biz kabullendik ailelerimizin görüşmemesini .11 senelik evliyiz orta noktayı bulduğumuzu düşünüyordum.yanılmışım
ailelerin istemediğibi evlilikte bu tip olayların olması çok normal. bence ailelerinizi yumuşatmalısınız öncelikle yoksa daha çok sorun yaşarsınız
kızım 9 yaşında evliliğimizin 3 senesinden sonra sorunlar giderek büyüdü ve sonrası uçuruma dönüştü .öncelerde eşim kızımla kendi ailesine gider bende ailemi görmek istediğimde kızımıda alıp giderdim bu tavrı hiç beklemiyordum hayal kırıklığım eşimden kaynaklandı .ailelerle ilgili sorunu aştığımızı düşünüyorum ben evliliğimize dahil ve müdahil etmedik.aldığımız kararla birlikte; kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama bizde ağaç kovuğundan çıkmadık . dedik ve o şekilde devam ettik .Çocuğun arada bırakılması çok yanlış. Kızınız kaç yaşında? Daha önceleri karşı çıkıyor muydu yeni bir durum mu?
Aradaki problem ne kadar büyük bilmiyorum aileler arasında bu kadar uçurum varsa evlilik hayatınız çok zor olmalı.
ben şöyle anlatıyım 6 yıl eşim ve ailesi ile altlı üstlü oturduk ancak bu durum eşimin bana verdiği sözün aksiydi bu süre içinde ailemde budurumdan rahatsız olduğundan sıksık dünürler karşı karşıya geldi ve ilk 3 senenin sonunda annemler dünürlere uğramadan direk bana gelmeye başladı ziyaretlerinde. bu durumda haliyle hoş karşılanmadı tatsızlıklar başladı neyse 6 yılın sonunda. ya ayrı bir eve çıkarız yada ben gidiyorum dediğimde eşim benim yanımda tavır alarak taşınma kararını verdi.(altlı üstlü oturuyorduk ancak inanın aynı evden farkı yoktu) ve biz taşınırken kayınvalidemle hellaleşmeye indiğimde bana ''sen ne iyi bir gelin oldun oğlumu anasından babasından akrabalarından ayırdın sana öptürücek elim yok dedi'' sonrası nasıl oldu bilmiyorum oğullarını ve torunlarını yine aynı şekilde sevki ve şevkatle sarmaladılar ama beni dışladılar bende aramadım bayramda olsa aramadım kötü gün olsa da aramadım . bir süre sonrada eşm benim ailem evime gelmiyor seninkide gelmesin demeye başladı . tamam dedim ben giderim ailemle görüşürüm sende gider görüşürsün tabi bu durumda annemle babamında eşimle olan ilişkisini bozdu. kızımı hep koruduğumuzu düşünüyordum çünki o anneanneyide babanneyide görüyor eksiklik hissetmiyordu ama dünki durum hayal kırıklığı olduAilelerin görüşmemesi tamam da sizin ailelerle görüşmeden evliliği 11 yıl götürebilmeniz çok şaşırttı beni. Kendi evliliğimde 3 ay gibi böyle bir dönem yaşadım resmen yandı ortalık..
Eşinize gelince ne ayıp, ne hadsizlik.. Haklısınız
kızım 9 yaşında evliliğimizin 3 senesinden sonra sorunlar giderek büyüdü ve sonrası uçuruma dönüştü .öncelerde eşim kızımla kendi ailesine gider bende ailemi görmek istediğimde kızımıda alıp giderdim bu tavrı hiç beklemiyordum hayal kırıklığım eşimden kaynaklandı .ailelerle ilgili sorunu aştığımızı düşünüyorum ben evliliğimize dahil ve müdahil etmedik.aldığımız kararla birlikte; kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama bizde ağaç kovuğundan çıkmadık . dedik ve o şekilde devam ettik .
umarım dediğin gibi olur . çünki ailemin ilk ve tek torunu kızım . annemlerde torunlarının uzaklaştırıldığını farkettiğinde ilk önce eşime olan anlaşmazlıklarını büyütüyor sonrada benim bu duruma seyirci kaldığımı düşünerek bana sitem ediyorlarEşinizin zihniyeti sanki fena bir kadın kafası gibi çalışıyor sizinkide sanki düz mantık erkek kafası gibi ..Böyle çocuğa birşeyleri işlemesi çocuk icin için hic etkili olmuyor hatta cocuk babasının bu tavrindan haz almayıp ilerde kendisi görüşmuyor ben bunu hem kendi cocuklugumda yaşadım. Hem de ablamın evliliginde babası cocuklari zorladi zorladi ve sonunda cocuklar buyuyunce baba tarafiyla daha cok gorusmelerine ragmen babalarina dur dediler .cunku hersey zorlaydı ve bizimle gorusmesine engel oluyordu babasi hic uzulmeyin cocugunuz konusunda ... Ama tabi esinizle bu siddetli kavganiza gelince asla ilk adimi siz atmayın bu konuda cunku fitili atesleyen o uzlasmaci davranip konuyu siz acmayin barismak adina asla .eger siz konusma baslatirsaniz onu onaylamis gibi olursunuz .bu olaylar her tartismada el kol munasebetine doner
Kızınız küçük değilmiş. Neyin ne olduğunu bilecek yaşta.Eşinizin kızınıza ne kadar büyük kötülük ettiğini farketmesi gerekiyor.
Yakın zamanda bir olay yaşadınız mı peki eşinizin birden böyle davranma sebebi ne? Normalde tatsızlıklar yeni değilmiş düzeninizi böyle kurmuşsunuz neticede eşinizin çoktan kabullenmesi gerekiyordu .
senin adına çok sevindim çünki çok haklısın bende hiç istemezdim ama balık baştan koktu bizde . evlenirken eşimle ayrı bir muhitte oturma kararı almış ve hazırlıklara başlamıştık ama annesi ağlamış oğlum evimiz dururken başka yerdemi oturcaksın diye eşimde beni ikna etme zahmetine girmeden annesinin gözyaşlarına kıyamayarak kabul etmiş 2 sene diye başladığımız bu ortak yaşam 6 seneye çıkınca anlaşmazlıklarda arttı . tabi ailemde hoş karşılamadı . neden ayrı eve çıkmadığımız hep sorun oldu.Bu ailelerle gorusmeme durumu mutlaka bi yerde patlak veriyor sorun cikiyor. O yuzden esimin ailesi ile arami hep iyi tutmaya calisiyorum. Yillar gectikce duzelmiyor daha cozulmez hal aliyo bence. Hele de cocukla cok daha zor oluyo. Keske gorusme durumunu düzeltebilseniz.
evet maalesef yaşadık eşim ablasını ve yiğenini kaybetti beklenmedik bir kasa ile . babam eşimle görüştü elimizden ne geliyorsa yapalım dedi cenazeye gelelimmi diye sordu( aralar açık olduğu için tatsızlık çıkarmı endşesi ile sorulmuş bir soru) eşimde hayır gelmeyin dedi. babamlar orda bulunursak acı günlerinde belkide fayda yerine zararımız olur diye gelmedi. eşim benim gelememde müsaade etmedi. cenazeden sonra ettiği cümle şu oldu ''birde utanmadan gelelimmi diyorlar sormalarımı gerekiyordu tabiki geleceklerdi sorarlarsa hayır derim bende 7 kat ellermi ki gelelimmi diye soruyorlar dedi '' ben izah etmeye çalışsamda konuyu uzattı . sonrası da bu . kızım bile anneannmler halamın cenazesine gelmedi konuşmak istemiyorum dedi. bende olayın üzerinde durduğumda bunun eşimin sözleri olduğunu ve kızımın tembihlendiğini öğrendim
evet maalesef yaşadık eşim ablasını ve yiğenini kaybetti beklenmedik bir kasa ile . babam eşimle görüştü elimizden ne geliyorsa yapalım dedi cenazeye gelelimmi diye sordu( aralar açık olduğu için tatsızlık çıkarmı endşesi ile sorulmuş bir soru) eşimde hayır gelmeyin dedi. babamlar orda bulunursak acı günlerinde belkide fayda yerine zararımız olur diye gelmedi. eşim benim gelememde müsaade etmedi. cenazeden sonra ettiği cümle şu oldu ''birde utanmadan gelelimmi diyorlar sormalarımı gerekiyordu tabiki geleceklerdi sorarlarsa hayır derim bende 7 kat ellermi ki gelelimmi diye soruyorlar dedi '' ben izah etmeye çalışsamda konuyu uzattı . sonrası da bu . kızım bile anneannmler halamın cenazesine gelmedi konuşmak istemiyorum dedi. bende olayın üzerinde durduğumda bunun eşimin sözleri olduğunu ve kızımın tembihlendiğini öğrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?