• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızılca kıyamet

evet maalesef yaşadık eşim ablasını ve yiğenini kaybetti beklenmedik bir kasa ile . babam eşimle görüştü elimizden ne geliyorsa yapalım dedi cenazeye gelelimmi diye sordu( aralar açık olduğu için tatsızlık çıkarmı endşesi ile sorulmuş bir soru) eşimde hayır gelmeyin dedi. babamlar orda bulunursak acı günlerinde belkide fayda yerine zararımız olur diye gelmedi. eşim benim gelememde müsaade etmedi. cenazeden sonra ettiği cümle şu oldu ''birde utanmadan gelelimmi diyorlar sormalarımı gerekiyordu tabiki geleceklerdi sorarlarsa hayır derim bende 7 kat ellermi ki gelelimmi diye soruyorlar dedi '' ben izah etmeye çalışsamda konuyu uzattı . sonrası da bu . kızım bile anneannmler halamın cenazesine gelmedi konuşmak istemiyorum dedi. bende olayın üzerinde durduğumda bunun eşimin sözleri olduğunu ve kızımın tembihlendiğini öğrendim
Cenazeye gelelim mi diye sorulması abes olmuş bence!En nihayetinde kanlı ,kavgalı değillermiş.
Eşinizin kızınız üzerinde ki baskısı da çok yanlış tabi ki.Demek ki içten içe kin besliyor,o yüzden de görüştürmek istemiyor.Eşinizle mantıklı bir şekilde konuşmanız gerekli.Bu ailelerle görüşmeme durumunda size ne kadar hak versem de işte bir şekilde patlak veriyor, en ufak bir sorunda.Yani yara kabuk bağlıyor ve kanatan birileri hep olacak.
Keşke uzlaşmacı olsanız her ikiniz de.

Canım keşke ailecek gitseymişsiniz. Hata yapmışsınız bence. Tabi bu kızınızı öğütleyip ailenizden soğutmaya çalışmasını haklı çıkarmaz.
gelmeyin denilen yer cenaze evi biz gidelim diyemedik işte .belki başka tatsızlıklar olur endişesi ile

senin adına çok sevindim çünki çok haklısın bende hiç istemezdim ama balık baştan koktu bizde . evlenirken eşimle ayrı bir muhitte oturma kararı almış ve hazırlıklara başlamıştık ama annesi ağlamış oğlum evimiz dururken başka yerdemi oturcaksın diye eşimde beni ikna etme zahmetine girmeden annesinin gözyaşlarına kıyamayarak kabul etmiş 2 sene diye başladığımız bu ortak yaşam 6 seneye çıkınca anlaşmazlıklarda arttı . tabi ailemde hoş karşılamadı . neden ayrı eve çıkmadığımız hep sorun oldu.
Tabi ki iyi anlasma tek bi tarafin cabasiyla olmuyo esinin ailesi ve eşin de bu durumda orta yolu bulabilmeli. Senin bahsettigin durum daha buyuk ama eşin ailesinden daha cok hatali. Ailesi bu sekilde birlikte yasamayi dusunse de eşin sana duyurmadan bu durumu çözmeli ortak bi yol bulabilmeliydi. Yani eşin olacaklari göze almis sanki. Tabi ki de ev ev ustune olmaz hangi devirde yasiyoruz.
Simdi de hata üstüne hata yapip kizini senin ailenden uzaklastirmaya calisiyor ama kizin cok kucuk degil mutlaka zamani gelince hakliyi anlayacaktir.

ben şöyle anlatıyım 6 yıl eşim ve ailesi ile altlı üstlü oturduk ancak bu durum eşimin bana verdiği sözün aksiydi bu süre içinde ailemde budurumdan rahatsız olduğundan sıksık dünürler karşı karşıya geldi ve ilk 3 senenin sonunda annemler dünürlere uğramadan direk bana gelmeye başladı ziyaretlerinde. bu durumda haliyle hoş karşılanmadı tatsızlıklar başladı neyse 6 yılın sonunda. ya ayrı bir eve çıkarız yada ben gidiyorum dediğimde eşim benim yanımda tavır alarak taşınma kararını verdi.(altlı üstlü oturuyorduk ancak inanın aynı evden farkı yoktu) ve biz taşınırken kayınvalidemle hellaleşmeye indiğimde bana ''sen ne iyi bir gelin oldun oğlumu anasından babasından akrabalarından ayırdın sana öptürücek elim yok dedi'' sonrası nasıl oldu bilmiyorum oğullarını ve torunlarını yine aynı şekilde sevki ve şevkatle sarmaladılar ama beni dışladılar bende aramadım bayramda olsa aramadım kötü gün olsa da aramadım . bir süre sonrada eşm benim ailem evime gelmiyor seninkide gelmesin demeye başladı . tamam dedim ben giderim ailemle görüşürüm sende gider görüşürsün tabi bu durumda annemle babamında eşimle olan ilişkisini bozdu. kızımı hep koruduğumuzu düşünüyordum çünki o anneanneyide babanneyide görüyor eksiklik hissetmiyordu ama dünki durum hayal kırıklığı oldu

Benzer sorunlar yaşamışız. 6 yil oturdum bende sonra taşındık. 2 yil görüşmedik sonra gorusmeye başladım. Onlar benim ailemi suçladılar ki aralarinda tek bir kavga gecmemesine rağmen ailemin tek kusuru benim kararimin yanimda olmalarıydı. Sonuç ailelerimiz görüşmüyor. Ama biz birbirimizin aileleri ile görüşüyoruz. Bu durum çocuğa da yansımadı. Yansimamasi için aradaki küslüğü uzatmadık. Cocuk küçükken giderdik anlaşmazlığı. Bir de eşim benim aileme karşı hic cephe almadi. Ailemde eşimi oğulları yerine koyar. Bu yuzden dallanip budaklanmadı. Eşimin ailesi ilk baslarda yanlarından taşınmamizi kabul etmekte zorlandılar ama alıştılar. Ailelerin görüşmeyisi de pek sorun yaratmiyor şu an için.

evet maalesef yaşadık eşim ablasını ve yiğenini kaybetti beklenmedik bir kasa ile . babam eşimle görüştü elimizden ne geliyorsa yapalım dedi cenazeye gelelimmi diye sordu( aralar açık olduğu için tatsızlık çıkarmı endşesi ile sorulmuş bir soru) eşimde hayır gelmeyin dedi. babamlar orda bulunursak acı günlerinde belkide fayda yerine zararımız olur diye gelmedi. eşim benim gelememde müsaade etmedi. cenazeden sonra ettiği cümle şu oldu ''birde utanmadan gelelimmi diyorlar sormalarımı gerekiyordu tabiki geleceklerdi sorarlarsa hayır derim bende 7 kat ellermi ki gelelimmi diye soruyorlar dedi '' ben izah etmeye çalışsamda konuyu uzattı . sonrası da bu . kızım bile anneannmler halamın cenazesine gelmedi konuşmak istemiyorum dedi. bende olayın üzerinde durduğumda bunun eşimin sözleri olduğunu ve kızımın tembihlendiğini öğrendim
babanız sormasa iyiymiş
ama eşiniz de siz bilirsiniz deyip topu onlara atsaymış diycemama acısıyla öyle demiş de olabilir

gelmeyin denilen yer cenaze evi biz gidelim diyemedik işte .belki başka tatsızlıklar olur endişesi ile
en baştan tatsızlıkları çözmek lazım. her zaman böyle düşünek lazım. ölüm var mesela. yüz yüze bakmadıktan . cenazelerinde olamadıktan sonra ne işe yarıyor o aile . aile demek topluca bi kavram. büyüklerimizi sevelim sayalım.

Öncelikle başınız sağolsun. Orada hatalı buldum ailenizi iyi niyetle düşünüp sormuşlar ama cenaze gibi durumlarda sormadan keşke gitselermiş barışmaya da vesile olurdu. Eşiniz de bu olayı bahane etmiş görünüyor yine de kızınızı karıştırmamalı. Bu konuyu aranızda iyice tartmalısınız bence.
haklısın.ama birde şu durum var aileme de hak vermek zorunda kalıyorum görümcemle yiğenimiz vefat ettiğinde bunu benim aileme bile söylemediler defin işlemlerinin yeri zamanı bildirilmedi. ailem durumlardan hep benim aracığım ile haberdar oldu . eşimi ilk andan itibaren aramış olsalarda telefon açılmadı.onlarda kendi durumlarıyla ilgili açıklamalarını yaptığında her iki tarafında ne çok haksız nede çok haklı olduğu bir durum yok malesef

haklısın.ama birde şu durum var aileme de hak vermek zorunda kalıyorum görümcemle yiğenimiz vefat ettiğinde bunu benim aileme bile söylemediler defin işlemlerinin yeri zamanı bildirilmedi. ailem durumlardan hep benim aracığım ile haberdar oldu . eşimi ilk andan itibaren aramış olsalarda telefon açılmadı.onlarda kendi durumlarıyla ilgili açıklamalarını yaptığında her iki tarafında ne çok haksız nede çok haklı olduğu bir durum yok malesef
Beni yanlış anlamayın ama hiç yakınınızı kaybettiniz mi?Kimse böyle bir durumda yakınları arayıp bilgi veremiyor, daha değil dünürler.Babamı yakın zaman da kaybettik eşim ailesine haber verdi ,şehir dışından apar topar geldiler,bunu hiç unutmam mesela,böyle günlerde küslük,kavga kimsenin umurunda olmaz acıları zaten kendilerine yeter.Bence asıl kırılma noktası bu durum.

yanlışınız var
acılı olan aile görümcenizin ve kızının tarafı. kimseye yer bildirmek zorunda değiller. acıyı paylaşmaya davet edilmez . koşarak gider insanlar . böyle bi şeyi ben de kabul edemem. ölen yaşlı biri değil üstelik . hani ölümü beklenir vs ama bunlar genç ve çocuk . hiç olmadı.
eşiniz de kinlenmiş . ve çok sinirli. bu olay sizi iyi boşanmaya kadar götürmemiş . dua edin.

Ailenin durumlardan senin aracılığınla haberdar olması normal değil mi. Sonuçta cenaze bu düğün değil ki bizzat arayıp herkese haber verilsin. Genelde cenaze işlerinde kim kime ulaşabiliyorsa haber verir çağırdı çağırmadı bakılmaz insanların acısı oluyor çünkü herşeyi düşünemeyebiliyorlar.

Benzer sorunlar yaşamışız. 6 yil oturdum bende sonra taşındık. 2 yil görüşmedik sonra gorusmeye başladım. Onlar benim ailemi suçladılar ki aralarinda tek bir kavga gecmemesine rağmen ailemin tek kusuru benim kararimin yanimda olmalarıydı. Sonuç ailelerimiz görüşmüyor. Ama biz birbirimizin aileleri ile görüşüyoruz. Bu durum çocuğa da yansımadı. Yansimamasi için aradaki küslüğü uzatmadık. Cocuk küçükken giderdik anlaşmazlığı. Bir de eşim benim aileme karşı hic cephe almadi. Ailemde eşimi oğulları yerine koyar. Bu yuzden dallanip budaklanmadı. Eşimin ailesi ilk baslarda yanlarından taşınmamizi kabul etmekte zorlandılar ama alıştılar. Ailelerin görüşmeyisi de pek sorun yaratmiyor şu an için.
bende en kötü senaryo olarak aynı seninki gibi olabileceğini düşündüm. ama yanıldım çünki resmen kin tutuldu eşimi ayırdığım için suçlu oldum düşman ilan edildim ve dışlandım. en azından senin eşinin ailesi bunu suç olarak görerek seni hedefe koymamış .senin durumunda bir sonuçla karşılaşmış olmayı çok istrdim

giden gitmiş ne yazık .
ama insanlar şunu anlamıyorlar ki dünyalık yaşıyorlar .
dostluk arkadaşlık iyilik güzellik . bunların hepsi öbür dünyayı düşünerek gönülden yapılmalı.
çünkü yaptıklarımız orada karşımıza çıkacak . helalleşmek ve gönül almak lazım.
kimse ile kötü olmamalı

Sıkıntılı işler,eşiniz size haksızlık etmiş.şu durumda en iyi şey eşinizi karnışınıza alıp sakin sakin konuşup halletmeye çalışmanız olacak heralde.

Ailenin durumlardan senin aracılığınla haberdar olması normal değil mi. Sonuçta cenaze bu düğün değil ki bizzat arayıp herkese haber verilsin. Genelde cenaze işlerinde kim kime ulaşabiliyorsa haber verir çağırdı çağırmadı bakılmaz insanların acısı oluyor çünkü herşeyi düşünemeyebiliyorlar.
insan haklı olmaya çalışsın yeterki mutlaka kendine uygun sebepler buluyor. ailemde kendi açısından biz acı günlerinde yanlarında olmak istedik ama defin nerde ne zaman ondan bile haberimiz olmadı gelelim dediğimizde de gelmeyin dedi diye ifade ediyor( vefat farklı ilde definler farklı ilde gerçekleşti)

Beni yanlış anlamayın ama hiç yakınınızı kaybettiniz mi?Kimse böyle bir durumda yakınları arayıp bilgi veremiyor, daha değil dünürler.Babamı yakın zaman da kaybettik eşim ailesine haber verdi ,şehir dışından apar topar geldiler,bunu hiç unutmam mesela,böyle günlerde küslük,kavga kimsenin umurunda olmaz acıları zaten kendilerine yeter.Bence asıl kırılma noktası bu durum.
doğru olması gerken böyleydi. ama eşim beni de engelledi cenazeye gelmek konusunda ailemede bilgi verilmedi.(vefat farklı yerde defin farklı ilde )

insan haklı olmaya çalışsın yeterki mutlaka kendine uygun sebepler buluyor. ailemde kendi açısından biz acı günlerinde yanlarında olmak istedik ama defin nerde ne zaman ondan bile haberimiz olmadı gelelim dediğimizde de gelmeyin dedi diye ifade ediyor( vefat farklı ilde definler farklı ilde gerçekleşti)
kesinlikle haksızsınız . kesinlikle . bahanesi olamaz bunun. haklı olamaz . cenaze yeri bildirilmedi diyorsunuz .
düğünde davetiye basılır evet . yer mekan bellidir .
ama cenazede kimin babanıza haber vermesini bekliyordunuz ki.
cenazemiz var . defin su ilde şu mezarlıkta diyerek .
böyle bi şey olabilir mi.
cenaze evi yaslı.
herkes koşturur ki bi yardımı olur mu . bi teselli verir miyim . acısına az da olsa ortak olur muyum diyerek.
yemekler yapar götürürler ki günlerce yemek yapamaz ev sahibi acısından . kendine bakamaz . etrafı göremez . böyle bi şey olamaz . nasıl bi zihindir bu
siz haber vermişsiniz daha ne olsun.
babanız aramış . konuşmuş da neden cenazeye gitmemiş . direk atlamış gelmemiş .
böyle zamanlar işte barışmak için tam zamanı. acıya ortak olmak . dost kara günde belli olur diye boşa dememişler

vefat ne zaman oldu. bu cenazeler yeni mi.
üzerinden yıllar geçti mi

bende en kötü senaryo olarak aynı seninki gibi olabileceğini düşündüm. ama yanıldım çünki resmen kin tutuldu eşimi ayırdığım için suçlu oldum düşman ilan edildim ve dışlandım. en azından senin eşinin ailesi bunu suç olarak görerek seni hedefe koymamış .senin durumunda bir sonuçla karşılaşmış olmayı çok istrdim

Umarım her sey düzelir. Çocuğunuzun bunlarin ortasında kalmasi cok üzücü. Ben hep gelin-kaynana çatışması içinde büyüdüm. Bu yüzden çocuğumda aynı şeyleri yaşasın istemedim. O yüzden aramızdaki anlaşmazlığı gidermek istedim. Ailelerin birbiri ile görüşmemesi sorun değil, sizin birbirinizin ailesi ile görüşmemesi uzun vadede sorun çıkarır, çıkarmış zaten.

Peki eşin neden çocuğunuza anneannenle görüşme demiş?

doğru olması gerken böyleydi. ama eşim beni de engelledi cenazeye gelmek konusunda ailemede bilgi verilmedi.(vefat farklı yerde defin farklı ilde )
Hiç bir şey için geç kalındığını düşünmüyorum çünkü siz torunlarının annesisiniz,inanın tutumları,sözleri unutmasak ya da unutmuş gibi davranmasak kimse şu an kv kp ile görüşmezdi.Çok büyük haksızlıklara da maruz kalsak,maalesef bu tip durumları çocuklarımıza yaşatmaya hakkımız yok. Çünkü aynı kanı taşıyorlar ve ölene dek bu böyle olacak.
Siz ya bu durumu ortadan kaldırmak için bir uzlaşmaya gideceksiniz,ya da çok yanlış bir davranış içerisinde eşiniz bu misillemeye devam edecek.Kendinizi yenik hissederseniz ve bunu hazmedemezseniz bilemem tabi. Ailenizle görüştürmeme konusunda eşiniz gibi davranmaya başlarsanız,sorun sorunu doğuracak ve kaoslar çoğalacak.

kesinlikle haksızsınız . kesinlikle . bahanesi olamaz bunun. haklı olamaz . cenaze yeri bildirilmedi diyorsunuz .
düğünde davetiye basılır evet . yer mekan bellidir .
ama cenazede kimin babanıza haber vermesini bekliyordunuz ki.
cenazemiz var . defin su ilde şu mezarlıkta diyerek .
böyle bi şey olabilir mi.
cenaze evi yaslı.
herkes koşturur ki bi yardımı olur mu . bi teselli verir miyim . acısına az da olsa ortak olur muyum diyerek.
yemekler yapar götürürler ki günlerce yemek yapamaz ev sahibi acısından . kendine bakamaz . etrafı göremez . böyle bi şey olamaz . nasıl bi zihindir bu
siz haber vermişsiniz daha ne olsun.
babanız aramış . konuşmuş da neden cenazeye gitmemiş . direk atlamış gelmemiş .
böyle zamanlar işte barışmak için tam zamanı. acıya ortak olmak . dost kara günde belli olur diye boşa dememişler[/QUOT
vefat ne zaman oldu. bu cenazeler yeni mi.
üzerinden yıllar geçti mi
1 kasımda gece 01 civarında eşimin telefonu çaldı arayan görümcemin kızıydı. dayı yetiş annemle kardeşim sobadan zehirlendi durumlar ağır dedi http://www.ntv.com.tr/turkiye/rizede-karbonmonoksit-zehirlenmesi-2-olu,VQhAIyKaoE6KK3KCBXVS-A
eşimde rizeye yola çıktı sonrasında cenzeler istanbula getirldi ve defnedildi.işte bu süreçte bizim definden ve zamanından haberimiz olmadı babam sorduğunda eşim gelmeyin dedi

Back
X