• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızım altina kaciriyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kartanem_1982

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
237
37
318
35
Merhaba kızım 3 bucuk yasinda. 5 aydır tuvalet eğitimi tamamlamıştık. Yalnız bir haftadır altına kaciriyor damla damla tuvalete götürünce yapıyor. Neden olabilir. Birde kızım koltuklarda çok zıplıyor. Beli gevsemistir diyorlar. Ondan tutamiyodur diyorlar. Kafam karıştı yardım ederseniz sevinirim.

Yakın zamanda stresli bir olay yaşadıysa olabilir..
Benim oğlum eve misafir gelmişti çocukları vardı ve o hafta hep altına kaçırdı.. misafir gitti bir daha yapmadı..
Sağlık sorunu da olabilir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyo olabilir..
Bende idrar yollarımı üşütsem tutamıyorum valla..
Bir doktora götürün bel gevşemesi diye biley olacapını sanmıyorum çok saçma..

Teşekkürler geçen hafta oğlumu sünnet ettirdik ondan olabilir mi bilmiyorum. Enfeksiyon olsa başka belirti olmaz mı en yakın zamanda doktora götürcem

Teşekkürler geçen hafta oğlumu sünnet ettirdik ondan olabilir mi bilmiyorum. Enfeksiyon olsa başka belirti olmaz mı en yakın zamanda doktora götürcem
Bak abisinin sünnetinden dolayı olabilir.. ilgi alaka abiye kaydıysa çocukta bir tür kaygı oluşuyor.. ben kendi oğlumda gördüm bunu eve misafir gelen çocuğu bikere öptüm benim oğlan başladı altını ıslatmay.. çocuk gitti oğlum düzeldi..
Sen devam ederse götür tabi kız çocuğu ihmale gelmez.

Bak abisinin sünnetinden dolayı olabilir.. ilgi alaka abiye kaydıysa çocukta bir tür kaygı oluşuyor.. ben kendi oğlumda gördüm bunu eve misafir gelen çocuğu bikere öptüm benim oğlan başladı altını ıslatmay.. çocuk gitti oğlum düzeldi..
Sen devam ederse götür tabi kız çocuğu ihmale gelmez.
Kardeşini sünnet ettirdik canım 22 aylık bide oğlum var dediğin gibi olabilir

Merhaba kızım 3 bucuk yasinda. 5 aydır tuvalet eğitimi tamamlamıştık. Yalnız bir haftadır altına kaciriyor damla damla tuvalete götürünce yapıyor. Neden olabilir. Birde kızım koltuklarda çok zıplıyor. Beli gevsemistir diyorlar. Ondan tutamiyodur diyorlar. Kafam karıştı yardım ederseniz sevinirim.
bel gevşemesini ilk kez duyuyorum. zıplıyor diye öyle saçma şey mi olur. heralde koltukta zıplamayan bebek yoktur. benim oğlum da çok zıplıyor koltukta. 28 aylık. 3 aydır tuvalet eğitimi alıyoruz. arada benim oğlum da kaçırıyor damla damla. oyuna daldıkları ve oyun daha cazip geldiği için tuvalete zaman ayıramıyorlar tek sebebi budur yani cnm. zamanları yok :) oplum en son 8 gün önce gece altına yaptı, 8 gün sonra bir de bu gece yine yaptı. normalde kaldırıyorum geceleri ve itiraz ediyo zorla yaptırıyorum. 8 gün geçti ve bu gece yaptı. neredeyse saat başı kontrol ediyorum kalkıp ve sabah 5 gibi yaptığını tahmin ediyorum. bir önceki de ezan esnasında olmuştu yani sabah. doktorum. erkeklerde pipide sertleşmeyle kalkma olur sabaha doğru, büyük ihtimalle yüz üstü yatıyor ve pipisi sıkışıyor. rahatlamayla birlikte salıyordur önemli değil. eşim de yüz üstü ben de yatınca benim de hemen çişim geliyor doğru söylüyor doktor dedi. yüz üstü yattıkça düzeltin yatmasın sıkışmasın dedi. 4 yaşına kadar normal sakın kızıp korkutmayın dedi. ben zaten hiç kızmıyorum aa annem niye çiş yaptın gece altına diyorum ofof diyo kafasını tutup. bi daha yapmıyoruz tamam mı annem diyorum edet diyo hemen.
koca karı ağızlarına inanma cnm boşver. çişlerinin geldiğini söylemeyi unutuyorlar. idrar yolu enfeksiyonu olsa bile kaçırmasının bunla ilgisi yok dedi doktorumuz. bunu da sordum. psikolojik sebepler olabilir (4 yaşına kadar altında bir sebep aranmaz bebeklerde dedi) ileriki yaşlarda hala kaçırmalar oluyor ise detaylı tarama yapılması gerekiyor dedi. ( tabi bu kaçırmalar her gün her gün oluyor ise. arada kaçırmalar normalmiş) doktorumuz böyle dedi ve ben de söylediklerini mantıklı buldum ve inanıyorum öyledir. hiç sıkma canını daha çok küçük ve sonuçta bir bebek :)

benim kızım kardeşini sünnet ettirdikten sonra başladı canım. Bir ay oldu hala kaçırıyor. kanınA idrar tahlilleri temiz çıktı doktor psikolojik olabilir dedi. sabrediyorum artık elbet düzelecek

Back
X