Kızım 10 aylik ve ben yine hamileyim

Merhaba.. Süt kesmede doktorunuza danisin. Ben oglum 13 aylıkken isteyerek hamile kaldim. Düşük risk felan yoksa emzirebiliyorsunuz. Ben ilk oglumu dogumdan. 2/3 hafta sonra sütten kestim. Oda ek mamaya coktan gecmisti. 22 aylikti. Dogumdan önce kesseniz daha rahat olur ama çünkü memeyi kıskanıyorlar. Doktorunuza danışın. O sorun yok derse emzirebilirsiniz

Merhaba canım aynı durumdayız. Doğumuma çok az zaman kaldı. Bende ilk başlarda çok afalladım.
Ama zaman geçtikçe alıştım. Şimdi heyecanla 2. Bebeğime hazırlık yapıyorum. İkiz gibi arkadaş gibi buyuyup gıdecekler başka arkadaşa gerek okmayacak.
Kendınızı kötü düşüncelerden uzak tutup güzel şeyler düşünün. En fazla 2 yıl zorlanıcaksınız.
Sutten bence kes. Kendi sağlığın için.

Canım bebeğin kalp atışlarini duyana kadar sütten kesme belki sağlıksız bir gebeliktir kim bilir... Yengeme öyle oldu da hamile olduğunu öğrenince sütten kesti sonra kalp atışı alamadılar meğer boş gebelikmis. Hakkınizda hayırlısı olsun.

Allah demiş ki önce tedbir sonra tevekkül. Yani Allahın takdirinden ziyade tedbirsizlik, düşüncesizlik olmuş. O yavrunun ana memesinde geçirmesi gereken 14 ayı gitti. Yazık.
Ne kadar acımasız bir yorum yaptığınızı farkında mısınız? Hamilelik sürecinde emzirilebiliniyor ki bizzat yaşadım şükürler olsun biri 26 aylık biri de 5 aya girmek üzere sağlıklı iki evladım var. Korunurkende hamile kalan insanlar var

Ne kadar acımasız bir yorum yaptığınızı farkında mısınız? Hamilelik sürecinde emzirilebiliniyor ki bizzat yaşadım şükürler olsun biri 26 aylık biri de 5 aya girmek üzere sağlıklı iki evladım var. Korunurkende hamile kalan insanlar var
Aynen öyle bende eşim de korkmuyorduk ve allah'ın taktiri öyle hamile kaldım

M
Merhaba canım aynı durumdayız. Doğumuma çok az zaman kaldı. Bende ilk başlarda çok afalladım.
Ama zaman geçtikçe alıştım. Şimdi heyecanla 2. Bebeğime hazırlık yapıyorum. İkiz gibi arkadaş gibi buyuyup gıdecekler başka arkadaşa gerek okmayacak.
Kendınızı kötü düşüncelerden uzak tutup güzel şeyler düşünün. En fazla 2 yıl zorlanıcaksınız.
Sutten bence kes. Kendi sağlığın için.
Merhaba canım senin ilk çocuğun kaç aylıkken hamile kaldın peki

Slm kızlar . Kızım 10 aylik az önce test yaptım çift çizgi tekrardan hamileyim çok çok sürpriz bir bebek allahın taktiri işte ama ben kızımı nasıl sütten kesecem bilmiyorum . Bazen geceleri uyandığında sallayayım emzirmeden yatırayım diyorum asla kabul etmiyor illa meme emmek istiyor emziriyorum öyle uyuyor.
Peki şimdi ben ne yapacam onu nasıl sütten kesecem bilmiyorum . Kafamda bir sürü soru var 2. Çocuk olursa 2 çocukla aynı odada yatamayız birbirlerini uyandırırlar kızımın odasını ayirmam lazim nasıl ayıracam o daha çok küçük . Başına böyle bir durum gelen kimse yok mu nasıl yaptı nasıl başa çıktı
Hiç üzülmeyin, zor oluyor mu evet zor oluyor. Ama onlar arkadaş gibi büyüyorlar, oğlum 26 aylık kızım 5 aya girdi yani oğlum 1 yaşındayken hamile kaldım sizin gibi çok ağladım hatta kızımı aldırmayı bile düsündüm plasenta previa korkusu yüzünden ama tam tersi öyle rahat bir hamilelik yaşadımki oğlumu emzirdim doğuma 3 hafta kala kestim ve oyunlar oynadım parka gittik doğumuma bir gün varken bile. Şuan kardeşini o kadar benimsediki biri gelsin alıyım kardeşini deyince alma diye ağlıyor. Inşallah sizde o zamanları kolay kolay atlatırsınız doktorunuz eğer izin verirse azaltarak memeden kesebilirsiniz ben öyle yaptım rahattım

Hiç üzülmeyin, zor oluyor mu evet zor oluyor. Ama onlar arkadaş gibi büyüyorlar, oğlum 26 aylık kızım 5 aya girdi yani oğlum 1 yaşındayken hamile kaldım sizin gibi çok ağladım hatta kızımı aldırmayı bile düsündüm plasenta previa korkusu yüzünden ama tam tersi öyle rahat bir hamilelik yaşadımki oğlumu emzirdim doğuma 3 hafta kala kestim ve oyunlar oynadım parka gittik doğumuma bir gün varken bile. Şuan kardeşini o kadar benimsediki biri gelsin alıyım kardeşini deyince alma diye ağlıyor. Inşallah sizde o zamanları kolay kolay atlatırsınız doktorunuz eğer izin verirse azaltarak memeden kesebilirsiniz ben öyle yaptım rahattım
Inşallah bende rahat bi hamilelik ve sonrası geçiririm inşallah sadece çok korkuyorum

Ne kadar cahil insanlar var daha korunmayi bilmiyorlar
Siz bana mı diyorsunuz ne dediğinizin farkında mısınız. Burda bana yorum yapan çoğu insan benimle aynı durumu yaşadığını söylüyor kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz ama asıl cahil sizsiniz ki bazı insanlarin korudukları halde hamile kaldığını bilmiyorsunuz ve bana bu yorumu yapıyorsunuz benim kuzenim 2 çocuğuna da spiralle hamile kaldı buna da taktiri ilahi denir . yaparken yanımda miydiniz da korunmayı bilip bilmediğime karar veriyorsunuz . Lütfen seviyemi sizinle düşürmek istemiyorum yazmayın konuma ! Daha fazla asabımı bozmayın

Yok acımasız değilim. Sadece insanımızı tanıyorum. Allaha havale en önemli özelliğimiz. Elbette korunurken milyonda bir ihtimal hamile kalınabilir. O ihtimaller de hep kkda ne hikmetse. Gelen korunuyordum ama hamileyim diyor. Tabi geri çekilmeyi ya da emzirmeyi hala korunma zannedenler var. Hamileyken emzirme en çok kadın için zararlı. Hamilelik zaten vücudun tüm kaynaklarını bitiren bir süreç. Hakeza emzirme de öyle. Ikisi bir araya gelince kırk yaşından önce dökülen dişler, kemik erimesi ve burada saymakla bitmeyecek bir ton sorun. Ha bu arada anne karnındaki de yeteri kaynağı kullanamıyor. Emzirmeyeyim dersen de kucağındaki bebenin hakkını yiyorsun. Yani ben acımasız değilim aslında. Bu süreci yaşayanlar hem kendilerine hem de yavrularına karşı gayet acımazlar.

Yok acımasız değilim. Sadece insanımızı tanıyorum. Allaha havale en önemli özelliğimiz. Elbette korunurken milyonda bir ihtimal hamile kalınabilir. O ihtimaller de hep kkda ne hikmetse. Gelen korunuyordum ama hamileyim diyor. Tabi geri çekilmeyi ya da emzirmeyi hala korunma zannedenler var. Hamileyken emzirme en çok kadın için zararlı. Hamilelik zaten vücudun tüm kaynaklarını bitiren bir süreç. Hakeza emzirme de öyle. Ikisi bir araya gelince kırk yaşından önce dökülen dişler, kemik erimesi ve burada saymakla bitmeyecek bir ton sorun. Ha bu arada anne karnındaki de yeteri kaynağı kullanamıyor. Emzirmeyeyim dersen de kucağındaki bebenin hakkını yiyorsun. Yani ben acımasız değilim aslında. Bu süreci yaşayanlar hem kendilerine hem de yavrularına karşı gayet acımazlar.
Arkadaşım her insan aynı değil emzirmenin korunma yöntemi olmayacağını bilmeyecek kadar cahil değilim. Siz hiç hayatınızda korunduğu halde hamile kalan duymadınız mi örnek vereyim benim kuzenim 2 çocuğunuada spiralle hamile kaldı

Buraya hergün bu konu açılıyor.

Korunarak hamile kaldığını iddia eden insanların çoğu esasen doğru düzgün korunmadığı için hamile kalıyor. Korunarak oldu diyen her 10 kadından en az 9u aslında gayet de korun(a)madığı için hamile kalıyor yani.

Tabii ki kim ne kadar korunmuş bilmediğimiz için lafım direkt size değil. Siz yine de korunma yöntemlerinizi gözden geçirin bir dahaki olası hamilelik için.

Devletimizin, medyamızın korunma yöntemleri ve en önemlisi onları doğru kullanma konusunda kamu spotu vermesini istiyorum şahsen. Bu yaşa uygun olarak okullarda bile okutulmalı bence. Yoksa mesela doğum kontrol hapını sadece bir gün kullanmadığı için "korunduğu halde" hamile kaldığını sanıyor kadınlar. Doğum kontrol yöntemleri çok titizlikle kullanılmalı ki korusun. Yanlış veya eksik kullanımda korunmuş olunmuyor.
Çok yaygın bir konu olduğu için genele yazma gereği duydum bunları.

Slm kızlar . Kızım 10 aylik az önce test yaptım çift çizgi tekrardan hamileyim çok çok sürpriz bir bebek allahın taktiri işte ama ben kızımı nasıl sütten kesecem bilmiyorum . Bazen geceleri uyandığında sallayayım emzirmeden yatırayım diyorum asla kabul etmiyor illa meme emmek istiyor emziriyorum öyle uyuyor.
Peki şimdi ben ne yapacam onu nasıl sütten kesecem bilmiyorum . Kafamda bir sürü soru var 2. Çocuk olursa 2 çocukla aynı odada yatamayız birbirlerini uyandırırlar kızımın odasını ayirmam lazim nasıl ayıracam o daha çok küçük . Başına böyle bir durum gelen kimse yok mu nasıl yaptı nasıl başa çıktı
Istemeyerk oldugu icin sizin acinzdan kotu olmus ama en kisa surede alisirsiniz ins. Benm kizim 6 aylikken hamile kaldim. Sutten kesmeyi hic dusunmedim ama 3 ay sonra sutum azalnca kendisi emmeyi birakti. Sutten kesmek zorunda deglsiniz. Ama yinede drnzla bu konuyu konusun tabi. Oda meselesine gelince ben 5.5 aylkken zaten odasini ayrmistim. Ama yeni bebek gelince kizim isterse onuda yanima alicam. Tabi herkes kendi yatagnda. Cnku yenidogan bebek ilk 4 ay anne yaninda olmali. Sonrada ikisini kendi odalarina koymayi dusnuyrm. Illaki uyku konusunda birbirlerini etkileyeceklerdir ama alisacaklardir da. Bu konuda da uyku egitimi ile ilgili kitaplara bakablrsnz. Odasinida ayricaksaniz dogumdan en az 3-4 ay once yapmalisiniz. Cocuk hayatndaki degisklerin hepsini 2-3-4 ay oncesinde yapmakta fayda var son dkkya birakmayin derim

Ne kadar cahil insanlar var daha korunmayi bilmiyorlar
Siz ne dediğinizi farkında mısınız? Ben ilk çocuğuma tedavi ile sahip olmuş ne zorluklar yaşamış bir insanım (18 doktorun hamile kalamazsın dediği bir kadınım) nasıl bir cürett sizdeki bizleri cahil ilan ediyorsunuz ? Biz evliyiz hanımefendi buraya ergenler gibi korunamadk hamileyiz diye konu açmıyoruz bende acmıştım endişe ediyorum diye bu gayet doğal ve normal birşey ama anlamanız çok zor sizinde belli ne kadar kültürlü olduğunuz!

Hamileyken emzirme hakkında söylediklerinizin çocukla ilgili bölümleri yanlış
Evet tek zararı anneye
Sağlam beslenip doktorun uygun gördüğü takviyeleri alması lazım
Her iki çocuk için de sakıncası yok emzirmenin

çift çizgi tekrardan hamileyim çok çok sürpriz bir bebek

Aynen öyle bende eşim de korkmuyorduk ve allah'ın taktiri öyle hamile kaldım

Bunlar sizin ifadeleriniz.Korunmuyorduk ve çok çok sürpriz bir bebek.Bu ifadelerin akla mantığa

uygun bir yanı var mı???

Ne diye insanlara çemkiriyorsunuz anlamadım.

Çoğu kişi korunmaya yorum yapmış kadın korunmayla ilgili yardım istememiş ki...

Ablamın biri 1 aylık diğeri 16 aylık bebeği var hamileyken de emzirdi şuanda 2sinide emziriyor süt kolostruma dönüştüğü için bebeğin kakası biraz daha sıvı olabilir (eğer süttense) emzirmeye devam etmeyi düşünüyorsanız beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekli. Düşük riskiniz varsa doktorunuzla görüşüp emzirmeye devam edin yada bırakın.

Bebeğinizde hayırlı olsun bu arada...

Bebeklerimin arası 14 ay.
Süpriz bebek ne demek, yaşayan bilir.
Doğumdan 2 hafta sonra daha lohusa kanamam bitmemişken kontrole gittiğimde doktorum ‘yeni yumurtalar üremiş bile çok iyi görünüyor aman dikkat’ demişti, şaka gibi!
Zaten hamile kaldığım ayda da 5. gün yumurtlama olmuş.
Kondomla korunuyorduk şüphe vardı sızıntı için güvenmedim tek kondoma, ella içtim ve yine de hamileydim!
Yani diyeceğim o ki, bebek çalışmalarına başladık diye bir cümle halk arasında var iken, herhangi bir şekilde korunup hamile kalmak tabi ki beklenmediktir!

Şimdi size geleyim, emzirebilirsniz bebeğinize zararı olmadığı sürece.
Bazı bebeklere alerji yapabiliyor, sonuçta süte geçen hormon da var.
Çocuk ve kadın doğum doktorunuzla beraber ortaklaşa bir karar alın bu konuda.
Uyku meselesi ise, ben küçük olanı başka odaya koydum.
Büyük oğlum doğduğundan beri bizimle ve kardeşi doğana kadar ne yaptıysal ayıramadık yatağı, doğum sonrası zaten kriz yaşadığından ve psikolojisinin daha fazla etkilenmemesi adına kardeşini odaya alıştırdım.

Back
X