Kızım 10 aylik ve ben yine hamileyim

Aynen öyle bende eşim de korkmuyorduk ve allah'ın taktiri öyle hamile kaldım

Bunlar sizin ifadeleriniz.Korunmuyorduk ve çok çok sürpriz bir bebek.Bu ifadelerin akla mantığa

uygun bir yanı var mı???

Ne diye insanlara çemkiriyorsunuz anlamadım.
Korunuyorduk yazacağım yere otomatik klavyenin azizliğine uğramışım korkmuyorduk yazmış otomatikmen siz korunuyorduk anlamak yerine korunmuyorduk anlamışsınız maşallah bütün yorumları okumuşsunuz yanlış yazdığımın nasıl farkına varamadınız korunduğumu başka mesajlarda anlatmaya çalışmışım fark ettiyseniz

Çoğu kişi korunmaya yorum yapmış kadın korunmayla ilgili yardım istememiş ki...

Ablamın biri 1 aylık diğeri 16 aylık bebeği var hamileyken de emzirdi şuanda 2sinide emziriyor süt kolostruma dönüştüğü için bebeğin kakası biraz daha sıvı olabilir (eğer süttense) emzirmeye devam etmeyi düşünüyorsanız beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekli. Düşük riskiniz varsa doktorunuzla görüşüp emzirmeye devam edin yada bırakın.

Bebeğinizde hayırlı olsun bu arada...
Hay ellerinize sağlık ne güzel yorum yapmışsınız teşekkür ederim sizin anladığınızı bir türlü anlamayan insanlar var

Bebeklerimin arası 14 ay.
Süpriz bebek ne demek, yaşayan bilir.
Doğumdan 2 hafta sonra daha lohusa kanamam bitmemişken kontrole gittiğimde doktorum ‘yeni yumurtalar üremiş bile çok iyi görünüyor aman dikkat’ demişti, şaka gibi!
Zaten hamile kaldığım ayda da 5. gün yumurtlama olmuş.
Kondomla korunuyorduk şüphe vardı sızıntı için güvenmedim tek kondoma, ella içtim ve yine de hamileydim!
Yani diyeceğim o ki, bebek çalışmalarına başladık diye bir cümle halk arasında var iken, herhangi bir şekilde korunup hamile kalmak tabi ki beklenmediktir!

Şimdi size geleyim, emzirebilirsniz bebeğinize zararı olmadığı sürece.
Bazı bebeklere alerji yapabiliyor, sonuçta süte geçen hormon da var.
Çocuk ve kadın doğum doktorunuzla beraber ortaklaşa bir karar alın bu konuda.
Uyku meselesi ise, ben küçük olanı başka odaya koydum.
Büyük oğlum doğduğundan beri bizimle ve kardeşi doğana kadar ne yaptıysal ayıramadık yatağı, doğum sonrası zaten kriz yaşadığından ve psikolojisinin daha fazla etkilenmemesi adına kardeşini odaya alıştırdım.
Evet korunarak hamile kalmak insanlara nedense garip geliyor ama öyle birşey var anlamıyorlar maalesef

Slm kızlar . Kızım 10 aylik az önce test yaptım çift çizgi tekrardan hamileyim çok çok sürpriz bir bebek allahın taktiri işte ama ben kızımı nasıl sütten kesecem bilmiyorum . Bazen geceleri uyandığında sallayayım emzirmeden yatırayım diyorum asla kabul etmiyor illa meme emmek istiyor emziriyorum öyle uyuyor.
Peki şimdi ben ne yapacam onu nasıl sütten kesecem bilmiyorum . Kafamda bir sürü soru var 2. Çocuk olursa 2 çocukla aynı odada yatamayız birbirlerini uyandırırlar kızımın odasını ayirmam lazim nasıl ayıracam o daha çok küçük . Başına böyle bir durum gelen kimse yok mu nasıl yaptı nasıl başa çıktı
Aynı odada kalabilirsiniz bence . Ozaman kadar kızınız yürür , yürüyünce de yorgunluktan uykulari derinleşiyor genelde.oda ayırmak bı anlamda kiziniza dışlanmışlik hissi verebilir , bebek alıp beni istemediler gibi...

Buraya hergün bu konu açılıyor.

Korunarak hamile kaldığını iddia eden insanların çoğu esasen doğru düzgün korunmadığı için hamile kalıyor. Korunarak oldu diyen her 10 kadından en az 9u aslında gayet de korun(a)madığı için hamile kalıyor yani.

Tabii ki kim ne kadar korunmuş bilmediğimiz için lafım direkt size değil. Siz yine de korunma yöntemlerinizi gözden geçirin bir dahaki olası hamilelik için.

Devletimizin, medyamızın korunma yöntemleri ve en önemlisi onları doğru kullanma konusunda kamu spotu vermesini istiyorum şahsen. Bu yaşa uygun olarak okullarda bile okutulmalı bence. Yoksa mesela doğum kontrol hapını sadece bir gün kullanmadığı için "korunduğu halde" hamile kaldığını sanıyor kadınlar. Doğum kontrol yöntemleri çok titizlikle kullanılmalı ki korusun. Yanlış veya eksik kullanımda korunmuş olunmuyor.
Çok yaygın bir konu olduğu için genele yazma gereği duydum bunları.
Ağzınıza sağlık. Bu korunduğu halde hamile kalanlar fransada, ingilterede falan çok yok nedense. Bizim adamlara işlemiyor bir tek :) bu konuda çok cahil doktorlar da var. Yeni doğum yapan arkadaşım sıralama ilgili soru sorunca ana sağlıktaki kadın doktor süt korur dedi.

Ben oglum 14 aylikken hamile kaldim. Emziriyordum, devam ettim. Simdi oglum 27 aylik, kizim neredeyse 5 aylik. Ikisini beraber emzirmeye devam ediyorum.

Ishal sebebi kolostrum olabilir ama zarari yoktur aksine faydasi vardir bebeginize. Lutfen emzirmeye devam edin. Ayrica facebook grubu var emzirme sanati diye, lutfen orada arama yapin tandem emzirme diye. Bu sekilde hamileyken emziren ve dogum sonrasinda emzirmeye devam eden bir suru anneyle karsilasacaksiniz :)

Diger yandan, benim oglumda buyuyebilen besik vardi odasinda. Geceleri onunla beraber besige girdim ve emzirerek uyuttum. Karnim buyuyup de besige girmekte zorlaninca besigi bozup yatak yaptim. Simdi o sekilde kullaniyor. Kucuk olansa bizim odamizda park yatakta ya da koynumda uyuyor. Buyuk olan da istediginde aramiza gelmekte serbest :) sorun olmuyor simdilik.

Ben oglum 14 aylikken hamile kaldim. Emziriyordum, devam ettim. Simdi oglum 27 aylik, kizim neredeyse 5 aylik. Ikisini beraber emzirmeye devam ediyorum.

Ishal sebebi kolostrum olabilir ama zarari yoktur aksine faydasi vardir bebeginize. Lutfen emzirmeye devam edin. Ayrica facebook grubu var emzirme sanati diye, lutfen orada arama yapin tandem emzirme diye. Bu sekilde hamileyken emziren ve dogum sonrasinda emzirmeye devam eden bir suru anneyle karsilasacaksiniz :)

Diger yandan, benim oglumda buyuyebilen besik vardi odasinda. Geceleri onunla beraber besige girdim ve emzirerek uyuttum. Karnim buyuyup de besige girmekte zorlaninca besigi bozup yatak yaptim. Simdi o sekilde kullaniyor. Kucuk olansa bizim odamizda park yatakta ya da koynumda uyuyor. Buyuk olan da istediginde aramiza gelmekte serbest :) sorun olmuyor simdilik.
Inşallah bende de sıkıntı olmaz bende emzirmeye karar verdim

Inşallah bende de sıkıntı olmaz bende emzirmeye karar verdim
Siz gonlunuzu ferah tutun. Tandem emzirme uzerine arastirma yapin internette. Gozunu korkutmak isteyen cok olacak. Karnindaki gelismez, erken dogar, buyuk zehirlenir vs.. hepsi hurafe. Oglum 40+3 te 2980gr 49cm dogdu, kizim ise 39+2 de 2940gr 49 cm dogdu :) ikisi de gayet saglikli ve mutlu. Beraber emiyorlar, kiskanclik yok denecek kadar az.

Anneye zor mu, evet zor.. kolay dersem yalan olur. Ama annelikle ilgili ne kolay ki..

Siz bana mı diyorsunuz ne dediğinizin farkında mısınız. Burda bana yorum yapan çoğu insan benimle aynı durumu yaşadığını söylüyor kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz ama asıl cahil sizsiniz ki bazı insanlarin korudukları halde hamile kaldığını bilmiyorsunuz ve bana bu yorumu yapıyorsunuz benim kuzenim 2 çocuğuna da spiralle hamile kaldı buna da taktiri ilahi denir . yaparken yanımda miydiniz da korunmayı bilip bilmediğime karar veriyorsunuz . Lütfen seviyemi sizinle düşürmek istemiyorum yazmayın konuma ! Daha fazla asabımı bozmayın

Korunan kisi kolay kolay hamile kalmaz, hamile kalma sansi %1, kaldi ki ayda sadece 2-3 gün hamile kalabilme ihtimali var ve buna ragmen burda hamileyim napicam ufak cocugum var diyen insanlar var, ben de diyorum ki madem korunmayi bilmiyorsunuz burda konu acip zirlamayacaksiniz

Ha, sikayet etmeyi unutmayin ;-)

Back
X