Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimki de öleydi amann alışır illa alışacak aç kalmasın dedim dedim gittim her seferinde püreyi verdim yaş 1 hala alışamadık ben hala püre vermeye devam edersem alışamaz. Lütfen daha yaşı küçük madem bunun üstüne düş sonra daha zor oluyorAynı dert bizde de var. 6. ayda ek gıdaya başladık, şuan 9 aylık... En küçük pütürde öğürmeye başlıyor, ta ki kusana kadar. Doktorumuz alışacak, denemeye devam edin diyor ama denememiz söz konusu bile değil. Bunu doktoruma anlatamıyorum. Denemeye devamdan başka bir şey çıkmıyor ağzından. Şöyle çay kaşığının ucuyla irmikli bir şey versem, o irmiğin pütürüyle bile kusuyor. Ben de doktorun ne dediğini çok takmamaya başladım. Benim kızımın kimyası da bu demek ki diye düşünüp stres yapmamaya çalışıyorum. Şuan her şeyi pürüzsüz püre olarak veriyorum. Pürenin kıvamını yeni yeni yoğunlaştırmaya başladım. 5 yaşına gelmiş ve yemek yiyemeyen çocuk görmedim açıkçası. 1 senede alışamazsa, 2 senede alışsın. Çocuğun da bizim de çekeceğimiz strese değmez. İlk günler çok stres yapıyordum da, şuan bu kafaya geldim.
Yok canım daha gitmedim hadi alışır hadi biraz daha derken ertelendim ama artık bu sorunu çözmem lazım dr gidicem ama bu konuda da tecrübeli olanlardan fikir istiyorumBir doktora danıştınız mı?
Yeğenim 7 yaşında ve küçüklüğünden beri püre şeklinde yemeye,ağzına yemek verilmesine o kadar alışmış ki katı yiyecekleri 7 yaşında olmasına rağmen çok çok yavaş ve zorlanarak yiyor.
Biran önce çare bulun benim tavsiyem.
Bebekler uzun süre sıvı tükettikleri için katı onların tercihi değil. Mideleri kabul etmediğinden yiyemiyorlar..Kızlar nolur yardım edin kafayı yicem kızım 1 yaşına girmek hala katı şeyler yiyemiyor ben önceden de çok denedim ama hep kustu bende aç kalmaktan sa püre yaptım verdim ama hiç alışamıyor napim nolur yardımmmmmmmm
Ya hiç bi şekilde kabul etmiyor daha ağzına lokmayı koymamla çıkarması bi oluyor diliyle iktiriyor ama püre çorba olsa ağzını açıyor ben aylardır uğraşıyor ama hep böle kafaya koydum çözmem lazım bu sorunuBebekler uzun süre sıvı tükettikleri için katı onların tercihi değil. Mideleri kabul etmediğinden yiyemiyorlar..
Katı yemeklerinizi ezip vermeyi deneyin, ufak parça ekmek onun çene kaslarını harekete geçirmesini ve katı birşeylere hazırlıklı olmasını sağlar.. Üzülmeyin katı yiyecekler için çok büyük sayılmaz bebeğiniz :)
Çocuk doktorunuza bir görünün isterim. Emin olun bu sadece sizin başınıza gelen bir durum değil, iş arkadaşımın bebeği 3 yaşına kadar sürekli kusuyordu.. Tedbirinizi hemen almalısınızYa hiç bi şekilde kabul etmiyor daha ağzına lokmayı koymamla çıkarması bi oluyor diliyle iktiriyor ama püre çorba olsa ağzını açıyor ben aylardır uğraşıyor ama hep böle kafaya koydum çözmem lazım bu sorunu