriniz için teşekkür ederim voleybol kursuna yazdırdım hafatnın 3 günü şehirde inanın küçük olglum oldugu halde dolmuşla gidiyorum 2 saat bekliyorum.Beraber arada çıkarız dışarı parka gideriz sahile gideriz.Baba biraz ilgisiz bu konuda :(

Kitap okumak cezamıdır?!!!!! Baskıcı ve fazla kontrolcu ailelerde büyüyen çocuklar ya özgüvenini kaybeder sessiz, kendini ifade edemeyen biri olur. Yada savunma mekanizması devreye girer ailesiyle zıtlaşır. Sizin tutumunuz hatalı geldi bana. Çocuğa yaşına uygun, eğlenceli, maceralı kitaplar alın zaten merak edip okumak isteyecektir. Kızınıza okusun diye verdiğiniz kitaplarıda merak ettim doğrusu!

Back
X