Bebek Beslenmesi Kızım 1 yaşında katı şeyler yiyemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gul92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
243
40
68
Kızlar nolur yardım edin kafayı yicem kızım 1 yaşına girmek hala katı şeyler yiyemiyor ben önceden de çok denedim ama hep kustu bende aç kalmaktan sa püre yaptım verdim ama hiç alışamıyor napim nolur yardımmmmmmmm

Aynı dert bizde de var. 6. ayda ek gıdaya başladık, şuan 9 aylık... En küçük pütürde öğürmeye başlıyor, ta ki kusana kadar. Doktorumuz alışacak, denemeye devam edin diyor ama denememiz söz konusu bile değil. Bunu doktoruma anlatamıyorum. Denemeye devamdan başka bir şey çıkmıyor ağzından. Şöyle çay kaşığının ucuyla irmikli bir şey versem, o irmiğin pütürüyle bile kusuyor. Ben de doktorun ne dediğini çok takmamaya başladım. Benim kızımın kimyası da bu demek ki diye düşünüp stres yapmamaya çalışıyorum. Şuan her şeyi pürüzsüz püre olarak veriyorum. Pürenin kıvamını yeni yeni yoğunlaştırmaya başladım. 5 yaşına gelmiş ve yemek yiyemeyen çocuk görmedim açıkçası. 1 senede alışamazsa, 2 senede alışsın. Çocuğun da bizim de çekeceğimiz strese değmez. İlk günler çok stres yapıyordum da, şuan bu kafaya geldim.

Bir doktora danıştınız mı?
Yeğenim 7 yaşında ve küçüklüğünden beri püre şeklinde yemeye,ağzına yemek verilmesine o kadar alışmış ki katı yiyecekleri 7 yaşında olmasına rağmen çok çok yavaş ve zorlanarak yiyor.
Biran önce çare bulun benim tavsiyem.

Aynı dert bizde de var. 6. ayda ek gıdaya başladık, şuan 9 aylık... En küçük pütürde öğürmeye başlıyor, ta ki kusana kadar. Doktorumuz alışacak, denemeye devam edin diyor ama denememiz söz konusu bile değil. Bunu doktoruma anlatamıyorum. Denemeye devamdan başka bir şey çıkmıyor ağzından. Şöyle çay kaşığının ucuyla irmikli bir şey versem, o irmiğin pütürüyle bile kusuyor. Ben de doktorun ne dediğini çok takmamaya başladım. Benim kızımın kimyası da bu demek ki diye düşünüp stres yapmamaya çalışıyorum. Şuan her şeyi pürüzsüz püre olarak veriyorum. Pürenin kıvamını yeni yeni yoğunlaştırmaya başladım. 5 yaşına gelmiş ve yemek yiyemeyen çocuk görmedim açıkçası. 1 senede alışamazsa, 2 senede alışsın. Çocuğun da bizim de çekeceğimiz strese değmez. İlk günler çok stres yapıyordum da, şuan bu kafaya geldim.
Benimki de öleydi amann alışır illa alışacak aç kalmasın dedim dedim gittim her seferinde püreyi verdim yaş 1 hala alışamadık ben hala püre vermeye devam edersem alışamaz. Lütfen daha yaşı küçük madem bunun üstüne düş sonra daha zor oluyor

Bir doktora danıştınız mı?
Yeğenim 7 yaşında ve küçüklüğünden beri püre şeklinde yemeye,ağzına yemek verilmesine o kadar alışmış ki katı yiyecekleri 7 yaşında olmasına rağmen çok çok yavaş ve zorlanarak yiyor.
Biran önce çare bulun benim tavsiyem.
Yok canım daha gitmedim hadi alışır hadi biraz daha derken ertelendim ama artık bu sorunu çözmem lazım dr gidicem ama bu konuda da tecrübeli olanlardan fikir istiyorum

En başta püre olarak vermek büyük hata demişti doktor bize. Bundan hemen vazgeçmeniz gerek. Bir yaş geç bir yaş değil. Eline havuç salatalık yeşil soğan vs hiç vermiyormusunuz? Kendi dişiyle koparmaya çalışınca ağzıda alışır tanelere. Bide meyve filesi iyi iş görüyor bu noktada. İçine şeftali muz gibi gıdaları koyup verince kendi ısırmayı öğreniyor.

Kızlar nolur yardım edin kafayı yicem kızım 1 yaşına girmek hala katı şeyler yiyemiyor ben önceden de çok denedim ama hep kustu bende aç kalmaktan sa püre yaptım verdim ama hiç alışamıyor napim nolur yardımmmmmmmm
Bebekler uzun süre sıvı tükettikleri için katı onların tercihi değil. Mideleri kabul etmediğinden yiyemiyorlar..
Katı yemeklerinizi ezip vermeyi deneyin, ufak parça ekmek onun çene kaslarını harekete geçirmesini ve katı birşeylere hazırlıklı olmasını sağlar.. Üzülmeyin katı yiyecekler için çok büyük sayılmaz bebeğiniz :)

Bebekler uzun süre sıvı tükettikleri için katı onların tercihi değil. Mideleri kabul etmediğinden yiyemiyorlar..
Katı yemeklerinizi ezip vermeyi deneyin, ufak parça ekmek onun çene kaslarını harekete geçirmesini ve katı birşeylere hazırlıklı olmasını sağlar.. Üzülmeyin katı yiyecekler için çok büyük sayılmaz bebeğiniz :)
Ya hiç bi şekilde kabul etmiyor daha ağzına lokmayı koymamla çıkarması bi oluyor diliyle iktiriyor ama püre çorba olsa ağzını açıyor ben aylardır uğraşıyor ama hep böle kafaya koydum çözmem lazım bu sorunu

Ya hiç bi şekilde kabul etmiyor daha ağzına lokmayı koymamla çıkarması bi oluyor diliyle iktiriyor ama püre çorba olsa ağzını açıyor ben aylardır uğraşıyor ama hep böle kafaya koydum çözmem lazım bu sorunu
Çocuk doktorunuza bir görünün isterim. Emin olun bu sadece sizin başınıza gelen bir durum değil, iş arkadaşımın bebeği 3 yaşına kadar sürekli kusuyordu.. Tedbirinizi hemen almalısınız

blw yöntemini araştırın derim... gerçi bu yönteme 6 aylıkken başlanıyor ama 6 aylıkken uygulanabilen 1 yaşında da uygulanabilir..
ben 6 aylık bebeğimde denemeyi düşünüyorum...
püre olmadan direkt olarak katı gıdaya geçiliyor..
birde siz değil bebek kendi kendine yiyor..
youtube dan videolarını izleyebilirsiniz

Konunun üzerinden epey zaman geçmiş ama bu konuda büyük sıkıntılar yaşamış ve nihayetinde üstesinden gelmiş bir bebeğim olduğundan son durumu yazmak istedim. Doktorun koyduğu teşhis, öğürme refleksinin fazla olduğuydu. Dediğine göre 4 yaşına gelmiş ve bu refleksi tamamen atlatamamış bir hastası bile olmuş. Sunabildiği tek çözüm ise hayatınızdan blenderı çıkarın ve denemeye devam edin oldu.

Bunu fazlasıyla denedim, kızım günde 6 öğün yiyorsa, altısında da kusuyordu, hem de burnundan fışkırana kadar. Kustukça ağlıyor, ağladıkça bir sonraki kaşığı elbette reddediyordu. Doktorumuz denemeye devam edin diyordu; baskı yapmayın ama deneyin. Eeee nasıl olacak? Zaten ilk kaşıkta kusuyor, ikinci kaşık her türlü baskı olacak o zaman. On aylık bebeğin eline köfte verdiğinizde zorlanmadan yiyebilmesi lazım diyordu. Olabilir... İyi de bütün bebekler aynı fabrikanın ürünü değil ki, bunu da unutmamak lazım ve bebeğinizi de en iyi siz tanırsınız, yani ne kadarı denemek ne kadarı işkence olur, anlarsınız.

Doktorumuzu değiştirmeyi düşündüm ama sonra asıl çözümü kendim bulabilirim diye düşünüp, acele etmemeye karar verdim. Kızım bir yarışta değildi nihayetinde. 10 ayda yiyemiyorsa, varsın 2 yaşında yesindi o köfteyi ama kendini iyi hissetsindi. Kısa kesmek gerekirse ben çözümü şunda buldum; başta oldukça pütürsüz aldı öğünlerini, sonra pütürü artırdıkça öğünün sıvı miktarını da artırdım. Örneğin kıymalı ıspanak yiyecekse, çatalla iyice ezip, içine yoğurt ekledim. Bir çok öğünü böyle yoğurtla yedi. Gittikçe çatalla daha az ezdim. Önceleri pirinç bile yutamayan çocuk, zamanla koca kıyma, sebze parçalarını yutmaya başladı.

Pütür hissine böyle böyle alıştı. Minik minik ekmek, bisküvi parçaları yedi bir süre ama kuş yemi gibi, o kadar minik. =) Eline bol bol muz, beyaz peynir, bebek kekleri verdik. Çoğunlukla kustu ama kustuktan sonra da kendi isteğiyle yemeye devam etti. Aylarımız böyle geçti. Şuan kızım 16 aylık. Öğürme refleksi tamamen geçmiş değil, arada öğürüyor ama çok ender kusuyor. Öğürmeye başladığında öksür ya da su iç diyoruz, o da ne yapacağına karar veriyor. Bir köfteyi hala yiyemiyor ama eline bisküvi verdiğimizde katır kutur kemiriyor. Lokmaları ağzında gezdirip, ezmeye de başladı. Baştaki durumunu düşündüğümüzde bunlar bizim için çok büyük gelişmeler. Gerçekten varsın köfteyi de 2 yaşında yesin yani.

Back
X